Tobi vs Minge

Tobi vs Minge

Som ni vet så pågår en tävling mellan mig och Minge. Vi slog vad för några år sedan vem som först skulle bli orre (dvs flint).
Som framgår av bilden ovan så har undertecknad inga som helst problem med hårväxten. Håret är tjockt och fluffigt. Minge däremot har inte längre den täta hårman han en gång hade. Det har tunnats ut betänkligt, och vore jag honom skulle jag börja se mig om efter en toupé.

Vad tror ni läsare? Vem blir orre först?

VILKEN SNYGG T-SHIRT! DEN KAN BLI DIN!

VILKEN SNYGG T-SHIRT! DEN KAN BLI DIN!

Visst serru! Vi kommer trycka upp ett fåtal såna tröjor som på bilden och sälja under SKÖNA GRÖNA GREBO. De kommer bara finnas i tajt tjejmodell. Vill du vara säker på att få en t-shirt så förhandsboka en via bloggen.

Axl Rose har chanserat...

Axl Rose har chanserat...

Rastaflätor i tofs, en skjorta som är uppknäppt fyra knappar för mycket och ett ansikte som är oigenkännbart. Ansiktslyft (förmodligen i kombination med botox), ögonbrynslyft, kindimplantat, näsoperation samt misstänkt hakoperation och collagen-läppar. Det räcker nu Axl!!!

1000 BESÖKARE PÅ BLOGGEN!

1000 BESÖKARE PÅ BLOGGEN!

Idag hade bloggen sin tusende unika besökare! Det firas med en folköl och en titt på bilden från i midsomras.

KÄRLEK PÅ MIDSOMMARAFTON 2006

MIDSOMMAR 2006

TOBIS KONTAKTFÖRMEDLING har haft sin andra lyckade dejt!
Patrik Joelsson hade länge misströstat innan han lade ut en kontaktannons på bloggen. Men som bilden visar dröjde det inte länge innan även vår käre busschaufför drabbades av kärleken.
Det var på självaste midsommarafton som det klickade till mellan Patte och en tjej som heter Sussanna. Enligt uppgift hade Patrik lagt sju sorters blommor under kudden, och drömde om exakt denna Valdermarsvik-tjej.
Bloggen säger ett stort GRATTIS till Patte och önskar fortsatt lycka på kärlekens snåriga stig.

Snusk-Tobbes skiva klar (nästan)

Snusk-Tobbes skiva klar

Som bloggen redan berättat har Snusk-Tobbe varit inne i studion och spelat in en skiva. Nu har han även tryckt upp den. För närvarande pågår arbetet med att fixa till omslaget. Skivan kommer att säljas  på Sköna Gröna Grebo och går att förhandsbeställa genom bloggen.

Martinas Blogg

63405-153

Inspirerad av Tobis Blogg har även Martina Phalén startat en blogg.
Den finns på: http://martinaph.blogspot.com/

EFTERLYSNING!!!

EFTERLYSNING!!!

Har någon sett denna man? Han heter Lehman och brukade tidigare medverka på bloggen med sina skämt. Vi saknar hans roliga historier. Hjälp bloggen hitta Lehman!!!!

Tv-krönika Midsommarafton

Det här kan eventuellt bli den sista tv-krönika jag skriver för Corren. Så bra att jag lyckades få in fyra alter egon plus SGG. Det är dessutom den snabbaste tv-krönika jag skrivit, pga diverse strul blev det lite stressigt. Jag gick från blank hjärna till inskickad krönika på 12 minuter. Så här blev det:

Ikväll är det Midsommarafton. Förutom att det är landets naturliga nationaldag är det förmodligen också årets sämsta tv-dag. Helt förståeligt, för vem sitter inne när faktorerna sommarvärme, dygnetrunt-soljljus och årets bästa partykväll samverkar?
Att publiksiffrorna denna afton kommer att vara låga har givetvis tv-kanaklerna insett och gör som man alltid gör under storhelger – fläskar på med långfilmer. Bara i de fem största kanalerna visas det 14 filmer idag. Det hade sannolikt varit ännu flera om inte fotbolls-VM samtidigt hade upptaget en stor del av programutrymmet.
På tal om film, igår visades ”Friedmans” i ettan. I den omtalade filmen slås en familj i spillror efter en märklig barnsex-härva. Missade ni den får ni en ny chans på lördag. Dessvärre krockar reprisen med Sveriges åttondelsfinal i VM. Så ladda videon – om ni fortfarande har kvar en sådan i dessa dvd- och hårddisktider.
Nu tar tv-krönikan sommarlov. Vi syns i augusti.
IN MED: Sköna Gröna Grebo, Snusk-Tobbe, Torbjörn & Nykomlingarna, Lolicon och Mickey Gul.
UT MED: Tyskland, Peter Jidhe, nya avsnitt av ”Svensson Svensson”, nostalgimackar…och nostalgi överhuvudtaget.
BÄSTA TV-BLOGGEN: www.tobi.blogg.se

Som sagt: Caroline af Ugglas regerar!

