Skivrecension: Robbie Williams

På skiva / Permalink / 0

Robbie Williams

The christmas present

 

Varje senhöst dyker det upp ett gäng nya julskivor, i år har vi exempelvis Chicago och Rob Halford som känner att det är deras tur att höja julstämningen. Och så Robbie Williams såklart. Jag blir mest förvånad över att han inte släppt ett julalbum tidigare, det känns ju som en perfekt grej för honom att göra.

Men nu är det dags, och det sker med en stor orkester som komp. Såklart. Swing when you´re singing carols, liksom. Det är bjällror, barnkörer och hela tjottabalongen. Det är tuffa trumpeter och storslaget storbandssväng. Och rent musiktekniskt finns minsann inget att anmärka på, det låter kanon. Robbie Williams har ju länge kämpat för att bli en slags modern Frank Sinatra och denna platta är ännu ett steg på vägen.

Det börjar med ett gäng riktigt uttjatade klassiker, som "Winter wonderland" och "Let it snow, let it snow, let it snow". Lyckligtvis kommer det sedan ett antal inte lika uttjatade klassiker samt en massa nyskrivna låtar, varav några gästas av namn som Rod Stewart och Bryan Adams. Skivan rymmer hela 28 låtar där både produktion, arrangemang och framförande visserligen är oklanderligt, men hade hälften av dem skippats hade denna platta legat högre på min önskelista.

 

2/5

Till top