Torsdag i Norpan

Ni tror säkert att jag lever ett glamoröst lyxliv utan vare sig styrsel eller ansvar. Därför tänkte jag berätta om hur en vanlig arbetsdag i Norrköping kan se ut.
09.00 Var jag på pressvisning av en film på Cnema. Den hette "Jag, Anna" och var sådär...
10.45 Gick över till grannhuset och träffade Hanna på Flimmer som håller i deras filmfestival den 5-14 oktober. Har ni aldrig varit på Flimmerfestivalen så rekommenderar jag att ni gör ett besök. Programmet presenteras nästa fredag.

Sen gick jag ner till kontoret och satt lite vid datorn ett tag, innan det var dags att ge sig iväg igen...

13.00 Gick till Café Strykjärnet (Arbetets museum) och pratade med ägarinnan Judy. Det är för övrigt här som Bête Noire kommer att spela på Kulturnatten den 29/9.

14.30 Var på Våffelmakeriet och skrev en grej. Sen tillbaka till kontoret en kort sväng igen...

16.00 Gick till Trädgårdsgatan 3 och gjorde ett jobb. (Oj vad mörkt det blev. Nej, den bilden är inte från idag...)

17.00 Knallade upp till Café Solsidan och kollade in duon som lirade. Där mötte jag The Producer. Sen gick vi till bilen och åkte hem till Linköping.
Men dagen slutade ju inte där, för sen ska man ju skriva alla jobben och det tar ju lika lång tid till. Så är det att vara skjutjärnsreporter!
 
 

Dagens gay-sms


Lehmans fredagsfräckis

Två par som hade känt varandra länge, bestämde sig för att byta partners för en kväll. Bytet gjordes och senare på kvällen låg det ena paret o småpratade i sängen.

- Ja du Benny, det där var inte så dumt!

- Det har du rätt i, Kenneth. Hur tror du det går för brudarna?


Carros blogg

Och så har Carro börjat blogga. Du hittar den på:

Dagens gay-sms


Torsdag i Norrköping

Idag är jag en sväng i Norrköping igen.
Här anordnar de två stora konserter på samma plats, samma tid.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...
 

Nya Zeeland i vinter

Just det, jag har ju bokat vinterns resa och det blev tre veckor i Nya Zeeland (plus två veckor sydostasien på slutet). Auckland, vingårdar, fjordar, Wellington, gejsrar, stränder, Christchurch...det kommer bli skitbra!

Dagens gay-sms


Dags för Frida igen

Igår var jag på presskonferens inför "Rumble of the kings", en kampsportsgala som kommer till Cloetta Center den 16/11. Då ska allas vår Frida Wallberg åter försvara titeln och har dessutom chans att vinna två andra bälten och därmed ena titlarna, så det måste man ju gå på. Förra gången hon boxades i CC var ju en riktig höjdare och det lär ju inte bli mindre tryck i hallen denna gång, om man säger så. Så boka in det i kalendern!

Ett finger i röven

Jaha, så var det dags igen...
Helt otroligt hur samma person gång på gång på gång kan fucka upp saker, och utan minsta samvetskval blåsa och utnyttja folk.

På skiva: Erik Hassle (Nolltretton, augusti)

Erik Hassle
”We dance”
Universal

Den rödhåriga Katrineholmssonen Erik Hassle måste ha stått för de fem senaste årens största svenska musikhajp. Efter ett guldkantat skivkontrakt, uppmärksamhet i brittisk press och Grammis som bästa nykomling var förväntningarna skyhöga. Här hade vi en ny, svensk superstjärna i vardande trodde många.
Vi som stod bredvid och betraktade spektaklet med lite mer sansad blick undrade vad det var vi hade missat. För visst var Hassle en helt okej artist, men jämförde man alla hyllningar med vad han faktiskt hade åstadkommit så märkte man att det fanns en viss diskrepans, milt uttryckt.
Nu är tredje plattan här och den kan bäst beskrivas som ”trevlig”. Hassle levererar helt okej låtar nånstans i gränslandet mellan pop och soul. Lite falsettoner, fräsch produktion, snygga melodier. Det här är musik som både popskribenter och deras mammor kan tycka om, och säkert mormödrarna också. Det låter trevligt, med andra ord.
Men det händer inget i mig när jag lyssnar, så jag tänker inte delta i hajpen. Om den fortfarande pågår.

3/5

Dagens gay-sms


Körslaget

Igår var jag på uttagningen till "Körslaget". Inte för att vara med utan för att få lite inspiration. När Bête Noire hade sitt releaseparty på BarBQ för några år sedan var det faktiskt nära att LiHtösen blev förband! Nu är vi mer inne på att skaffa några snygga sambatjejer med plymer och glitter. Frågan är bara, var fan köper man plymer i Linköping?

Tvättstugebråk

Det fanns en tid när jag brukade liva upp tillvaron genom att skriva falska meddelanden på anslagstavlan i tvättstugan, typ: "Nu är det ludd i torktumlaren igen/Vän av ordning i 23:an".
Det behövs inte längre kan jag säga, för så här ser det ut nuförtiden...

BN i Motala

Igår spelade Bête Noire på Kulturakademien i Motala. Det blev en riktigt bra spelning som Bill till och med rankade som topp tre av våra gig.
Vi har spelat på Kulturakademien tre gånger nu på ett halvår och en bra sak är att man alltid får rosa champagne, utan att behöva säga till.
Vi var förband till Adolphson & Falk och det var helt rätt publik för oss. Vi sålde skivor som sjuttsingen efteråt och har nästan inga kvar nu.
Bra publik, bra spelning, god mat, champagne, bra försäljning, bra ljud, bra personal, skönt häng med Adolphson & Falk (inkl Greg FitzPatrick)...det var helt enkelt en höjdarkväll på alla sätt.

