Demian på Palatset ikväll

Ikväll kör Lars Demian på Palatset Live. Förartist är Fredrik Zeijlon.
 

Dagens gratismat

Hade ett Mc D-kort med en hundring på, så det blev "deux cheesbööögers et un café au lait", som jag sa i Quebec...

Lehmans fredagsfräckis

- Tycker du inte att min fru är knäpp?
Igår flög hon till Mallorca och hon packade ner 25 kondomer, fastän hon inte har någon snopp!

Erik och schlagern

Just det, Erik Wallsten på Corren har ju skrivit ännu en krönika om Melodifestivalen. Den tredje innan tävlingen ens börjat, och den sjätte totalt under hösten där han nämner Melodifestivalen.
Inte nog med det, han tippar dessutom finalisterna innan han hört en enda låt!

Dagens gratismat

Igår hjälpte Bill och jag The Producer att flytta. Nu bor han äntligen i en våning som anstår en glamorös Bête Noire-producent. Kan det till och med vara Norrköpings största balkong? I vilket fall kommer vi ha många champagnefester där i sommar.
Som tack bjöd The Producer på den svenska klassikern Pucko och mosbricka.Vilket passar bra eftersom Bill och jag planerar att göra en svensk klassiker i sommar.

Dagens jul

Igår kom den första snön och ökade på julkänslan ännu mer. Underbart!

Dagens fynd på hallmattan

Efter tre års krångel har jag äntligen fått mitt namn rättstavat på mitt Flying Blue-kort! Och även på hemsidan. Så nu kanske man äntligen kan börja samla på sig lite poäng. Fast vinterns resa går ju dessvärre med British Airways...

Dagens jul

Ingen jul utan en chokladkalender, så en sådan införskaffades igår...

Dagens gratismat

Det här är Långbrottsskolans matsal. Där blev jag igår bjuden på spagetti och köttfärssås, vilken slungade mig tillbaka 30 år i tiden. Maten såg ut och smakade exakt likadant nu som när jag själv gick i skolan.

Dagens gay-sms


Dagens Grebofika

Tog en sväng förbi Sveriges bästa fik - Pepparkvarnen i Grebo -  i jakt på billiga bakelser, men de visade sig vara slut.
Ånej, så enkelt kommer ni inte undan, tänkte jag och började leta efter Figges privata gömma. Och mycket riktigt visade det sig att han och Tollan hade gömt undan två bitar inne i kylrummet som dom själva hade tänkt att smaska i sig vid lämpligt tillfälle. De hade inte ens märkt om med "halva priset" för att inte väcka misstanke, men ack vad de bedrog sig. Nu finns bakelserna i min mage.

Nya Zeeland-tips?

Sitter och planerar vinterns resa till Nya Zeeland och tänker att det kanske är nån där ute som har lite bra tips?
I grova drag ser trippen ut såhär: Auckland - Bay of islands - Whitianga - Rotorua - Napier - Wellington - Marlborough - Franz Josef - Queenstown - Christchurch. Vad får man inte missa? Tips på okända/udda saker?

Dagens gratismat

Igår blev jag bjuden på en affärslunch. Vi var på en indisk restaurang, men jag tog isterband...

Dagens gay-sms


DM i gratismat

Uffe Horsedick (lokal mediaprofil) är tydligen distriktsmästare i gratismat, men nu ska jag göra ett allvarligt försök att slå honom. Första stoppet: pizza och öl på Palatset.

Dagens jul

Sådär,då har man inhandlat en Aladdinask också...

Dagens gay-mms

Nä, nu börjar Prutten spåra ur...

Vinterstudion

En av vinterns absoluta höjdpunkter är att hasa sig upp till tv-soffan på söndagen, göra frukost, och sen ligga och glo på Vinterstudion några timmar. Nu är det igång igen. Per Elofsson har blivit gråhårig på ett år, Jacob Hård använder fortfarande ordet "oemotståndlig" fel och Jonas Karlsson har mustasch. Underbart!
 

Palatset Live #8

Igår körde vi Palatset Live igen och först ut var John Daniel. Det var tre riktigt bra konserter och dessutom mycket publik så det blev en riktig höjdarkväll.
OldTown var tvåa och sen avslutade Aguson. En mycket bra kväll!
Nästa Palatset Live är den 30/11 och då lirar Lars Demian (+ Fredrik Zeijlon).

