Skivrecension: Soilwork

Soilwork

Verkligheten

 

En riktig hårdrockssmocka så här i början av året sitter fint. Det gör att man vaknar till ur jul- och nyårsslummern och kan börja ta nya tag inför det nya året. Det har gått snart tre år sedan Soilworks senaste platta "Death resonance", som var ett slags hopkok av gammalt och outgivet material, så många fans har säkert gått och längtat efter nya låtar av de Helsingborgsbördiga metallhjältarna.

Den elfte plattan heter "Verkligheten" och har två låttitlar på svenska, men tvivla icke, det är fortfarande melodisk dödsmetal på engelska som gäller. Skivan är inspelad i Nordic Sound Lab studios i Skara av producenten Thomas “Plec” Johansson. Det är också det första albumet med bastian Thusgaard på trummor.

Soilwork har varit med i gamet sedan 1996 och kan sin grej. De släpper inte ifrån sig något halvdant, och inte heller denna gång. "Verkligheten" är en snortajt och välproducerad platta som gör det mesta rätt. Faktum är att den låter så bra och välpolerad att jag nästan tycker att musiken är för perfekt. En låt som exempelvis "Stålfågel" är så snärtig och hitbetonad att jag nästan blir irriterad. Och okej, om man klagar på att en skiva har för lite skavanker - då är den nog rätt bra.

 

3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0