Bildbyrån 2.0 #14

Bildbyrån 2.0 #14

"Hänga upp flaggor i träd"-looken.


L´Orient goes synth

L´Orient goes synth

Säga vad man vill om Sami, men han är i alla fall inte inskränkt. Efter modpop, hårdrock, salsa, indiepop, electronica, blues och 6.08 (!) är det numera synth som gäller på L´Orient.
27/9 hade Nuclear Nation (LKPG:s synthförening) elektronisk middag på plejset, och inte nog med det - den 20/10 blir det nytt party.
Läs mer på: http://nuclearnation.se/

Nolltretton som pdf

Nolltretton som pdf

Nu finns nya Nolltretton som pdf på nätet: http://www.nolltretton.se/

VARNING: Introt är vidrigt!!!

Ny skiva: Sugarplum Fairy

Ny skiva: Sugarplum Fairy

Betyg: 3

Sugarplum Fairy: First Round First Minute
Universal


Det är svårt att undvika jämförelsen med det där andra Borlängebandet. Sugarplum Fairy är ju inte bara musikaliskt, utan även rent bokstavligen småbröder till Mando Diao.

Muskaliskt hämtar man inspiration från samma källor. Det är tiden när The Beatles och Rolling Stones var som störst man drömmer sig tillbaka till. Det är knappt man anstränger sig för att modernisera uttrycket och placera musiken i en modern kontext. Det ska låta som det gjorde på 60-talet, frisyrerna ska se ut som då och förresten har det inte kommit någon bra skiva sen ”Exile on Main Street”.

Sugarplum har mer fart, energi och ungdomlig naivism än sina kollegor i Mando Diao, men känns valpigare och mer lättviktiga. Ofta är musiken ren pop med uh uh-körer, vilket sällan är någon nackdel.

Plattan öppnar starkt med ett gäng starka fartvidunder, däribland sommarsingeln ”She”. Och bandet håller faktiskt stilen bra skivan genom, men för att bli ett band att på allvar engagera sig i krävs mer tyngd, mer djup och mer personlighet av Sugarplum Fairy.

Imorrn : Anttila på scen!!!

Imorrn : Anttila på scen!!!

Huda fyra gånger idag, annars kommer det gå för dig i brallan så fort Kristian Anttila kliver upp på Club Casbahs (@Konsert&Kongress) scen i morgon. Så jävla bra är han nämligen.

Några länkar:
http://www.kristiananttila.com/
http://www.myspace.com/kristiananttila
http://www.clubcasbah.se/spelschema.htm

Skit också...Le Sport lägger av

Skit också...Le Sport lägger av

Dansduon Le Sport lägger av. Mycket tråkigt tycker alla vi som dansat oss dyngsvettiga till "Tell noone about tonight" och "Last Christmas"-covern (ihop med Montt Mardie).

Gå in och lyssna på: http://www.myspace.com/lesport
och kom till Socialen nästa fredag!

Bildbyrån 2.0 #14

Bildbyrån 2.0  #14

"A-lags"-looken.

Ny skiva: Marit Bergman

Ny skiva: Marit Bergman

Betyg: 3

 Marit Bergman
”I think it´s a rainbow”
Sony BMG

 Förälskelsen var direkt och intensiv. Jag kramade debutalbumet och ”From now on”-EP:n så hårt att när singeln ”Adios Amigos” tonat ut fanns det inte mer känslor kvar. Det tog slut, Marit och jag gick skilda vägar. Men kanske är vi nu på väg att hitta tillbaka till varandra.

Hennes nya skiva, den tredje, känns som den regnbåge den är uppkallad efter. Skivan har spelats in under en lång tid, på flera olika platser och känns ganska osammanhållen. Det stora gemensamma draget är att Marit låter vuxnare, mognare, seriösare…ja, tantigare helt enkelt. Nu vill hon bli tagen på allvar. Hon sjunger fantastiskt, har jobbat hårt med låtarrangemangen och verkar snegla några decennier bakåt. Hon är inte längre någon sprallig indie-tjej med fet ögonskugga, hon är Lill Lindfors för 00-talet. Fast på engelska.

Skivan öppnar rätt segt innan ”Mama, I remember you now” och ”Green light” kommer med maffig Phil Spector-pop. Problemet är att 60-talspastischerna låter bra för att de låter motown, med tamburin och pukor, snarare än att de låter Marit. Då känns starka avslutningslåten ”Forever doesn´t live here anymore” mer genuint Bergmansk.

Hela plattan låter rasande tjusig, men det är inte samma Marit som fick mig så lyrisk över debuten att jag gav den högsta betyg. Dagens Marit har växlat popattack mot perfektionism. Det är inte lika chamigt, men jag imponeras av det snygga hantverket.


Fortfarande lika vidrigt med buktalardockor

Fortfarande lika vidrigt med buktalardockor


Sköna Gröna på nätet

Sköna Gröna på nätet

En ordentlig hemsida för SKÖNA GRÖNA GREBO är äntligen på gång.
Den är inte uppe än, men skonagronagrebo.se kommer adressen att vara.

