Söndagsintervjun: Bishara

TV / Permalink / 0

Bishara har fått en egen tv-serie

 

Förra året fick Bishara Morad sitt genombrott när han kom tvåa i Melodifestivalen. Nu har den unge Linköpingskillen fått sin egen dokumentärserie. Den 24 januari var det premiär för ”Bishara – från Instagram till Mello” på Dplay.

 

När deltagarna presenterades till förra årets Melodifestival var det många som höjde på ögonbrynen, inte minst Linköpingsborna. För bland kända namn som Martin Stenmarck, Ann-Louise Hansson och Jan Malmsjö fanns även Bishara Morad, en 15-årig Linköpingskille som var oprövad som artist men som redan hade skapat en stor fanskara på sociala medier. På sitt Instagramkonto hade han 100 000 följare och hade blivit populär med sina videos där han sjöng covers. Och det var alltså dessa videos som gjorde att han tog sig ända till startfältet i Melodifestivalens fjärde deltävling.

Tillsammans med Tana Salmon och Malou Prytz var 15-åriga Bishara yngst i startfältet och i sin deltävling ställdes han mot artister som Lisa Ajax och Anton Hagman. Låten hette "On my own" och var skriven av Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso och Robert Habolin. Men det var faktiskt den forna "Idol"-jurymedlemmen Laila Bagge som upptäckte honom. Hon fick hundratals meddelanden av Bisharas följare som tipsade om hans videos, så hon gick in på hans Instagram och kollade och gillade det hon såg och hörde.

– Det var samma känsla som när jag såg Zara Larsson i ”Talang”, tyckte Laila Bagge och hörde av sig till den talangfulle Linköpingskillen.

 

Bishara hade bara börjat sjunga och lägga upp klipp på Instagram ett halvår tidigare, så han blev chockad när Laila Bagge hörde av sig.

– Då fick jag bekräftat att jag kunde sjunga. Laila, hon satt ju i ”Idol”-juryn, hon kan typ allt om musik. Jag blev jätteglad, hon vet ju verkligen hur man ska vara som artist. Nu är jag jättestolt över att jag vågade lägga upp klipp på Instagram.

 

Efter att ha kommit tvåa i Melodifestivalen fick han skivkontrakt på samma bolag som Felix Sandman, Zara Larsson och Benjamin Ingrosso. Han har turnerat landet runt med RIX FM-festivalen och släppt flera singlar, varav den senaste kom i slutet av januari och heter "Say it ain´t so". Och nu kan alltså fansen följa hans fascinerande resa i serien ”Bishara – från Instagram till Mello”, från det första uppträdandet i skolmatsalen framför klasspolarna till att han stod i Friends arena och placerade sig som schlagertvåa med låten ”On my one”.

- Bisharas berättelse är fantastisk, och vi är väldigt stolta att få visa den på Dplay., säger Axel Eriksson, innehållsdirektör på Discovery Networks Sweden.

 

Inspelningen av dokumentären började redan innan Bishara visste att han kommit med i Melodifestivalen.

– När Laila Bagge hittade mig så misstänkte hon att det kanske skulle kunna bli något stort av mig. Så hon bad ett filmteam att filma mig från första början. Och så blev det någonting.

- Förra året var helt sjukt och jag är så tacksam för all kärlek och stöd jag har fått. Det ska bli sjukt kul att släppa den här dokumentären om min resa, jag är riktigt taggad inför detta år. Det här är bara början, säger Bishara.

Till top