Vägen till Vita Huset. Del 3b

Tobi talar / Permalink / 0
Kamala! Kamala! Kamala!
Så har även den andra demokratiska debatten hållts och ALLA, från progressiva TYT till republikanen Chris Christie, är överens: Kamala Harris krossade!
Det var liksom inget snack. Hon hade tyngden, skärpan och utstrålningen. Hon är den i rummet man lyssnar på. 
Kamala tvålade dessutom till Biden rejält. Joe Biden ja...som jag sa innan så kan han bara förlora på att debattera och det blev tydligt denna andra kväll. Han tjatade om Obama och gamla meriter, men jag tror inte att han under sin kampanj har levererat ett enda konkret politiskt förslag. Han är för trött. Jämför med Bernie Sanders som är typ jämnårig men fortfarande har energi och djärva idéer. Nu kommer förmodligen Biden fortfarande vara demokraternas förstaval ett tag till, men jag tror att han redan under hösten kan komma att passeras av två, tre personer. Ska för övrigt bli intressant att se kommande opinionsmätningar och hur stödet för de olika kandidaterna har förändrats efter de två debatterna.
De övriga då? Bernie hade en okej kväll, men kan bättre. Buttigieg var nog näst bäst efter Kamala. Sen var det nog mest folk som försvann, som medborgarlönförespråkaren Andrew Yang och flumtanten Marianne Williamson.
Så här ser min demokratlista ut nu:
1. Kamala Harris. Jag höll på att tappa hoppet men visste att det kunde vända i debatten, och det gjorde det verkligen. Nu är hon min självklara etta igen. Men hon måste skärpa till sig lite på vissa områden, tex skaffa en tydligare politik i klimatfrågan. Hrm...Kamala som president och Warren som vicepresident - där har ni min "running ticket".
2. Elizabeth Warren. Har kommit starkt på slutet och blir nog farlig i slutändan. Ska bli intressant att se debatterna framöver när bara toppnamnen återstår.
3. Sleepy Joe Biden. Inte för att jag vill utan för att han fortfarande är den klart populäraste demokraten. (Åtminstone fram till nästa mätning).
Övriga:
Det känns som att vi kan börja räkna bort en massa namn. Buttigieg, Bernie, Booker och Castro känns starka. Klobuchar, Gabbard och Gillibrand får vara med ett tag till. Övriga kan vi glömma, det inkluderar även O´Rourke.
Till top