Filmrecension: Holmes & Watson

Film / Permalink / 0

Holmes & Watson

 

Mästerdetektiven Sherlock Holmes tycks aldrig bli omodern, det kommer hela tiden nya tv-serier och filmer - och här är en till. Är det en för mycket? Ja, definitivt.

Kollar man in rollistan ser det dock rätt spännande ut på förhand. Will Ferell spelar Holmes och John C. Reilly hans vapendragare Doktor Watson. Här finns även kända namn som Ralph Fiennes och Steve Coogan, ändå blir det ett totalt magplask.

Till att börja med vet jag inte om någon har efterfrågat en flamsig Sherlock Holmes-parodi, men om man nu ändå ska göra en sådan så bör den väl åtminstone vara rolig. Och "Holmes & Watson" är skittråkig. Mycket av humorn går ut på att det antingen dyker upp tidsmarkörer som Charlie Chaplin och Titanic, eller att det refereras till moderna företeelser som selfies och Donald Trump. Ja, ni hör ju själva hur kul det låter.

Storyn, finns det en sån? Jo, just det. Det är nåt om att Moriarty ska döda drottningen...eller hur det nu var? Strunt samma, ingen bryr sig om handlingen i denna rulle, inte ens filmteamet. Dessvärre verkar de inte ha brytt sig om något annat heller, som till exempel hur man skapar en komedi som är rolig och underhållande.

 

1/5

Till top