Skivrecension: Vånna Inget

På skiva / Permalink / 0

Vånna Inget

Utopi

 

Det har faktiskt gått sex år sedan det kom ett studioalbum med Malmöbandet Vånna Inget, så det var väl hög tid att det kom en ny fullängdare nu, även om fansens längtan stillades för ett och ett halvt år sedan med liveplattan "Vi tar alla minnen härifrån".

Personligen tyckte jag den lät lite likartad och odynamisk och bandet kommer mer till sin rätt på "Utopi" där uttrycket är mer varierat, även om bandet såklart har ett stabilt grundsound som de utgår från. Glad depp-pop skulle man kunna kalla det, med tydliga kännetecken som melankoli, indiekänsla, skrammel och mycket eko, helt i stil med en rad kända Glasgowband.

Det börjar direkt med hög energi, hög fart, sorgsna men ilskna gitarrer och Karolina Engdahls desperata sång. Och det är en form av låtbyggnad och ljudbild som utgör basen för Vånna Inget och som de gör bra. Fast allra bästa är bandet när de varierar sig och luckrar upp den täta ljudmattan med spår som vågar sticka ut en smula. Som i exempelvis de mer nedtonade "Allt ska bli bra" och "80-talsbarn". Eller "Spöken" som kanske inte skiljer sig särskilt mycket från bandets grundkoncept, men ändå tillräckligt mycket för att man ska orka med att njuta av några rockrökare till.

 

3/5

Till top