Dagens Trump

Hur mycket är normalt att twittra?
Tja, en handfull tweets per dag kanske? Vissa dagar ingen gång och vissa dagar kanske uppåt tio. Det vill säga om man inte är en världsledare och borde ha viktigare saker för sig.
Kollar vi på Macron så twittrade han inget alls i helgen. Och ligger kanske på 3-5 tweets per dag i snitt. Löfven twittrar knappt alls, kanske var tionde dag eller så.
Trudeau är rätt aktiv, uppåt tio per dag (det dubbla om man räknar båda språken).
Obama twittrar nån gång i veckan. Abe likaså. Merkel inte alls, vad jag kan se.
Bernie och Biden kan skicka iväg sisådär sex, sju tweets om dagen.
För Trump är det inte ovanligt att fyra av 30 tweets på en dag. För någon vecka sedan räknade jag till 60 på en dag. De fem senaste dagarna har han twittrat 189 gånger, om jag räknat rätt. Ett snitt på nästan 40 tweets om dagen. När jobbar karln egentligen?
Nästan aldrig visar det sig. 60% av Trumps arbetstid är så kallad "executive time" då han twittrar, pratar i telefon och glor på Fox News. Lägg till det lunch, som inte räknas in i executive time, och det blir nästan 10% till.
Tur att Trump är så slö, för han har ju faktiskt knappt fått något gjort under sin presidenttid. Han har bara två riktiga politiska framgångar hittills: skattesänkningen för rika och domarutnämningarna.
Men twittrandet var det...och jämförelsen med övriga världsledare haltar en smula, ännu mer till Trumps nackdel. För alla ledare har personal som twittrar åt dem i olika grad. det gäller även Trump. Men där många andra ledare knappt twittrar nåt själva så råder det omvända med Trump, han twittrar nästan allt själv. Inte konstigt att han ibland kallas Twittler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0