Är ni AW eller PÅ?

Är ni AW eller PÅ?

Imorrn är det ju fredag och det brukar betyda After Work. Jag vet att Nygge var lite sugen och även Sköld och Willy & Joel - så det är väl bara att dra ihop en AW va?
Dessvärre ska det tydligen bli rätt kasst väder imorrn så det blir nog inget Alanya utan Wokhörnan igen. Fast Joelsson hade inte riktigt hunnit förhandla till det där special-priset  så det kanske inte gör så mycket.

Vad säger vi om tiden? 17.00 - passar det?

Mera Lilla Anna

image949

I den här boken känner Lilla Anna efter vad som finns i Långa Farbrorns ficka. Hon hittar bland annat en fladdermus och...vad är det där...en snok? Det finns allt möjligt spännande i Långa Farbrorns ficka...

Hmmm...vad har jag nu lovat...

Hmmm...vad har jag nu lovat...
Igår var vi först på Pub Grebo och lyssnade på Hold your horses, sen blev det 55:an och där träffade jag ett lesbiskt par där jag känner den ena tjejen (det var faktiskt jag som fick henne att bli lesbisk).

Nu bar det sig inte bättre än att jag, efter några öl, råkade lova att jag skulle bli deras spermadonator.
Mina krav var tre:
1. Det var den ljusa (och i mitt tycke väldigt snygga) tjejen som skulle bli mamma.
2. Det skulle ske på "naturlig väg", så att säga...
3. Hon var tvungen att låtsas njuta under akten


Nu undrar jag: var det ett överilat beslut att bli spermadonator åt ett lesbiskt par? Vad tycker ni?

Två skivor

Singel

3/10

 

Iller: Om vi verkligen varit på månen

Överljud fonogram

 

Snäll pop från Malmö/ Stockholm som ligger och puttrar och sjuder tills det börjar stormkoka mot slutet och blir riktigt smakfullt.

Fast sången är tam och texten engagerar inte trots att den förmodligen är skriven för att göra det.

Fyrmannabandet Iller får placeras in i samma kategori svenskspråkiga mjukrockande band som till exempel Plusgrader, Vobler och Di Ecco. Ingen höjdare alltså.


Singel

5/10
 
Park Hotell: Low on resistance/ Born a thief
Glory Records/ BD Pop
 

Skulle man ta Sveriges indieband från 1989 och framåt, mala ner dom, destillera och filtrera fram ett koncentrat skulle det bli Park Hotell.

Det är ett band från Norrlandskusten (Luleå), med kopplingar till Bear Quartet och Mattias Alkberg BD, och som skramlar med bas och gitarr ungefär så som svenska indieband sedan 1989 alltid skramlat med bas och gitarr.

Denna tvåspårs-singel låter med andra ord helt okej, faktiskt nästan exakt så som man vill att ett svenskt indieband ska låta. Och i konformiteten ligger också svagheten. Jag saknar originalitet och det egna uttrycket.


Dagens Lunch

...intogs ihop med Wester på Wasabi.

Vart är Folke?

Vart är Folke?

Är det någon som har sett Folke Likvit? Alla tips emottages tacksamt.

Onsdag i Norrköping

Har jobbat i vår kära grannstad idag igen. Där går alla tredjeringare omkring i studentmössan tre veckor innan det är dags.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping.

Lilla Anna

Lilla Anna

I den här boken ligger Lilla Anna i sängen hela dagen. Långa Farbrorn kommer förbi och håller henne sällskap.

Dagens lunch

...intogs på 4 Kök i Norrköping. Mikrovärmd lasagne...Pekings matkultur i ett nötskal.

Veckans gigolo

Veckans gigolo

Lehman - så ung, så snygg, så fräsch!

Köpt biljett till Visfestivalen

v-vik igen
Det tar ju verkligen emot...men jag köpte ändå biljett till torsdagen i Västervik.
Årets program måste vara det ointressantaste nånsin (och det säger inte lite). Titta bara: Lasse Tennander, Dan Viktor, Caj Karlsson, Marie Bergman, Stefan Sundström...inte direkt första gången som dom spelar där. Och då är ändå torsdagen den klart vassaste dagen i Västervik.
Men ..300 kr är inte så mycket och man kan ju alltid smita iväg till båten en stund.
Dom två jag vill se är Totte Wallin (visevärd) och Stefan Ljungkvist, sen kan jag skita i resten.

När fan får vi se lite fräscha namn som Säkert!, Johan Rothstein, Zeijlon, Aguson (på Stora scenen), Engmans Kapell, Ulf Stureson, Nisse Hellberg, Lasse Lindh, Svensk Pop, Maud Lindström, Peggy Lejonhjärta och Ivar Jonssons Orkester på Visfestivalen?

V-vik

Roligast på biljetten är ju ändå raden där det står hur dags man ska gå in och ut ur ruinen: "Insläpp 18.00, var ute i god tid".

Pub Grebo imorrn

Pub Grebo imorrn

I morgon är det dags för Pub Grebo igen. 19-22 i Klockargården. Om jag inte minns fel skulle Hold Your Horses spela. Jag och Phalén ska dit.

Tv-krönika

(Från Corren 25/5)

Dramatiska programtitlar 

I går natt gick det ett program på TV 4 som hette "Hjälp! Min pudel styr mitt liv". Tidigare på kvällen visade samma kanal del sex av serien "I want to be a Hilton".

 

Programtitlarna numera är inte vad dom varit. Nuförtiden vimlar det av utropstecken, "världens värsta" och "Hjälp!". Åtminstone i de kommersiella kanalerna och i synnerhet i Kanal 5.

Kanal 5 är ju berömd för sina knasiga dokumentärer som alla verkar tagna ur tidningen "En ding ding värld" och har namn som "Hjälp! Jag onanerar för mycket", och "130 kg kvinna, sexig och stolt".

Kanalens programtitlar är ofta överdrivet dramatiska och uppseendeväckande. Eller vad sägs om: "Klassen från helvetet", "Gay Army", "Fot älskling! Så dresserar du din man", "Hjälp jag stammar", "Snygg och smart med Downs" och "Världens starkaste flicka".
  

Den senaste veckan har det visats program som hetat "Snygg naken" och "Bobbitt - mannen som förlorade sin penis". I veckan kommer "Är mitt barn pojke eller flicka?" och "Världens största penis".

Dom borde heta saker som "Hjälp! Kanalens tittarsiffror är låga" och "Världens mest idiotiska programtitel".

 

IN MED: "OZ". Jag trodde inte att abstinensen skulle komma så snabbt efter alla ständiga reprisrundor, men det gjorde den.

ÄVEN IN MED: Mer Weird Silence(.se)


Dagens lunch

...intogs med Wester och hans granne på L´Orient.

Veckans Page 3 Girl

Veckans Page 3 Girl

Det blir självklart Vickan!

Två skivor

(Från Zero)

Album
Betyg: 2/10
 
Basically the same: The long way out of silence
Pullover
 

Jag har sett finalen i Musik Direkt, suttit i juryn till musiktävlingen Rockkarusellen och lyssnat på mängder av demos. Där hör man en sorts musik som bara verkar finnas i just dom sammanhangen. Jag talar om präktig studiecirkelrock, men hemsk stämsång och musiker som förmodligen är skolade men inte verkar ha begripit ett dugg av vad själva tanken med musik är.

Basically the Same är ett Falun/ Stockholmsband som passar in i den mallen. Nu släpper man sitt debutalbum, något man i mitt tycke kunde ha struntat i. Bandet Cranberriesrock känns fullständigt ointressant. Kanske hade musiken räckt till en semifinalplats i Musik Direkt men här i Zero där musik inte är en hobby utan på liv och död har den inget existensberättigande.


Album
Betyg: 4/10
 
Nils Erikson: On the verge
Promising Records
 

Ett av mina sämsta skivinköp någonsin är Nils Eriksons andra album "Albert, tyfonen". Då, för ett decennium sedan, var jag inne på visor och svensk pop och efter vad jag hade läst verkade Nils Erikson vara något för mig. Det var han inte. Plattan fick lämna min skivsamling lika snabbt som den kom dit.