Kräftskiva hos Tollan

Efter spelningen i Motala drog vi raka spåret till Grebo för att gå på kräftskiva, där de körde en egen variant på det där med kräfthattar.
På bilden ser vi för övrigt 3:an (1 från vänster), 4:an (3 fr.v.) och 1:an (4 fr. v.) i Grebomästerskapen i Längdhopp, som avgjordes tidigare på dagen. Ettan hoppade dessutom med en kebabrulle i näven.
Dock når han inte riktigt upp till Lehmans klass. Han påstår nämligen att han har hoppat 6.70 helt ouppvärmd i jeans och med cigg i käften...
 
 

BN på Saga

Igår körde Bête Noire på Sagateatern. På förhand trodde vi det skulle bli en riktig fiaskospelning, men dels är ju Sagateatern en av Linköpings bästa scener och dels kom det faktiskt en del publik. Dessutom hade vi bra ljud och Mantel-Alex hade både fixat champagne och bra scenljus, så det blev faktiskt ett höjdargig.
Och just det, vi fick även en ny spelning på Arbetets Museum under Kulturnatten i Norrköping den 29/9.
Ikväll fortsätter vår Tour d`amour till Motala där vi är förband till Adolphson & Falk.

Linköpings stadsfest

Egentligen hade jag tänkt att skriva något dräpande om Linköpings stadsfest, men alla som går stan kan ju själva se eländet så samvetet stoppade mig från att sparka på den som redan ligger.
Bill och jag hamnade i alla fall på The Champ igår och hade trevligt, men det har vi å andra sidan överallt, närsomhelst.
Är det någon som kan säga något bra om Linköpings stadsfest, får ni gärna kommentera. För jag har inte riktigt förstått grejen...

Bandbokarmöte på Palatset

Raj di daj...igår var det bandbokarmöte igen. Här står Jürgen och snackar med nån jazz-snubbe, så vi gör faktiskt lite nytta också på de där mötena. Men mest dricker vi såklart öl.
Nu är det bara lite finjusteringar kvar på höstens program, sen är det dags att börja titta lite på vårsäsongen. Och vet ni vad det betyder? Jo, fler bandbokarmöten!

Sommarens burskinke-dejt

 I sommarens elfte timme drog Vickan och jag ihop vår årliga lunch där vi äter burkskinka. Vi är nämligen de enda två som gillar burkskinka och då gäller det att hålla ihop. Vi valde stans mest romantiska ställe - lusthuset i Trädgårdsföreningen - och sen började vi svulla!
Av alla traditioner jag har är Burskinka Med Vickan nog den allra bästa!

Lehmans fredagsfräckis

Det var en gång en man som inte var nöjd med sitt redskap. Den var helt enkelt för lång. Den var hela 50 cm och han visste inte vad han skulle ta sig till så han gick till en häxa för att be om råd.

Häxan tänkte länge innan hon sa: - När du går in i skogen kommer du att möta en groda. Fråga grodan om han vill gifta sig med dig. Om grodan svarar Nej krymper ditt redskap med 10 cm, men om grodan svarar Ja växer den med 10 cm. Det är alltså en chanstagning.

Mannen vägde för och emot, men kom till slut fram till att det var värt att ta chansen. Han gick in i skogen, hittade grodan och frågade: - Vill du gifta dig med mig? - Nej, sa grodan. Mannen sprang hem, tog av sig byxan och mätte. Faktiskt hade den krympt! Den var nu bara 40 cm.

Mannen fick blodad tand och sprang ut i skogen igen och mötte grodan och frågade: - Vill du gifta dig med mig? - Nej, sa grodan. Mannen sprang hem igen och mätte. Nu var den bara 30 cm. - 20 cm, sa mannen för sig själv. 20 cm hade varit helt perfekt!

Mannen sprang till skogs igen, mötte grodan och frågade: - Vill du gifta dig med mig? - Men kära du, svarade grodan. Hör du dåligt, eller? Jag har sagt det förut och jag säger det igen: nej, nej, nej!


Anna G-news

Det har kommit önskemål om att jag ska skriva mer om Anna G, och självklart kan jag göra det. Hon bor och pluggar numera i Göteborg, men har jobbat med att slussa båtar i Berg under sommaren. Häromveckan kunde man se henne i publikhavet under Bête Noires spelning på Dentusgrottan. Vill man veta mer kan man surfa in på hennes (senaste) blogg:

Yes...bandbokarmöte!

Idag är det dags för bandbokarmöte med Jürgen igen, med tillhörande öl. Egentligen var det i princip färdigbokat för hösten, men jag blev så jäkla sugen så jag bokade in en Halloweenkväll på Palatset den 3/11 bara för att vi skulle få anledning att ha ytterligare ett bandbokarmöte.
Lirar gör Zombiesuckers och Black Magic Fools, och Japan-Emma på Skylten är DJ. Blir en höjdarkväll känns det som.
Här hittar ni hela Palatset Lives program:

Dagens gay-sms

Dagens gay-sms...tror jag...

