Inför valet 2010 - rösta på Hultsfredsalliansen!


Hjärtefrågor:
1. Krav på att funktionärscampingen åter blir vanlig camping
2. Jörgen Edman & Polarna på Hawaii - nu!
3. Bajsmannen som utrikesminister
4. Festivalförbud för Jenny Wilson

Musikkrönika (Nolltretton, augusti)


Ta det ett steg till
För gamla svenska skivnördar är EMI-legendaren Kjell Andersson ett klassiskt och aktat namn. Han har gjort sig känd för att ha tre speciella talanger:

  1. Han verkar vara en multibegåvning som både producerar och gör snygga skivomslag.
  2. Han har skapat den egna genren ”Kjell Andersson-projekt”, vilket förenklat är hyllningsskivor där artisteliten tolkar en utvald kollega.
  3. Han har hittat lovande popband och lyft dem till en högre nivå

Ett känt exempel på det sistnämnda var när han sommaren 1987 ville signa det dåvarande opolerade garagerockbandet Wilmer X till EMI och träffade bandets sångare Nisse Hellberg för att diskutera framtiden.
Kjell: Så vad vill ni göra för platta då?
Nisse: Tja, en Wilmer X-platta.
Kjell: Det räcker inte.

Wilmer X lyssnade och året efter släppte bandet skivan ”Teknikens under” där man presenterade ett större sound med modernare produktion. Skivan sålde i mängder, gav massvis med spelningar och etablerade Wilmer X i den svenska rockeliten.
– För en musiker blir det aldrig roligare än så. Framgångarna kan vara större, men inget kan jämföras med känslan när det börjar lyfta på riktigt, kommenterade Nisse Hellberg framgången ett antal år senare.

För Kjell var Wilmer X ingen lyckoträff, han har hjälp fram artister som Gyllene Tider, Ulf Lundell, Perssons Pack, Toni Holgersson och många andra till liknande karriärhöjningar. Fått dom att vidga vyerna, tänka i större banor, bli mer professionella och lyfta sig till en högre nivå.

Under sommaren som gått har jag sett en mängd konserter och funderat lite kring det där med att ta sitt artisteri ett steg till. En som verkligen gjort det är Hello Saferide, skillnaden mellan hennes första och andra skiva är enorm. Kring debuten var Annika Norlin en ganska intetsägande gitarrtjej som framförde halvtråkiga låtar på ett ganska mediokert sätt. Numera har sångerna fått dramatiska arrangemang, spännande produktioner och framförs med hetta och glöd. Hello Saferide har gått från en i mängden till landets mest intressanta kvinnliga artist.

Det är en resa jag gärna skulle se flera svenska artister göra. Exempelvis går det att ta svensk rapmusik betydligt längre än idag. Många hip hopare ser en stolthet i att vara ”äkta” och ”underground”, men det som många ser som ”kredd” kan ibland bara vara ett annat namn för inskränkthet och brist på ambition. Det handlar inte om att överge sina ideal utan om att ta det man är bra på och göra det ännu bättre. Om det sedan även leder till kommersiell framgång så är det väl bara att jubla.

Många kvinnliga svenska popartister skulle också kunna lyfta sig flera nivåer. Medan Veronica Maggio är på god väg att ta det där stora klivet tycks många av hennes kollegor (Anna Ternheim, Sophie Zelmani, Elin Sigvardsson med många flera) nöja sig med att göra exakt samma sak som de gjorde när de först lät tala om sig. Men stillastående är tillbakagång, som NT: s gamla chefredaktör Bengt Lundgren brukade säga. 

Kanske dags att kalla in Kjell Andersson igen. Några artister han gärna får ta sig an är Simon Norrsveden, Juvelen, Kite, Elenette, Irene och I´m from Barcelona. Jag tror han skulle kunna lyfta dessa bra artister till en ännu högre nivå.


Lördagsgig


Igår lirade 6.08 på en 40-årsfest på Båtklubben. Det var en trevlig kväll med mat, vin och dans. Och många heta MILF:ar!!!!