Eriksons fjärde album är på engelska och är betydligt bättre. Musiken är rakare, mer lättillgänglig och känns inte lika överdrivet pretentiös. Fortfarande är det inget jag gillar, halvtråkig, soft, präktig vuxenpop med konstnärliga ambitioner kommer nog aldrig att bli min grej, men numera står jag ut med hans sällskap. Ett fall framåt alltså.


Vilka bollar är det hon pillrar på?

Vilka bollar ?r det hon pillrar p?

Krogkrönika

Linköpings läckra luncher  

I Linköping tar vi goda luncher för givna. Men det räcker med att åka till grannstaden för att inse att vi är lyckligt lottade här. 

Ju mer jag reser runt desto mer har jag lärt mig att uppskatta Linköpings lunchutbud. Man kanske inte tänker på det så ofta men kvalitén på luncherna här är faktiskt riktigt bra.

 

Varje stad har sina standardlunch-ställen där maten känns som att den tillverkats på löpande band utan särskilt mycket kärlek, men i Linköping känns det som att klassen generellt ligger rätt högt. Närmast till hand ligger jämförelsen med grannstaden Norrköping, som tyvärr måste sägas ha ganska dålig nivå på sina luncher. Åtminstone de i stadens centrala delar.

 

Letar man längs gallerierna på Drottninggatan är utbudet riktigt skralt. Falafel, hamburgare, kebab och annan snabbmat finns i överflöd, men vill man ha en anständig dagens blir det genast svårare. Här, Linköpingskrögare, finns det pengar att tjäna - fältet ligger öppet. Bara ett litet tips i all välmening.

 

Ett ställe som Paus i Dominogallerian nämns av många Norrköpingsbor som stadens kanske bästa lunchrestaurang. Och inget fel med det, jag har ätit både lax och pyttipanna där som varit helt okej, men i Linköping finns det tio ställen som har samma klass på maten.

 

En annan restaurang med gott kulinariskt renommé är Spiran. Också här är luncherna av god standard, men när priset ligger på 79 kr kräver åtminstone jag mer än så. För samma pris i Linköping får du högklassiga luncher av prisbelönta kockar på Hagdahls Kök.

 

Jag äter ofta lunch på Hamlet i Linköping. Där serveras stabila luncher utan överdrivna krusiduller. I Linköping ses det som ett ställe i mängden, i Norrköping skulle Hamlet tillhöra toppskiktet.

 

Varför är det så svårt att hitta centrala lunchrestauranger som Santinis, BarBQ och Tropikhuset i Norrköping? Varför är Linköpings luncher så mycket bättre? Förmodligen hänger det ihop med en lokal mattradition och att hårdare konkurrens har vässat kockarna här. Hur som helst ska vi uppskatta Linköpings restaurangutbud och njuta lite extra nästa gång vi lunchar.


Dagens lunch

...åts på Thai Coconut ihop med Henrik och Fabian från Nolltretton.

Spela på Nykvarnsfestivalen

Spela p? Nykvarnsfestivalen

Vill ni spela på Nykvarnsfestivalen i augusti?

Jag är ordförande för den lyssningsgrupp som väljer ut vilka 20 lokalband som ska spela på festivalen och
det finns fortfarande några dar kvar att skicka in demos.

Vill ni vara med och spela?

Skicka er demo senast den 31 maj till

Linköpings kommun
58181 Linköping

Märk kuvertet "nykvarnsfestivalen"

Kolla in hemsidan:
http://www.linkoping.se/InformationTill/ung/Nykvarnsfestivalen/index.htm


Jodå, Montt Mardié kör vidare

Jod?, Montt Mardi? k?r vidare

I slutet av spelningen på Södra Teatern i Stockholm nyligen sa Montt Mardié såhär:
 »De här två åren har inte varit vad jag trodde att de skulle vara, så jag väljer att sluta. Det här blir sista gången som Montt Mardié står på scen«.

(Läs hela Sonics text i ärendet:
http://www.sonicmagazine.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1448&Itemid=117)

Jag har luskat lite och frågat Montys skivbolagsboss och han svarade såhär:
"Och ja, det var inte allvar det där med att han lägger av. De gör en live-dvd som ska bli en delvis fake-dokumentär där Montt försvinner i slutet. Det var bara filmteamet som visste något om det där när han sa det på Södra teatern. "

JIPPIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!

Lika som bär 6

rapidhbanjo
Tobbe Leffler och killen som spelar banjo i "Den sista färden"

En vanlig dag på Wokis

Fredagen: Körde halvdag och delade ut nya Nolltretton. Tog fredagskorven på Gyllentorget. Hem. Tidig AW på wokhörnan.

Ulfsbo
Martin Ulfsbo, målsprutan i Grebo IK för tillfället med ömmande ljumskar, var inte sen att beställa in en Zeunerts.
palm?
På nåt märkligt sätt avslöjades det att Martin och Palmér hade likadana kalsonger på sig denna kväll.
jag
Jag åt TVÅ gånger och blev lite trött och pömsig
ungkarl
Erik, som är ungkarl, spanade efter brudar...
josse
...och fick syn på Josse och Vickan
carl-jan
Sen gick vi hem till Minge - och se på fan, där satt Carl-Jan Granqvist
burra
Och här är metal-guden själv
senior citizens
Här har Josse och Arlene precis tagit sig en liten "rackare"
Tobi
...och jag sitter lyckligt ovetande om vad som komma skall...

Rapport 03.14

Fredag

Thank God it´s Friday!

AW p? Wokis

Dags för after work igen!!!
Det har varit lite dåligt med det på sistone. Tidigt blir det också, redan klockan 16 är jag, Jossi, Martin & Vickan på plats på Wokhörnan.. Vi satsar på en tolvtimmarsfylla som avslutas på L´Orient till Mantel-Alex gubbrockband La Flöör Fattarru. Eller inte. Det märks.
Egentligen var ju Alanya tänkt att ta över som AW-plejs men vädret är ju rätt kass, så det sprack. Blir alltså Wokis igen...men det är metal det också.

SGG-programmet klart

image925

Igår hade jag och Phalén ett "möte". Vi tog "några" öl och grejade med SKÖNA GRÖNA GREBO.
Nu är programmet klart och förutom en massa bra artister kommer det även att ske ett världsrekordförsök! Det ni!
Håll utkik här på bloggen så kommer snart samtliga artister att presenteras.

Dagens fynd på hallmattan

fynd2

Idag kom en ny laddning skivor från Zero och bara bra grejer: The Tough Alliance, Space Age Baby Jane, Bring me the fucking riot...man och Park Hotell.

fynd1

Och så ska ju Nicke Sixx och Åsa gifta sig. Det roliga med denna inbjudan är att jag igår kväll via telefonen skämt-beklagade mig för att jag inte var bjuden. Så det var ju tur att den kom idag och inte på måndag...

Veckans boktips

image921

Man blir ju onekligen lite nyfiken på vad det var som Långa Fabrorn visade Lilla Anna.

Veckans rubrik i Corren

Angående nya discgolf-banan i Linköping stod det såhär i dagens Corren:

"Kakfatskastare får bana i Ryd"


(Är särskilt nyfiken på vad Mange Sköld har arr säga om detta.)

Dagens lunch

...intogs ihop med Jossi på Santinis. Och bredvid smög Anna G och stalkade.

Pierre - eldsjälen

Pierre b

Vi säger grattis till Pierre Borell som tilldelats Kinda Kommuns ledarstipendium

Tobi

Tobi

Skulle du köpa en begagnad bil av denna man?

Onsdag i Norrköping

Har jobbat i Peking idag igen. Där är ljus mustasch högsta mode.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping.

Dagens lunch...

...intogs på restaurang Spyan i NKPG ihop med Mr 011.

Lilla Anna och Långa Farbrorn

image918

Två skivor

Album

Betyg: 4/10

 

Ruh: 01

EMA Telstar

 

Ja, ni läste rätt på raden ovanför där det brukar stå vilket skivbolag bandet har. Det ska verkligen stå EMA Telstar.