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Denna gång: Allt om bostadsrätt

Bildbyrån 2.0 #13

Bildbyrån 2.0 #13

"Andrea Bochelli"-looken.

Tv-krönika Corren, 26/9

Fel, Johan – 100 höjdare är bra 

Förra veckan rasade min kollega Johan Rödin i denna spalt över programmet ”100 Höjdare”. Han menade att programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson skapat en slags freakshow på måndagskvällarna där de driver med landets byfånar.

Johan Rödin har givetvis helt fel. Hans resonemang om att det är skillnad mellan att driva med kändisar och de personer som medverkar i 100 höjdare visar på både hyckleri och okunskap. Många av de medverkande ÄR redan kändisar. Det är ”Fittja-Tarzan”, som medverkat i en rad debattprogram, världens snabbaste 90-åring, den beryktade greve Magnus Stenbock, en man som är på världselitnivå på att hålla andan, VM-fyran i mustasch (fri stil) och så vidare.

Men framför allt handlar det inte om någon drift, utan om äkta beundran och fascination.

Själv intresseras jag av det mesta som är alternativt och som utmanar rådande norm. Vi som har lärt känna duon Filip & Fredrik under åren vet att de tänker likadant.

Vi menar att det udda, och ibland kanske till och med obekväma, ska lyftas fram – inte smusslas undan, som somliga vill. Men i konservative och inskränkta Rödins värld finns ingen plats för de som ”avviker”.

Det är inte ”100 höjdare” som gör fel och bör skämmas, utan de som talar om de medverkande i termer av byfånar och freakshow. Där finns den verkligt sorgliga människosynen.

 

ANNAT BRA PÅ MÅNDAGAR: ”Musikministeriet” (SVT1, 21.30)

BRA IKVÄLL: Nja…”Poliser” måste höja sig ytterligare för att bli riktigt sevärd.


Ny skiva - Mando Diao

Ny skiva - Mando Diao

Betyg: 4

Mando Diao: Ode to Ochrasy
Majesty/ EMI


Första intrycket av Mando Diaos tredje album är att det känns småtråkigt och saknar starka låtar. Men så kändes föregångaren ”Hurricane Bar” också innan ”God Knows”, ”Clean Town”, ”Down in the past” och framförallt ”You can´t steal my love” blommade ut till mästerverk.

Och på samma sätt växer även ”Ode to ochrasy” med antalet lyssningar. Det jag först tyckte var en samling bagateller visar sig vara en ganska stark platta.

Singeln ”Long before rock´n´roll” har en ettrig gitarrslinga, smått hawaiisvängiga ”The Wildfire” är skön, öppningslåten ”Welcome home, Luc Robitaille”, ”Tony Zoulias” och poppiga”Song for Aberdeen” är tre schyssta rökare, ”The New Boy” är charmig 60-talspop och avslutande balladen ”Ochrasy” bryter av med sitt akustiska gitarrplock.

Några av de 14 låtarna kunde gott ha skippats, men Mando Diao har en tyngd och en pondus som gör att man låter viktiga även i sina oinspirerade stunder. Möjligen kan jag bland alla jämnstarka låtar sakna en dunder-hit i stil med ”Sheepdog” eller ”Mr Moon”.


Ny skiva - Fibes, Oh Fibes

Ny skiva - Fibes, Oh Fibes

Betyg: 4

Fibes, Oh Fibes: Emotional

Pluxemburg

Pianoballader – ja

 

Sväng & känsla – ja

 

Vek sång – nej

 

Sex killar från Göteborg – ja

 

Sitta still i soffan – nej

 

Las Vegas-show – ja

 

Skapar dåligt humör – nej

 

Soulperfektion från 1985 - ja

 

Tvättstuga, snabbmakaroner & blöt disktrasa - nej


Årets julklapp redan nu: Svensk Indie!!!

Årets julklapp redan nu: Svensk Indie!!!

En grundkurs i svensk indiepop och ett måste i varje skivsamling värd namnet. Nu kommer skivan som sammanfattar hela swindie-eran.
Namnet på dubbelalbumet är : Svensk Indie 1988-2006 En kärlekshistoria

Visst man saknar namn som Atomic Swing, Tommy 16, Autorock, Lasse Lindh, The Kooks, Montt Mardie, Afraid of Stairs, Speed of Sound Enterprise, Komeda, The Plan, Spencer och en hel drös till, men kolla på namnen ovan och ni förstår att ni kommit till himlen.

Skivan släpps 11/10 (jag har redan tjuvlyssnat, men tror att jag redan hade alla låtar utom typ två i samlingen) .

Ha även koll på hemsidan, där det snart kommer att hända saker: http://www.svenskindie.se/Vidrigt!!!!

Vidrigt!!!!

Brrrr.....så vidrigt det är med buktalardockor!
Värst är att dom vaknar till liv om natten.

