Krogkrönika

Konsten att maximera uteserveringarnas härliga tid

Sommaren är här med sina uteserveringar. Men hur ska man lägga upp sin taktik för att få ut maximal njutning? För som alla uteserveringsproffs vet är det ett uppdrag som kräver planering.

Vad snackar karln om? Det är väl bara att gå till närmsta uteservering, slå sig ner, beställa en öl och sedan njuta i fulla drag. Nix pix, det kan verka så vid en första anblick men låt er inte luras, för ska man hålla en hel sommar behöver man ha en väl genomtänkt plan.

Ett vanligt misstag är att man går ut för hårt i början av säsongen. Man plågar sig genom april och maj i regn och rusk och sedan när sommarvärmen kommer på allvar är man redan trött på hela uteserveringsgrejen. De som sitter på uteserveringar var och varannan dag innan midsommar ser man väldigt sällan ute i vimlet i juli, augusti och september.

Å andra sidan kan man inte heller vänta för länge. Eftersom den svenska sommaren är opålitlig gäller det att passa på att njuta de dagar solen verkligen skiner. Man kan ju inte spara sig till augusti med skälet att man inte vill tröttna, för då riskerar man att gå miste om hela uteserveringssäsongen.

Det får inte gå slentrian i uteserveringsbesöken, därför gäller det att variera sig. Har man ett favoritställe att gå till får man ibland tvinga sig att besöka andra uteserveringar. Det tjänar man på i långa loppet. Samma sak med drycken. Är öl din favoritdryck måste du ibland varva med något annat annars kommer du inte vilja att ens se åt en öl vid det tolfte besöket.

Uteserveringsmaten är ett kapitel för sig. Fantasilösheten bland stadens krögare är slående och hittar du något annat än hamburgare och caesarsallad på menyn kan du skatta dig lycklig. Redan i juni kan man vara så less på det torftiga utbudet att man väljer att hellre stanna hemma. Ett knep kan vara att man lagar riktigt god mat själv och sedan bara går ut för att dricka.

Det finns många aspekter att ta i beaktande när det gäller uteserveringar. Hur rör sig solen under dagen? Var är det mest genomströmning av folk? Vilka ställen visar sportevenemang? Är det blåsigt? När måste man vara på plats för att få bra bord? Saker som dessa kan det ta en livstid att lära sig. Därför kommer jag att noggrant studera stadens uteserveringskultur under hela sommaren. Minst tre dagar i veckan fram tills att stolarna och borden plockas bort i höst.

Kommentarer
Postat av: PR

och vad blir experttipset då?

2018-09-06 @ 07:43:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0