Önska band


Ett år kvar till nästa SGG. Har ni några önskemål på artister? Skriv en kommentar och önska.

På skiva: Boris & the Jeltsins (Nolltretton, augusti)

Boris & The Jeltsins
”Låt det blöda”
Ha Ha Fonogram

Bara ett roligt bandnamn kommer man inte långt med. Lyckligtvis har denna Stockholmskvintett betydligt mer än så. Bra låtar, fräsch ljudbild och skön attityd, bland annat. Enkelt beskrivet handlar det om punkig pop med svenska texter och man skulle kunna dra paralleller till en massa artister, exempelvis Florence Valentin, Håkan Hellström, Strindbergs, Östermalm och Samtidigt Som.Precis som bandnamnet antyder finns det även en politisk touch, man släppte debutsingeln den 1 maj, sjunger om Arbetsförnedringen och är inte speciellt förtjusta i den borgerliga alliansen. Dessutom är man sprungna ur punkbandet Alarmrock så upprorstämningen finns också där. Och så verkar killarna ha något personligt emot Moneybrother…Men framförallt handlar det om svängig gitarrpop med energi, röj och partypotential. Boris & The Jeltsins kommer att bli ditt nya favoritband.

4/5


Radio Tobi 99,8


Igår var det säsongspremiär för "Äntligen fredag" i Radio Östergötland, vilket även innebar att min lista var tillbaka.
Du kan lyssna här: Lyckad kräftskiva

Tv-krönika (ÖC, 25/8)

Hösten är här

Det är lätt att tro att hösten är här. Skolorna har börjat, SGG är över och tv-krönikorna i Corren har satt igång igen. Men fortfarande går tv-tablåerna på sommar-sparlåga. Det är först om ytterligare någon vecka som vi kommer översvämmas av seriestarter och premiärer i kanalerna.

Något jag ser fram emot är exempelvis "Roast på Berns" som börjar 7 september. Det känns som att det blir bättre än SVT: s variant från i våras, främst för att man har bättre komiker som står för rostningen. Det ska inte minst bli ett nöje att höra Magnus Betnér såga sina kollegor.

Redan igår blev det garv när första delen av Henrik Dorsins humorshow "Godkänd kvalitetsunderhållning" visades på Kanal 5. I showen gör han bland annat en pricksäker parodi på Magnus Uggla. Missa inte reprisen på fredag och del två nästa måndag.

Läser även på Kanal 5: s hemsida att Jackson-familjens liv ska bli dokusåpa. Var det inte exakt det som i slutändan blev Michaels död?

 

IKVÄLL SER JAG: Sverige - Ryssland i Dam-EM (TV 4, 19.00)

IKVÄLL SER JAG INTE: Filmen "Miami Vice" (TV 3, 21.00)

VÄNTAR PÅ: Att TV 8 och Kanal 9 ska komma upp ur det senaste halvårets svacka


Lehmans fredagsfräckis


"Det sägs att kondom ger säkert sex...men det stämmer inte. Nu har jag gått med samma kondom på i två veckor och har fortfarande inte fått sex..."

Demian i repris


I dagarna släpper Lars Demian sin nya EP "Att inte vara Pär Gezzle" och sen blir det turné. Norrköping 26/9 och L´Orient i Linköping 15/10.

Bokat!


Japp, då har jag bokat resa Linköping - Bangkok - Linköping 5/1-21/2. Det kommer inte att bli särskilt mycket Thailand och Malaysia utan tanken är att snabbt ta sig ner till Indonesien (Jakarta?, Bali, Lombok, Gili-öarna?) och sen vidare till Australien runt den 27/1.
Har kollat flyg Bali - Brisbane och Melbourne/Sydney - Bangkok/Phuket men ännu inte bokat.
GÖÖÖÖÖÖTT!!!

Terra australis - här kommer jag!


Var och köpte den här boken igår, för nu får det vara slutvelat. Det blir LKPG-Bangkok - Indonesien - Australien. Ut: 5/1, hem 20/2. Jag kommer att boka idag eller imorrn. Är det nån som vill hänga på får ni vara snabba med att höra av er.

