Skivrecension: Slipknot

Slipknot

We are not your kind

 

Med jämna mellanrum dyker det upp hårdrocksband som skrämmer skiten ur föräldrar, moraltanter och ibland även publiken. De har hetat saker som Kiss, Alice Cooper och Marilyn Manson, och i början av 00-talet var det Des Moines-bandet Slipknot som hade den rollen. Ibland kan det räcka med att bära clownmask och spela trummor med händerna för att samhället ska förfasas.

Imagemässigt har Slipknot lyckats skriva in sig i hårdrockens historieböcker men när det gäller musiken har de en bit kvar. De har visserligen sålt mycket skivor genom åren men har haft väldigt få, om ens några, hits och frågar man folk på gatan kan nog nästan ingen nämna en låttitel med bandet. Och det gäller även genomsnittliga hårdrocksfans.

Här på sjätte plattan manglar de på i sedvanlig ordning med smattrande trummor, hög energi och tuff attityd. Inget större fel egentligen, förutom att vi har hört det förr, både av Slipknot själva och av andra band (framförallt nu metal-band för 15 år sedan).

Rent musikaliskt låter det som sagt helt okej, det är bara det att det känns så ointressant och gjort. Och jag tror inte att "We are not your kind" heller kommer att generera någon låt som hårdrockare ute i landet kommer att kunna nämna titeln på.

 

2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0