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Kyrkomusikernas Tidning - slår LKPG Magazine med hästlängder.

Ny skiva - The Legends

Ny skiva - The Legends

Betyg: 4 
The Legends: Facts and Figures
Labrador


Johan Angergård är en driftig herre. Förutom att han driver Labrador, landets kanske finaste skivbolag för konnässörpop, spottar han även ur sig skivor med sina band Acid House Kings, Club 8 och The Legends.

Det sistnämnda har på senare år varit det mest intressanta och det som fått mest uppmärksamhet. Även om det kan vara svårt att hänga med i alla svängar när det gäller The Legends.

På debuten från 2003 klädde man Motown-pop från 60-talet i modern indie-skrud, då var man nio personer som spred handklapp, körer och tamburiner kring sig. Till fjolårets uppföljare hade Angergård sparkat hela ensemblen och börjat utforska brittiskt 80-tal, som The Cure och The Jesus & Mary Chain. Och på denna tredje platta har man åter bytt stil.

Visst finns Legends-markörerna distad sång, silkesmelodier och drömska ljudlandskap där, men musiken har dragit sig alltmer åt det elektroniska. Det finns fortfarande en intakt popkänsla i botten, men elgitarrerna är helt utbytta mot keyboards. Singellåtarna ”Play it for today” och “Blue lights” andas The Knife, medan ”Darling” lånar från Pet Shop Boys. Tillsammans med nya singeln “Lucky star” gör de “Facts and Figures” till The Legends jämnaste och bästa album.

Bildbyrån 2.0 #12

Bildbyrån 2.0 #12

"Adolf Hitler"-looken.

Aaaah...en hel jävla armé!

Aaaah...en hel jävla armé!

Vidrigt! Buktalardockerna håller på att ta över jorden!

Veckans tjejlista!

Pang på - här är de hetaste tjejerna just nu:

1. Frida (Ny)
2. Fridas kompis som såg ut som Anthony Kiedis (Ny)
3. Mariella (Ny)
4. Vicky (1)
5. Tina B (Åter)
6. Anna G (2)
7. Carro (3)
8. Sanna P (Åter)
9. Irina, My & Sofie i Aloud (4)
10. Maja Phalén (7)

Bubblare: Stockholmsbrudarna på Fridas fest, Petra K & Tobiana, Tinas storasyster, Hanna, Na, Emelie& Olivia & Elin & Sara & Linnéa 

Nya Nolltretton ute

Nya Nolltretton ute

http://www.nolltretton.se/

Det tar några dar till innan hemsidan är fullt uppdaterad.  Tidningen på stan är dock fullmatad med pop, film, krogliv och mode. 80 sidor!


Bildbyrån 2.0 # 11

Bildbyrån 2.0 # 11

"Snusk-Tobbe"-looken.

Börja ladda för Halvårs-Roskilde

Börja ladda för Halvårs-Roskilde

Det är sisådär två månader kvar, men det är lika bra att börja ladda redan nu.

Vilka band vill ni se på Halvårs-Roskilde? Kom med förslag så ska jag vidarebefordra dom till festivalgeneralen Pierre Borell.

Titta - så vidrigt! En buktalardocka!

Titta - så vidrigt! En buktalardocka!


Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Först ut i den oändliga serien "Tidningar som är bättre än LKPG Magazine" är ICA:s oerhört tråkiga mattidning "Buffé". Den innehåller dock intressantare läsning än LKPG Magazine.

Mera recensioner & sånt på Zero

Mera recensioner & sånt på Zero

Vill ni ha mer skivrecensioner, intervjuer och sånt så skriver jag ju en del för Zero Music Magazine också.
Hemsidan är: http://www.zeromagazine.nu/

Senaste tiden har jag bla recenserat dessa skivor:
Juni Järvi:  http://www.zeromagazine.nu/rec.asp?id=1416
Elodie: http://www.zeromagazine.nu/rec.asp?id=1412
Fibes, Oh fibes: http://www.zeromagazine.nu/rec.asp?id=1394
The Legends: http://www.zeromagazine.nu/rec.asp?id=1391

Senaste intervjuerna:
Rektal Käse: http://www.zeromagazine.nu/art.asp?id=184
Hets: http://www.zeromagazine.nu/art.asp?id=182
Tiger Lou: http://www.zeromagazine.nu/art.asp?id=150
Laakso: http://www.zeromagazine.nu/art.asp?id=149

Bildbyrån 2.0 #10

Bildbyrån 2.0  #10

"Se på stjärnorna"-looken.

Belvederen - coolaste cafét

Veckans mys

Hit ska A & C & jag gå och fika nån dag...

Brrr.....vidrigt!

Brrr.....vidrigt!

Tänk att vakna mitt i natten och se en buktalardocka!
VAD LÄSKIGT!

Tv-krönika 20/9

Kuppen i Thailand 

Säljer man ut statliga bolag och stoppar miljardvinsten i egna fickor kan man bli världens 14:e rikaste man även om man bor i förhållandevis fattiga Thailand.

