Dagens Trump

Trots allt som skrivs om Trump så måste man ändå konstatera att han är gravt underrapporterad. Varje dag i två och ett halvt års tid har han gjort cirka tio uttalanden/skandaler/beslut som skulle varit förödande för vilken annan amerikansk president som helst. Alltså: TIO skandaler VARJE DAG i två och ett halvt ÅR!
Det här verkar de flesta människor inte fatta. Trump är mycket, mycket värre än vad som förmedlas.För många är bilden av Trump att han är en excentrisk figur med okonventionella metoder som "säger som det är". Men sanningen är att han är en fullständig katastrof som är livsfarlig för planeten.
Som exempel: alla världsproblem som diskuterades på det senaste G7-mötet var sånt som Trump var upphov till: det uppsagda Iran-avtalet, handelskriget med Kina (och EU och andra), klimatförändringarna, den ökade ryska aggresiviteten osv.
Nu är ju inte Trump ensamt ansvarig, utan skulden ligger även hos hans stab och det republikanska partiet, samt faktiskt även en del hos demokraterna som bland annat borde ha inlett impeachmentproceduren efter Muellers rapport.
Hur galen är då Trump? Tja, bara nu under helgen har han bland annat hävdat att svenskar förespråkar kannibalism (!), bjudit in talibanledare till ett möte på amerikansk mark samt avslöjat hela den topphemliga händelsen i en tweet och ritat om en karta som visar orkanen Dorians framfart för att det skulle passa hans politiska motiv. Förutom de vanliga lögnerna, påhoppen och galenskaperna som vi nästan vant oss vid.
Att välja ut en Dagens Trump kommer bli svårt eftersom han så konsekvent och ihärdigt försöker göra världen till en sämre plats på så många sätt. Men vi kan ju ta den nya korruptionsskandalen där militären bodde på Trumps resort i Skottland. Ungefär som vicepresidenten Mike Pence bodde på en Trumpresort på Irland för några dagar sedan. SAD!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0