Skivrecension: Bo Kaspers Orkester

På skiva / Permalink / 0

Bo Kaspers Orkester

23:55

 

Jag hörde ett rykte häromdagen. Jag vet inte om det stämmer, men jag hörde att det finns ett superhemligt laboratorium i Schweiz där man sedan 1991 forskat på att ta fram den mest oförargliga musiken någonsin.

Det är en knepig uppgift som kräver en perfekt balans mellan flera olika parametrar. Låtarna måste vara tillräckligt tilltalande för att man inte ska stänga av, de måste vara så bra att man trivs med att ha musiken som en behaglig bakgrundskuliss som sprider lagom mycket värme och stämning.

Å andra sidan får musiken inte vara för exalterande, för då förlorar den hela sitt syfte. Man ska inte dansa, hoppa eller röja till den schweiziska laboratoriemusiken. Den ska vara så diskret och generisk att man på sin höjd nickar med lite i takten. Texterna ska inte väcka några känslor överhuvudtaget, och musikaliskt får låtarna inte ta ut svängarna åt något håll. Framförandet ska vara så klanderfritt och produktionen så välpolerad att ingen kan uppröras. Man ska trivas och ha det lite mysigt, helt enkelt. Och nu tror jag banne mig att det där laboratoriet i Schweiz har lyckats till slut, efter många långa år.

Eller också är det bara Bo Kaspers Orkester som har släppt ett nytt album.

 

2/5

Till top