Filmrecension: Rambo - Last blood

Film / Permalink / 0

Rambo: Last blood

 

Många trodde nog att den förra filmen som kom 2008 var det sista vi skulle få se av Rambo, men Sylvester Stallone tyckte att det fanns lite kvar att berätta om den gamla krigsveteranen. Tveksamt om det verkligen gör det, för storyn om hur Rambo åker till Mexiko för att försöka rädda en ung tjej och får slåss mot en hel gangsterarmé är rätt tunn. Hade det inte stått Rambo på filmaffischen hade vi betraktat denna film som en ganska ordinär B-film.

Inledningsvis händer inte så mycket. Rambo lufsar runt på sin gård i Arizona och gräver en massa tunnlar under tomten. Kan vara bra att ha, tycks han resonera, och det får han ju rätt i senare i filmen. Så småningom hamnar han i tjafs med de mexikanska skurkarna och då drar actionscenerna igång. Och det är riktigt rått och brutalt, med halshuggningar och blod som skvätter.

Slutuppgörelsen är filmens höjdpunkt och bjuder på en riktigt bra sista kvart där Rambo rensar upp bland slöddret med diverse finessrika metoder. Som helhet är detta dock en ganska svag film som gärna får bli avslutningen på Rambo-historien.

 

2/5

Till top