SGG RIP

Så här års brukar vi som bäst hålla på att fixa med Sköna Gröna Grebo, men inte i år som bekant.
Och är det verkligen någon som saknar festivalen? Eller har man redan vant sig av med den?
Visst väcker det härliga känslor när man ser bilder som den här ovan, men jag kan inte påstå att jag saknar festivalen det minsta. Jag har överhuvudtaget inte tänkt på SGG på hela sommaren.
Och det är nog tveksamt om den kommer att återuppstå, det känns som att vi är färdiga med den. Vi har bokat de artister vi ville boka. Vi körde i åtta år, det var roligt, men det får nog vara bra så.
Själv bokar jag numera artister till Palatset och är med och håller i den nya festivalen Stöna Med Bröna så jag har kvar allt det roliga, men med bara en bråkdel av SGG-jobbet.
Den enda frågan är: hur tusan gör vi med årets SGG-fest? Det brukar ju vara höstens höjdpunkt...

Seinfeld vs David

"Seinfeld" är ju på alla vis en fantastisk tv-serie som jag och många med mig ofta betecknar som världens bästa. När "Simma lugnt, Larry" dök upp tyckte jag den var nästan lika bra, men ju mer jag tittar (nu rullar massa repriser på nätterna) så inser jag att den faktiskt är ÄNNU BÄTTRE!
Den är fräckare, sjukare och Larry David är en bättre huvudperson än Jerry Seinfeld. Man inser ju att det som var roligt med "Seinfeld" var de bitarna som Larry David stod för. Det blir extra tydligt när man ser Seinfelds nya show "Comedians in cars getting coffee" som inte är nån jättehöjdare.
Nä, det är nog dags att mygga av Seinfeld nu och låta Larry David få den uppskattning han förtjänar.

Äntligen höst

Visst är det gött med sommar, men jag har ingenting emot hösten heller. Framförallt när det gäller mediakonsumtion är det en riktigt bra årstid. Nu i dagarna är det säsongsstarter för såväl Schulman Show, Breaking News, Spanarna, Public Service, Aftonbladet Film, Uggla i P4 (förhoppningsvis) och en drös andra tv-, radio- och webprogram.
Och det bästa med hösten är ju att man med gott samvete kan sitta inne och titta/lyssna. Så låt det regna rikligt framöver!

Dagens gay-sms


Flyg och far

I veckan tänkte jag boka vinterns resa. Men det är ju långt till januari så man borde ju klämma in nån liten kortis nånstans innan dess. Nån som har nåt skoj tips på en helg/långweekend/vecka nångång i höst?

Dagens fynd på hallmattan

Japp, mera gratismat...det du, Prutten!

Dagens gay-mms


40-årskalas

Oj oj oj...Igår var det 40-årsfest hos Sandra i Rimforsa. Det blev en kanonkväll med uppträdanden av bland annat Sanna Carlstedt (ovan) och Zeijlon (nedan).
Sen framåt nattkröken hamnade vi i Lehmans bar. Har ni inte varit där så rekommenderar jag ett besök!

Dagens gay-sms


Nytt på skiva (Zero, juli)

EP

6/10

Jailbreak Academy: EP 2012
Trash Family Records

Detta Avestaband albumdebuterade förra sommaren med skivan “Chaos Is King” och lyckades bli nominerade till Rockbjörnen som Årets genombrott.
Vet i fasiken hur det gick med det genombrottet, för de flesta är nog denna punkiga kvartett fortfarande ganska okända, men nu är gruppen i alla fall tillbaka med en femspårs-EP som aptitretare i väntan på nästa fullängdare som är tänkt att spelas in i höst.
En handfull snabba, energiska, aggressiva men ändå rätt lättillgängliga punklåtar är vad som serveras lyssnaren. Inte nyskapande eller unikt på något sätt, men helt okej om man är sugen på lite klassisk skitpunk.
-------------------------------------------------------------
Album

4/10

Pontus de Wolfe: Pontus de Wolfe
Bra Skivor

I huvudstaden är tydligen Pontus en mångsysslare som bland annat dj:ar, bloggar och driver liveklubb. Nu har han även släppt sitt första soloalbum med musik som bäst kan beskrivas som indiepop på svenska med en halvknasig touch. Ljudbilden är odistad och organisk, med låtar som har sin grund i popen men som spretar, sticker ut och stökar. Det finns charm och liv i den lekfulla musiken, och den speciella rösten kan man förmodligen hata eller älska. Själv tycker jag att den brokiga ljudbilden är roligare och intressantare än själva låtarna, vilket gör att jag när skivan är slut minns soundet men inte har ett spår av hur musiken gick.
----------------------------------------------------------------
Album

3/10

Erika Boman: Perfekt, defekt & fantastisk
Dikotomi

Det händer ganska ofta att man får in skivor som ser ut, känns och verkar vara riktiga skivor vid en första anblick. Men så fort man lyssnar på dem låter det demo. Erika Bomans debutplatta är en sådan skiva.
Hon har lyckats få både Idde Schultz och Jens Back att medverka, men det osar ändå bara fritidsgård, nybörjare och lokal talangjakt. Det kan vara svårt att exakt sätta fingret på vad som gör att en skiva låter ”demo”. Ofta handlar det om en simpelhet i låtbyggandet, omognad i textförfattandet, outvecklad sångteknik, brist på dramatik, variation och finess. Och inte minst brukar det handla om dålig produktion. Det är vid mixning och mastering som en skiva tar det avgörande klivet från demo till att låta ”riktig skiva”. Saknas fingertoppskänslan och kunnandet där låter det ändå bara hobbyband om alltihop.
Erika Bomans skiva består av visrock i Winnerbäcks anda, men har tyvärr alla de där nämnda bristerna och blir därför tämligen ointressant.

