Skivrecension: Molly Sandén

Molly Sandén

Det bästa kanske inte hänt än

 

Förra året släppte Molly Sandén albumet "Större" som var ett rejält kliv i rätt riktning. Fortfarande var det typisk radiopop som gällde men hon sjöng på svenska och hade mer personliga texter, och för första gången kändes hon som en relevant artist som hade någonting att säga.

Nu har det gått ett år och nästa skiva är här, och den positiva utvecklingen fortsätter. Förra plattan var stark, men denna är ännu starkare. Och "Stark" är också titeln på introt som inleder skivan. Här finns även outrot "Svag" och mellanspelet "& allting där emellan". Det utgör en snygg inramning till denna korta, sammanhållna och helgjutna skiva. Låtarna är överlag kanonbra, men den verkliga styrkan är nog hur tight Molly håller ihop materialet. Det finns ett tema, en helhet som blir starkare än de enskilda delarna.

Alla riktiga artister ska någon gång under karriären släppa en skilsmässoplatta och detta får nog sägas vara Molly Sandéns variant. Det handlar om att få hjärtat krossat, bryta upp och gå vidare. Och i texten på exempelvis titelspåret och "Va det då?" så skildrar hon många typiska vardagssituationer ur ett förhållande som håller på att spricka, som många nog kan känna igen sig i.

 

4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0