Filmrecension: Mission: Impossible - Fallout

Mission: Impossible - Fallout

 

När det gäller action måste nog "Mission: Impossible" vara den filmserie som levererat på högst och jämnast nivå genom historien. Från starten 1996 när vi första gången fick stifta bekantskap med Tom Cruise som Ethan Hunt och fram till denna sjätte film har varenda rulle hållit absolut världsklass och hela tiden pushat gränserna för tuffa stunts och vad en actionfilm egentligen kan vara.

"Fallout" är en slags uppföljare till "Rogue nation" från 2015 och denna gång ska Ethan och hans gäng stoppa stulet plutonium från att hamna i orätta händer. Storyn är dock inte det intressanta, och den är dessutom lite rörig, men det vägs med råge upp av all häftig action som denna film är fullspäckad med. Ethan hoppar fallskärm, flyger helikopter, kör motorcykel på Paris gator, slåss på en toalett och springer på hustak från början till slut. Han hinner knappt hämta andan och det gör inte vi som tittar heller.

Vi har sett det förut, men ändå inte. För "Mission:Impossible"-serien lyckas på något sätt hela tiden återuppfinna sig själv och komma på nya varianter på slagsmål, biljakter, hur man använder ansiktsmasker, hur IMF misskrediteras och smarta vändningar i manuset. Jag hoppas att inte Cruise pensionerar sig som Ethan Hunt än på länge.

 

4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0