Skivrecension: Linda Pira

På skiva / Permalink / 0

Linda Pira

Legendarisk

 

Nån som minns Feven? Melinda Wrede? Det har funnits ett gäng kvinnliga svenska rappare genom åren men de har haft svårt att riktigt få fäste. Silvana Imam är väl den som lyckats bäst. Linda Pira är också ett sånt där namn som nästan höll på att glömmas bort. För sisådär fem år sedan var hon het som chili, men på senare tid har hon legat ganska lågt med musiken. Dels på grund av att ansvaret som mamma tog mycket tid men också för att hon inte riktigt viste vad hon ville med musiken. Nu säger hon sig dock ha hittat en ram och vet vad hon vill säga och då kom också debutalbumet.

För trots att Linda Pira stått i rampljuset sedan 2012 år detta hennes första fullängdare. Hon levererar nio tajta spår på 23 minuter, med texter som bland annat handlar om falska fasader på social medier men också utforskar en mer personlig och genuin sida av artisten. Själv säger hon att hon inspirerats av den yngre generationen svenska rappare och deras mer lekfulla inställning.

Rappen sitter som en smäck och i vissa spår bränner det till ordentligt, men det finns också många låtar som känns rätt tråkiga och profillösa. Hade hon skalat bort dököttet och släppt en EP istället hade det blivit kanon.

 

2/5

Till top