Det är som ni säkert vet landets största konsertarrangör och jag blev lika förvånad som ni när jag såg att dom också sajnar band.

Fast när man lyssnar på Stockholmsbandet Ruhs debutalbum känns det som EMA Telstar borde hålla sig till konserter, det verkar dom göra bättre än att vaska fram nya svenska popkorn.

Ruh (taskigt bandnamn, för övrigt) gör väl inte direkt bort sig utan spelar typisk mesrock nånstans mellan arena och radioskval. Å andra sidan gör bandet heller inget som övertygar och får mig intresserad. Coldplay och dom andra finns redan och den här sortens välkammade rock blir inte bättre av att det kommer ytterligare en band till klassen.

Inget fastnar, inget sticker ut.EP
Betyg: 4/10
 
Fredrik Ståhl: Start making sense
Frukt Records
 

"I´m OK" heter öppningslåten på denna femspårsplatta från Fredrik Ståhl. Det stämmer även ganska bra på hur innehållet låter.

Ståhl spelar softad pop med små stänk av electronica. Han sjunger mjukt över ganska lågt tempo, en skön gitarr smyger omkring och det är bara att luta sig tillbaka i soffan och börja sippa på drinken. Det låter helt ok.

Men OK betyder inte strålande, det betyder acceptabelt eller bra utan att helt övertyga. I ordet OK finns alltid en liten gnutta kritik inbyggt, att det skulle gå att göra lite bättre.

Ungefär så är det också med "Start making sense".

Tv-krönika (Corren 19/5)

Bondfeber - igen! 

Vad har egentligen TV3 för avtal med Barbara Broccoli? Så länge jag kan minnas har kanalen med jämna mellanrum hojtat "Bondfeber på TV 3!" varpå man har visat alla Bondfilmer från "Agent 007 med rätt att döda" fram till den senaste rullen.

Nu är det dags igen. "007 - äntligen tillbaka på TV 3!" säger en annons på kanalens hemsida. I kväll visas "Leva och låta dö", Roger Moores första Bond-film, och jag undrar för vilken gång i ordningen.

 

Jag gillar James Bond-filmerna skarpt men har svårt att hetsa upp mig över ännu en Bond-kavalkad på trean. Det känns ju som att kanalen kör samma kampanj minst en gång varje år.

Men kanske pågår det någon märklig Bond-revival just nu, en av kvällstidningarna skickar ju med en ny Bond-DVD med tidningen varje vecka. Kanske för att dämpa abstinensen, nästa Bond-rulle har premiär den 7 november 2008.

 

Och för att ytterligare förstärka Bond-trenden visar TV 4 "Bonde söker fru" klockan 20.20 ikväll.

 

KONSTIGT 1: Kristi Himmelsfärds Dag passerade utan att ett enda tv-program tog upp högtiden.

 

KONSTIGT 2: 05.05 i morse visades "Ellen DeGeneres Show" i Kanal 5. Fem minuter senare började samma program i TV 3. Okej att två kanaler köper in samma serie, men måste man visa programmen samtidigt?


Johan Rothstein till Sköna Gröna Grebo

image917

Japp, nu är det klart. Johan Rothstein, som tidigare sjöng i Toms Tivoli och som släppte soloskivan "Sorgliga sånger" 2002 är bokad till Sköna Gröna Grebo den 25/8.

Att han spelar live är väldigt sällsynt, så detta är ett tillfälle som inte får missas.

Ni kan höra smakprov av hans låtar här: http://www.last.fm/music/Johan+Rothstein

Musikkrönika

(Från Nolltretton)

Fy för lat popjournalistik  

För tio år sedan ville alla 20-nånting i landet jobba med media. Vad de vill idag har jag ingen aning om, men de jobbar inte inom media i alla fall. Där sitter fortfarande de som var 20-nånting då, och som blivit 30-nånting idag.

Och för varje år som går märker man att de som grupp blir lite tröttare, lite segare.

 

Åtminstone när det gäller bevakningen av populärkultur. Precis som för tio år sen dyker det än idag upp nostalgiska hänvisningar till Beverly Hills, när det är OC som redan nu borde placeras i backspegeln.

Man kallar Le Sports "Tell noone about tonight" för ny musik trots att det var något vi dansade till 2005. Och på samma sätt som pokertrenden uppmärksammades långt efter boomen kommer förmodligen World of Warcraft vara helt ute när tidningarna inser att de borde analysera hur spelet påverkar vår vardag. 

Men allting går lite långsammare nu. Det är först nu i vår som emotrenden med band som Panic! At the disco, My Chemical Romance, The Used och Jimmy Eat World har uppmärksammats trots att det varit de tre senaste årens största ungdomstrend.

Emo? Vad är det, frågar den som bara läst dagstidningar. Det är amerikansk collagerock, att slänga in ett w i ord för att det ser tufft ut, svart hår, "fashioncore" och låtsas att man vill skära sig. Eller kort och gott: depprock parat med American Idol.

 

Samma tecken på lättja är det tjat som rådit under 00-talet om att "allt är tillåtet" inom modet. Men det är det bara att titta i gymnasieskolornas skolkataloger för att se att ungdomar är lika trendkänsliga idag som dom alltid varit.

Alla tjejer har snedlugg. Killar har vindfångat rufs. Converse har blivit mainstream. Palestinasjal är på. Tröjorna har breda tvärränder. Fy den som har små solglasögon eller senapsfärgad skjorta.

 
Lättjan kan också beskrivas såhär: "Kritiker är personer som lever på att recensera sin post", som rockjournalisten och författaren Chuck Klosterman så träffsäkert säger i boken "Killing Yourself To Live: 85 procent av en sann historia". 

När bloggen "The way we wear" i somras frågade popskribenten Andres Lokko vilka tidningar man ska läsa för att lära sig om popmusikens historia för att förstå vad som händer idag, gav han det redan klassiska svaret:

- Då skall du nog läsa litteratur.

 
Den lilla händelsen berättar egentligen allt om popbevakningen i vår samtid. Den säger att det numera är genom bloggar man får reda på sanningen. Den bekräftar trenden av att den bästa popjournalistiken numera hittas inbunden, precis som i fallet Klosterman. Och den avslöjar att det inte är åldern i sig, utan oengagemang och dödssynden lättja, som gör dagens popskribenter så dåliga. För fortfarande är det "gamlingar" som Lokko eller Jan Gradvall som bäst kan förklara sammanhang och rörelser i den popkulturella värld som omger oss. 

Och vad alla 20-nånting gör har jag fortfarande inte listat ut.

 

Tobias Pettersson, musikredaktör


Fråga

Vilket är bäst?
1. Ett stormigt rock´n´roll-förhållande med sex, alkohol, sena nätter, höga toppar och djupa dalar.
2. Ett stabilt svensson-förhållande med trygghet, ordning, lugn och ro.

Bills bittra blogg

Bill

Tror ni inte att även Rektal Käse har gått och knåpat ihop en blogg.
Den hittar du här: http://inane.3jean.com/

Jag gillar särskilt detta inlägg: http://iloblog.3jean.com/inane?NewComment&post=1

Lustans-genomgången fortsätter

image915

Uppdrag i Geneve är Lustans Lakejers stora parad-platta där varje låt skulle kunna släppas som singel.

Och kolla låttitlarna:

 
Sida A
Rendez-vous i Rio

En lång natts färd mot dag

Sista tangon i Paris

Segerns sötma

Stilla nätter

 
Sida B

Man lever bara två gånger

Män av skugga

Unga moderna 

Öppna städer 

Paradisets portar

 

Efter den mörka och dystopiska debutplattan har Lustans här blivit något ljusare och fläskar på med Tom Wolgers synthslingor. Kinde sjunger säkrare och skriver texter med sån briljans att man häpnar.

 

Agentromantiken frodas med hemliga uppdrag i Geneve och Moskva, små hintar till James Bond, lönnmord, casinon och champagne - massvis med champagne. Fala damer, öppna städer, livsleda, flärd, elegans, dyra vanor och eskapism. Hur kan någon med den minsta romantik i kroppen inte falla för det?

