Filmrecension: The Meg

The meg

 

Nu har det kommit så många hajfilmer att det nästan blivit en genre i sig, från "Hajen" via "Deep blue sea" och "The shallows" till mängder av "Sharknado"-varianter. En annan trend de senaste åren är det övertydliga kinesiska inflytandet på Hollywood, som gjort avtryck i såväl rollbesättning som miljöer och manusskrivande. I "The meg" får man båda dessa ingredienser. Men det är inte det som är problemet, utan att denna film är så fruktansvärt korkad.

Grundidén är egentligen inte bättre eller sämre än många andra rullar. Ett gäng forskare upptäcker att en, som de trott utdöd, jättehaj har lyckats överleva i miljoner år på botten av en djuphavsgrav utanför Kina. Plötsligt kommer denna megahaj upp till ytan och visar sig vara en riktigt blodtörstig best. Japp, det låter fånigt men vadå, det kan man väl köpa?

Ibland vill man bara ha en fartfylld actionrulle utan djup eller budskap, och visst lyckas "The meg" bitvis med att underhålla. Men det blir aldrig riktigt spännande eller otäckt. Humorn känns extremt krystad, de "charmiga" inslagen landar helt snett och det "coola" blir bara töntigt. Logik och trovärdighet kan vi hoppa över helt och ofta sitter man bara och skakar på huvudet åt hur urbota idiotisk hela filmen är.

Hade det varit en avsiktlig b-rulle hade det varit helt okej, men det känns som att "The meg" försöker vara bra på riktigt och då blir det nästan outhärdligt.

 

1/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0