På skiva: KISS (Nolltretton, oktober)

KISS
”Monster”
Universal

Med tanke på att folkpensionen väntar runt knuten känns KISS osedvaligt vitala. Det är bara tre år sedan senaste plattan, den hyfsat pigga ”Sonic Boom”, och nu drämmer bandet till med en ännu mer energisk platta, deras 20:e i ordningen. Det känns som att Eric Singer och Tommy Thayer utgör bra komplement till originalmedlemmarna Gene Simmons och Paul Stanley och får gubbarna att skärpa till sig lite.
På ”Monster” tar KISS inte några direkt överraskande musikaliska kliv utan håller sig till sin klassiska rockmusik. Möjligen känns a capella-inledningen av ”Eat your heart out” lite udda, men sen kommer koskällan in och då är man tillbaka i bandets 70-tal igen. Den dyker för övrigt upp i ytterligare ett spår, så KISS-nostalgikerna trivs nog. Och överlag känns denna platta kopplad till bandets tidiga år, precis som fansen vill ha det.
Fast låtarna håller inte riktigt lika hög klass som då. Något av de 12 spåren här kommer säkert att framföras under sommarens Sverigebesök, men det känns som att Pauls popådra denna gång fått stå tillbaka för Genes mer rockiga sida med tunga gitarrriff och låtar som bökar sig fram, till skillnad mot Pauls fäbless för mer lättfotade och hitbetonade alster.
Ljudbilden känns riktigt alert och det är kul att man för en gångs skull får en ny skiva från gamla nostalgirockare som känns hyfsat fräsch. Det hör inte till vanligheterna.

3/5

Oktoberfest med Bête Noire

Igår hade Bête Noire bandmöte, vilket vi kombinerade med en sen oktoberfest, eftersom vi kom på att vi inte haft någon sådan i år.
Låtar som "Ein Prosit", "Trink trink brüderlein trink" och Bills favorit "Ich hab´ die liebe nicht erfunden" gick varma på stereon, och vi hade dukat upp med weissbier, sauerkraut och en tysk korvbuffé.
Det blev också ett slags bokslut över hösten - nu satsar vi helhjärtat på julen!

Palatset ikväll

Glöm inte att komma till Palatset Live ikväll. Lirar gör Aguson, John Daniel och OldTown. Första band på scenen klockan 21.

Paperboy

Var är den där tidningsdöden det talas om? Här går man utanför dörrn några timmar och kommer åter igen hem med en bunt tidningar. Ok, SvD kom i brevlådan men de andra plockade jag på stan. På måndag blir det en sväng och plocka på sig Vice, Gaffa, LP, LKPG, Just Nu och Östgötamat också. Och undrar om nån butik i Linkan fortfarande har Nöjesguiden?

På jakt efter jul i Sörpan

Igår tog jag en tur till Sörping igen i jakt på den perfekta julen. För är det nånstans man kan finna den genuina julkänslan är det i härliga, mysiga Söderköping. Och mycket riktigt, inne i blombutiken Ängens Blommor blev jag så överväldigad av deras julpyntande att jag kände mig tvungen att köpa en julstjärna. Sörpinghoes rock my mistletoes!

Auckland bokat

Sådär, då har jag bokat hotell i Auckland också. Hittade detta som var billigt och bra och ligger mitt inne i smeten på Queen street. Nu ska jag bara boka hyrbil och hotell i Christchurch också, sen är det banne mig klart för avfärd. De andra 20 boendena i Nya Zeeland får bli B&B längs vägen.

Dagens fynd på hallmattan

Det kom lite gott och blandat: några skivor, Claes de Faires nya bok och underst en tidning med lite tips inför julen. Ah, den härliga julen, i det land som vi alla älskar ...som är Sverige.

Lehmans fredagsfräckis

En dag då lille Pelle inte kom till skolan för att hans föräldrar skulle åka bort, så ringde fröken och pratade med Pelles mamma.
- Varför kom inte Pelle till skolan idag.
- Jo, för att han är ledsen över att vi ska åka bort.
- Men jag kan sitta barnvakt, menade fröken.
Dom kom överens om det, och på kvällen undrade Pelle om han fick sova i samma säng som fröken, och det fick han.
- Får jag ha min tumme i din navel, frågade Pelle.
- Visst, men, det där är inte min navel.
- Det är inte min tumme heller...

Hårdast i Grebo

En gång stack jag upp mot dessa killar - gör inte om mitt misstag!

Ingen dag utan jul

I år går vi all in med julen - denna härliga tid! Igår öppnade jag första glöggflaskan...

Mer jul

Sådär, då har även bilen fått en liten ljusstake. Julkänslan infinner sig mer och mer...