Då har man till och med råd att åka till den påvra landsbygden i landets norra del och dela ut tusenlappar till folk mot att dom ska rösta på dig.

Det är det premiärminister Thaksin Shinawatra har gjort (plus en mängd andra korruptionsskandaler och kontroversiella politiska beslut) och det är därför vi i nyhetssändningarna igår kunde se stridsvagnar inta Bangkoks gator.

”Experterna” rabblade fakta som: ”17 statskupper sedan 1932” och ”senaste militärkuppen var 1992” så likartat att det verkade som om alla bläddrat i samma uppslagsverk för att ha nånting att säga i tv.

Vad man glömde nämna var att Thaksin, trots alla skandaler, också har åstadkommit en hel del bra saker för Thailand. Han har minskat fattigdomen, genomfört sociala reformer, kraftigt minskat Bangkoks trafikkaos och avgasproblem genom att bygga både Skytrain och tunnelbana, tagit i med hårdaste hårdhandskarna mot droghandel och organiserad brottslighet samt, kanske viktigast av allt, fått kontinuitet i det demokratiska styret. Han är faktiskt den första thailändske premiärminister som blivit omvald.

Men makt korrumperar – och det är det vi såg resultatet av i nyhetssändningarna igår.


IN MED: Golge Jacobsson, Gustav Pouladi & Wall Winther

VECKANS VÄRSTING: ”Älskling, vi dödar barnen” (Söndag, Kanal 5)


Ofelia!!!

Ofelia!!!

Det här är min granne Ofelia Eriksson. Hon har gett ut poesisamlingen "En gris är alltid vacker för en annan gris".
Kolla in: http://hem.bredband.net/ofeliaeriksson/

Hon skulle gärna vilja spela glamrock också. Därför har hon och Kistan startat bandet Mizz Mizzery. Fast då är inte namnet Ofelia utan Annie Spades.


Såg en rubrik...


10-åring föll ner  i bajstank

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,880738,00.html

Bildbyrån 2.0 #9

Bildbyrån 2.0 #9

"Paul Stanley"-looken.

Vart får man tag i buktalardockor?

Vart får man tag i buktalardockor?

Fy fan vad det är vidrigt med buktalardockor. Jag måste ha tag i en sån. Nån som vet var man kan köpa?

Vidrig docka!

Vidrig docka!

Det närmsta jag har kommit är den här vidriga clown-dockan som jag har i mitt sovrum. Fy, så scary...

Pelle gillar BF - bevis #13

Pelle gillar BF - bevis #13

Hjälp! Fotografen (som är man) hoppade till när han tog detta kort. Plötsligt tittade Pelle rakt in i kameran med sin mest förföriska blick. Han var helt enkelt ute efter manlig kropp. Han ville ha BF.

Bildbyrån 2.0 # 8

Bildbyrån 2.0 # 8

"Seriösa"-looken.

Skivor till salu

Skivor till salu

Är det någon som vill köpa skivor med Snusk-Tobbe eller Torbjörn & Nykomlingarna så går det bra att göra det här på bloggen.
Pris: 40 kr/ st eller två för 60.

Och kom ihåg: MUSIK SKALL ALLTID SPELAS HÖGT!

Veckans Glassen

Veckans Glassen

En klassisk pose.

Emmaboda - I miss you

Emmaboda - I miss you

Har inte varit på Emmaboda på två år nu. Saknar det. Måste nog fan tillbaka nästa år.

Tre O Comp 2006

Tre O Comp 2006

Till Anna & Carro...

Bildbyrån 2.0 # 7

Bildbyrån 2.0 # 7

"Aspackad"-looken


Vill påminna om att det inte är jag som har valt ut bilder och kommentarer till Bildbyrån, utan min bildredaktör M. af Skiölde.

Blue Öyster Bar

Blue Öyster Bar

Det kom ett önskemål för ett tag sen till bloggen som handlade om Blue Öyster Bar. Jag lovade att fixa fram en bild på den klassiska baren som låg under min trapp i Grebo.
Här har vi en bild från byggnationen våren -92. Observera Minges blåställ.
Vill också  fråga läsekretsen: varför har Patriotelsson gips? Hade han slagit ut Pelles tänder? Mange (som för övrigt är trea från vänster) - du brukar ha koll på sånt där.

Val-fläsk

Val-fläsk

Idag är det val. Jag var och röstade förut och mötte under den korta tiden Annie Spades, Per & Petra K samt Robban "Mr 99" Stenmark.
Ska inte orda så mycket om det, utan bara ta upp en liten grej.
För något år sedan  trackade Göran Persson Maud Olofsson för att hon hade lagt på sig. I år har han varit på Fredrik Reinfeldt och sagt att han ser ut att ha gått upp i vikt.
Jag undrar bara om vår statsminister har en annan verklighetsuppfattning än vi andra? Är han verkligen rätt person att anmärka på andras vikt? Borde inte han ligga lite lågt i den frågan?

