Filmrecension: Venom

Film / Permalink / 0

Venom

 

Nästa Marvelfigur till rakning är Venom, en svart monsterparasit som går in i en värdkropp och därefter kan göra nästan vad som helst. En ondskefull affärsman i San Francisco har hittat Venom och några av hans likar i rymden och fört dem till jorden. Målet är att skapa en hybrid av symbiot (som de kallas) och människa, men det visar sig vara svårare än väntat eftersom värden hela tiden dör.

Tom Hardys rollfigur Eddie visar sig dock vara perfekt som hem åt parasiten. Det sker visserligen ofrivilligt och till en början är det en skräckupplevelse, men så småningom börjar de två varelserna utveckla ett symbiotiskt förhållande där de trivs rätt bra med varandra.

Bitvis har "Venom" faktiskt en del intressanta inslag som hade varit intressant att utforska mer djupgående, framförallt samspelet och konflikterna mellan Venom och Eddie. Dessvärre är "Venom" lite för tramsig och lite för barnslig. Jag hade gärna sett en "vuxnare" variant, mer i stil med exempelvis skräckklassikern "The thing".

Sen finns det även många andra brister, som den intetsägande skurken, det tunna manuset och bristen på kemi mellan Hardy och Michelle Williams. En del rättas förhoppningsvis till inför nästa film, för Venom är en filmfigur med potential som rätt använd kan bli riktigt intressant.

 

2/5

Till top