Café Grebo

Efter fiaskot vid senaste besöket på Grebos bästa fik Pepparkvarnen var jag där igår igen och hängde på låset när dom öppnade. Och japp, då fanns det bakverk till halva priset igen. Figge blev dock sur eftersom han tycker att byns pensionärer är mer förtjänta av billiga bakelser än vad jag är. Men jag har en hemlig plan för det också: nästa gång skickar jag morsan och farsan så dom får köpa ut åt mig!

Dagens gay-sms


Äntligen jul!

Nu bestämmer jag att julen har börjat. Igår åkte pyntet fram, men jag insåg att jag nog måste köpa mer om det ska bli en riktigt välsignad jul. Tog även en sväng på stan på kvällen och gjorde en del ärenden för att få den där julhandelskänslan, var bland annat inne på bolaget och köpte glögg. I december ska jag skita helt i att jobba och bara glida runt på stan och insupa atmosfären och njuta av julmusik i butikerna. Och sen gå in i värmen på Horse & Hound, skaka av mig snön, bylsa av mig halsduk och jacka och slå mig ner i en murrig fåtölj med en god öl. Det är bara ett problem, jag har bara en kompis som gillar öl och jul lika mycket som jag och det är The Producer, som just nu håller på att flytta till Norrköping. Så vad göra? Jag behöver ju honom som mest nu i december. Att få honom att ångra sig och stanna i Linkan är lönlöst. Ska jag helt sonika flytta efter?
Aladdin-ask har jag inte köpt än, men det kommer- var så lugn. Men Prütz-bilden är uppe, och då vet man att julen är i antågande!

Musikkrönika (Nolltretton, oktober)

Tala svenska för Guds skull

Det är Å:et som är hela grejen. Som gör att det känns genuint och äkta, som gör att man tar det på allvar. Vilket Å? Å:et i Bråvalla såklart.

FKP Scorpio är ingen ideell förening startad av eldsjälar som nu drar igång en festival för att få lite fart på det lokala musiklivet. Det är ett internationellt företag som bedriver 15 festivaler i ett flertal länder, så man ska inte inbilla sig att de startar Bråvalla Festival av omtanke för det östgötska kulturlivet eller för att stödja marknadsföringen av Norrköpings kommun. Men bara för att de vill tjäna pengar på sin verksamhet betyder det inte per automatik att det saknas ett genuint musik- och festivalintresse. Tvärtom känns FKP Scorpio som en överraskande sympatisk festivalarrangör.

Att festivalen hamnade på Bråvalla beror givetvis till stor del på det utomordentliga läget och de möjligheter som området erbjuder, men en viktig orsak till etableringen är även Gunnar Lagermans lokala kännedom och engagemang. Att den gamla Hultfredsfestivalsbandbokarn är med på Bråvalla-tåget känns som en garanti för att festivalen både ska ha någon form av hjärta och dessutom hålla bra klass på bokningarna.

Även FKP Scorpios chef Folkert Koopmans har visat upp god smak och genuint musikintresse. Man startar och driver helt enkelt inte en smal indiefestival som Hultsfredfestivalen om man inte brinner för det. Hade Koopmans varit en traditionell eventnisse i rosa skjorta som följer minsta motståndets lag i syfte att tjäna snabba pengar hade han efter ett första förlustår slängt ut band som Beady Eye, Hurts och Crystal Castles och istället plockat in RIX FM, hoppborgar och Idolartister.

Jag känner också en trygghet i att festivalen valt det svenska namnet Bråvalla. Det signalerar både självsäkerhet och ödmjukhet. I en tid när allt av någon outgrundlig anledning ska ha engelska namn verkar folket bakom Bråvalla förstått att det inte är ett ”tufft” namn som drar folk, utan bokningarna. Jag kan bli vansinnig på det slentrianmässiga sätt som man ger svenska företeelser engelska namn.
För varför, varför har man döpt Linköpings ungdomsfestival i augusti till ”Keep it loud”? Varför duger inte det svenska språket? Hur tänkte man? Har man bara tillräckligt lockande artister och ett tilltalande arrangemang så kommer publiken om man så heter ”Musik i sommarnatten” eller nåt annat småtöntigt. Och tvärtom, skulle ”Keep it loud” boka band som Cittronilerna, Grebo kyrkokör och dragspelaren Kurt Spjuth skulle inte en enda ungdom gå dit hur tufft namn man än har på festivalen.