Veckans tjejlista

Spänningen är olidlig på söndagarna. Lika snabbt som man kan åka in på tjejlistan kan man åka ut.
Här är i alla fall de hetaste tjejerna just nu:

1. Vicky på Bild o Form (Ny)
2. Anna Gunnarsson (2)
3. Carro (Ny - med en bullet)
4. Irina, My och Sofie i Aloud (3)
5. Lina på Kicks i NKPG (Ny)
6. Elnaz Baghlanian (Åter)
7. Maja Phalén (Åter)
8. Jessica -fd Hamlet (Ny)
9. Emelie Wedhäll (Åter)
10. Jenny Öhrström (1)

Bubblare: Sanna P, Petra K, två av Petras systrar, Jenny, Vickan, Johanna F, Kris-Tina, Britt Ljunggren

Kristian Anttila till LKPG!

Kristian Anttila till LKPG!
Den 30/9 kommer pop-sensationen Kristian Anttila till Club Casbah på Atmosfär (Konserthuset) i Linköping.
Får ej missas!
Popmelodier av Guds nåde, suveräna svenska texter, elektrisk scenshow och ben som bara vill dansa utlovas.
Lyssna in dig på Anttilas låtar på: http://www.kristiananttila.com/ljudovideo.php


Och kom ihåg: MUSIK SKALL ALLTID SPELAS HÖGT!

Dagens låt - Pull Shapes!

Pull Shapes!

Lyssnade på The Pipettes som fan i början av sommaren, men sen har det varit annat som snurrat i cd-spelaren ett tag.
Igår fick jag ett ryck och drog på "Pull shapes" - och jag hade glömt bort hur bra den var. 60-tals motown-pop som man bara måste klappa händer och dansa till.
På hemsidan: http://www.thepipettes.co.uk/ kan ni kolla in videon.
På deras My space-sida: http://www.myspace.com/thepipettes kan ni höra flera låtar.
Tjejtrion kommer förresten till Malmö26/10 och till Stockholm 28/10.

Och kom ihåg: MUSIK SKALL ALLTID SPELAS HÖGT!

Bildbyrån 2.0 #6

Bildbyrån 2.0  #6

"Snickeriet"-looken.

Läs eller dö!

Läs eller dö!

Vet inte riktigt hur jag ska hinna med att läsa allt bra som skrivs.  Just nu håller jag på att beta av de här fem tidningarna. Svinbra allihopa - förutom Vice som är ojämnt som fan och Groove som faktiskt är rätt kass.
Dessutom håller jag på och läser ett gäng böcker samtidigt. Just nu är det "Madame Terror", "Spelet", "Pervers?" och "Bland strippor och fakirer". Fan, talböcker kanske inte är så dumt ändå?

Tyvärr finns en del dåliga tidningar också (se nedan)...

Grattis LKPG Magazine!!!

Grattis LKPG Magazine!!!

...NI HAR GJORT VÄRLDENS SÄMSTA TIDNING!

Dagens hype

Dagens hype
Hetaste bandet just nu - Coffeeoholics!

Lollo Asplund tar över Symfoniorkestern i NKPG

Lollo Asplund tar över Symfoniorkestern i NKPG

- Så otroligt roligt det ska bli att återigen få jobba med kulturen istället för att granska den! Jag hör hemma där!

Så säger Lollo Asplund i en intervju i Folkbladet.
Kolla själv: http://www.folkbladet.se/GEN_Sok.asp?ArticleID=1285884&ArticleOutputTemplateID=23&mode=SEARCH&BoolFlag=AND&PubDate=&FreeText=lollo asplund&Category=

Bildbyrån 2.0 #5

Bildbyrån 2.0 #5

"Popstar"-looken

Veckans Hype

Veckans Hype

Hetaste bandet just nu - Coffee Chicks!

Tv-krönika 13/9

Svensk humor på topp 

”Kristallen” är ett halvfjantigt pris på många sätt. Kanske mest för att det inom varje kategori egentligen bara finns en potentiell vinnare. Att ”100 höjdare” tog hem humorklassen i förrgår kväll var fullt rättvist, även om jag knappast skulle kalla det ett humorprogram. ”Rallarsving” är det definitivt inte och om man med humor menar att det är roligt skulle inte heller ”Stockholm live” ha nominerats. Att inte en enda sit-com nominerats trots att det fullständiga namnet på kategorin lyder ”…inklusive sitcoms” är ett stort underbetyg. Men inte åt svensk humor, utan åt svensk tv och pris-nominerarna.

För det var länge sedan svensk humor mådde bättre än nu.

De senaste åren har det kommit fram en ny komikergeneration som sakta börjat hitta rätt. ”Hey Baberiba” är ojämna, men får till det ibland. Samma sak gäller ”Veckans nyheter” som dock känns något vassare. Filip & Fredrik har jag redan nämnt och nya ”Robins” är trots sina brister rätt charmigt.