Så vidrigt!


Den här restaurangen har visserligen ett schysst läge....men att ta sig dit...

Nytt på DVD (Nolltretton, augusti)

Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser

 

Regissör Anders Nilsson och huvudrollsinnehavaren Jakob Eklund har fått till tre tidigare filmer om polisen Johan Falk som höjt sig klart över snittet över normala svenska snutfilmer. Det gör även denna fjärde, som för övrigt är den första av sex nya Falk-filmer.

Det har gått några år och Johan Falk har slutat på Europol och kommit hem till Göteborg igen. Han börjar i en specialstyrka som för tillfället försöker klara upp ett gäng värdetransportrån. Eftersom det handlar om riktigt hänsynslösa brottslingar får polisen ta till informatörer och okonventionella arbetsmetoder. Det är tufft och spännande berättat, och en pangpangsekvens i Gothia Towers känns häftig. Jag tycker dock inte manuset känns riktigt lika vasst som i de tidigare filmerna, och det är lite svårt att se komikern Mikael Tornving i en seriös roll. Joel Kinnaman, som spelar en av skurkarna, är superhet och spelar in hela sex filmer i år. Här tycker jag att han är sådär, men vi kommer att få se mycket mer av honom framöver.

3/5
-----------------------------------------------------------------------------------------

Män som hatar kvinnor

 

Ingen har väl missat haussen kring Stieg Larssons böcker, eller denna filmade version? Originalboken var riktigt bra och det känns skönt att kunna konstatera att även filmen är det. Vi får följa journalisten Mikael Blomkvist som efter en förlorad rättegång tar time out och istället halkar in på ett uppdrag som handlar om att nysta upp ett 40 år gammalt försvinnande. I grunden en ganska enkel berättelse men precis som boken höjde sig över standarddeckarna höjer sig även denna thriller klart över det svenska snittet. Skådisarna är genomgående bra. Peter Andersson spelar som vanligt ett äckel med bravur, Sven-Bertil Taube gör den åldrade uppdragsgivaren levande med små gester och Michael Nyqvist i huvudrollen känns också trovärdig. Mest omtalad är Noomi Rapace som hackern och strebern Lisbet Salander. Hon gör en imponerande insats och får publiken att älska en ganska osympatisk tjej. 

Det här är en spännande och välgjord film, avsevärt bättre än Beck-rullar och dussindeckare.

4/5


Dagens fynd på hallmattan


Idag rasslade det till rejält: nya Vagabond, en bok om Hoola Bandoola Band och en massa skivor, bland annat Theodor Jensen, [Ingenting] och The Bear Quartet.

Tobis modeblogg


Dags att modeblogga lite igen. Detta är den urbana mannen självklara val för kyliga augustikvällar. Många tror kanske att det bara är kiltbärare och längdhoppare som bör dra upp strumporna ovanför vaderna, men icke!

På skiva: The Bear Quartet (Nolltretton, augusti)

The Bear Quartet

"89"

Adrian Recordings

 

Kvar på sitt gamla bolag A West Side Fabrication - Nej

Svensk indies kanske kreddigaste band - Ja

Fjortonde albumet på 20 år - Ja

 

Skränig indierock - Ja

Svenska texter - Nej

Tre år sen senaste plattan - Ja

 

Nåt för Allsång på Skansen - Nej

Tungt, hårt och mörkt - Ja

Med The Bear Quartet vet man alltid vad man får - Nej

 

3/5


Dagens panda


Pandemin är över. Vi avslutar med en panda-falk.

Radio Tobi 99,8


Jag var med i Radio Östergötland i fredags och snackade lite om SGG. Lyssna här (ca 10 min in):
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1909603&BroadcastDate=&IsBlock=

Åsas kätbild


Vem kan det vara som har fått Åsa Tedebro så här käter?

Dagens panda


Och här har vi en panda-mus...

