Skivrecension: Pet Shop Boys

På skiva / Permalink / 0

Pet shop boys

Hotspot

 

Den brittiska duon har en särskild plats i mitt hjärta, men ska man vara riktigt ärlig så har de väl inte åstadkommit något riktigt minnesvärt de senaste 25 åren. Möjligen med undantag av skivan "Electric" från 2013 som kändes oväntat pigg.

Här på nya plattan "Hotspot" startar de med den fartfyllda rökaren "Will-o-the-wisp" och jag känner att: jodå, det kanske kan bli nåt av den här skivan ändå. Och mycket riktigt, "Hotspot" är överraskande bra.

Eller är det bara nostalgikern i mig som talar? För Pet Shop Boys blickar bakåt, till storhetstiden på 80-talet. Jag får vibbar av "West end girls" och neonfärgade mellanstadiediscon. Det känns som att "Hotspot" lika gärna hade kunnat släppas 1987 som 2020.

Men det handlar inte bara om bitterljuv melankoli, för Pet Shop Boys musik har en inneboende kvalitet och ett eget uttryck som gör att den blir tidlös hur tidsbunden den än kan tyckas vara. Det svänger och det låter Pet Shop Boys så som vi vill ha dem. Skivan har några dippar, men i det stora hela är "Hotspot" en oväntat positiv upplevelse.

 

3/5

Till top