Skivrecension: Harry Styles

På skiva / Permalink / 0

Harry Styles

Fine line

 

Vi får väl se om det blir någon återförening av One Direction. Tidigare har det brittiska pojkbandet talat lite löst om att så eventuellt skulle ske 2020 men i dagsläget verkar det ganska avlägset. Alla fyra medlemmarna har olika soloprojekt på gång, men allra bäst rullar karriären på för Harry Styles som för övrigt kommer till Sverige senare i år.

Herr Styles första soloalbum kom 2017 och möttes till en början med skepsis, så som det oftast blir när pojkbandskillar ska börja köra solo och bli "seriösa". Men det fanns nåt där hos Styles. Han gillade 70-talet och jämfördes med en ung Mick Jagger. Nu ska vi inte dra för stora växlar men i sina bästa stunder kan Harry Styles faktiskt vara rätt bra.

Här på uppföljaren kan man knappast påstå att Styles gör något nytt eller unikt. Han framför harmlös snällpop, som visserligen är trevlig att lyssna på men som inte tillför så mycket till musikhistorien. Jämnbra, men inte särskilt spännande. Ett och annat spår höjer sig över mängden, som exempelvis balladen "Falling", men jag ser gärna att han tar ut svängarna ännu mer framöver.

 

3/5

Till top