På skiva: Sweet Serenades (Nolltretton, augusti)

The Sweet Serenades

"Balcony Cigarettes"

Leon Records

 

Med tanke på de rutiga skjortorna, skäggen och skogshuggarstilen på omslaget är det lätt att tro att duon The Sweet Serenades sysslar med grunge, men nej. Martin Nordvall och Mathias Näslund, som de heter, spelar pop av finaste märke.

Detta är deras debutalbum, men det är inga trevande popsökare vi hör, utan ett färdigt band. Martin har tidigare spelat ihop med Pelle Carlberg, The Legends och Club 8, och lite åt det hållet drar även The Sweet Serenades, även om The Plan kanske är en bättre referens. Jag hör också lite "Daytripper"-vibbar, The Strokesgitarrer och på nåt ställe anar man till och med lite The Hives-inspiration.

The Sweet Serenades är kanske inte landets mest originella band, men de bjuder på sån stabil och genuin popkänsla att man ändå måste gilla dem. Fast ska jag vara ärlig tror jag inte det blir något av detta. Jag och sisådär 100 personer till kommer att digga bandet fram till jul och sedan glömma bort dem.3/5


SGG - ses 2010


Idag har vi fortsatt att städa efter SGG och imorrn hoppas jag att vi blir helt färdiga.
Corren satte oss på framsidan, på lokalsidorna och ett uppslag på nöjet och skrev att det var succé.
Correnartikel

Sköna Gröna Grebo 2009 - succé!


Ja, man kan lugnt säga att det blev en kanonfestival. Bra väder, 2600 i publiken, svinbra artister och så verkar det ha gått ihop sig också. Sanna Carlstedt inledde och var helskön.

Frallan gick också hem hos publiken.

Bill och Jocke Prickigkorv verkar fundera över något...

Ett rejält publikrekord sattes också. Ökning från 1500 till 2600!

Willy var som vanligt konferencier.

Och tjusiga Lana signerade skivor.

Och sen kom söndagen och det var dags att packa ihop igen. Det gick dock oväntat fort, ett stort tack till alla som var där och hjälpte till.

SGG fredag


På fredagen fixade vi det sista inför SGG. Scenen och backstage klart.

Det mysiga backstagetältet börjar bli färdigt.

Sista scen justeringarna görs.

Entrén är också klar.

Ljud och ljus är på plats.

Belysning, bänkar, mixertält - klart.

Sköna Gröna Grebo 2009


Japp, imorgon smäller det! Och jag har fullt upp så jag kommer inte att skriva mer här förrän söndag.
Kolla in hemsidan: http://www.skonagronagrebo.se/

SGG torsdag


Fullt upp idag igen med att fixa inför festivalen. Här läggs taket på scenen. Annat som hänt idag: hämtat tröjorna, klart med scenloge, artistmattält, entrén, bänkar, backstageentré, viss områdesbelysning med mera.

Och så dök Mart upp! Och Phalén fyllde år.

Zeijlon har även fått ordning på backstagetältet.

Och så här såg det ut precis innan jag åkte hem.

Dagens panda


Vad är det här? Jo en panda-padda

Jaha...


...då väntar vi bara på att Mart ska dyka upp i Grebo. Vart är du?

SGG onsdag


Idag har det hänt grejer. Vi började dagen med att åka och hämta bänkar, backstagemöbler och lite annat. Sen drack vi folköl.

Här börjar backstagetältet ta form. Vi har även fixat framsidan, baksidan, blivit intervjuade av Corren, druckit folköl, haft Willy-möte och fått upp stommen till scenen.

Imorrn tänkte vi att scenen ska bli helt klar, så här såg det ut nån timme innan jag åkte hem.

Dagens panda


...och här har vi ett panda-marsvin

Marias kätbild


"Det är för mycket gubbar på kätbilderna, här får ni en snygg brutta istället", skrev Maria och skickade in den här kätbilden.

SGG tisdag


I måndags åkte backstagetältet upp och idag har vi fortsatt att fixa lite inför SGG. På bilden ser vi elansvarige Wester som dumpade av en massa elgrejer idag. Vi har även satt upp scenloge, försäljningstält, köpt 40 plattor folköl (varav en stor mängd lär gå åt dagarna före SGG), klippt häckar och snår, hämtat ännu fler tält och småfixat lite.