Lika som bär #134

Friskvårdsföretaget Elwan & Östgötatrafiken

Dagens gay-sms


Skaldjurskväll vid Tannefors slussar

Igår blev det en skaldjurskväll vid Tannefors slussar. Det är en av sommarens höjdpunkter och så även denna gång. Har ni inte provat så rekommenderar jag verkligen att gå dit någon torsdag.
Jag tror särskilt Borell skulle uppskatta denna skaldjursfest. Det konstiga är att det inte ser så mycket ut på tallriken, men det tar två timmar att äta. Och billigt vin dessutom!

Lehmans fredagsfräckis

En man och en kvinna sitter bredvid varandra på en bar och börjar bli rejält packade, båda är djupt deprimerade. Mannen frågar kvinnan varför hon är så deppig, hon svarar:

- Min man lämnade mig, han tyckte jag var för kinky i sängen.

- Vilket sammanträffande, sa mannen, min fru lämnade mig och sa precis samma sak om mig.

De börjar prata och finner att de har ganska mycket gemensamt, och beslutar sig för att gå hem till henne och ha kinky sex. När de kommit dit säger hon att hon behöver ett par minuter för att byta om till något bekvämare. Hon kommer ut ur badrummet klädd i en tajt svart läder-outfit med en piska, handbojor och en räfflad 30 cm gummidildo, hon skyndar ut i köket och plockar med sig tabasco-sås och grädde. Då ser hon att mannen sätter på sig ytterrocken och går mot dörren.

- Vart ska du, frågar hon, jag trodde vi skulle ha kinky sex?!

Han vänder sig om och säger:

- Jag är redan klar, jag har just våldtagit din hund och skitit i din handväska.


Dagens gay-sms


Onsdag med betyg

Tvingades gå upp redan klockan 08.30 för att intervjua Barbados-Magnus Carlsson om hans julshow: 1
Ringde Vårdcentralen - ännu en gång - om mina cancerläppar: 1
Hängde lite med sommarfräscha Cissi: 4
Åt lunch på Frimis med Rebecca: 4
Åkte till Norrköping och kom på en vers till en ny Bête Noire-låt i bilen: 4
Fick fika av brudarna på kontoret: 3
Fick en inbjudan om att prata i radion om Palatsetbokningarna: 3
Sprang på tjejen-som-Bête Noires-krossathjärtalåtar-handlar-om: 1 eller 5
Åt Pulled Pork på Asken: 3
Såg Roffe Wikström lira i Knäppingsborg: 4
Såg Blå Häst lira i Knäppingsborg: 1
Fick dagens gay-sms: 2
Tog en snabbis till Saliga Munken där de bjöd på kräftor: 2
Kom hem och har en jäkla massa jobb att skriva under kvällen: 1

Nytt på skiva (Zero, juli)

Album

6/10

Bye bye bicycle: Nature
Selective Notes

Västkustbandet Bye Bye Bicycle debuterade 2009 med plattan “Compass” och fick en fin kickstart med fina lovord och en mängd spelningar. När uppföljaren skulle spelas in gick det trögare, men efter ett antal sorger och bedrövelser är nu ”Nature” här.
Jag som följt bandet lite på avstånd tycker samma sak nu som jag alltid gjort. Det går egentligen inte att klaga på något i musiken. Det låter snyggt, välproducerat, internationellt. Modern pop med indiekänsla och hög potential. Det skulle kunna vara ett band som är uppe och fightas på Englandslistan.
Ändå hugger det inte till. Jag saknar x-faktorn, något unikt som får mig att spetsa öronen och inse att detta är ett band man måste engagera sig i. Jag lyssnar, men hör bara välartat musik som är lite för snäll och anonym för sitt eget bästa.
--------------------------------------------------------------------
Album
5/10

Christoffer Gustafsson: Från start till Stockholm
Egen prod.

Det finns något i Gävle(?)-artisten Christoffer Gustafssons musik som ligger precis på gränsen att bli riktigt bra. Han spelar en slags skrammelpop som i grund och botten är finstämd och melodirik, men kläs i ljudexperiment och skavande produktion. Ungefär som en Håkan Hellström draperad i white noise.
Christoffer gav ut en EP i höstas och detta är debutfullängdaren. Han når dock inte riktigt ända fram. Flera låtar känns som att de tar slut innan de har börjat, och den hesa sången får inte riktigt mina kroppsjuicer att börja sava. Men det finns nåt där, som om det förfinas, spetsas till och paketeras rätt, kan bli något storartat så småningom.

Palatset Live

Ny, glödhet livescen i Linköping!

Palatset Live är den nya musikscenen i stan. Med start den 8/9 kommer det att under hösten arrangeras ett tiotal livemusikkvällar på Palatset med de bästa lokala banden kryddat med några fina namn utifrån. Lokala profiler kommer att vara DJ:s under kvällarna - och biljard ingår i priset!
Mer info kommer upp kontinuerligt. Här är några av höstens bokningar:

8/9
Sonic Surf City
Tre O Comp
Saturdays Heroes

28/9
Johan Johansson
Sanna Carlstedt
Fredrik "Frallan" Jonsson
DJ: Phalenin (Svensk Punk)

6/10
27 Club
(Lana Brunell, Jimmy Uller, Stanley Nilsson mfl)

27/10
Releaseparty med SAMS
(fler artister tillkommer)

10/11
Blueskväll med:
Slidin´ Slim
Edith Strindberg Trio
Skanky Fred
DJ: Jerry Prütz

17/11
Cirkus Prütz
(fler artister tillkommer)

24/11
Aguson
OldTown
John Daniel

8/12
Elektronisk afton med:
Lovisa Negga
Niels Nielsen
Bête Noire
Molly
DJ: Lakritz-Anna

25/12
Stort Juldagsparty med:
Captain Jacks Army

(Reservation för förändringar)

Onsdag i Norrköping

Idag blev det en sväng till Norrköping igen.
Här kallar de en varuhusgång för Ströget.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Dagens gay-sms


Korvkalas!