Allra bäst är dock ”Kvarteret Skatan” som varit bra tidigare, men som med den nya säsongen ibland lyfter till rent Seinfeldska höjder. Det lär bli svårt att utse en vinnare nästa år.

Kanske skulle man ha gett humorpriset till Kristallen själv, det är ju det största skämtet av dem alla.

 

BÄST IGÅR: Göran Persson blev personlig och pratade förälskelse med Jan Guillou. Det kan han ha vunnit valet på.


Bildbyrån 2.0 # 4

Bildbyrån 2.0 # 4

"Hålla-fast-i-en-tjej-och-tvinga-henne-vara-med-på-bild"-looken.

Efterlysning # 1

Efterlysning # 1
Nån som fick med sig ett svart axelband hem från Sköna Gröna Grebo? Mitt försvann nämligen då.

Efterlysning # 2

Efterlysning # 2

Det försvann även en stämapparat som är Zeijlons under SGG. Nån som sett eller vet nåt?

Efterlysning # 3

Carl-Jan har tipsat mig om en bok som verkar omöjlig att få tag i.
Den heter "Fjärran Österns Glädjekvarter" och är en slags reseguide.
Äger ni boken? Vet ni vem som har skrivit den? Vet ni hur man får tag i den?
Hör av er till bloggen.

Konstiga Ida

Konstiga Ida

Med tanke på mannen här nedanför måste jag också nämna konstären Ida Selbing. Eller S.L. Ida som hon också kallas. Det är ju faktiskt hon som är upphovet till Rektal Käse.
Hon har en hemsida på: http://www.idaselbing.com/


Rektal läsning

Rektal läsning

Vet inte om jag har sagt det, men det finns en väldigt bra intervju med nydisco-sensationen Rektal Käse på Zeros hemsida.
Närmare bestämt på: http://www.zeromagazine.nu/art.asp?id=184

Bildbyrån 2.0 #3

Bildbyrån 2.0  #3

"Hultsfreds-looken"

Dagens A-gubbe - Stålfarfar

Dagens A-gubbe - Stålfarfar

Gustaf Håkansson, mer känd som Stålfarfar, född Nils Gustav Håkansson 15 oktober 1885 i Helsingborgs stadsförsamling, död 9 juni 1987Ekerö i Stockholms län.

 

Snacka om krut-gubbe!

 

Läs mer om Stål-farfar på:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gustaf_H%C3%A5kansson


Veckans klädesplagg - ikini

Veckans klädesplagg - ikini

Vill ni vara inne nästa sommar ska ni införskaffa en ikini. Den hade sin glansperiod under 60- och 70-talet men spås nu göra comeback.
På bilden är det den klassiska svenska strippan Gunilla af Halmstad som bär det trendriktiga plagget.

Det är hårt att gå på soc

Det är hårt att gå på soc

Börja ladda redan nu. Den 6/10 är nästa Socialen. Enligt ryktet kommer dessutom Nolltretton vara där och göra ett reportage...

Bildbyrån 2.0 #2

Bildbyrån 2.0 #2

"Thai-looken"

Vilket väder vi har! Ja, inte sant...

Vilket väder vi har! Ja, inte sant...

Vilken miss att börja jobba redan 1 augusti. I år blev sommaren en månad kortare än normalt. Vilket medförde att jag under dagens söndagspromenad i solen tänkte "vilken skön brittsommardag". Men brittsommaren kommer ju i oktober, dvs om en månad.
Måste greja längre sommarlov  nästa år, på nåt sätt. Det blir ju helt vaj så här.

Veckans tjejlista

Ja, här kommer den. De hetaste tjejerna just nu - inget snack om saken:

1. Jenny Öhrström (Ny)
2. Anna Gunnarsson (6)
3. Sofie, Irina och My i Aloud (Nya)
4. Vickan (Åter)
5. Petra Kardell (7)
6. Torn (Ny)
7. Ingela (Ny)
8. Jenny (Ny)
9. Johanna Franzén (5)
10. Sanna P (2)

Bubblare: Kris-Tina, Tina B, Emelie Wedhäll, Elnaz Baghalanian, hon på Federal

Efterlysning - Lilla Bakboken

Efterlysning - Lilla Bakboken

Någon som har "Lilla Bakboken" av Hans Scheike till salu?
Har kollat på hemsidan: http://www.livslust.t.se/eckecorner/
men den verkar inte finnas.

Lång intervju med Hans Scheike finns för övrigt på: http://www.flashback.se/mi/scheike.shtml

Veckans A-gubbe - Målle Lindberg

Veckans A-gubbe - Målle Lindberg

Målle Lindberg - predikant, sångare, kultperson.


Såhär skriver Wikipedia:

Birger Tord Uno "Målle" Lindberg, född 29 sep 1929 i Nässjö, blev under 1970-talet en omtalad väckelsepredikant och väckelsesångare inom först Pingströrelsen och senare Maranata.
Läs mer på: http://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5lle_Lindberg

Eller kolla in Målles egna hemsida:
http://www.molle.nu/


Bildbyrån 2.0 #1

Bildbyrån 2.0  #1

Min kära bild-redaktör M. af Skiölde har skickat in ett gäng fina bilder som han tvingar mig att publicera.