 

18 år gammal formulerar Kinde träffsäkra iakttagelser om Stockholms nattliv, lika aktuella nu som 1981.

"Jag har sett hur natten faller på de vilsna, bleka barn/ den nya grå eliten, utan frågor, utan svar/ jag har sett hur unga människor flockats liksom djur/ vandrat fram i täta led som stenar i en mur" (Unga Moderna)

Denna specialutgåva innehåller liveversioner av "Öppna städer", "En lång natts..." och "Sista tangon.." som faktiskt spelats in i Linköping (!). Är förmodligen den där konserten när Östgöten efteråt anklagade bandet för att vara nynazister (!!). 


"Uppdrag i Geneve" är en fullpoängare, en klassiker, en evig livskamrat.

 Bäst på Uppdrag i Geneve:
  1. Unga Moderna
  2. Paradisets Portar
  3. Öppna Städer
  4. Män av skugga
  5. Rendez-vous i Rio

Tobi i Expressen

image914

Mats Olssons sportkrönikor är söndagens höjdpunkt. I gårdagens figurerar er kära Tobi, som tipsar om två som är lika som bär (ni som läser bloggen har ju redan koll på det...).

Så här står det:
... Tobias Pettersson, Grebo, med bärlik: Jepson  i The Ark och Karlsson på taket.

Hela krönikan hittar ni här: http://www.expressen.se/sport/matsolsson/1.686855

6.08 on stage

6.08

I lördags hade Svesse Gadd 40-årsfest. 6.08 var där och lirade och, hör och häpna, Persson var kapellmästare.

Veckans Page 3 Girl

Anna W

Valet är självklart: Anna Wallin!

Mer om SGC

Högt partyläge som sagt på SGC.
jeltsin

Gillade ni förresten Ludvig and the Gossarna så hittar ni deras video här:
http://www.youtube.com/watch?v=iF90XB4ZneA

Och deras Myspace-sida här: http://www.myspace.com/ludvigandthegossarna

John Stridh har också gjort en video. Den hittar ni här: http://www.johnstridh.se/film.htm

sgc
Och här är den mytomspunna gästlistan. Med en del konstiga namn...

SGC - dundersuccé

SGC1

Första laddningen öl tog slut redan vid 21. Vi tryckte in 50% mer folk än vi egentligen fick. Alla banden levererade. Manteln var på. Ekonomin gick ihop. Och så var det svinskoj!

Sköna Gröna Cloetta måste beskrivas som en praktsuccé, eller hur?

Mer bilder kommer framöver, just nu har jag lite bråttom (läs två inlägg ner så får ni veta varför).

Kvarglömt: Sakerna på bilden glömdes kvar i Cloetta Center. Ett svart axelband, en kort, blå sladd och ett par brallor. Finns hos mig.

Klings konst

sgc2

Alla ni som blev begeistrade igår på SGC av Lisa Klings förnämliga tavlor och vill köpa en - hör antingen av er till mig så vidarebefordrar jag det eller också kan ni kolla in Lisas blogg: http://kling.bloggagratis.se/

Svesse 40

40

På´t igen!
Ska snart dra ut till Grebo och spela med 6.08 på Svesse Gadds 40-årsfest.
Ha koll på vad som händer på Mårsängsvägen: http://marsang.blogg.se/

First we take Cloetta, then we take Berlin!

DAGS FÖR SKÖNA GRÖNA CLOETTA!!!

s2
I morgon fredag den 18/5 smäller det! Klockan 6.08 PM invaderar vi Cloetta Center, sen finns ingen återvändo...

Har ni missat att köpa biljett kommer det att kunna köpas i entrén. Det finns även ett litet antal SGG 06-tröjor kvar som kommer att reas ut. Även några "Grebo Rules"-tröjor (bilden ovan) kommer att finnas till försäljning, plus lite skivor från banden och så. Fyra HETA brudar kommer att stå där och sälja.

s3
Och Zeijlon kommer som sagt var att framföra sin nya hit som har 45(!!!) verser.

s1
Även Torbjörn (från Torbjörn & Nykomlingarna) kommer att framföra en ny hit, nämligen den lokalgeografiskt färgade "Astoria".

Och så blir det vernissage med Lisa Kling, med iBarbie-installation
s4

Veckans Page 3 Girl

Veckans Page 3 Girl
Ja, det är ju då Erika F. Och jag vet att det åtminstone finns en person där ute som håller med... (var det 9:a du sa?)

På skiva: Mixtapes & Cellmates

P? skiva: Mixtapes & Cellmates
(Från Zero)

6/10
Album
 
Mixtapes & Cellmates: Mixtapes & Cellmates
No Method
 
Hm. Något har hänt med Mixtapes & Cellmates sedan jag recenserade bandet EP "If there is silence fill it with longing".

Då spelade man skränigt, elektriskt sprakande indie-oväsen. Visserligen melodiskt men belamrat med en distad och tjutande överrock.

Indiekänslan och touchen av electronica finns kvar, men i stort känns det som att det är ett helt nytt band vi möter. Största gåtan är varför man inte ligger på Labrador, för detta självbetitlade album låter som det genomsnittliga Labrador-bandet.

Eller som Logh eller Last Days of April. Vilket i och för sig är bland de bättre betyg man kan få.

Och jag gillar verkligen Mixtapes & Cellmates, men jag är lite överrumplad över stilbytet och är orolig att man inte bara mesar till sig utan även tappar sitt signum. Det vore förskräckligt.


Lika som bär 5

bojj

Bobbo Krull & Jack Black

Snusk-Tobbe på gång med nytt

Snusk-Tobbe p? g?ng med nytt

Den 13/5 förra året kom Snusk-Tobbes beryktade debut "Första Gången". Nu är det dags för en uppföljare. Egentligen skulle den ha spelats in imorgon - med releaseparty samma dag -  men dessvärre får det skjutas på framtiden. Mer troligt är istället att nya skivan kommer spelas in i juni. Håll utkik här på bloggen för mer info.
Enligt ryktena kommer skivan både att innehålla den sedelärande visan "Balladen om dom pilska pigorna" och den gamla klassikern "Skvätt".

Onsdag i Norrköping

Har jobbat i NKPG idag igen.  Där har man räkor och morötter i bearnaisesåsen.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping.

På skiva

Album
6/10
 
Smashed: Famous smashed songs
From the balcony Records
 

Det behövs bara några sekunder i första låten "Five horses" för att jag vet att jag ska gilla Smashed. En melodica öppnar med några ensamma toner, sen kommer sångaren Martin Nordlöf in med en skön indieröst. Låten byggs på med trummor, bas och gitarr och plötsligt har vi sån där melodisk, småskramlig pop som jag gillar.

Jag ska inte överdriva och säga att Stockholmsbandet Smashed är guds gåva till mänskligheten. Jag har överlevt hittills utan dem och skulle nog klara mig rätt bra även om jag inte hört denna debutplatta. Men bandet har en skön indiepop-ljudbild och låtar som är mer än bara okej.

Öppningslåten är kanon, sedan fortsätter bandet i samma stil (typisk svensk indie med lite vemod och lite eufori), men standarden dalar lite för varje låt. Det som lät så lovande till en början lyckas aldrig riktigt leva upp till förväntningarna.

Men jag kommer definitivt att följa Smashed framöver.


Singel

Betyg 6/10
 
Tony Clifton: Alone
Bricktop
 

Gotländskt band som tar stunsen och studsen hos ett band som Franz Ferdinand, klär det i en klassisk arenarockkostym och klämmer ur sig en charmig, elegant och trevlig singel som sprakar och lever.

Jag är inte beredd att ändra livsföring på grund av denna singel allena, men den får mig att vilja höra mer av Tony Clifton.


Suck...

...Markus Stöld vägrar ge sig och acceptera Web 2.0.

