Skivrecension: Laleh

På skiva / Permalink / 0

Laleh

Postcards

 

Straxt innan jul gav Laleh en liten julbonus till de fans som ville ha mer än skivan "Vänta!" som kom tidigare under året. Det smögs ut en andra Lalehskiva, som många säkert missat. Dels för att den släpptes mitt i julruschen men också för att det inte är en "riktig" Lalehplatta.

För Laleh har ju som bekant två parallella karriär på gång. För de flesta här i Sverige är hon främst bekant i rollen som folkkär artist, men sedan några år tillbaka bor hon i USA och skriver låtar till andra artister också.

Och "Postcards" består av just dessa låtar, som hon har skrivit till artister som exempelvis Ellie Golding och Shawn Mendes. Här har de dock klätts i nya kostymer, oftast mer avskalade sådana, och Laleh själv står vid micken.

Jag vet inte om hennes motiv, om det är för att hon är missnöjd med de andra artisternas insatser och vill visa var skåpet ska stå eller om hon bara har separationsångest från låtarna eller vad det kan vara, men det låter helt okej. Ibland något bättre, ibland något sämre.

Men det fanns nog en anledning till att Laleh en gång valde att sälja dessa låtar istället för att själv spela in dem på sina soloplattor, för "Postcards" låter märkligt anonym och tråkig, och det är inte så vi är vana att få vår Laleh.

 

2/5

Till top