Filmrecension: Slender man

Slender man

 

Slender man är en så kallad "urban legend" som vuxit fram i USA på senare år. Det handlar om en lång och smal man i svart kostym som bor i skogen. Han saknar ansikte och har väldigt långa armar, och så rövar han bort barn. Inget nytt med det kanske, ungefär så brukar olika mytiska figurer skildras. Det som gör Slender man mer intressant är det uppmärksammade rättsfall från 2014 då två tolvåriga flickor åtalades för att ha knivhuggit en jämnårig kamrat 19 gånger. Lyckligtvis överlevde flickan mordförsöket. De två åtalade förklarade att de utfört dådet på order av...just det, en viss Slender man.

Nu har den mytiska figuren blivit film, även om manuset knappast har några större likheter med originalhistorien. Istället får vi följa fyra unga tjejer som dras in i Slender mans garn och utsätts för hans psykiska terror. Dessvärre blir det aldrig riktigt skrämmande, utan mest en b-skräckis i mängden, vilket är synd för här fanns ett gyllene tillfälle att skapa något bra. Det fanns ett verkligt fall, det fanns ett internetfenomen, det fanns en hype och det fanns en tajming, så förutsättningarna kunde knappast vara bättre. Ändå lyckas regissör Sylvain White endast åstadkomma en blek standardrysare som inte bidrar med något eget utan bara plockar vanliga ingredienser från andra skräckfilmer.

 

2/5


Kommentarer
Postat av: Bill

Vet inte om jag skulle säga att det fanns tajming. Slender Man som myt fyller 10 år snart. Dessutom har det gjorts väl gjorts ett dussin kortfilmer, några "dokumentärer" och typ fem långfilmer innan.

2019-01-26 @ 12:05:38
Postat av: Tobi

Okej, Slender Man var som hetast för några år sedan. Kanske har vi "fans" hållt fast så hårt vid hoppet om att det ska komma en riktig dunderfilm att vi tappat tidsuppfattningen. På samma sätt som att det känns som att LL:s "Elixir" kom nyligen, när det i själva verket var åtta år sedan.

2019-01-27 @ 21:15:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0