Här grejas det på framsidan med försäljningstältet.

Och så här såg det ut på själva festivalområdet strax innan jag åkte hem i kväll. Imorrn lär det dock ha hänt mer, kolla in bloggen i morrn kväll så får ni se.

Gåta!


Som bekant hade Snövit sju dvärgar. Vad inte alla vet var att det även fanns en åttonde dvärg - vad hette han?

Dagens panda


Men titta - en panda-orm!

Onkel Kånkel död!


Lördagen 15/8 -09 var en sorgens dag. Då dog nämligen Onkel Kånkel i en hjärtattack. Så här skriver TT Spektra:

"Han var avskydd, hyllad, hemlig och provokativ. Håkan Florå, mannen bakom pseudonymen Onkel Kånkel, avled på lördagen av en hjärtattack, skriver Aftonbladet.

Onkel Kånkel & his Kånkelbär bildades 1979. Medlemmarna antog pseudonymerna Onkel Kånkel, Cp-Sven, Epilepsi-Kurt, Stomi-Bertil och Arne Tammer. Bandet var pionjärer inom den så kallade könsrocken, där tabubelagda ämnen som avföring, pedofili, nazism och funktionshinder var ett viktigt inslag.

Under 1980- och 90-talet delade bandet Sverige i två läger, där en del tyckte att de var frånstötande medan andra ansåg att de var både kul och humoristiska.

Onkel Kånkels texter fick riksdagsmannen Inge Carlsson (S) att 1995 föreslå ett "förbud mot kränkande musiktexter". Förslaget avfärdades med hänvisning till yttrandefriheten, med tillägget att spridandet av sådana texter är "motbjudande och sorgligt, men tillåtet".

Håkan Florå var mån om att hålla sin identitet hemlig, och när bandet uppträdde på Hulstfredsfestivalen 1993 var det med masker och bandage för ansiktet. I övrigt uppträdde de sällan live.

Håkan Florå blev 47 år."

Själv hade jag ynnesten att se Onkel Kånkel live två gånger. Först på Hultsfred-93 där dom hade ett äkta mongo på scenen som drog "vitsar" mellan låtarna. Onkel själv öppnade konserten med att vråla "har ni runkat idag?" till publiken, varpå 5000 pers skrek "Jaaaaaa!!!!".
För några år sedan gjorde bandet en miniturné och jag såg dom på finkulturens högborg Nalen av alla ställen. I kön till garderoben efteråt märkte jag plötsligt att killen bredvid mig i trängseln höll på med nåt märkligt, nämligen att suga av sin manliga kompis - helt öppet. När han var klar sa kompisen "nu är det min tur" och så bytte dom plats.

Bara på Onkel Kånkel barn - bara på Onkel Kånkel...


Nedräkningen har börjat...


Så var vi inne i festivalveckan, på lördag är det dags för årets SGG - den sjätte i ordningen. Idag vet jag inte om det händer så mycket men på tisdag börjar vi att sätta upp tält, fixa området osv. Och kanske ta en och annan folköl också...
Ni som trodde att sommaren redan var över - det är nu den börjar!

Dagens panda


Idag - panda-får

Figges kätbild


Oj oj, nya handlarn Figge är en riktig käting. Här kommer en bild för damerna att dregla över.

Rogestad rockers


Vårdsberg har nästan blivit 6.08:s andra hemmaplan. I går hade vi spelning där igen (i Rogestad om man ska vara noga). Fjompe var gästartist och sjöng "Lilla Lisa"!

Dagens panda


Jovisst, självklart finns det även panda-katter.

Våfflor på Åbacka Café


Igår ville Vickan ha med mig på Bondens Marknad. Det lyckades jag slingra mig ur genom att skylla på att jag hade squashträning. Men helt slapp jag inte undan för vi hamnade på Åbacka och käkade våfflor - med plommonsylt!

Veckans babe - Irja


Många har hört av sig och ville se fler bilder på hetingen Irja, så okej, här kommer några till.

