Filmrecension: Knives out

Film / Permalink / 0

Knives Out

 

Dags för en riktig pusseldeckare i gammal god stil. Men istället för Agatha Christies 1930-tal får vi en film i nutid. Fast många av de andra klassiska ingredienserna i whodunnit-genren finns här. Patriarken som mördas under mystiska omständigheter, det herrgårdsliknande huset, den stora släkten som är samlad, överhörda samtal, lögner och personer med motiv. Upprördhet vid testamentsuppläsningen och en privatdetektiv som samlar folk i salongen.

Detektiven spelas av Daniel Craig och det är ett av många kända namn i rollistan. Några av de andra är Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer, Don Johnson, Chris Evans och Michael Shannon. Potentialen tas dock inte riktigt till vara. Kanske är det för många fina namn som slåss om utrymmet?

Inte heller berättelsen når ända fram. Det är en trivsam och underhållande historia där man som publik kan försöka lista ut vem den skyldige är, men storyn lägger mer krut på att charma än på att vara smart och unik så slutet blir något av ett antiklimax. Men det ganska roligt fram tills dess.

 

2/5

Till top