Ni som undrar var jag fått min korvfäbless från, får nu svaret. Idag fyllde farsan år så jag åkte ut till Röbäck där det bjöds på korvbuffé. Tjock grillkorv, chorizo, ostgrill, smal grillad, Bullens (både vanliga och pilsnerkorven) samt ketchup, senap, bostongurka och räksallad.
Dessvärre orkade jag bara trycka i mig sex stycken...
.

Bête Noire live i lördags

Här kommer några bilder från i lördags när Bête Noire lirade på Dentusgrottan.
De senaste spelningarna har jag gjort lite småmissar på texterna (vilket INTE beror på att vi aldrig repar, för att repa måste vara det mest meningslösa ett band kan ägna sig åt, utan det beror på brist på koncentration), men i lördags skärpte jag till mig och då satt det givetvis. Till och med nya "Cape Royale" som vi öppnade med satte jag klockrent, vilket kändes gööött!
Nästa spelningar är den 24/8 på Sagateatern i Linköping och den 25/8 på Kulturakademin i Motala.
Mer info om Bête Noire på: http://betenoire.se/
 

Musikkrönika (Nolltretton, juni)

Den goda smaken tar också semester

Sommar, sol och taskig musiksmak. Aldrig lyssnar vi på så dåliga låtar som under sommarhalvåret. Det verkar som att den goda smaken också tar semester.

Jag vet inte om det är värmen som påverkar hjärnan, den höga alkoholkonsumtionen som får oss att tappa omdömet eller om det helt enkelt är något med årstidernas skiftningar som gör att det kritiska tänkandet helt försvinner under sommarmånaderna. Precis som oss andra verkar den goda smaken packa väskorna och dra iväg med husvagnen till okänd ort där den stannar tills skolorna startar och löven börjar gulna.

Från att vi kommer in i juni och fram till kräftskivorna i augusti är det inte bara okej, utan känns till och med faktiskt helt naturligt, att bänka sig framför Allsång på Skansen och åka på Diggiloo-konserter. Vårens Melodifestivallåtar, som man satt och beklagade sig över när man först hörde dem, låter plötsligt inte längre lika illa. Och fasiken…Turkiets och Maltas Eurovision-bidrag var nog egentligen inte så tokiga…

Musiksmaken under sommaren skiljer sig så markant mot vad man tycker under resten av året att den till och med har haft en egen topplista under en lång rad år – Sommartoppen i P3. Där har man kunnat spela de där låtarna som man annars helst inte vill ta i med tång, ni vet alla de där klassiska sommarlåtarna som Inner Circles ”Sweat (A la la la la long)”, Paradisios ”Bailando”, Dr Bombays ”Calcutta (Taxi taxi taxi)”, Lou Begas ”Mambo No 5”…och så allt med Vengaboys och Markoolio samt Per Gessles senaste hit.

Sommaren är den förlovade tiden för one-hit-wonders. Varje år kommer det en ny. ”Ingen vill veta var du köpt din tröja” med Raymond & Maria, ”Hej hej Monika” med Nic & The Family och ifjol ”Om sanningen ska fram” med Eric Amarillo. Vilken blir årets sommarhit? Jockibois ”Vi dricker Redbull och Vodka”? Lennart Bång feat Saft Stockholm med ”Jag vill ha en schtekare”?

I år är det dessutom EM-slutspel i fotboll vilket gör att det även lär dyka upp ett antal mer eller mindre usla fotbollslåtar. Även här finns en fin tradition att luta sig mot, som exempelvis Svullos ”Res er för Sverige” och After Shaves ”Ciao ciao Italia”. Och årets officiella EM-låt ”Vi mot världen” med Neverstore passar fint in i den tidigare raddan av rungande stolpskott.

Ju bättre det går för landslaget, desto mer lär vi stämma in i refrängen. Det är inte ens någon idé att försöka kämpa emot. Det är ju sommar och då tappar vi allt vårt goda omdöme. Så fram med grillen och på med Mange Makers nya hit ”Drick den” på stereon!

Måndag i Norrköping

Idag är jag i Norrköping igen.
Här har man en Walk of Fame med en (1) plakett.
 
Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Nytt på DVD (Nolltretton, juni)

Sherlock Holmes – A game of shadows

När Guy Ritchie vitaliserade den gamla mästerdetektiven Sherlock Holmes i sin första film, var det ett kul grepp. Nu gör han samma sak igen, och även uppföljaren är på många sätt en häftig film. Men personligen är jag inte helt förtjust i att den gamla detektiven förvandlats till en slags superhjälte som inte bara är överintelligent utan även kan slåss som en mästare och konstruera snillrika uppfinningar. Det är mycket förklädnader och fartfylld action, men mindre av kluriga deckargåtor.
Denna gång börjar Sherlock nysta i ett antal bombdåd i Tyskland och Frankrike och upptäcker att det är ärkefienden professor Moriarty som verkar ligga bakom. Men manuset är inte den här filmens starkaste kort, utan faktiskt helt ointressant. Halvvägs in i filmen kommer jag på mig själv med att undra vad den egentligen handlar om.
Däremot har filmen ett annorlunda och rappt bildspråk (kanske för rappt?) och är oerhört snyggt gjord. Även musiken är strålande. Noomi Rapace spelar spådam men gör inget större avtryck, vilket även kan sägas om filmen, som dock bjuder på bra underhållning för stunden.