Och varför, varför döper man Linköpings försök till kulturdag till ”City Art Link”? Jag applåderar initiativet att skapa en heldag fylld med kultur, men varför ge det ett intetsägande namn som ingen begriper eller ens minns, när man istället kan göra som i Norrköping. Där har motsvarande arrangemang fått det självklara – och svenska – namnet ”Kulturnatten” och lockar uppåt hundratusen människor, enligt kommunalrådet Lasse Stjernkvist.

Men det är klart…hade man kallat det ”Night of culture” kanske besöksantalet hade varit det mångdubbla. Eller vad tror ni?

Vinterljus 2012

Igår kollade jag in årets Vinterljus och kan konstatera att det måste vara det bästa året!
Dels är det ju ett naturligt gångstråk (årets upplaga går mellan Drottningbron och Tannefors slussar) och så är det en väldigt tacksam miljö med många fina platser. Dessutom känns det som att man varit lite kreativare i år, utan att det för den skull blir krystat.
Arrendal (ovan) kör sitt lite vid sidan om det riktiga Vinterljus. Ormarna i träden (nedan) var lite roliga...
Många installationer låg ganska samlade borta runt slussarna/Hawaii.
Hawaii fick ju självklart en palm och lite hula hula-musik...
Årets Vinterljus kan jag verkligen rekommendera!

På skiva: Lars Demian (Nolltretton, oktober)

Lars Demian
”Svenne tills du dör”

Vissångaren Lars Demians nya skiva är bekostad av fansen i projektet det-som-borde-höras.nu. Och det är tur att denna sorts nya finansieringsformer har dykt upp och fungerar, för artister som Demian behövs och förtjänar att ges ut på skiva.
Under ett antal år runt millennieskiftet kändes det som att Demian var ute och vinglade, osäker på sin musik och sin artistroll, men de senaste åren har han hittat rätt igen och gör det han är bäst på: att till Tom Waits-kletzmer-umpabumpa-komp sjunga om samhällets mörka bakgårdar med humor och engagemang. Den nya plattan är en stabil och typisk Demian-skiva med texter om knark, Bin Ladin och att gå på bordell. Han sjunger att han är drottnings hemlige älskare och om folk som är rädda för allt från våldtäktsmän till muslimer som går lösa ”där ute”. Den brötiga ljudbilden med tuba och banjo passar perfekt till Demians humoristiskt råa texter och rännstensromantiska stil, men trots en jämnhög nivå på låtarna saknar jag spåren som verkligen sticker ut och kan bli framtida klassiker.

3/5

Palatset Live #7

Igår körde vi Palatset Live igen. Jag hade egentligen inga större förväntningar på kvällen, men det blev faktiskt en helt okej kväll. Someone´s in the wolf öppnade och hade dragit med sig massa fans, plus att det droppade in lite Grebofolk, så det blev ändå skapligt med publik.
No Excuse var andra akt och gjorde ett bra gig. Sen avslutade Cirkus  Prütz med lite gubbig blues.
Nästa Palatset Live är på lördag igen (24/11) med Aguson, John Daniel och OldTown.

Dagens gay-sms


Palatset rockar fett

Idag är det Palatset Live igen. Puh, tar det aldrig slut?
På scen: Cirkus Prütz, No Excuse och Someone´s in the wolf. Första bandet går på kl 21.

Glögg & gratäng

Blev en sväng till Rimås igår för att prova årets glögg. Sen provade vi en BiB också. Idag ska vi prova att ta oss upp ur sängen innan solen går ner.

Fika igen

Var nere i Åtvid igår och grejade lite. På vägen hem stannade jag som vanligt till på affären i Grebo för en fika. Men döm om min besvikelse när jag såg att det inte fanns några bakelser till halva priset. Det har tydligen blivit sån rusning att alla bakverk går åt innan de blir gamla.
Lyckligtvis hade jag varit förutseende och handlat på mig den nya, lokala ostkakan de börjat att tillverka nere i Åtvid, så det blev ändå fika! Tjoho!

Lehmans fredagsfräckis

Patienten till den vitklädda mannen:
- Snälla doktorn, hjälp mig, när jag och min man knullar känner jag ingenting.
Han låter kvinnan lägga sig på undersökningsbänken, tar fram sin kuk och knullar henne allt vad han orkar.
- Kände du något? Frågar han henne efteråt.
- Nej. Svarar kvinnan.
- Då ska jag kalla på min kollega som jobbar här i nästa rum.
Han kommer, tar fram sin kuk, och knullar henne allt vad han orkar.
- Kände du något nu? Frågar han henne efteråt.
- Nej. Svarar kvinnan.
- Då måste du i alla fall tala med doktorn, för vi är bara målare.

