Skivrecension: Jason Mraz

På skiva / Permalink / 0
Jason Mraz
Know

Vi är många som suttit i en strandbar nånstans i världen med en färgglad drink och nynnat med i "I´m yours". Och alla har vi tänkt: aaah, livet är bra gött ändå!
För det går inte komma ifrån att det är en skönt svängande låt med hög tralla-med-faktor och ett avslappnat gung. Det är helt enkelt den perfekta semesterlåten, som gjord för att ha på i bakgrunden när man ligger vid poolen eller i hängmattan.
Jason Mraz hade haft vissa framgångar innan, men det var när han släppte "I´m yours" för tio år sedan som han verkligen blev ett stort namn. Dessvärre har han blivit något av ett one hit wonder, för även om några av hans andra låtar också slagit hyfsat så är det ändå "I´m yours" som alla förknippar honom med.
Nu är sjätte albumet här och det låter ungefär som det brukar. Mraz trallar på sådär mysigt som han är så bra på. Det är oförargliga låtar i nån slags singer/songwriter-stil med somriga vibbar och en snällhet i klass med Bamses. Mraz är liksom killen som sitter och plinkar på gitarren på verandan några bungalows bort. Ibland åker ukulelen fram och finns det något som heter svärmorsdrömspop så är Mraz galjonsfiguren för genren.
Det går inte att förneka att han bjuder på behaglig lyssning, jag kommer definitivt fortsätta att lyssna på Mraz när jag softar på en Thailändsk strand, men vill jag ha musik som verkligen känns och betyder något väljer jag en annan artist.

2/5
Till top