3/5
-------------------------------------------------------
Shark Night

Det verkar ha rådit total idétorka när man skrev manuset till den här filmen. Istället försöker man kombinera ”Hajen” med skräckrullar à la ”Fredagen den 13:e”. Ett gäng ungdomar åker för att festa i en sommarstuga på en ö, men det visar sig att vattnet är fyllt av blodtörstiga och oerhört snabbsimmande hajar. Föga överraskande blir ungdomarna sedan hajföda en efter en.
Redan i första scenen åker bh:n av på en av tjejerna och då fattar man att det handlar om en hjärndöd b-skräckis. Efter det kommer klyschorna på rad. Nörden tar av sig glasögonen och blir cool. Gänget stöter på den inskränkta lokalbefolkningen som hatar främlingar. Och självklart är det den svarta killen som blir första hajoffret.
Dessutom gör man det fatala misstaget att redan i förtexterna visa filmens monster. Kan regissören inte det minsta om grundläggande filmberättande?
Det kommer visserligen en liten twist på slutet, men då har man redan tappat intresset för länge sen.

1/5

Dagens gay-sms


Grillfest i Grebo

Jo, det var ju Grillfest på Dentusgrottan igår. Bilder från vårt gig är på gång...

Ny tid,ny stil

Blir fin inför lördagkvällens gig...

Dagens gay-sms


Cape Royale

Ikväll klockan 23 börjar Bête Noire lira på Dentusgrottan i Grebo. Då kommer vi att framföra vår nya låt "Cape Royale" som vi själva tycker är helt kanon. Den kommer på vår nästa EP, men vill ni vara med om en världspremiär ska ni alltså komma till Dentusgrottan ikväll.

AW med jubel

Igår gick Bill, jag och Jürgen till Legends för att ta en öl och titta på handbolls-semin. På nåt märkligt sätt har New York Legends blivit det enda ställe på Ågatan jag går till och jag är faktiskt där hyfsat ofta. Konstigt för så jäkla bra är det ju inte.
Och inte ringde AW-stalkern heller, han verkar äntligen ha gett upp.
Men New York Legends...vad är det för jäkla krognamn egentligen?

Dagens gay-sms

Jag fattar inte riktigt vad Prutten menar med detta, men jag antar att det är ett gay-sms...

Torsdag i Trädgårn

Igår var det sommarens sista Torsdagstoner i Trägårn så jag gick dit och kollade. Edith Strindberg öppnade och hör och häpna, hon kunde nu sjunga efter operationen. Även om rösten nu har börjat påminna om hennes fars...
Sen var det SAMS som numera är en duo (med inhyrd keyboardist)...
Efter det kom Firstnighter, här presenterade av legendaren Benny Nilsson. Captain Jacks Army avslutade, men då var jag redan hemma i soffan och kollade på OS. Vill ni ha mer Benny Nilsson rekommenderar jag hans ledare i Nolltretton, nästa nummer kommer den 25/8.

Dagens gay-sms


Lehmans fredagsfräckis

Två präster ska duscha efter ett arbetspass, klär av sig men inser snart att de inte har något tvål. Fader John kommer ihåg att han har tvål på sitt rum och beger sig naken dit, grabbar tag i två tvålar. Halvvägs tillbaka ser han tre nunnor komma mot honom... Det finns ingenstans att fly så det enda han kan göra är att stå blickstilla mot väggen som en staty. Nunnorna stannar, förundras över hur verklighetstrogen statyn är. Ena nunnan sträcker fram handen och drar i hans snopp. I ren chock tappar prästen ena tvålen!

- Åh titta, det är ju en tvålautomat! säger den andra nunnan.

För att testa om det stämmer drar hon också i prästens snopp och han tappar den andra tvålen. Den tredje nunnan vill också testa, hon drar en, två, tre gånger men ingenting händer. Så hon försöker några gånger till och utbrister sedan.

- Titta flickor, flytande handtvål!
 

Bête Noire på Dentusgrottan

Ni har väl bokat in att ni ska till Grebo på lördag. Då är det nämligen stor grillfest på Dentusgrottan och Bête Noire med flera uppträder.

Spelschemat;
kl. 17.00 - Vi öppnar & grillarna tänds!
kl. 18.00 - 11 Nautic Miles South
"Ett nytt rockband från Grebo som spelar mestadels eget material, men även bjuder på en och annan cover. Räkna med fullt ös från början till slut!"
kl. 19.00 - Fredrik "Frallan" Jonsson
"Denna välkända Kisa-trubadur, med en gudasänd röst, ger oss en härlig stund med både nytt o äldre material."
kl. 21.00 - Tre o Comp
"Grebos somrigaste partyband någonsin gör en unik spelning på vår scen! Räkna med mycket allsång och fullt drag!"
kl. 23.00 - Bete Noire
"Som vanligt avslutar vi en hejdundrande kväll med denna Lustans-inspirerade duo som alltid får hela grottan att svänga!!"

Torsdag i Norrköping

Ja, då var man tillbaka i Norrköping och jobbade lite.
Här finns en mediakille med hästsvans som är en ÄNNU VÄRRE gratisätare än Prütz.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Dagens gay-mms


Bandbokarmöte

Igår hade vi bandbokarmöte igen, vilket sorgligt nog kan vara det sista på ett tag eftersom höstens program nu i princip är klart. Men snart är det ju dags att börja boka till våren, så då drar Jögga och jag igång våra bandbokarmöten igen...
Snart kommer hela programmet släppas, men redan nu kan jag avslöja första kvällen för hösten:
 
8/9
DJ: Pär Palm från Captain Jacks Army
På scen: Sonic Surf City, Tre O Comp, Saturdays Heroes
Portarna öppnar kl 19. Första band på scenen kl 21.
I entrén ingår även fri biljard.
Förköp kommer att finnas på Bengans och på Palatset.