Inget att hänga läpp över

Men vänta...det kan väl ändå inte vara så att...jo, mina cancerläppar jag haft i ett halvår verkar faktiskt bli bättre!
Bilden ovan är från i somras (fast där ser de ändå rätt okej ut, de har ju varit betydligt värre) och bilden nedan är från idag. Efter ett halvårs tjat fick jag äntligen soporna på Vårdcentralen att skicka upp mig till Hud & Kön, och precis som jag anade blev det genast bättre. Fast riktigt än ropar jag inte hej...

Sörping på hösten

Igår blev det en sväng till härliga Söderköping. Jag brukar ju tjata om att det är en Sörpingtjej man ska ha, så igår åkte Henke och jag (som båda är singlar) dit för att ragga. Det gick sådär. Det visade sig att det inte var riktigt lika mycket drag på hösten som det är på sommaren. Några schyssta bruttor träffade vi dock, men inget som kändes som nåt hustruämne - vilket hör till ovanligheterna i Sörping, där skalan i normala fall börjar på 8.
Men när jag tänker efter så var det ju faktiskt utbölingar vi träffade, vilket förklarar saken.

På skiva: Moneybrother (Nolltretton, oktober)

Moneybrother
”This is where life is”
EMI

Pengabrorsan Anders Wendin ville pröva nåt nytt inför denna sin femte Moneybrotherskiva och sparkade sitt gamla band och åkte istället runt till länder som Jamaica, Brasilien och Sydafrika för att spela in med lokala musiker där. Tanken var att fånga ljudet av frihet och att på något sätt återuppfinna sig själv som artist.
Resultatet blev dock inte särskilt upphetsande. Det låter faktiskt rätt risigt. Inte bara är ljudbilden småspretig och allmänt tunn, Wendin sjunger dessutom rätt uselt men framförallt håller inte låtarna måttet. Det hörs att han velat experimentera och få in nya intryck i sin musik, men jag blir inte klok på vad det är han vill åstadkomma.
Jag kan verkligen uppskatta viljan att testa nytt, men det jag hör är en sökare som tappat riktningen och nu letar febrilt efter något som kan få honom tillbaka på rätt spår igen. Det finns lyckligtvis några låtar som räddar plattan från totalt haveri, och det är de spår där Moneybrother har en tydlig låtidé och gör det han är bra på. Kanske tar det en tur runt jorden för att han själv ska upptäcka det?

2/5

Knäckt

Jo, Kocken ringde och hade fått nån knäpp. Han hade sett nån dokumentär på tv om regalskeppet Wasa och blivit eld och lågor. Så vi drog upp till Stockholm för att gå på Wasa-museet.
Men vi kanske inte skulle ha tagit med oss den där bag-in-boxen, för vi kom aldrig iväg från rummet. Men en god hotellfrukost blev det i alla fall!

Dagens gay-sms


Bokens dag

Igår var jag på Bokens Dag på biblioteket. Det blev som vanligt en trevlig stund även om inte årets gäster (serietecknaren Mats Jonsson och Cecilia Gyllenhammar) kändes riktigt lika spännande som de tidigare årens inbjudna. Som vanligt leddes samtalet av Mattias Ahlén, som än en gång presenterades som "kulturskribent". Men borde man inte skriva om kultur nånstans om man ska benämnas med det epitetet? Är det någon som läst något av Ahlén de senaste åren? Kommentera gärna med en länk i så fall.

Tidernas julsång

Julstämningen smyger sig på mer och mer och till helgen tror jag att julpyntet åker fram. Sen kommer det att spelas julsånger varenda dag på stereon. Och särskilt denna. För varje år som går blir jag mer och mer säker på att The Hives & Cyndi Laupers gamla duett är tidernas bästa jullåt.

Dagens gay-sms


Söndag i Norrköping

Igår var jag i Norrköping och kollade in animations- och seriefestivalen Ruta till ruta. Först var jag på Arbetets Museum och gick på en föreläsning med Jonna Björnstjerna där hon berättade om sina teckningar och barnböcker.
Passade även på att kolla in utställningarna "Industriland" (ovan) och "Kris & Vision" (nedan) som jag av någon märklig anledning inte spanat in tidigare trots att dom visats länge och trots att jag varit i huset vid en massa tillfällen. Dom var ialla fall bra båda två.
Sen blev det även en sväng till Teater Bråddgatan där det också pågick lite festivalaktiviteter.

