Filmrecension: Cold Pursuit

Cold Pursuit

 

De senaste åren har vi sett Liam Neeson i en rad filmer (Non-stop, Run all night, Taken-filmerna) där han utgör en enmansarmé som skjuter och klubbar ner onda typer, och det gör han även i "Cold pursuit". Fast inte riktigt på samma sätt. För detta är visserligen en actionrulle med slagsmål och pang-pang, men den har betydligt mer humor än nyss nämnda filmer och försöker även skapa kultkänsla i stil med Quentin Tarantino eller Guy Ritchie.

Historien har redan filmats en gång av samma regissör, norrmannen Hans Petter Moland. Då med Stellan Skarsgård i huvudrollen för fem år sedan. Nu gör han en remake på sig själv och flyttar handlingen från Norge till den lilla skidorten Kehoe i Klippiga bergen. Neeson spelar en plogförare vars son en dag blir mördad av ett gäng gangsters, och det är då han förvandlas från en stillsam bybo till en veritabel mördarmaskin som avrättar gangsters på löpande band.

Mycket snö blir det, rena snöporren faktiskt. En hel del snygga bergsvyer också. Och så en massa mord på skurkar med konstiga smeknamn. Mitt i blodbadet får man även skratta en hel del, inte minst åt den roliga huvudskurken.

Men det bränner aldrig riktigt till. Moland har ansträngt sig lite för mycket för att göra en kultfilm och dessutom är den för lång. Sista halvtimmen har man dessvärre redan tappat intresset för hur det ska gå.

 

2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0