Istället för att uppgradera sitt liv skickar han denna länk: http://blogs.zdnet.com/ip-telephony/?p=805

...som visar sig vara ett dåligt formulerat blogginlägg  - vilket dessutom faktiskt är ett argument FÖR Web 2.0: att nu kan vilken sopa som helst blogga. Detta förstärks ytterligare när man ser att gubben anger Wikipedia som källa. Wikipedia är ett okritiskt uppslagsverk som vem som helst kan formulera. Alltså ytterligare ett bevis för Web 2.0:s existens.

Dagens lunch

...intogs på God Vän i NKPG ihop med Mr 011.

Veckans dikt

Kommer ni ihåg den där dikten från i vintras från en läsare?
Nu har samma person skrivit en ny med samma höga kvalitet. Fick den precis nyss via msn:


"Lisa, Anna tjejerna är många

vem blir den lycklige han en dag ska fånga..

han börjar ju närma sig 35
dax att skaffa tax, familj och hem"


ola

ola

Saknar du också Ola Ström och hans polare Per Dunsö från Solstollarna?
Kolla in Ola här: http://solstollarna.se/ola.htm (finns även länk till Per).

På hemsidan kan du läsa om hans resor till Thailand, hans arbete inom Unicef, hans olika barnföreställningar, sonen Jonathan och bilder från Olas barndom. Du hittar texterna till låtar som: Baby vad jag längtar, Balettflickans visa, Cityungar, Pojkarna & Flickorna och Lillebarn.
Och här finns några kåserier från Malmömagasinet. Några utdrag:

"Just som jag ska hoppa in i min bil kommer några tonåringar/.../Tänk så lite som behövs för att man ska bli en smula varm inombords."

"Jag har sålt min åtråvärda kropp/ Som barn drömde vi väl alla om att.../../..osjälviskt och generöst ge upp våra egna liv för mänskligheten/De som sällan eller aldrig har sex löper större risk att drabbas av hjärtproblem och stroke/ Jag känner hur hjärtat blir allt sämre, men kan inte göra något åt det på grund av den nya sexköpslagen/Jag menar, alltså vem ska jag... ha sex med?"

Lika som bär 4


lllwww

Jepson i The Ark och Karlsson på taket

Dagens lunch

mmmmm

...intogs på L´Orient ihop med Wester. Och tro det eller ej - jag åt raggmunk för första gången i mitt liv!!!
Har genom alla år hört hur j-a gott det ska vara, och kan bara instämma. Himmelskt!

??

Bonusfakta 1: Vid bordet bredvid sitter Lehmans farsa och svullar.

Bonusfakta 2: Plötsligt kommer en elegant herre inglidandes - nämligen Smiling Gayman. Stenhårt!

I got scars to prove it

I got scars to prove it

Den 30 maj är Space Age Baby Jane äntligen tillbaka med en ny platta med namnet "Penthouse Rock".
Anders Ljung, som kommer från popstaden Borlänge och faktiskt är bror till Brages legendariska keeper Bernt Ljung,  har de senaste åren haft klubbarna Glamorama på Obaren och Cést Top på Södra Bar ihop med självaste Johan Kinde.

Efter debuten The Electric Light Parade (1998) kom den fantastiska (5 av 5) The Electric Love Parade (2002) som jag skrev så här om då:


Den kanske inte alltid är så lätt att se. Men det går en linje från Ratata och Lustans Lakejer, via Army of Lovers, till Kent, Eskobar och nu Space Age Baby Jane. En tunn svart linje där bara de eleganta får vandra.

Space Age Baby Jane, eller Anders Ljung som mannen bakom gruppen heter, följer en tradition som började med postpunken för 20 år sedan. Även om uttrycken kan variera en smula finns det gemensamma nämnare: eskapismen, elegansen, androgyniteten.

Det är musik skriven för modevisningar, för smala anemiska pojkar med svarta polotröjor, dålig hållning och en cigarrett i handen. Musik som soundtrack till flärd och mondän livsleda. Framför allt finns där en svärta som visserligen kan vara dold i det som på ytan kan misstas för . . . ytlighet.

Det kunde så lätt gått i en helt annan riktning. På debuten från 1998 låg Space Age Baby Janes fokus snarare på larvig glamrock. Men dramatiken tonades ner och Anders Ljung sökte sig i stället mot mer elektroniska, svårmodiga marker. Svala sånger svarta som synden, men mjuka som en smekning.

Kanske inte så konstigt ändå att bandet gått helt obemärkt förbi. Pampig arkitektur, storstadsisolering och gigantiska triumfbågar som tränger upp genom avenyers asfalt är svårt att skildra från en liten utomhusscen på en landsortsfestival.

Dom nya låtarna känns dessvärre inte lika spännande, lyssna själv :
http://www.myspace.com/spaceagebabyjane


Spana efter dansbandsbussar

Spana efter dansbandsbussar

Japp, då var den äntligen här! Jerry Prütz bok där han spanar efter dansbandsbussar.

Så här skriver förlaget:

"Är detta årets galnaste bok?
Svenska dansband har varit skuggade i flera år. "Spionerna" har funnits längs
vägarna över hela landet. De har smygplåtat och noterat allt av intresse.
I projektet Vägspan har musikernas vardagliga slit mellan spelningarna längs
vårt avlånga land kartlagts minutiöst. Rapporterna har lämnats till Jerry Prütz,
som har sammanställt materialet på internetsajten Sunkit och till den här
boken. Den ger intressanta inblickar i dansmusikernas tillvaro mellan
spelningarna. 204 sidor. "

Alla spaningar hittar du på: http://www.sunkit.com/magasin/jerry/index.shtml

Själv har jag bidragit med några foton på Jerry till boken.

Läs mer och beställ "Vägspan" här: http://www.bokforlaget.com/Shop/Index.php?ArtId=10033

Tv-krönika (Corren 11/5)

En ärrad krönika
 

RAPPORT: Berättade igår om Tony Blairs avgång, och därmed går "Cool Britannia" definitivt i graven. Det var ett begrepp som uppstod i mitten av 90-talet och som betecknade en nytändning för gamla England. Britpopen, med band som Blur, Oasis, Pulp och Suede frodades, James Bond återuppstod, Geri Haliwell klädde sig i Union Jack och Vanity Fair gjorde ett temanummer om alltihop. Den unge och snygge Blair och hans "New Labour" passade perfekt in i "Cool Britannia"-vågen och vann valet.

Jag saknar "Cool Britannia" och jag kommer att sakna Blair.

 

RÄTTELSE: I lördagens tv-krönika skrev jag att Kanal 9:s tablå inte finns i Corren. Det gör den visst sedan en tid tillbaka, nämligen på baksidan av denna krönika. I tv-bilagan saknas dock Kanal 9 fortfarande.

 

ROBINS: Ganska lättviktig men rolig talkshow med Zlatanparodi och felsägningar av SVT 24:s nyhetsankare Rikard Palm. Men roligast är som vanligt tonårstjejen Filippa Bark - måste ses. Onsdagens program går i repris ikväll (SVT 1, 23.50) och imorgon (10.40).

 

RAY: Med Liotta som efternamn. Spelade proffsrånare i gårdagens "Smith" i Kanal 5. Manusidén är lite fantasilös, men Liotta har varit en favorit sedan "Maffiabröder" och gör därför tv-serien värd att kolla in.


Svensk Pops bästa video

sv pop

Ni har väl inte missat att rösta? Svensk Pop har ju utlyst en tävling bland sina fans där de får göra sin egen video till en av bandets låtar.
Finalisterna ser ni på: http://www.youtube.com/svenskpopcontest

Mer om Svensk Pop hittar ni på: http://www.svenskpop.com/sidan.htm

Dagens lunch

...intogs ihop med Wester på Five Tastes.

Kanske vår hjärtevärk aldrig dör

Kanske v?r hj?rtev?rk aldrig d?