Som sagt: Caroline af Ugglas regerar!

BETYG: 5 !!!!!!!!!!!!!!

Caroline af Ugglas: Janis Joplin på svenska EP
Att höra Caroline af Ugglas översätta Janis Joplin har allt det där jag tjatat om i alla år. Jag svettas, gråter, ryser och får i det närmaste hjärtsnörp. Det är så jävla bra.
På sina två tidigare album har af Ugglas blandat storverk med rent blaj (mest det senare). Nu har hon träffat helt rätt och visat att det verkligen legat nåt i det epitet som ”Sveriges Janis Joplin” som hon ständigt dragits med.
Hon får bra draghjälp av de klassiska låtarnas grundkvalitet, det suveräna kompbandet och maken Heinz Liljedahls känsliga produktion, men den verkliga styrkan ligger i af Ugglas hesa röst, hennes känsla och hennes klockrena förståelse för Joplins innersta väsen.
Janis Joplin dog 4 oktober 1970, af Ugglas föddes ett och ett halvt år senare. Jag har börjat tro på reinkarnation.

SKÖNA GRÖNA GREBO 2006

SKÖNA GRÖNA GREBO 2006

Sådär... då var affischen klar till SKÖNA GRÖNA GREBO 2006.
Stort tack till Walter för bild och Nygge och Fabian för bearbetning.

SKÅÅÅÅÅL!

SKÅÅÅÅÅL!

Snart är det midsommar!

Caroline af Ugglas regerar!!!

Caroline af Ugglas regerar!!!

Caroline af Ugglas har varvat ficktjuveri, måleri och lantliv med att spela in musik. Oftast har låtarna varit ganska kassa, men några superduperhits har hon fått till. Och nu har hon träffat mitt i prick.
Caroline af Ugglas har översatt och spelat in låtar av Janis Joplin...och...och...och det låter ta mig fan suveränt!!!
I september kommer albumet, tills dess får vi hålla till godo med EP:n. Recension kommer på bloggen inom några dagar.

Inga stela fingrar i Motala

Inga stela fingrar i Motala

...och som alla punkare redan vet så är STIFF LITTLE FINGERS spelning på Motala Punkrock Festival inställd.
Festivalen, som äger rum i Motala Folkets Park den 1/7, kan ändå bli schysst med akter som The Kristet Utseende, Troublemakers, Asta Kask, Charta 77 och P-Nissarna på programmet.

Hemsida: http://www.motalapunkrock.se/


REKTAL DOMINERADE PÅ H-FRED!!!

REKTAL DOMINERADE PÅ H-FRED!!!

Som ni vet vi det här laget gjorde Rektal Käse stor succé på Hultsfreds Rookie-scen.

Bilder finns här:
http://www.rockfoto.nu/intSpelning/563/intBand/1011

Correns recensent Per E. gjorde stor grej av att han är bekant med Rektal här:
http://www.corren.se/archive/2006/6/17/1vg4ihgeuxiviq0.xml?category1=1096984640-27&category2=1096984640-38&

Zeros alerta ledning missade helt i sin rapportering att det faktiskt fanns ett synthband på festivalen, men på forumet hade man bättre koll:
http://www.substream.se/zero/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=476

Frisyrlistan 2006

Frisyrlistan 2006

FRISYRLISTAN 2006
Under Hultsfredsfestivalen presenterades även den årliga frisyrlistan. Tyvärr har den lyckats försvinna på något märkligt sätt, men jag tror den såg ut så här:

1. Pangkaka
2. Minge med familj
3. Fjantzén
4. Robban
5. M af Skiölde
6. Phalenin
7. Swälle, Plåta, Ronny, Lemmy och Patriotelsson
8. Sicko Palme
9. Leffan
10. Ölandsbron

FÖRSTA DEJTEN PÅ TOBIS KONTAKTFÖRMEDLING!

FÖRSTA DEJTEN PÅ TOBIS KONTAKTFÖRMEDLING!