 

Det här skulle enligt honom var "Den berömda Danne Flum-looken".

 

Veckans Lehman-skämt

Veckans Lehman-skämt

Plötsligt har Lemmy vaknat till liv och levererar det ena höjdar-skämtet efter det andra. Det här ringde han in i går:

Ett par hade gjort slut och tjejen hade blivit ihop med en ny kille. Den nya och gamla killen träffas på en fest:
--Åh fan, är du ihop med mitt gamla luder? säger den gamla killen och fortsätter:
--Ja, hon har fått mycket klubba i sina dar, det var väl helt uppkört i hugget efter att hon hade varit med mig?

--Ja, säger den nya killen, det var lite slitet de tre första centimetrarna, men sen var det helt oanvänt...

Jaaaaaa! Röstensgubben är tillbaka!

Jaaaaaa! Röstensgubben är tillbaka!

Läs hur det gick till på:
http://www.corren.se/archive/2006/9/8/iup68hphn32di6f.xml?category1=1096984640-4&category2=1096984640-11&


Veckans favorit: Ethan Hawke

Veckans favorit: Ethan Hawke

Snygg, cool, smart. Ethan Hawke har aldrig gjort en dålig roll. Bland alla hans bra filmer rekommenderas särskilt "Gattaca" från 1997. Men även "Döda poeters sällskap", "Alive" och "Bara en natt" är kanon.

Var är Rösten????????????????????????????

Håller med Anna G helt och fullt.


http://annaofgrebo.blogg.se/080906171522__var_r_rstens_gubben.html

Oktoberveckan är över!

Oktoberveckan är över!

Aaaaaaah...oktoberveckan är över för i år. Äntligen!

Tv-krönika 7/9 -06

Reality-tv…suck 

Man tycker ju att det borde ta slut någon gång, men icke. Det dyker hela tiden upp nya dokusåpor, eller ”reality-tv” som det numera kallas.

Senaste storsatsningen är ”Miljonärerna” som visades igår. Där är de två östgötarna Erik ”Gert” Kockman och Mikael Johansson med och slåss om pengarna. Oddsen är goda, hälften av deltagarna får varsin miljon. Tyvärr stinker programmet som ett ruttet kadaver. Femman borde inse att dokusåpor är ett lik, som kanske rör på sig, men borde betecknas som stendött.

Hur fräscht känns ”Idol 2006”? Har inte såna program producerats sedan 1998?

Igår kväll hade även TV 4 säsongsstart för ”Osbournes”.

Osbournes? Lever dom fortfarande?

Trean vill inte vara sämre utan sände under onsdagen ”Familjeakuten” och ”Carl Jans änglar”.

Gäsp.

Gäsp igen.

”Supernanny” i Fyran.

Supergäsp.

11 september närmar sig. Terroristerna har ändrat taktik. Världen kommer inte att gå under med en smäll, den kommer dräneras på livskraft av hemsk reality-tv.

 

FORTFARANDE FANTASTISKT: ”Sopranos” (söndagar, SVT 2)

FORTFARANDE FÖRFÄRLIGA: Özz Nujen, Grynet, Claes Eriksson

 

IN MED: Petra Kardell, Åsa Tedebro, Paul Stanley och Johan Kinde.


Paul Stanley på G igen

Paul Stanley på G igen

Paul Stanley, eg. Stanley Harvey Eisen, född 20 januari 1952 i New York, USA, är en amerikansk musiker, sångare och gitarrist i KISS.

Och Kung.

Släpper soloalbumet "Live to win" 26 oktober.


Snygga kläder

Snygga kläder

Federal i LKPG har mycket snygga kläder och acessoarer. Tjackade en ny plånbok (svart med vita stjärnor) där idag.
http://www.federal.se/

Cash-utställning

Cash-utställning

22-24/9 är det stor Johnny Cash-utställning i Norrköping.
Undertecknat var igår och snackade med arrangören och tog socker ur Johnny Cash´s sockerskål, läste hans outgivna låttexter och provade hans gamla boots (45:or). Stort!

Snart, snart...

Snart, snart...

Åh, åh...mindre än en timme kvar på oktoberveckan. Fan, vad det trycker på. Det är nästan outhärdligt.

Kolla in Nolltretton

Kolla in Nolltretton

TOBIAS PETTERSSON
Föddes 1973 i Sveriges metropol – Grebo. Har frilansat för olika tidningar sedan 1994, men är sedan augusti 2006 anställd på Nolltretton. En 175 cm lång ungkarl som brinner för popmusik, krogliv och resor till sydostasien. Säger ni dessutom ord som smörgåstårta, friidrott, Johan Kinde, folköl, Hultsfred, vitlök och Seinfeld är det risk att han går upp i brygga. På tidningen är Tobias roll något av en kombination mellan redaktör och skribent.

