Dagens Trump

"I only hire the best people". Ett klasiskt Trump-citat. Fast det verkar ju inte riktigt stämma med verkligheten, för varför skulle han då sparka sin personal på löpande band?
Under Trumps två och ett halvt år har hundratals medarbetare slutat eller fått sparken och det sker i en så vannsinnigt hög takt att något liknande aldrig skådats i vita huset.
När det gäller Presidentens stab (tex pressekreterare och säkerhetsrådgivare, totalt 65 tjänster) har omsättningen varit hela 77%, dvs mer än 3/4 av alla tjänster har fått nya personer. Dessutom har 32% av tjänsterna bytts minst TVÅ gånger.
När det gäller ministrar så bytte Clinton fyra, Bush två och Obama tre. Trump har redan, bara två och ett halvt år in, bytt nio.
Utöver dessa finns det som sagt var hundratals andra tjänster inom Trumps administration där folk har sparkats eller slutat. Ett annat problem är att Trump har svårt att hitta folk som vill arbeta för honom, och vill de det är de ofta så inkompetenta eller såna säkerhetsrisker att de inte godkänns av Senaten. Det gör att det finns ofantliga mängder av tomma platser att fylla i Trumps administration. Tittar man hur det brukar se ut så hade Obama två och ett halvt år in i sitt presidentskap 288 icke tillsatta tjänster. George W Bush 34. Clinton 322 och Bush d.ä. 87.
Trump har...1397.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0