Hurra, hurra!!! Kärleken spirar!
Tobis kontaktförmedling har haft sitt första lyckade kärleksmöte!
Svaren bara forsade in på Leffans kontaktannons, och det var särskilt en tjej han fastnade för - Maria. De bestämde träff på Platens Bar och det sa klick direkt.

BÖGLISTAN 2006

BÖGLISTAN 2006

BÖGLISTAN 2006 blev en märklig historia. På torsdagen presenterades listan, som såg ut så här:
(Fjolårets placering inom parentes)

1. Pangkaka (1)
2. Patriotelsson (2)
2. Ronny (Ny)
4. Swälle (4)
5. Reserv-Lehman (med en bullet) (8)
6. Sicko Palme (Ny)
7. Leffan (Ny)
8. Wressle aka Powerman (5)
9. Jocke L (Ny)
10. Newranger (9)

Ett vilt palaver utbröt därefter, varpå "Den riktiga böglistan", Den definitiva böglistan", "Den officiella böglistan", "Svenska akademiens kungliga böglista", "Svenska folkets officiella böglista", "Den internationella böglistan" och slutligen "Faderns, sonens och den helige andens officiella böglista 2006" presenterades.
Den hade följande utseende:

1. Bill
2. Kräks
3. Kattis
4. Minge
5. Jocke Borell
6. Phalenin
7. Vilsen
8. Uffe Grogg
9. Patriotelsson
10. Pangkaka
-----------------------------------------------------------------

TV-krönika från Hultsfred

HEMMA IGEN FRÅN HULTSFRED!!!
17:e året blev, precis som dom 16 tidigare, det bästa. Imorgon kommer lite rapporter därifrån, bla Böglistan 2006 och Rektal Käse-rapport. Tills dess får ni hålla till godo med denna tv-krönika från i fredags:


VM är bäst i Hultsfred
Bäst på svensk tv igår? Att Korn ställde in sitt framträdande på Hultsfredsfestivalen.
Jonathan Davis vacklande hälsa gjorde att storbildsvisningen av matchen mellan Sverige och Paraguay flyttade från Atlantis-scenen till festivalens största scen Hawaii.
Hultsfredsfestivalen brukar alltid krocka med de stora fotbollsturneringarna och under de senaste mästerskapen har man visat Sveriges matcher på storbildsskärm. De brukar tillhöra festivalens bästa spelningar.
Suset bland de omgivande björkarna, brisen från sjön Hulingen, baskaggedunket från Pampas, matos från langosvagnar, luft som är brun av festivaldamm och en publik som är precis lagom festivalskön efter några dar i tält – storbildsmatcher på Hultsfred är det bästa sättet att uppleva fotbolls-VM.
Och märker man att det börjar gå åt helsicke är det bara att knalla bort till Montt Mardie som lirar på Stora Dansbanan istället.
Visste ni förresten att Hultsfredsfestivalen har egen web-tv där man kan se vissa konserter via nätet? Gå in på hemsidan rockparty.se, klicka på ”kul” och följ festivalen på datorn hemma. Inred vardagsrummet med tält, ölbackar, flaggor, bandare och halvätna pizzabitar och ni får en känsla hur jag och de andra 30 000 här nere i Smålands skogar har det.
INTE ENS NÄRA: Visning av Sverige – England på Cloetta Center på tisdag.
IN MED: Johan Melander & Nya Stan
UT MED: Nostalgimackar

NY TÄVLING

NY TÄVLING

Tävlingsdags igen!
Vart är denna bild tagen? Första rätta svar belönas med en synth-skiva.

Tobis kontaktförmedling

Tobis kontaktförmedling

Det här är Nygge. Han är från Åtvidaberg och har en brorsa som heter "Nygges brorsa".
Nygge gillar Brynäs, Sven Wolters Tom Waits-tolkningar och att gå på after work. Han är en jäkel på att göra snygga festival-affischer och brukar bjuda ut sin mamma på mors dag.

Vill du komma i kontakt med Nygge, hör av dig till Tobi. Märk svaret "Jag lovar, det är inte Sussanna".


Psykopat-test

Psykopat-test

Ni har väl gjort psykopat-testet? Används med fördel på första dejten för att se om personen är nåt att satsa på.

Så här är det:
En kvinna är på sin mors begravning och träffar en kille som hon inte
kände sedan förut. Hon tyckte att den här killen var helt underbar. Han
var så mycket hennes drömkille att hon blev kär i honom men frågade
aldrig efter hans telefonnummer innan han försvann. 
Några dagar senare dödade kvinnan sin egen syster.

Fråga: Vad var hennes motiv för att döda sin egen syster? 
 