Dagens gay-sms


Gloryhole i Grebo

I helgen var jag ute i Grebo och fann ett äkta gloryhole. Självklart var jag tvungen att prova, så jag halade fram den och stod där i en timme och väntade, men dessvärre dök det aldrig upp nån på andra sidan.
Men skam den som ger sig. I helgen ska jag åter ut till Grebo så då kommer jag att testa igen.

Lika som bär #133

Rolf-Göran Bengtsson & Prins Charles

Allsång i Grebo

I lördags blev det en sväng till Grebo igen. Först uppladdning vid Phaléns torp och sen allsång vid Dentusgrottan.
Sigge & Figge stod för musiken. Så mycket allsång blev det inte för min del, men jag ska ju sjunga där nästa helg så det jämnar ut sig.
Sen avslutades kvällen med poolparty hos Agge. Kan man hoppas på en repris i helgen kanske?
 

På skiva: Justin Bieber (Nolltretton, juni)

Justin Bieber
”Believe”
Universal

Fenomenet Justin Bieber är så osannolikt att det känns som en Hollywoodfilm. Han är bara 18 år men har redan varit en världsstjärna i tre år. Under den tiden har han även hunnit med att skriva sina memoarer, sålt 15 miljoner skivor, gjort braksuccé med en konsertfilm och sjungit för president Obama i Vita Huset. Han blev den förste artist som hade sju låtar från ett debutalbum på Billboard Hot 100-listan och han har utsetts till världens tredje mäktigaste kändis av Forbes.
Men hur låter hans nya skiva då? Ja, är man en så stor artist som Justin Bieber tillåts man inte släppa från sig något som inte är intill perfektion välproducerat. Här har han samarbetat med ett posse bestående av bland annat Diplo, Max Martin, Darkchild, Ludacris och Nikki Minaj. Resultatet blir modern klubbmusik i skarven mellan pop och r´n´b. Felet är att han låter som allt annat på listorna, med den enda skillnaden att texterna är betydligt mesigare än hos konkurrenterna. Den unge kanadensaren är ju inte bara starkt troende, utan även präktig i överkant och dessutom bara en ung tonåring som ännu inte blivit bekant med vuxenvärldens farliga lockelser.
Musikaliskt finns det ingenting hos Justin Bieber som sticker ut eller känns unikt. Återstår gör då bara hans gulliga utseende, men det håller också på att försvinna. Han är 18 nu och håller på att bli en vuxen man, men till skillnad mot sin namne Timberlake känns det oerhört avlägset att Bieber ska börja sexa till sig och ta klivet från barnstjärna till vuxenartist.


2/5

Dagens gay-sms


På skiva: Neneh Cherry (Nolltretton, juni)

Neneh Cherry & The Thing
“The Cherry thing”
Smalltown/Border

Det är många som tycker att Neneh Cherry med sin nya skiva har hittat hem musikaliskt, och jag kan bara hålla med. Man har anat jazzen hos henne förut, men nu tar hon det fullt ut på ett så självklart sätt att man undrar varför hon inte gjort det förut. Kanske för att det behövdes ett så bra band som trion The Thing för att förlösa henne?
Neneh Cherry har haft en brokig och halvmärklig musikkarriär. Hon slog igenom som hip hopartist i slutet av 80-talet och blev världsstjärna direkt. Hon fick en superhit tillsammans med Youssou N´dour i låten ”7 seconds”, var mentor åt Massive Attack och sjöng med Gorillaz, Teddybears, Tricky, Pulp, Kleerup och en rad andra artister. På senare år har hon bildat bandet CirKus och nu satsar hon på frijazz med The Thing. Som dotter till legendariske Don Cherry har hon säkert jazzen naturligt i sig, men jag blir ändå lite förvånad över hur lätt och ledigt hon sjunger. Musiken lever och bits, känns smutsig och stygg, och till och med jag som har oerhört svårt för jazz i vanliga fall rycks med. Kul!

3/5

Lika som bär #132

Ryska presidenten Medvedev & Peter på Palatset

Krogkrönika (Nolltretton, juni)

Klädkod på krogen

Förr klädde man alltid upp sig när man gick ut på restaurang. I dagens krogliv är klädkoderna betydligt mer differentierade, så vad gäller egentligen?

När jag och en kompis gick längs med krogarna på Ocean Drive i Miami såg vi en skylt vid entrén till en nattklubb där man förklarade att gästerna inte kom in om de bar solglasögon, hatt eller kortbyxor. Kortbyxor kan man kanske förstå, men anledningen till förbudet mot solglasögon och hatt var mer oklar. Behövs det verkligen ett förbud mot solglasögon mitt i natten? Och är inte hatt en manlig och stilig accessoar?

På takbaren Vertigo i Bangkok kommer man inte in om man har ryggsäck, flip flops och kortbyxor. Anledningen till det är givetvis att man vill hålla borta alla ovårdade backpackers från den fashionabla restaurangen. Vissa kanske blir upprörda, men klädkoder, liksom alla etikettregler, är i grunden till för att underlätta och få människor att inte känna sig obekväma. Personligen tycker jag krogar får ha vilka klädkoder de vill, men då får de även räkna med att många kanske väljer att inte gå dit.

Klädkoder är inget nytt. I Sverige var länge ”vårdad klädsel” ett etablerat begrepp, på 70- och 80-talet ibland kompletterat med det idag komiska tillägget ”ej träskor”. På 90-talet införde många krogar ”kragtvång” för killar. Idag är det mer oklart vilken den rådande klädkoden är. Sedan Fredrik Ljungberg började att gå på krogen i badtofflor kan man i princip se ut hur som helst.