Läs mer: http://www.nolltretton.nu/

Hela numret finns som pdf på hemsidan.


Om det är nån som missat det så jobbar jag sen en månad tillbaka heltid på Nolltretton/ Nollelva.


Var på Flamman ikväll

Var på Flamman ikväll

Jazz, burgare och heta ögonkast. Var på Flamman ikväll. Reportage kommer i nästa Nolltretton den 22/9.

Snart är det över för i år...

Snart är det över för i år...

Bara ett dygn kvar av årets oktober-vecka.... Nu gäller det att hålla ut.

Veckans Lehman-skämt

Veckans Lehman-skämt

--Nu du Tobbe, har jag kommit på världens skämt.
--Jaha, berätta.
--Vet du hur många tyskar som bor i Göteborg?
--Nää...?
---Gör - many!

(Ett skämt som var dåligt redan när längdhopparen Peter Häggström drog det under Friidrotts-EM för en månad sen...)

Jäkla oktobervecka!

Jäkla oktobervecka!

Börjar bli jobbigt nu...men bara två dagar kvar.

Grattis Torn!

Grattis Torn!

Inte nog med att Torn (i mitten) ska ha barn ihop med Mangan A. Den 7 sept fyller hon dessutom år. Eftersom det inte är fint att tala om en dams ålder tänker jag  inte nämna att det är 30 hon fyller, utan nöjer mig med ett STORT GRATTIS!

Minge har hemlig beundrarinna!

Minge har hemlig beundrarinna!

Hoppsan...att Minge var en sån playboy!!!
När M. af Skiölde och jag nyligen var på Platens kom det fram en tjej som ville veta mer om våran kompis "Fringe från Grebo", som hon kallade honom.
Vi fattade inte vem hon menade, men när hon sa att han hade badtofflor och långt, utsläppt hår visste vi vem hon tänkte på. Tydligen var hon tänd på honom och hade flirt-sms:at, men utan nån större framgång.
Sen försvann hon spårlöst igen.
Vet du vem kvinnan är - hör av dig till bloggen.

Putte efter Pappa

Putte efter Pappa

Vill bara tacka Putte & Ingela för en trevlig fest i lördags (fast det var ju egentligen jag som var värd, fast hemma hos dom, eller...ääh...).
Vill även påminna Ulfsbo och Vickan om deras kommande party (en tillställning som jag också tar åt mig äran av - svinbra att ordna fester hemma hos andra...).

Sundström på gång med ny platta

Sundström på gång med ny platta

STEFAN SUNDSTRÖM släpper ny platta den 18 oktober.
Titeln är FABLER FRÅN BÄLLINGEBRO.
Närmsta spelning:
03-nov  Finspång  Folkets Hus, men fler datum på höstturnén kommer. Håll dig uppdaterad på: http://www.national.se/Veckans tjejlista

Veckans tjejlista

På grund av Oktoberveckan utgår tyvärr veckans tjejlista.

Oktoberveckan fortsätter...

Oktoberveckan fortsätter...

Det är alltså på torsdag natt 24.00 som Oktoberveckan tar slut. Undertecknad, som alltid har följt traditionen, är fortfarande med i matchen. Utan att ha frågat dem så misstänker jag att Joelssönerna sin vana trogen inte ens klarade ett dygn.
Till alla er som undrat: Nej, självtillfredställelse är inte tillåtet under Oktoberveckan. Ja, umgänge är tillåtet. Det är så att säga själva syftet och orsaken till traditionens uppkomst för dryga decenniet sedan.

Veckans Tobi

´Veckans Tobi


Anna of Grebos Blogg

Anna of Grebos Blogg

Har lagt till ny länk på listan. Det är Anna Gunnarsson - alias Anna of Grebo - som har en blogg. Kolla in den på: http://annaofgrebo.blogg.se/

Veckans Minge

Veckans Minge

-Minge, vad är din högsta dröm i livet?
-Att bli så snabb på att huda så jag kan byta hand innan skinnet stannar!

Dags för oktober-veckan

Dags för oktober-veckan


Som ni alla vet började Oktoberveckan i går.
Under en vecka framöver är det alltså strikt förbjudet att ägna sig åt masturbation.

Fredag = Minge-dag

Fredag = Minge-dag

Idag är det Fredag. Det firar vi med en bild på Minge. Han kan nämligen bara dricka alkohol på fredagar. Dricker han på lördagen är han för dålig för att gå till jobbet på måndagen.

Ny tävling!

Ny tävling!

Eftersom ingen kunde uppge rätt svar på förra tävlingen får ni en ny chans att vinna Di Eccos skiva "Faller".

Fråga: Vem är denna man och vilken skiva ägnade han i veckan en helsides-recension?

Jag går på soc

Jag går på soc

Ikväll blir det Socialen!
Indiepop & öl!
Le Sport, Paul Stanley & Montt Mardie!

RSS 2.0