Dagens panda


Den här ser ju lite fejk ut, men skitsamma det är ändå en panda-gris

Grattis farsan!


Igår fyllde farsan 69 och det blev min favorit - smörgåstårta. Gööööött!

Lehmans fredagsfräckis


Japp, nu är Lehman tillbaka efter semestern.

"Två bögar ligger och småpratar i sängen. Den ene säger: Jag tror jag ska ut på stan idag och shoppa.
Den andra stiger då ur sängen och ställer sig och onanerar i en plastpåse.
- Vad gör du?
- Jo, jag tänkte när du ska ut på stan att du ville ha lite smågodis med dig"

Sista torsdagen i Trädgårn


Igår var det finalkväll för Trädgårdsföreningens musikkvällar. SAMS, The So´mores och Aguson lirade. Nja, när Aguson skulle spela började det regna så det var bara att packa ihop. Men kvällen var inte slut för det. Vi slog upp grejerna inne på Pitchers istället där vi skulle ha lite efterfest med OldTown. Så två timmar senare lirade Aguson där och lite senare alltså även OldTown.

Dagens panda


En japansk panda-hund

Torsdag i Norrköping

Var i Norrköping både i tisdags och igår och jobbade.
Där får man gratis massage av straighta män.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Tjockt och fluffigt


Här har vi bildbeviset! Kolla så tjockt och fluffigt mitt hår är. Inte minsta antydan till orre. Vilket svall!

Jocke Prickigkorvs kätbild


Här ni alla brudar har ni en riktig karl!  

Dagens panda


Nämen titta - en panda-häst!

Det närmar sig...


Igår hade vi stort SGG-möte för att få ordning på de sista sakerna inför festivalen. Ser rätt bra ut...

Och sen på kvällen hamnade vi hos Figge och Åsa på grillning och grogg. Det blev rätt sent...

Tollans nya kätbild


Tollan har ju redan haft en kätbild, men jag kände att det var dags för en ny. Så här kommer den. Fin va?

Dagens panda


Panda-ko
Det här är inget thailändskt påhitt, utan en helt vanlig ko.

Tillbaka i garderoben igen


Lehman och jag gjorde upp storslagna planer för ett socialt experiment, nämligen att jag skulle komma ut ur garderoben på SGG. Jag skulle ställa mig på scenen och säga att jag hade ett tillkännagivande att göra, att jag inte längre kunde leva i en lögn och sedan erkänna att jag är gay.
Sen skulle jag köra stenhårt på det i ett år för att på nästa SGG ta tillbaka alltihop. Tanken var att se hur omgivningen reagerade, om folk plötsligt tog avstånd osv.
På fyllan lät det som en kanonidé, men sen började jag få kalla fötter och funderade på vad jag gett mig in på. Så för att känna av läget smygstartade jag lite på Ninas fest i lördags och sa till folk att jag var homo.
Och vilket fiasko!!!
Inte en jävel trodde på mig utan asgarvade bara. Så nu har jag bestämt att lägga ner hela projektet och fortsätta vara en womanizer precis som vanligt.

Irja + Anna = dubbelt så käta


Dags för en dubbelkätbild. Ja, ni ser ju själva...

Thailand som sagt...


Partaj hos Nina


Oj oj oj...i lördags hade Nina 40-årsfest. Mat, kanonbra bar (hade utkörning), trevligt folk och hög stämning. Och så körde Phalén och jag några låtar.

Och här har vi födelsedagsbarnet.

Och här har vi tre av hennes systrar - vilka hetingar!

Och här har vi ytterligare en heting. Eller om det är en feting?

Skylten uppe


...eller den har faktiskt varit det ett tag.

Nina 40


Ikväll blir det party i Grebo igen och inte vilket party som helst utan Ninas 40-årsfest.

Thailand i ett nötskal...


Jo, det blev Grebo


Hamnade i Grebo igår med grillning och vin. Idag blev det bad och en sväng till vår sommarstuga. Gööööött!

Svesses kätbild


Kolla vilken stilig karl!