En av de svenska artister som berör mig mest och djupast är Maria Andersson i Sahara Hotnighs.
Bara den nya plattans vackra titel "What if leaving is a loving thing" får det att nypa till i hjärtat. Finns för övrigt många fina stunder på nya plattan, inte minst undersköna "No for an answer" som går direkt in dit där den hör hemma.
Maria A har för övrigt en av landets vackraste och mest uttrycksfulla röster.
Plockar fram gamla dunderplattan "Kiss & tell" och masserar hjärtat med "Hot night crash" som på ytan är en ruffig rocklåt, men som drabbar mig hårdare än något annat gjort på länge.
"Maybe our heartache never dies with the hot night crash"

Nate Fischer

Nate

FAN SÅ BRA KVÄLLENS AVSNITT AV "SIX FEET UNDER" VAR!!!

Nate och jag har så många beröringspunkter att identifikationen ibland blir skrämmande.
Snacka om välskriven roll och ypperlig rolltolkning. Nate behöver inte vara bög, psykfall eller nåt annat udda, det är ändå han som är intressantast och seriens nav.
Tur att det är sista säsongen för nu när han dog skulle serien bara kunna bli sämre.

Alanya - nya AW-plejset?

joel
Niklas Joelsson går i pappas fotspår och fixar dealer så man går upp i brygga. Just nu håller han på att förhandla med Alanya i Tannefors om ett schysst AW-erbjudande på fredagarna. Kravet som "The Negotiator" har och vägrar rucka på är 85 spänn för kötträtt och stor stark, och därefter 30 spänn för stor stark.
Låter väl som en helt okej deal i sommar, ni vet väl att Alanya har LKPG:s bästa kvällssol!

Vad sägs om det Sköld, Marina, Josse, Bettlarna, Z, Palmér, Bill, Henke, Leffan, Nyktes brorsa och ni andra?

Zeijlons nya hit!

zz
Som extra bonus på SGC den 18/5 kommer Zeijlon (till höger) att framföra sin nykomponerade radiohit "Orsak & verkan". Det är en sedelärande liten historia på 45 (!!!) verser som klockar in på den nätta tiden 14 minuter.
OBS!!! HELT SANT!!!
Mycket bra text dock, och trots de många verserna blir det aldrig ointressant utan tvärtom dras man bara djupare in i berättelsen. MISSA EJ PÅ SGC.

SGC-intervju

Två skivor

(Från Zero)

6/10
Album

The Elliots

"Bullet for pretty boy"

Rocket Ride Recordings

Musik är aldrig bara musik, och sällan står det tydligare klart än när man lyssnar på Göteborgsbandet The Elliots första skiva.

I princip känns alla de nio låtarna på albumet som potentiella singelsläpp. The Elliots spelar maffig arenarock med riviga indiegitarrer och det låter bra - riktigt bra.

Men musik är som sagt aldrig bara musik, och det är där det spricker för de här fyra grabbarna. För hur bra låtarna än är behöver dom en kontext för att helt komma till sin rätt.

Vilka är The Elliots, vad är deras mission? Varför ska jag välja dom istället för Keane eller Razorlight?

Ge mig nåt att hänga upp mitt intresse på och jag ger dig ett band som slår.


5/10
Album
 
The Domus

"Fractures"

Kasual Recordings/ Border
 
På varuhuset Domus fanns allt, från spagetti och kläder till tvättkorgar och folköl.

Lite likadant är det med Eskilstunabandet The Domus (ja, dom har funderat på att byta namn), när dom nu släpper sin debutskiva.

I ena stunden tänker jag mjukpop med electronica-inslag. Men så dyker det upp en klarinett och ställer till det.

Nästa stund tänker jag smörpop från 80-talet för att sedan låta tankarna dras till hur Last Days of April skulle låta om man bytte ut elgitarrerna mot synthar, eller åtminstone tonade ner dem ordentligt.

Vilket snart visar sig vara en bra referens eftersom medlemmarna turnerat ihop med Karl Larssons soloprojekt 2005.

The Domus är lättlyssnat och stämningsfullt på gränsen till anonymt. Det är precis att de håller sig på rätt sida.


Lustans - din väg till ett bättre liv

Lustans
Har några skivor kvar i genomgången av Lustans Lakejer.
Här kallar dom sig Vanity Fair och goes international, och det är givetvis sämsta plattan. Fast å andra sidan heter dom inte Lustans så det kanske inte räknas?

"A place in the sun" är i princip en översättning av "En plats i solen", fast med lite omkastad låtordning, småskillnader i låtval, detaljer i produktionen osv. Texterna är sedvanligt Kindskt eleganta, men sången funkar inte riktigt lika bra på engelska, vilket bla märks i att dom låtar som är bäst på svenska plattan (Läppar tiger, En främlings ögon) här förvandlas till rätt trista historier.

Bara två bonuslåtar, fult omslag, fula frisyrer, fula kläder. Det märkliga är ju att "En plats i solen" var en både bra och snygg skiva, så varför är den engelska versionen så kass? Nä, det var tur att dom hette Vanity Fair och därmed inte solkade ner Lustans fina rykte så mycket.

Bäst på A Place in the Sun:
1. Just as wild
2. Something´s got to give
3. In spite of it all
4. The texture of her skin
5. Eyes of a stranger


Gillar du Lustans Lakejer? Kolla även in:
Per Hagman
Alfred Hitchcock-filmer
Reeperbahn (både bandet och platsen)
Space Age Baby Jane
Klassisk litteratur
James Bond
Snobbar som jobbar
Ratata


rapport 04.56

Erik hälsar från Irland. Patriotelsson har precis fått tillbaka sin mobil. Zeijlon spelar sin nya låt (45 verser) för Joelsson. Lizette har tuppkam. Axewitch suger. AG dissar mig.

Festivalbandet klart!

Festival
Årets Festivalband är nu helt klart. Dom sista låtarna sattes idag.

sl?nt

Releasepartyt sker den 2/6 klockan 14.00. Platsen är som vanligt kristna studentbacken i Tannefors.

Skål!

Anna?

På 55:an satt Anna G och svepte en bira...

Thank God it´s Friday!

Thank God it?s Friday!

Känner att jag måste citera Mörbyligans gamla hit "Fredag":

"fredag (jii-hoo!!)
dags att supa
lördag
samma sak"

-------------------------------------------------------------------------------------------
Vet faktiskt inte riktigt vad som händer i helgen...hade egentligen planer för både fredagen och lördagen men dom har ändrats en del  :-(
Verkar inte bli nån AW iaf. Är dock på lite partyhumör...och vem vet, kanske dyker det upp nåt roligt framåt natten...?

Lika som bär 3

Lika som b?r 3

Magnus Sköld och Erik Axelsson

På skiva: The Fine Arts Showcase

P? skiva: Fine Arts Showcase
Betyg: 3/5
 
The Fine Arts Showcase

"Sings the Rough Bunnies"

Adrian Recordings
 
Du behöver inte skämmas om du inte känner till Malmöduon The Rough Bunnies. Gruppen består av kusinerna Anna och Frida Vermina och har möjligen gjorts sig ett litet namn inom den svenska lo-fi-scenen men är knappast känd utanför denna krets.
Gustav Kjellvander gillar dock gruppen så mycket att han väljer att göra en hel coverskiva på den okända gruppen. Första gången jag hörde det var jag övertygad att han skämtade med oss. Men det är inget skämt, utan en helt okej popplatta med låtar som lika gärna hade kunnat vara Kjellvanders egna. Åtminstone låter det så.
Kjellvander och hans Fine Arts Showcase har tidigare gjort två av mina absoluta favoritlåtar med "Chemical girl" och "Mock Ivory". Med singeln "Modern love" är han en tredje på spåren. Den är kanon redan i originalversion. Men hela skivan är jämnbra, det är schysst mollpop rakt över. Och jag förstår Kjellvanders tanke. The Rough Bunnies har bra grundlåtar, men låter lite tunt och spretigt. I The Fine Arts Showcases händer får musiken mer tyngd.

Mantelfestivalen i Maspelösa!

Mantelfestivalen i Maspel?sa!

Sommarens bästa festival är bokad! Häng på du också!

SGG på festivalinfo

SGG p? festivalinfo

Medans ni går och väntar på SGC den 18/5 kan ni hålla lite koll på SGG den 25/8.

