Från Connery till Craig. Del 22

Film / Permalink / 0
Jag vet inte riktigt vad "Quantum of Solace" gör för fel, men den får inte till det. Vid en snabb anblick gör filmen det mesta rätt, men i slutändan känns den ändå bara tråkig och identitetslös. Lite som en eunuck, den vet hur det ska göras men klarar inte att utföra det.
Filmen är en direkt fortsättning på "Casino royale" och Bond ska hämnas Vesper Lynd. Eller hur det nu är. Sen är det nåt om en statskupp i Bolivia och vatten och olja. Många actionscener i hetsig klippning där man knappt ser vad som händer. Agent Strawberry Fields och jag suckar nästan mer än den bittre Felix Leiter i denna film.
Det finns en tung och jobbig stämning filmen igenom. Det hade behövts mer glimt i ögat och skurkar som hade någon form av charm att väga upp sin ondska med.
Finns det nåt bra med filmen? Jodå, den inledande biljakten är okej. Yxan i foten (i slutstriden) ger rysningar. Bruden i olja är en snygg referens till "Goldfinger". Enstaka repliker och scener är bra, men som helhet saknar "Quantum of Solace" elegans och finess.
Betyg: Svag 3 av 5
Till top