Skivrecension: Sarah Klang

På skiva / Permalink / 0

Sarah Klang

Creamy Blue

 

Förra årets största musikaliska genombrott i Sverige måste man nog säga att Sarah Klang stod för. Göteborgskan klev bara in och sopade banan med motståndet och ingen såg det komma. Hennes debutplatta "Love in the milky way" tokhyllades, och det enda som vållade vissa bryderier var egentligen bara vad man skulle kalla hennes genre. Det fanns stråk av country här och var, men även inslag av pop och soul. Hur som helst var det en stark platta och uppföljaren är i samma klass.

Fortfarande finns det en touch av country men framförallt skulle jag säga att genren är: kvalitet. Låtarna är starka , produktionen är snygg, men jag är inte säker på att musiken hade låtit lika bra med en annan artist. Det är något i Sarah Klangs känsliga röst som lyfter okej låtar till att bli smått magiska.

Det konstiga är att det funkar, för Klang gör egentligen inget nytt. Hennes musik är inte nyskapande eller unik, vi har hört det förut. Men det är väl så med kvalitet: det skär genom genrer och tidsepoker, och är en kraft som det helt enkelt inte går att stoppa.

 

4/5

Till top