På skiva: Graveyard (Nolltretton, oktober)

Graveyard
”Lights out”
Universal

Göteborgsband som bildades 2006 – Ja
Inslag av rap – Nej
Hyllades för föregångaren ”Hisingen blues” – Ja

Nyskapande och modernt – Nej
Tunga gitarriff – Ja
Gillas av 70-talsnostalgiker – Ja

Tredje albumet – Ja
Synthar och loopar – Nej
Hårdrock i Black Sabbaths anda – Ja


3/5

Blueskväll på Palatset Live

Igår körde vi blueskväll på Palatset och det blev en riktigt bra kväll med tre svinbra band. Bra med folk var det också. Norrköpingsbandet Skanky Fred, som vann Livekarusellen i våras, öppnade och var riktigt sköna och svängiga. Inte minst med tanke på att de är så unga.
Edith Strindberg Trio är lite softare, och spelar kanske inte renodlad blues, men är ju också alltid bra.
Och sen avslutade Slidin´ Slim som hade återförenat sitt gamla band. Riktigt bra det också (som alltid).
På lördag (17/11) kör vi igen. Även då blir det lite blues med Cirkus Prütz, samt partyrock med No Excuse och 70-talsinspirerade toner med Someone´s in the wolf.

Erik W in da house

Mannen utan sjukdomsinsikt är tillbaka. Jag har ju tidigare redogjort för Correns nöjesredaktör Erik Wallstens obegripliga besatthet av Melodifestivalen. Och nu är det dags igen!
Vafan, vi är ju ändå inne i november så nu är det väl hög tid för ännu en Mello-krönika. Varför skriva om allt spännande som händer inom det lokala nöjeslivet när det om några månader kommer en Melodifestival? Skit samma att det inte hör hemma i en lokaltidning eller att man kan läsa om det på alla andra ställen. Minst tio krönikor med Mello-tema kommer hinnas med fram till våren. Ni kan börja föra protokoll nu...
 
Men Erik Wallsten vore ju inte Erik Wallsten om han inte redan tjuvstartat lite. För två veckor sedan skrev han om Melodifestivalens programledarpar i sin krönika, och i de två krönikorna innan dess, som visserligen handlade om Körslaget, lyckades han också klämma in Melodifestivalen. Vilket han även gjorde i en krönika i september...

Blues på Palatset

Ikväll kör vi lite blues på Palatset Live. Spelar gör Slidin´ Slim, Edith Strindberg Trio och Skanky Fred.

Bandmöte med BN

Igår hade Bête Noire bandmöte och började med en delikat krabbsupé. Sen gick vi in i studion och kom ganska långt på två nya låtar. Så nu är vi igång ordentligt med alla fyra låtarna till kommande EP:n. "Cape Royale" är ju i det närmaste klar, så egentligen har vi bara tre låtar kvar.
Processen gick till ungefär som vanligt: jag presenterar en låt, Bill sitter och muttrar och tycker det är skit, jag säger att det kommer bli bästa låten på skivan, Bill fnyser, vi börjar få lite struktur på låten, Bill blir lyrisk och kvällen slutar med att han tvingar mig att göra en "high five". Så även igår.
Nästa bandmöte får det bli räkor. Eller eventuellt kungskrabba.

Bandmöte på gång

Hösten är ju skaldjurens härliga tid, så imorse gick jag förbi fiskaffären och köpte en krabba som jag ska överraska Bill med ikväll. Så om nån av er träffar honom under dagen - säg ingenting!

SON of a bitch

Var en snabbis i Norrköping igår. Kikade bland annat in på nya Lindhs Te & Kaffe i Knäppingsborg. Och så gick jag och kollade in SON:s öppna repetition på Louis de Geer. Det var dock ingen höjdare utan jag gick i förtid. Däremot är ju konserthuset i sig tjusigt som sjutton och värt ett besök bara det. Inte minst gillar jag stora salen med sin blå färg och sina läktare.
Ikväll har Bête Noire bandmöte, då ska vi dra upp planerna för hur vi ska kunna fylla Louis de Geer inom fem år.

Lehmans fredagsfräckis

Två damer sitter och fikar.
Den ena säger:
-När jag kom hem igår stod min man o runkade i köket.
- Fy så hemskt,vad gjorde du då?, säger den andra damen.
- Jag sög av honom.
- Varför då?
- Jo, för det går fortare att borsta tänderna än att skura köksgolvet...

Dagens gay-sms

Han är verkligen sjuk den där Prutten...

Lill-Babs

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag, så jag slänger in en bild på Lill-Babs eftersom hon förtjänas att hyllas varje dag!

