Skivrecension: Mumford & Sons

På skiva / Permalink / 0

Mumford & Sons

Delta

 

För varje år som går får jag allt svårare att engagera mig i ny musik, och särskilt musik som framförs i rockbandsformat. Jag har såklart frågat mig vad det beror på och den tanke som först poppar upp är att det är ett tecken på att jag blivit gammal och trött, och tappat min nyfikenhet och entusiasm.

Efter noggrant övervägande har jag dock kommit fram till att det inte är huvudanledningen, utan det stora felet ligger i att vi har så förbaskat tråkiga rockband just nu. Coldplay, Arctic Monkeys, Kings of Leon, Band of horses, The Killers. Gäsp, gäsp, gäsp...och gäsp. Borde de ens få kalla sig rockband? Tveksamt.

Mumford & Sons passar perfekt in i den skaran. Även de är supertråkiga, precis som alla andra stora rockband just nu. De har trista låtar, de ser trista ut, de har en trist ljudbild, de är trista att läsa om. För oss som minns en tid när rockband var roliga, intressanta och extravaganta är dagens rockbandsklimat en plåga. Hur många kan ens nämna en bandmedlem i ett band som Mumford & Sons? Jag kan det inte.

Jodå, Mumford & Sons är duktiga och kompetenta, vilket i min bok är bland det värsta man kan kalla ett band. För är man duktig och kompetent kan man måhända hantverket men det är också en omskrivning för att man är svintråkig.

 

2/5
Till top