Vägen till Vita Huset. Del 12

Politik / Permalink / 0
Ny debatt i natt igen. Den sista innan de första valen drar igång. Men sen kommer det fler debatter.
Booker, Castro och några till har hoppat av, men fortfarande är det för många kvar i racet. Sex var på scenen, men det finns även ett gäng i kulisserna som hoppas på ett lyft, eller nåt...jag vet inte varför de fortfarande är kvar.
Och fan vet hur detta kommer sluta. Troligtvis med Biden och Bernie som de två sista, men det kan svänga fort som vi har sett. Biden blir snurrigare för varje debatt och det känns som det kan bli riktigt pinsamt om han ställs mot Trump. Det måste bli Warren eller Bernie, och Bernie är den som är både stabilast och hetast. Nu försöker ju dessutom media och etablissemanget skapa en konflikt mellan de två progressiva kandidaterna, och Bernie (men framförallt) Warren har varit dåliga på att hantera det. Har Warren peakat? Ja, jag tror det. Men hoppas att hon skärper till sig och gör en stark comeback. Det skulle inte bara hon utan även Bernie och det demokratiska partiet vinna på.
Buttigieg har nog också peakat. Bra, han och Klobuchar är etablissemangets favoriter men känns falska och ytliga, som om de spelar roller i en politisk tv-serie.
Steyer? Nää....han borde dra sig ur.
Jag tror och hoppas på Bernie, men vi kommer förmodligen få vänta ända till Super Tuesday i mars innan vi ser vartåt det lutar.
Till top