Svaret finns lite längre ner - tjuvkika inte utan säg det första du kommer på. Är det rätt så är du en fullfjädrad psykopat.

En kompis till mig testade på sin tjej och hon tog det direkt. Så nu vet han inte vad han ska göra. Han kan inte sova på nätterna längre.
Sådär, tänk nu...........

Okej, här kommer svaret, är ni med? Hon hoppades ju givetvis på att killen skulle dyka upp på systerns begravning också.

Skiva med Cat 5

Skiva med Cat 5

Betyg: 3
Cat 5: Cat 5
Universal
 
De senaste åren har popen stått med ena handen i vägguttaget. Det gäller band som The Knife, Lo-Fi Fnk och Le Sport, och nu även Göteborgsduon Cat 5, bestående av Christina Roos och Hanna Göransson från The Light Bulb Project.
På debutalbumet låter de sin electropop spraka och gnistra med siktet mot dansgolvet, men utan att släppa blicken från 80-talet i backspegeln.
Jag faller inte pladask för Cat 5 , men kommer säkert stå där i stroboskopljuset när de svängiga ”Stretch and bend” och ”Sexy” spelas på klubben.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tv-krönika 10 juni

Som med allting annat är det inte företeelsen i sig, utan fansen som är värst. Analyserar jag mig själv inser jag exempelvis att mitt stora agg mot Lars Winnerbäck inte till största delen beror på honom själv utan på hans överentusiastiska och okritiska fans. Samma sak är det med fotboll. I VM-tider kan den mest inbitne sportfantast bli trött redan innan turneringen dragit igång.
Fotbollsfans framstår ju som lite dummare än fans till andra sporter. Du ser sällan ansiktsmålad bandypublik eller folk på tennis med ölburkskepsar och uppblåsbara jättehänder. Och jag tvivlar på att det blir några huliganupplopp under friidrotts-EM i Göteborg i augusti. Bland fotbollsfantaster är dock David Puddy i ”Seinfeld” den stora förebilden.
Å andra sidan kanske man inte ska blanda ihop huliganer med fotbollsfans. Att det rör sig om två olika grupper avslöjas inte minst genom klädstilen. Där huliganer klär sig i dyra, franska märkeskläder går fotbollsfans runt i bar överkropp, blågula beppehattar och vikingahjälmar.
Skilj också mellan fotbollsintresserade och idrottsintresserade. Fotbollsfans struntar i den mesta idrotten förutom just fotboll. Och inskränkthet är aldrig något smickrande drag.
Trots alla landets fotbollsfanatiker kommer jag ändå se Sverige möta Trinidad & Tobago i dag.
FRÅGA: Hur kan skivbolaget Warner välja att inte släppa Dapony Bros ”Jobba hem” – den bästa fotbolls-låt som någonsin gjort?

Böglistan 2006

Böglistan 2006

Oj oj oj...nu är det spännande...
Det börjar dra ihop sig för att presentera Böglistan 2006. Det kommer att ske efter Hultsfredsfestivalen i nästa vecka.
De senaste åren har det inte hänt så mycket på topp 3, men där under brukar det vara stora omkastningar. I fjol försvann bland annat Mangan (som nu har stadgat sig) och istället knep Phalénin lite oväntat tiondeplatsen (bland annat på grund av att han erkänt att han har hånglat med en kille).
Vilka vinner och vilka försvinner på årets lista? Den som har koll på bloggen får snart svaret.

Här är Böglistan 2005:
1. Pangkaka
2. Patriotelsson
3. Fjantzén
4. Svälle
5. Wressle aka Powerman
6. af Skiölde
7. Robban
8. Erik (med en "bullet")
9. Newranger
10. Phalénin
--------------------------------------------------------------------------------------

Rektal Käses Promosida

Rektal Käses Promosida

Rektal Käse lirar, som ni alla vet, klockan 23.00 på fredagen på Hultsfredsfestivalen.
Nu har han även fått en promosida: http://www.3jean.com/RK/

Veckans skivtips!

Veckans skivtips!

Dags för The Pipettes debutskiva. Den ska ni köpa!
Den brittiska trion lirar modern 60-talspop i The Ronettes anda, komplett med handklapp, stämsång, oemotstådliga melodier, prickiga klänningar och koreograferad dans.
Hemsida: www.thepipettes.co.uk

Tjuvlyssnat - roligast på nätet

Någon som har numret till en duktig barnpsykolog?