Klara artister hittills:
Invigning av Björn Eriksson

John Stridh
Bettlare och lösfolk
För fulla gubbar
Folke Likvit
Hold your Horses
Det är kärlek
Dansgruppen Busted

Ny hemsida är på G, tills dess får ni hålla er à jour på festivalinfo.se:
http://festivalinfo.se/?uid=1008

Senaste nytt:
Kärleken kommer till Sköna Gröna Grebo

2007-05-08 00:05 av Micke Phalén (Sköna Gröna Grebo)

Förra året vann Det Är Kärlek Ted Gärdestad-stipendiet, nu är dom bokade till visfestivalen Sköna Gröna Grebo.
Datumet är 25/8 och platsen Grebo Klockargård.

Några andra klara artister är John Stridh, Bettlare & lösfolk samt Folke Likvit.

 Läs om Sköna gröna grebo 2007


På skiva: Yuno

(Från Zero)

5/10

Album

 
Yuno: Satellite
Major Records/ Border
 

Märkligaste pressreleasen jag läst på länge. Där står (förutom det vanliga tugget att det är unikt och annorlunda) att det Hamburg-baserade bandet Yuno spelar musik mellan New Wave, indiepop och disco. Nja?dansant, lätt elektronisk pop vore en bättre beskrivning.

Det står att man har den "klassiska sättningen" gitarr, trummor, sång och två synthar (?).

Inte nog med det, dom spelar dessutom själva!!! Vilket förstås är fantastiskt och helt unikt.

 

Strunt samma. Yuno är faktiskt ganska okej. Visserligen gör gruppen sig bäst som kuliss till en middag för storstadspar i 30-årsåldern som dricker bag-in-box och vill känna sig sådär lagom moderna men ändå hyfsat vuxna, snarare än något man lyssnar aktivt på.

Det svänger hyfsat, men inte så man vill dansa. Och ljudbilden är lite för odynamisk för att på allvar engagera. Men ändå rätt okej, märkligt nog?


Dagens låt

"Sorgliga sånger" med Johan Rothstein
(Här är ackorden också)


        G              D   F#m               G
Ja, allt var så bra, det var så dom sa
G                        D                     A
   Det fick han höra så många gånger
                G             D     F#m               G
Men om allt var så bra, så bra det kunde va
G                       A                      D
   Varför sjunger jag så sorgliga sånger?http://www.last.fm/music/Johan+Rothstein

Dagens lunch

...intogs ihop med Wester och Josse i Tropikhuset.

Deja Vu...

SGC-intervju

Märkligt att Corren alltid ska göra samma saker två gånger när det gäller våra festivaler. Idag gjorde jag en telefonintervju där man ställde exakt samma frågor som i intervjun för nån månad sen.

Som ni säkert minns var även reportagen om de två första upplagorna av SGG i det närmaste identiska, vilket gav upphov till en viss oavsiktlig komisk effekt.

Men publicitet är ju alltid bra så det är synd att klaga.

Glöm inte heller att köpa biljett. Efter Phaléns senaste drive har det tickat på med försäljningen, och finns det fortfarande biljetter kvar kan de inte vara många (den gröna symbolen på ticnet stämmer inte).

Biljetter finns här:
http://www1.ticnet.se/EventList?eventSubGroupId=STH16310.264614&rowsPerPage=null
ENDAST 50 KR!!!!!

På skiva: Vapnet

P? skiva: Vapnet
Vapnet
"Något dåligt nytt har hänt"
Hybris

Jag brukar lita på skivbolaget Hybris, men när det gäller Vapnet vet i fan vad dom sysslar med. Varför får någon för sig att ge ut en platta med en tonsatt Stefan Edberg?

Martin Hanbergs sång är den monotonaste i mannaminne. Inte ens Midi, Maxi & Efti bjuder nåt motstånd, och dom hade åtminstone bra låtar. Vapnets gråa pop får mig bara uttråkad.

 

Sällan har en skivtitel varit mer passande. "Något dåligt nytt har hänt" är ett sjulåtars minialbum (där öppningsspåret "Tjernobyl" kommer i repris). Ofta betyder nytt att det är bra just för att det är nytt, men där man på Vapnets debut åtminstone kunde haka upp sig på att alla låtarna var döpta efter gator i hemstaden Östersund, finns det här på uppföljaren inte mycket roligt att hänga i granen. Det skulle vara att Jens Lekman hoppar in på "Håll ihop" i så fall. I övrigt handlar det om samma mesiga och livlösa musik som tidigare.

 

Betyg: 1/5


Onsdag i Norrköping.

Har jobbat i Norrköping idag också. Där har dom speglar på elskåpen på stan.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping.

Lika som bär 2

depppain

Johnny Depp och Peter "Pain" Tägtgren

Dagens lunch

...intogs på Café & Kök i Norrköping ihop med Mr 011.

Veckans Page 3 Girl

Veckans Page 3 Girl

Veckans Page 3-brutta blir självklart den superfräscha Sofia F.

Gest hos Tobi

Gest hos Tobi

Man undrar ju hur hårdingen Liza Minelli, dotter till Judy Garland, gayikon och med cool rökhosta, kunde falla för äcklet David Gest. Vad var det hon såg som vi andra missade?

Å andra sidan var det ju tredje(!) gången hon gifte sig med en bög (!)  - utan att märka det - så allt kanske inte riktigt står rätt till...

Eldkvarns nya platta: del 6

Eldkvarns nya platta: del 6
Japp, nu har även yngsta syrran Lantra - Sofie - kommit igång med sin blogg.
Kolla in den på: http://sofielantra.blogg.se/

Dagens lunch

...intogs ihop med Benny Nilsson och Mr 011 på Sing Thai i Norrköping.

Gårdagens lunch

...intogs på Åhlensrestaurangen ihop med Wester.

Tisdag i Norrköping

Idag jobbar jag i Norrköping. Här har man glass som smakar rödbeta.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping.

Lika som bär

man telal x

Dracula och Mantel-Alex

På skiva: Eldkvarn

P? skiva: Eldkvarn

Betyg: 4/5

 Eldkvarn

"Svart blogg"

EMI

 

Det är omöjligt att inte imponeras av Plura och hans gubbar. På något sätt lyckas de alltid pumpa in ny energi och återuppfinna sig själva hela tiden. Nu har dom gjort det igen.

På eldkvarnsvartblogg.nu har man kunnat följa arbetet med den nya skivan, samt fått inblick i en hel del annat kring bandet. Plura berättar öppenhjärtligt om besök i hemstaden Norrköping, bilresor till Italien och förvånansvärt mycket om mat i olika former.

 

Från början var det tänkt att bloggen skulle sluta när skivan kom ut, men Plura tänker fortsätta skriva och även släppa den i bokform. Han har ju så mycket att berätta. Men det där vet ni ju redan om ni lyssnat på hans texter, Plura tillhör landets absolut bästa textförfattare och historieberättare. Och på tal om mat så ska det visst bli en kokbok också.

 

På "Svart blogg" handlar mycket om alkohol. Han "vill bli full för kärlekens skull", "dricker ur en flaska booze", "drack sexor gånger fem", dricker Dry Martini och är full med sin dotter. Men mitt i alla spritångor verkar Plura och bandet mer fokuserade än på länge.

 

Musiken är fantastisk. Öppningslåten är en typisk Eldkvarn-låt, fast draperad i stråkar och svängig som fan. "Fulla för kärlekens skull" fortsätter episkt och storslaget. "Mörkret knackar på min dörr" är en luftig pastej med disko-trummor och tjejkör.

Så fortsätter det plattan genom. Det låter inspirerat, piggt och modernt. Allra bäst är kärleksförklaringen till Bodil Malmsten (Blues för Bodil Malmsten), en bitterljuvt vacker betraktelse över livet, förlorade förälskelser och svunna tider.

 

Och vi som har en förtjusning för brodern Carlas popmelodier får här "Ett litet finger", en tjusig liten popsång som först både känns anspråkslös och stel men snart växer till en svängig saxofonbit. Och tror ni inte att även Carla nämner ordet sprit redan i första strofen.