Nytt på DVD (Nolltretton, oktober)

The Amazing Spiderman

För oss Marvelkännare fanns det en hel del brister och manusfel att reta sig på i de tidigare Spindelmannen-filmerna med Toby McGuire i rollen som nätsvingaren. Nu har man valt att starta om hela filmserien med Adrew Garfield i huvudrollen, kanske för att rätta till felaktigheterna tänker jag. För den tecknade serien om den föräldralöse tonårskillen Peter Parker som blir biten av en radioaktiv spindel och får superkrafter är så välskriven och intrikat att korrigeringar knappt behövs.
Första kärleken Gwen Stacy, mobbaren Flash Thompsson och Dr Connors (som även är filmens otäcking Ödlan) introduceras och allt verkar frid och fröjd. Dessvärre slarvas det mesta, från hur Peter väljer att bli superhjälte till turerna kring morbror Bens död, bort. Snart märker man att det är en barnfilm man tittar på, där inget fördjupas, förklaras eller sätts i ett sammanhang. Istället handlar det till slut mest om actionscener och coola effekter.
Gwen Stacy-relationen och humorn är två viktiga punkter inom Spindelmannen och de tas lyckligtvis till vara på i filmen, men som helhet är detta en lättviktig rulle som man snabbt glömmer.

2/5

Lars Demian till Palatset

Idag gjorde jag en intervju med Lars Demian, och då kan jag ju även passa på att berätta att han spelar på Palatset den 30/11.

Grebofika

Igår blev det fika igen på världens bästa café - Pepparkvarnen i Grebo. Först tar man gratis kaffe och pepparkaka i affärn sen köper man nåt smarrigt (till halva priset) så man kan efterfika när man kommer hem. Ni måste testa!

Dagens gay-sms


Obama vs Romney

Nä vad säger ni? I natt kör vi lite amerikansk valvaka va?
22.30 börjar det i SVT.

Krogkrönika (Nolltretton, oktober)

Skål utan alkohol

Att gå på krogen och dricka öl, vin och sprit och vakna upp nykter dagen därpå är den klassiska utopin. Men det går ju faktiskt. Nu för tiden finns det till och med alkoholfri snaps.

Intresset för alkoholfria drycker är än så länge inte jättestort, men både tillgång och efterfrågan ökar ständigt. På krogen ligger man fortfarande en bit efter, men på Systembolaget växer sortimentet stadigt och snart kanske även nattklubbarna serverar alkoholfria violshots?

Sedan ett antal år tillbaka finns det ett ganska bra utbud av alkoholfri öl (OBS! ej samma som lättöl), och det har även letat sig in på krogarna. Ölnäringen är den dryckesgren som har kommit längst när det gäller att framställa alkoholfria drycker, dels för att det är billigt men även för att öl passar ganska bra i alkoholfri form. Öl kan smaka bra och ha tydlig vörtkaraktär utan att innehålla alkohol.

Vin är lite knepigare. Det finns flera sätt att ta bort alkoholen ur vin, det svåra är att få det att fortfarande smaka vin och inte bara fruktsaft. För att få kallas vin måste även alkoholfritt vin vara tillverkat av jästa druvor, och att ta bort alkoholen utan att drycken förlorar sin karaktäristiska smak och doft är en svår process, med det går.

På senare tid har det även kommit alkoholfria snapsar, vilket låter som något av en motsägelse, men faktiskt funkar bättre än vad man kan tro. I grund och botten handlar det om kryddat vatten, samt några hemliga ingredienser som gör att snapsen får något av det ”bett” som alkoholen vanligtvis står för. Det ska riva lite i strupen även om det inte finns någon sprit i rackabajsaren.

Men frågan är om alkoholfri snaps någonsin kommer att få något större genomslag, annat än vid exempelvis midsommarfirande, där man kanske vill delta vid det ceremoniella snapsandet även om man kör bil eller vill hålla sig nykter av andra skäl. Medan öl och vin är sociala drycker som intas för att skölja ner mat, för att de släcker törst eller för att de är goda har snapsen som främsta uppgift att den ska värma i bröstet och ge lite snabb yrsel i huvudet.

Så visst kan det kanske slinka ner ett och annat alkoholfritt glas vin eller öl, men min snaps vill jag även fortsättningsvis ska innehålla en ansenlig mängd alkohol.