Mataffär, Täby C

Barnet: Men jag viiill ha godis mamma! Viiill!!
Mamman: Om inte du är tyst nu så dör Björne!
(Barnet blir mycket tyst)


Vill du läsa fler skojiga saker som folk har snappat upp när de tjuvlyssnat så gå in på:
www.tjuvlyssnat.se

hej

hej


Vem tar ner skylten härnäst?

Vem tar ner skylten härnäst?

Varit inne och gluttat på www.deathlist.net ? Där listas vilka kändisar som kommer att bli jordgubbar härnäst.
Undertecknad hoppas på Benedictus den 16:e, men han verkar tyvärr lite för fräsch.
I den interna striden med Robban Stenmark - som chocköppnade med att pricka in Nils Poppe, Astrid Lindgren och Ronald Reagen - har jag knappat in till 2-3 genom att sätta Påven Johannes Paulus och Charlie Norman.
Vem tror ni blir nästa person att hälsa hem? Det gäller att tänka efter noga, har man en gång valt får man inte byta förrän personen stryker med.

Tv-krönika 2 juni

Josefsson regerar
I augusti blir Janne Josefsson programledare för Uppdrag: Granskning i SVT.  Darra månde maktens män.
Igår visades en repris på det senaste programmet. Några timmar tidigare visades Janne Josefssons egna program ”Josefsson”, där han följer upp några av sina tidigare tv-reportage. Det är något av det bästa som sänds på tv just nu.
Josefssons journalistiska metoder, som exempelvis dolda kameror, har ofta varit omstridda och Josefsson egna person har retat folk. Hans ihärdighet har ändå lett till Stora Journalistpriset både 1998 och 2002, samt fyra belöningar med Guldspaden. Idag har han både blivit folkkär och en symbol för kampen mot maktmissbruk och hyckleri.
I torsdagens program granskade han i återblickar LO:s svek när det gällde ”Tredje vägens politik”, en asbestskandal i Lomma och kommunalarbetarnas strejk 2003. Det är, precis som det mesta Josefsson gör, reportage som verkligen känns. Josefssons patos, berättarkonst, sätt att lyfta fram den lilla människan och raffinerade metoder att sätta dit makthavare hugger tag i tittaren. Lågmäldheten i tonen gör bara intrycket ännu starkare.
27 juni fyller Janne Josefsson 54. Se till att fira det med champagne och jordgubbar.

IN MED: Glenn Danzig
UT MED: Star Trek
SÄMST IGÅR: Filmen ”Rocky 5”
SER DÄREMOT FRAM EMOT: Nya Rocky-filmen ”Rocky Balboa”. Kommer på bio vid jul.
 
 
 

Bästa svängen - Hökarängen

Bästa svängen - Hökarängen


Manga-utställning på Länsmuséet i Linköping

Manga-utställning på Länsmuséet i Linköping

Gillar du anime, hentai och lolicon? För alla otakus där ute ordnar nu Länsmuséet en manga-utställning mellan 27/6 och 3/9.
Läs mer på: http://www.pub.linkoping.se/lansmuseum/manga.html

Hitta de nya kommentarerna på bloggen

Vill ni ha koll på det senaste som folk skrivit på här behöver ni inte titta igenom hela bloggen. Enklast är istället att klicka på "Tobi" under bilden på mig i övre högerhörnet. Då ser man vilka de senaste kommentarerna är.

Allt om kebab

Allt om kebab

På begäran av min gode vän Per J publicerar jag nu hemsidan alla landets kebabälskare inte kan leva utan. På "Allt om kebab" hittar du...ja, allt om kebab.
www.alltomkebab.se

Äntligen! Jag hittade dit!!!

 

Här slutar Internet

Du har nu kommit till den allra sista sidan på Internet. Vi hoppas du gillade surfningen. Nu är det hög tid att gå ut och leka.

Förslag till vad du kan göra utomhus:
  • Gå en sväng. Dvs. använd benen att röra sig runt i terrängen. Kan även kallas att spatsera.
  • Jogga lite. Dvs. att använda benen att röra sig runt i terrängen snabbare än när man går. Om du joggar fort kallas det för att springa.
  • Cykla runt och kolla på den fantastiska naturen i äkta 3D! Stanna cykeln av och till och känn på träden och stenarna.
  • Om det är varmt i vattnet där du bor, kan du ta en simtur. Detta bör du däremot inte göra om du inte kan simma. Då kan du istället göra något som kallas för att bada.
  • Besöka någon du känner.

 

HTTP 101 - Ha en fin dag!
Hälsningar från Internet
 

Vill du också komma till slutet av internet? Gå till: http://www.prreklam.com/slutet/

RSS 2.0