Skivrecension: David Pagmar

På skiva / Permalink / 0

David Pagmar

Färgen som målade livet flagnar

 

Montt Mardie, Monty, David Pagmar - kärt barn har många namn. Det är lite oklart vad skillnaden är mellan David Pagmars olika alias, men denna gång kör han i alla fall under eget namn. Det har dykt upp lite strölåtar på Spotify och många minns kanske att han sjöng "Paraply" (covern på Rihannas "Umbrella") under Carl Philip och Sofias bröllop, men annars har han legat väldigt lågt sedan 2011.

Han har skrotat två album som han inte blev nöjd med, och denna gång valde han istället att göra det snabbt och enkelt. Han har spelat nästan allt själv och skivan är inspelad i ett vardagsrum.

Det finns många just nu som gör denna typ av mjukpop, men få gör det lika bra som Pagmar. Han har en extra nivå att ta det till som gör att han höjer sig över konkurrenterna. Den talangen och det soundet är intakt sedan hans tidigare plattor även om det har gått några år. Det som är nytt är den mer personliga och diskbänksrealistiska ton som finns i texterna. Den ekofyllda, 80-talsdoftande musiken smeker nästan lika skönt som förut, men orden bränner mer än tidigare.

 

4/5

Till top