 

Eldkvarn fattade eld 1878 - och Eldkvarn brinner än.


Tv-krönika (Corren 5/5-07)

Innan ni säger något: Jag vet att man sedan en kort tid tillbaka hittar Kanal 9:s tablå bland kanalerna på baksidan av krönikan. Vill inte ändra i originalet utan rättelse kommer i min nästa tv-krönika.


Var finns Kanal 9? 

Ett av vårens stora samtalsämnen bland tv-konnässörer är nya Kanal 9, som startade den 25 februari i år. Dels har snacket handlat om att det är en underskattad kanal med en radda intressanta serier, som "Rome" och "Monk". Fotbollsfans har fått det nya direktsända fotbollsmagasinet "Fotbolls-Extra" och vi musikintresserade har bland annat fått biografier över Gene Simmons och Johnny Cash.

Många upptäckte kanalen genom vårens slutspelshockey, själv sitter jag klistrad varje kväll vid 23-tiden när "Uppdrag: Mord" sänds.

Kanalen säger rikta sig till tittare i huvudsak över 30 och med en potential på tre miljoner tittare slår sig Kanal 9 in bland de stora tv-kanalerna i landet.

Och då kommer vi in på den andra delen av snacket, nämligen: var tusan hittar man kanalens tablå? För oss Correnläsare finns den varken i tv-bilagan eller på de dagliga tv-sidorna.

Felet är inte Correns, eftersom de sidorna kommer från TT/Spectra. Tv-bilagan är gemensam för en mängd olika tidningar i landet.

Det är dessvärre ingen tröst för de Correnläsare som tvingas slå på datorn varje gång de ska se efter vad som sänds på Kanal 9.

 

IN MED: "Robins", Lisa Kling, Peter Birro, Montt Mardié

UT MED: David Bexelius, "Postkodmiljonären", tillfälligt avbrott


Ekorrn

Ekorrn

Den rätta texten enligt Persson:

Ekorrn satt i baren, skulle dricka shottar
fick han syn på damen, då fick han så bråttom
hoppa han från barstolén
stötte han sitt tredje ben
i den långa ludna tanten


Taco hej!

ferre
Efter 55:an blev det taco-kväll hos Ph & J.

VECKANS PIZZA
spya
Och på vägen hem höll jag på att trampa i den här jätte-pizzan. Är nog fan den värsta spya jag sett.
Dom enda spyor som kan mäta sig med den är nog när Nicko kräktes spagetti under mitt köksbord i Grebo eller när Kalle Kuuk spydde i taket (!).
Eller är det nån läsare där ute som har någon värre spya att berätta om?

Kling & klang-föreställning

hgf
Idag gick Jossi och jag och kollade in Lisa Klings utställning mitt emot Frimis. Temat för dagen var, som synes, Ola Salo.
Måste dock klaga på att det inte bjöds på något vin. Det hör till på vernisage!

63405-862
Sen blev vi så törstiga att vi gick till 55:an och tog en öl. Aaaaaaah!!!

Pub Rosenlund

band

Som sagt - i torsdags lirade det (ö)kända bandet 6.08 på Pub Rosenlund i Vårdsberg. Kocken hade dock fått utegångsförbud och kunde inte deltaga.
h?st
Vårdsberg som sagt...

mask 3
Publiken verkade trivas

2 babes
Och babes fanns det gott om. Här är syrrorna Sofia och Johanna...
erika
..och här är äldsta systern Erika

jeltsin

Plötsligt fick vi oväntat besök...

Laakso on stage!

Laakso on stage!

Var på Laakso på Atmosfär i Konserthuset i fredags kväll. Bandet var som vanligt bra och Markus vid micken var avslappnad och hade skönt mellansnack. Alla hits var med, men bäst var nog Italy vs Helsinki, Aussie Girl och Someone Somewhere. Nej, förresten - Norrköping!!!!

Men 45 spänn för en flasköl är INTE metal! Gör nåt åt det Jerry!

Återigen stod jag uppskriven som "Snusk-Tobbe" på gästlistan. I början kändes det lite konstigt att presentera sig som det när man kom till en konsert men det kommer allt mer naturligt för varje gång. Dessutom finns det en som alltid blir uppskriven som "Mantel-Alex" på gästlistorna...

After Work på Cloetta Center

63405-854

...men innan Laakso hade jag slinkit förbi Cloetta Center på en öl och flottig buffé. Där sprang jag bland annat på Niklas & Lena.

Pub Rosenlund

Pub Rosenlund

I torsdags kväll spelade 6.08 på Pub Rosenlund  i Vårdsberg. Mer bilder därifrån kommer imorrn.

Fattar inget...

Fattar inget...

Fick ett anonymt mejl förut idag med denna bild. "Något att lägga ut på bloggen" skrev personen. Så jag gör väl det och kollar ifall nån där ute vet nåt mer.

Snusk-Jerry!

Snusk-Jerry!

Gick in på Vårtg...förlåt, Lustgården förut för att ta några bilder till ett reportage. Och vem möter jag därinne om inte Jerry Prütz som stammar och är röd i ansiktet.
Fy Snusk-Jerry - att du var en sån snuskhummer!

Dagens lunch

...intogs i ensamhet på BarBQ. Innanför pannloben snurrade bilder på meloner i domkyrkoparken.

Musikbörsen - så metal!

Musikb?rsen - s? metal!

Onsdag i Norrköping

Jobbar i Norrköping idag igen. Här är kebabköttet vitt.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping.

Pub Rosenlund

Imorrn, sisådär 18.30 - sent, är dags för Pub Rosenlund igen. Vet ni inte vart det är så kör från Vårdsbergs kors mot Linghem och stanna när ni hör ett jävla liv.
På scen (dvs golvet): Poporkestern 6.08

Dagens lunch

...intogs ihop med Mr Nollelva på ett svettigt wokställe vid Filmstaden i Norrköping. Hävdar än en gång att Norrköping är landets sämsta lunchstad.

Veckans Page 3 Girl

Veckans Page 3 Girl

Titeln som Veckans Page 3 Girl känns mer solklar än på länge. Självklart är det Anna G, ingen annan är i närheten.

Dagen till ära vill jag också citera några rader från hennes egen låt (som heter typ "Egna svenska"):
"hur kan något så fel
kännas så rätt?
i ljuset under gatlyktan på ett torg"

Neograbb - javisst!

Neograbb - javisst!

Är vi Neograbbar? Det var den stora frågan igår för Bill och mig.
Enligt Nöjesguiden är Neograbben det nya, heta som dykt upp i svallvågorna av meterosexualiteten. Det lite luddiga begreppet är en kille som kombinerar de traditionellt grabbiga vanorna (dricka öl, kampsport mm) med mer traditionellt kvinnliga saker (virka, mangla lakan osv). Vigor Sörman är en typisk Neograbb.

Smygbög skulle kunna vara ett annat ord. En Neograbb kramar killkompisar, kan tänka sig smink, odlar egen oregano, gillar manlig gemenskap och har ett avsexualiserat förhållande till kvinnor.

Fjant eller mes skulle nog också funka. 

Några saker talar dock för att jag är en Neograbb:
På jobbet (innan jag läst artikeln) hade jag en utläggning om hur kul det vore att kunna sy
Jag är 20-35
Jag bjöd Bill på middag hemma hos mig

Annat talar emot:
Jag klarar inte av "Scrubs"
Jag känner ingen som helst samhörighet med Vigor Sörman
Jag känner mig obekväm när jag kramar män

På skiva: Dungen

P? skiva: Dungen

Betyg: 3/5

 
Dungen
"Tio bitar"
Subliminal Sounds/ Border
 
Fjärde skivan -  ja 

Sjunger på utrikiska - nej

 

Flummig 70-talskänsla - ja

 

Synthtrummor och sampler - nej

 

Progg-rock - ja

 

För den som gillar Mods-trilogin - ja

 

Populära utomlands och särskilt i USA - ja

 

Stelt och tråkigt - nej

 

Svenska folktoner - ja

 

RSS 2.0