Filmrecension: Mile 22

Mile 22

 

Går du och längtar efter en riktigt rå och tuff actionrulle där folk skjuts ner på löpande band? Grattis, då är "Mile 22" något för dig.

Filmen är regisserad av Peter Berg och precis som i sina tre senaste filmer "Lone survivor", "Deepwater horizon" och "Patriots day" har han även denna gång plockat in Mark Wahlberg i huvudrollen.

Wahlberg spelar en slags superagent vars team används som en sista utväg i konflikter och maktspel där diplomati och militära lösningar misslyckats. Här handlar det om att transportera en asiatisk fånge till ett flygplan för att förhindra att radioaktivt material kommer i orätta händer. Uppdraget går dock inte så enkelt som planerat utan Wahlbergs gäng hamnar under ständig attack från start till mål. Vilket alltså innebär högoktanig action med vilda slagsmål, skottlossningar, sprängningar och annat skoj i en aldrig sinande följd.

Wahlberg är rapp i truten och konstant skitförbannad. Hans chef spelas av John Malkovich i asful peruk. Fången, som ska vara en enkel korrupt snut, visar sig vara kampsportexpert och hela tiden känns det som att det är något som inte står rätt till.

Självklart finns det en twist, men varken den eller manuset i stort är särskilt mycket att bry sig om. Här handlar det om tuff action och med det lyckas "Mile 22" riktigt bra. Det är högt tempo och smäller på ordentligt. Efteråt inser man att detta är en rulle som snabbt kommer att vara glömd, men det var kul så länge det varade.

 

3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0