Skivrecension: Taylor Swift

På skiva / Permalink / 0

Taylor Swift

Lover

 

Taylor Swift är en av USA:s, och därmed världens, största artister men i Sverige är hon tämligen okänd bland allmänheten. Många känner säkert igen hennes namn när de läser det men få kan nämna en låt med henne och ännu färre nynna på en.

En förklaring till det är att hon började som en tonårig countrytjej, men numera är hon 29 år och ägnar sig åt ganska ordinär popmusik. Nya plattan är hennes sjunde i ordningen och är man ett Swift-fan lär man bli nöjd för här får man hela 18 spår. Allt håller såklart inte högsta klass, hade hon skalat bort fem-sex utfyllnadslåtar hade betyget hoppat upp ett snäpp. För Swift har en hög lägstanivå och är i sina bästa stunder riktigt bra.

Det jag gillar med "Lover" är att det är en popskiva i ganska klassisk, tidlös stil. Swift kämpar inte med att försöka låta superhipp och ligga i framkant produktionsmässigt. Och just därför tycker jag plattan låter modern. Det handlar om bra popmusik, kort och gott.

Hon går sömlöst mellan glättigt lattjo och djupaste allvar. Musiken smeker och roar, det är trevligt med en twist. Hur kan man inte gilla Taylor Swift?

                                                                                                       

3/5

Till top