Bio

Måndagkväll = biokväll och ikväll får det bli "Skyfall".
Och så till den eviga frågan: vem är egentligen den bästa Bond?
Det är inte helt lätt att svara på, det beror ju till stor del på filmerna de är med i, vilken Bond man är uppvuxen med osv. Connery gav ju på nåt sätt facit, men skulle kanske inte funka lika bra idag, eller? Moore tyckte man var rolig som barn men han framstår ju alltmer som en fjant idag. Craig har fått mer utmanande manus, men brister i elegans och glimt i ögat. Nåväl, här är min lista:
 
1. Pierce Brosnan
2. Sean Connery
3. Daniel Craig
4. Roger Moore
5. Timothy Dalton
6. George Lazenby
 

Lika som bär #136

Gubbe på gymmet i Tannefors & Fred Borra

Dagens gay-sms


Halloween

Igår körde vi Halloweenkväll på Palatset Live och hade två klockrena band. Medeltidsrockarna Black Magic Fools började och var riktigt bra. Det var dock inte så mycket publik på plats när de lirade och ju längre tid det gick desto nervösare blev vi. Men lagom till att Zombiesuckers skulle gå på så slog det till och det blev till slut en ganska hyfsad kväll publikmässigt.
Sen valde visserligen jäkligt många att gå under Zombiesuckers spelning. De kanske blev för rädda för zombiesarna på scenen?
 

Jul nu!

Nä, nu vill jag att julen ska komma! Jag håller på med massa jobb om julen, intervjuar artister om julkonserter och så där, och blir bara mer och mer sugen på jul. Jag vill ha julsånger, julmarknader, juldekorationer, julfilmer, snö, kransar, ljusstakar, julmat, glögg, tomtar, snögubbar och allt det där andra. Jag vill gå på stan och höra Just D:s "Nu är det jul igen" i varenda butik. Fan, det är nästan så jag till och med längtar efter att se Lasse Kronér som julvärd i tv. Nej förresten, där gick gränsen.  Men julpyntet åker nog snart fram där hemma.

Halloween på Palatset

Ikväll har vi Halloweenkväll på Palatset. Portarna öppnas kl 19. Black Magic Fools går på 21.30 och sen kommer Zombiesuckers en timme senare. Det kommer bli en höjdarkväll!

Äntligen fredag

Ha ha, äntligen blev det en lugn fredagskväll. Efter en schnitzellunch med Palatset-Peter på The Champ blev det en tur till mataffären för att handla lite gott och sen en lugn filmslapparkväll. Så nu står man sig ett halvår till!

Dagens gay-sms


Utan bilder i Norrköping

Igår hade jag ännu en härlig dag i Norrköping. Dessvärre glömde jag ta bilder så ni får helt enkelt försöka att föreställa er hur det såg ut.
                                                                                 Det började med ett jobb på ett kebabställe. Kanske inget höjdargig, men skitsamma.        
 
 
                   Efter en trevlig lunch på Fiskmagasinet gjorde jag en grej om en nyöppnad sexbutik och fick med mig en "goodiebag" hem. Tänkte att jag och Prütz ska prova innehållet på vår nästa romantiska tête-a-tête.                                                                                                            
 
                                                           Indiskt julbord, kan det va nåt? Hur som helst var jag på Indra och kollade upp det, deras DJ:s och lite annat de har på gång.                                                   
                                                                                                                    Och så öppnar det snart en ny restaurang/bar i Knäppingsborg som ska heta Enjoy. Så det var jag och luskade lite kring. Ja, det var det hela. Ingen jättespännande dag, men jag fick i alla fall Lina att bjuda på en bulle från Bagarstugan, efter fyra års tjat...

Lehmans fredagsfräckis

Paret låg i sängen och hon tyckte att han var oföretagsam.
- Jag fryser, sa hon, kryp över mej och värm mej lite på andra sidan.
Manövern upprepades några gånger,men ingenting hände.....
- Har du inte märkt springan jag har mellan benen?;frågade flickan.
- Åh jäklar, sa killen, då är det väl därifrån det drar då.....

BBM

Igår var det bandbokarmöte igen. Vi spånade lite idéer inför vårens bokningar på Palatset och kom fram till...ja, vad kom vi fram till egentligen? Skitsamma, trevligt var det.
 

Ny hit

Sådär, då är Bête Noires nya hit "Cape Royale" i princip klar. Jag har en pytteliten grej i sången jag vill ändra och även The Producer hade hittat en liten grej på ett ställe, men sen är den klar. Bill var helt överväldigad av hur feta pukorna blev, men sånt hör inte jag. Nu tar vi tag i nästa låt, så kan det nog komma en EP framåt våren...

RSS 2.0