Jerry och hans vänner

Hur många av er går ständigt runt och påpekar hur många vänner ni har?
Knappt någon skulle jag tro. För har man vänner behöver man inte hela tiden berätta det. 
Vissa är dock så rädda för att framstå som impopulära att de ständigt söker bekräftelse, ibland till och med av sig själva. Enter: Jerry Prütz.
 
Inget nytt under solen. Jag har tidigare berättat om Prütz osäkerhet och gjort jämförelsen med Donald Trump, som också hela tiden måste berätta för alla att han faktiskt har vänner. Eller ni vet...hrm..."vänner".
Studerar man Prütz runkbås...förlåt, Facebooksida, ser man att han kallar folk "broder" och liknande till höger och vänster. Han firar "Facebookvänskap" med människor nästan dagligen och han R.I.P:ar varenda kändis som går bort som han känner igen namnet på, för att skapa illusionen att de känt varandra så att lite av kändisens stjärnglans ska falla på Prütz.
Och sen kallar han ju var och varannan människa "vän" i sina Facebookstatusar. Under våren har det varit "Norrköpingsvänner", "Ståuppvänner" och "Linköpingsvänner", men också namngivna personer som författaren Leo Faugli, gitarrbyggaren Erik, kulturprofilen Anton H le Clercq, Umit Dag, Al Pitcher, Peter Gren..."min vän X" och "min vän Y"... Tröttsamt och pinsamt.
 
Men nu har han tagit det till en ny nivå. Det nya är att Prütz taggar kändisar, när han tex lyssnar på en skiva med en artist. Obegripligt. Om man nu inte är en sån som till varje pris vill förknippa sig med kändisar, även om kopplingen bara är att man...äh...lyssnar på musik.
Eller om han får en bok av en författare, då tackar han inte personen privat som normala människor gör när de får en present utan taggar Fredrik Virtanen och Per Holknekt, dels för att visa att han är "vän" med dem men även för att ge intrycket att de faktiskt umgås - när de i själva verket sitter i helt olika städer.
Sad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0