Ändå finns klädkoderna fortfarande där, även om de kanske inte är lika uttalade idag. Och de kan skilja sig ganska markant åt. Går man på nattklubb är det naturligt att klä upp sig åtminstone en smula. Äter man en finare middag bör man som kille kanske bära kavaj (många restauranger har till och med kavajer att låna ut). Går man på en enkel pub kan man dock komma i jeans och t-shirt, då kan kavaj kännas överklätt. För att inte tala om en strandbar i Thailand. Går man dit i något annat än shorts och sandaler får man nästan skämmas.

Det finns en mängd informella klädkoder. Går man på nischade klubbar, exempelvis en synthklubb, blir man visserligen insläppt även om man inte kommer i lack och fisknät men man känner sig kanske inte helt bekväm. Samma sak om man går ut på en förortspizzeria i högtidsdräkt. För det är det som klädkoder handlar om nuförtiden, att passa in och inte känna sig obekväm eller genera andra. Och det är en klädkod som jag tror de flesta ställer upp på. Däremot är det skönt att de uttalade klädkoderna nästan försvunnit helt.


Torsdag i Trädgårn

Bête Noire är inne i ett stim just nu och hade ännu ett bandmöte igår. Jag vet inte om vi kom närmare eller längre ifrån att få färdigt VRIT, men vi fixade en massa med låten i alla fall.
Sen gick vi till Torsdagstoner i Trägårn och kollade in bland annat Louice Ottosson (ovan).
Tonarvet spelade också, och jag passade på att intervjua dom samt boka dom som förband till en av våra kommande spelningar.
Efter Trägårn gick hela klanen Krado till stans minsta och bästa uteservering: Ros. Ingen sommar utan ett häng på Ros är vår paroll, och nu är det avklarat. Nu kan vi dö i frid...

Dagens gay-sms


Lehmans fredagsfräckis

Lille Pelle skulle gå å köpa sig en porrtidning. När han kom in till tanten i kiosken så sa Pelle:
- Jag ska ha en pojtidning.
Han kunde inte prata riktigt rent, nämligen. Tanten i kiosken tog fram Kalle Anka som hon trodde att lille Pelle ville ha. Lille Pelle ruskade på huvudet, varpå hon fortsatte med Fantomen, Tarzan och alla möjliga tidningar som en liten pojke skulle vilja ha. Pelle blev förbannad och skrek:
- JÄLASÄRRING!
Å så sprang Pelle hem. När han kom hem så såg hans mamma att det var något fel på lille Pelle, han som alltid brukade vara så glad och trevlig. Så hon frågade vad det var för fel.
- JÄLASÄRRINGEN i kiosken tror att man kan junka till Kalle Anka!

Bandbokarmöte

Jögga och jag håller ju i höstens bandbokningar på Palatset, som snart kommer att presenteras. Enda problemet är att vi nästan har fler bandbokarmöten än vad vi faktiskt bokar band. Eller problem...ska jag vara ärlig så är mötena det bästa med hela grejen. Vi dricker bärs och gör upp planer.
Sen ringer Jögga mig efter nån vecka och frågar: hur går det, har du bokat dom där banden vi sa?
Varpå jag svarar: njäe, det har dykt upp några grejer. Det är nog bäst vi tar ett möte.
Och så rullar det på. Igår hade vi bandbokarmöte igen. Och det enda konkreta vi åstadkom var egentligen bara att vi bokade in ett nytt möte nästa vecka...

På skiva: Frasse Haraldsen (Nolltretton, juni)

Frans Haraldsen
”Innan vi dör, hey hey hey”
Frans Haraldsen Musik

Frasse Haraldsen har under många år setts som en av de kommande svenska vissångarna. Han har smugit lite i bakgrunden, skaffat sig en publik och släppt sju skivor under åren. Kanske har han nu tröttnat lite på att ständigt vara ”lovande” utan att aldrig riktigt slå sig in i den absoluta vistoppen, för här på nya plattan har han lämnat den rena visgenren och blivit trallpoppigare med driv i trumkompet och en bredare ljudbild.
Fortfarande står texterna i centrum, och stundtals får han till det riktigt bra som i ”Mammorna och papporna och jag” där han beskriver hur det känns när man sällan träffar sina gamla vänner längre efter att de fått barn. I övrigt sjunger han bland annat om att han hellre vill bli hyllad nu än efter sin död, och att alla alltid tycker likadant. Jag tycker dock inte texterna är lika finurliga som de brukar vara. Och även om produktionen är bättre än tidigare så tycker jag inte att den nya stilen riktigt passar honom. Jag föredrar när Frasse spelar visor framför att han försöker vara popartist.


2/5

Dagens gay-mms

Så var Prutten i farten igen...

Lika som bär #131

The Hobbit & Pär Wiksten från Wannadies

Vol-au-venten tar över världen

Fler och fler upptäcker vilken fantastisk maträtt Vol-au-vent är. Häromdan fick jag detta på mobilen...

På skiva: Sabaton (Nolltretton,juni)

Sabaton
”Carolus Rex”
Nuclear Blast

Temaskiva om stormaktstiden – Ja
Finstämt och nedtonat – Nej
Både på engelska och svenska – Ja

Smöriga tryckare – Nej
Pompöst och storslaget – Ja
Dubbelkaggar och elgitarrer – Ja

Hårdrock för lajvare – Ja
Sjunde plattan från Falubandet – Ja
Mungiga och knätofsar – Nej

2/5

RSS 2.0