Lundellquiz igår


Igår körde jag pubquiz ute vid Bergs Slussar igen och delade ut en massa Lundellbiljetter som pris. Fast roligast var att se dom flyers som delades ut, och allra helst beskrivningen av quizledaren...

Utebio igår


Var även med Vickelivickan och glodde på utebio i Trädgårdsföreningen på kvällen. Såg Lasse Hallströms "Bluffen", den var väl sådär. Bara en gång kvar nu, tror det är "Arn" som visas nästa vecka.

Hmmm...Grebo kanske?


Jag funderar på att åka ut till Grebo idag torsdag och grilla, dricka vin och ta en fika i affären (Figge började ju med gratisfika när han tog över). Nån som är sugen på en enkel, otvungen kväll med ett glas vin i bersån och kanske ett nattligt nakenbad?

I damn you Aussie girl for teasing me and pleasing me


Nä, nu är det banne mig hög tid att ta tag i vinterns resa. Tanken var ju att flyga till Bangkok från Linköping och sen bland annat ta en sväng ner till Australien. Jag hade ju en resa den 3/1 för 7100. Sen kom det lite mellan, bland annat att mitt resesällskap drabbades av allvarlig sjukdom i familjen. Och plötsligt kostade samma resa 8400. Nu är dom nere på 7900 men då är det plötsligt 5/1 som gäller.
Jag har även varit inne på att helt skita i asiensvängen i år och istället ta flera kortare Europatripper (och kanske även USA) under höst, vinter, vår så vi får se hur det blir. Snart ska jag dock bestämma mig så är det någon som vill anmäla intresse att hänga på så får ni skynda er.

In it for life


Alltså, folk tycker att jag har många skivor, men frågan är om jag inte ligger i lä mot Robban Becirovic på Close-Up...

Två skivor

Album

4/10

 

Vision Talk: Dirty Italo Disco

Spacesound Records

 

Max Mix-skivorna, Scotch, Best of Italo Disco - mina mellanstadiediscon var en orgie i plastiga synthljud, burkiga trummaskiner och dansvänliga takter.

Musiken var aldrig särskilt "inne" ens när det begav sig och snart blev Italodiscon direkt hånad, men på 00-talet har musikgenren fått något av en renässans. Om inte annat för kitschvärdet.

Kvartetten Vision Talk är ett av de band som vill ta oss tillbaka till 80-talet och i till exempel "I could be the one" lyckas de verkligen. Var det "dirty" ligger är dock lite oklart, men att det till stor del är italodisco står klart. Frågan är om det är en hommage eller en pastisch? Denna tvekan, plus några uppenbara stölder samt identitetslösheten där man mixar både stilar och till och med språk gör att betyget blir lite lägre än vad det egentligen borde.
------------------------------------------------------------------------------------------

Album

6/10

Dear Reader: Replace why with funny

City Slang/Universal

 

Kära läsare.

Är ni på jakt efter ett trevligt popband som mixar country, alternativpop och folk till en angenäm blandning av lättillgänglig, skönsjungen musik som smeker och bråkar på samma gång, då kan detta vara nåt för er.

Dear Reader håller till i Johannesburg i Sydafrika, bildades för fyra år sedan och släpper nu sitt debutalbum. Bandet består av Cherilyn MacNeil på sång/piano/gitarr och Darryl Torr på bas/keyboard. Och eventuellt också Michael Wright på trummor.

De presenterar här tio låtar som kan ha svårt att ta Sverige med storm, men som bjuder på riktigt skön lyssning om man ger dem chansen.


SGG närmar sig...


Ni kanske undrar hur det går med Sköna Gröna Grebo?
Jo, vi hade möte igår och saker och ting rullar på, så rent praktiskt ska det nog bli en kanonfestival.
Problemet är att utgifterna hopar sig i rasande takt (finanskris, tidigare sponsorer som inte är med längre, höjda artistgager, nya kostnader så som vakter, el, inköp av backstagetält m.m.) och i runda slängar måste vi få in dubbelt så mycket cash i år jämfört med förra året. Och det är alltså inga småpengar vi pratar om, bara en sån sak som STIM-avgiften går på 10 647 kr (beräknat på 2001 besökare).

Det är som bekant ingen entréavgift till festivalen, men man kan ge ett frivilligt bidrag vid ingången. Det får ni gärna tänka på när ni kommer, och säg även till era vänner att vara generösa. Det är absolut nödvändigt om det ska bli en festival även nästa år.

Om det är någon som har företag och känner att han vill sponsra går det bra att mejla skonagronagrebo@hotmail.com så hör vi av oss och berättar om våra sponsringspaket.
Även privatpersoner som vill donera kan mejla dit.

Läs mer om Sköna Gröna Grebo på: http://www.skonagronagrebo.se/
Vi ses i Grebo den 22/8!

Dags för Lundellquiz


Onsdag den 5/8 kör jag Lundellquiz på Kanalkrogen i Berg klockan 19. Det kostar inget att vara med och man kan bland annat vinna biljetter till Ulf Lundells spelning vid Bergs Slussar den 8/8.

Summer of Tobi - återkomsten


Som ni kanske minns går denna sommar under namnet "The summer of Tobi - återkomsten" och vilken återkomst det har varit. Oj oj oj...vin, kvinnor och sång vareviga dag.
Men den är ju långt ifrån över. Nu när många andra har börjat jobba igen går Summer of Tobi in i andra andningen och ökar trycket ytterligare. Hela augusti är ju kvar och lite av september - nu kör vi ända in i kaklet!

På skiva: Le Mans

Album

 8/10

 

Le Mans: Rawmantic

The Unit/ Sony

 

Det kändes som att Eskilstunabandet Le Mans var på gång för några år sedan. Man gav ut debutskivan "Rebel Action" och sångerskan Kris Le Mans medverkade på The Mos stora hit "Nostalgia Locomotive". Sen var det som att alltihop rann ut lite i sanden, men nu är man tillbaka med en riktigt stark skiva.

Precis som debuten bjuder även denna uppföljare på rockig pop med viss synthkänsla. Fast där föregångaren aldrig riktigt lyfte tycker jag att denna platta känns mer direkt och genuin. Den känns även mörkare och mer svärtad, vilket är något positivt i min bok.

Några lugnare spår finns, fast oftast rockar man på med bra tryck. Och här radas en mängd starka låtar upp. Jag hade inga större förväntningar, så detta är en riktigt positiv överraskning.


Partylördag


Oj oj oj...i lördags drog jag ut till Lehmans land vid kusten. Det blev en övernattning med helpension. En enkel, otvungen kväll i glada vänners lag i bersån.

Det blev lite vin också...

Partyfredag


Oj oj oj...igår åkte vi M/S Kind. Dom andra åkte hela vägen från Rimforsa medan jag klev på i Sturefors.

Laxlunch, bira och en trevlig båtfärd. GÖÖÖÖÖÖÖTT!!

Sen hamnade vi på Stora Torget och därefter på Hamlet, Mörners och L´Orient. Nu bär det av till kusten!

Le Kinde fantastique


Efter alla bittra otrohetstexter på solodebuten har Johan Kinde på "Valona" återfått tron på kärleken. Musiken påminner om den på "Johan Kinde" men har blivit aningen tuffare, hårdare och i mitt tycke bättre i alla avseenden. Texterna med sedvanligt snygga formuleringar gör heller ingen besviken, även om det är mindre glamour och champagne och mer av hyllning till den eviga kärleken.
Det är utan tvekan den snyggaste och mest romantiskt böljande skiva Kinde har gjort. Här finns flera lugnare låtar som "Ingen ängel", "Valona", All tid i världen", "När en gång är ingen (är hundra inte nog)" och "Allt du någonsin drömt om" som varsamt smeker öron som bultande hjärtan.
Förmodligen är det den skiva som har betytt mest i mitt liv.

Bäst på Valona:
1. Hals över huvud
2. Allt du någonsin drömt om
3. Det är över nu
4. Telefonsvarare
5. Valona

RSS 2.0