Vi åker till Grebo, vi åker till Grebo, vi åker till Grebo - när det är puuuuub...


Ja, ikväll är det dags för Pub Grebo igen och ikväll är det Zelle som lirar.
Grebo Hembygdsgård, 19-22

Vilken plattmatch


Var på hockey igår och glodde på LHC - S:t Louis. Det blev 0-6, var under 5000 i publiken och var en helt menlös tillställning. Men revbensspjällen innan på The Champ var i alla fall goda...

Martins kätbild


Kolla vilken stilig karl! Eller som Martin själv brukar säga: Jag förstår inte varför brudarna väljer Erik Larsson framför mig?

På skiva: Whitney Houston (Nolltretton, september)

Whitney Houston

”I look to you”

Sony

 

Första riktiga albumet sedan 2002 – Ja

Jobbat med namn som Alicia Keys, Akon och R. Kelly – Ja

Svajig sångröst – Nej

 

Doftar 80-tal – Ja

Distade elgitarrer – Nej

Lena soulpopballader – Ja

 

Svänger skönt på dansgolvet – Ja

Stark comeback av hitlistedrottningen – Ja

Punkröj – Nej

 

 4/5


Så ung, så fräsch!


Ni har väl sett min nya bildbyline i Nolltretton - så fräsch!

Vilken dynga!


Var på bio igår och såg "Flickan som lekte med elden". Hade rätt höga förväntningar eftersom "Män som hatar kvinnor" var riktigt bra. Uppföljaren var dock bland det sämsta jag sett på en bioduk på länge.
Jag vet att filmen egentligen inte var tänkt för bio, men det spelar mindre roll i sammanhanget. En sån sak som att LS gräver sig upp ur en två meter djup grav - efter att ha blivit skjuten tre gånger dessförinnan. Eller att Paolo Roberto spelar sig själv och knäar en gubbe i nyllet i slow motion och motljus. För övrigt en övernaturlig mördarrobot (blonderad såklart) som inte kan känna smärta ens när han får ett stun gun i skrevet.
Nä, spara era pengar och skippa den här filmen!

På skiva: Solander (Zero, september)

Album

6/10

Solander: Since we are pigeons
A Tendervision Recording

Jag både gillar och inte gillar Solander. Fredrik Karlsson och hans Malmöpolare har på sitt debutalbum fått ihop 11 dystra sånger som borde passa alla oss Bon Iver, Fleet Foxes och M. Ward-älskande poprecensenter. Pop, folk, indie och singer/songwriter i sammanhållen mix, engelska texter, känslig sång, melankolisk stämning – självklart gillar jag det. Eller är det bara hjärnan som försöker inbilla mig att jag gör det? För samtidigt sitter en annan del av mig och kunde inte bry sig mindre. Det låter tråkigt, vi har hört det förr och vi har hört det bättre. Vilken sida som vinner återstår att se.


Raj di daj...


Kräftskiva som sagt....GÖÖÖÖÖÖTT!

Vilken arrangör!


Nästan så man blir lite sugen att gå på Wille Craford...

Kräftskiva!


Ikväll smäller det. Kräftskiva i Röbäck - det ni!

Tv-krönika (ÖC, 23/9)

Ju fler kockar…

Så satt man där igen. Ny omgång av ”Hells kitchen” och Gordon Ramsay fortsätter att fascinera. Igår visades både repriser av första säsongen samt de nya avsnitten och jag satt klistrad framför bägge.

Det har varit många tv-kockar på senare år. Från Mat-Tina med sitt klassiska ”jättegott” till machokocken Per Morberg som Magnus Uggla gör en rolig parodi av på sin blogg. Paolo Roberto lagar mat och försöker att imponera på sina italienska fastrar, själv imponeras jag av hans italienska. Jag blir lätt imponerad av folk som pratar många språk.

Men störst var nog ändå Keith Floyd, denna lebeman och vivör som nyligen gick ur tiden. Minns när han kokade svenska kräftor på ett så plågsamt sätt att han fick Djurens Befrielsefront efter sig.

TAJMING: SVT visade den fantastiska ”Dirty dancing” för att hylla Patrik Swayze

ROLIGAST: Carl Bildts uttalande ”Den förra regeringen gjorde enorma insatser för att Ghezali skulle bli fri. Men jag ser väl inte riktigt det (scenariot) på horisonten för ögonblicket”

ÖNSKAN: Ny säsong av ”Draknästet”. Dessvärre har inte SVT några såna planer just nu.


Hemma från Oslo


Ja, det blev två dar i Oslo. Här står jag framför Operahuset.

Nog för att Oslo är en ganska liten stad, men visst är det märkligt att den första person jag träffade var Viktor Björetz från Grebo! Och som inte det räckte hade jag ett Fejjan-meddelande när jag kom hem, från Årets MILF 2009 - Ia Wallin Hansen som löd:
"Hej hej.. Såg dej allt nær du vandrade ner til perongen på Oslo s tidigare idag.. kunde dessværre inte springa fram o sæga hej.."

Vet inte hur många mil jag gått under dom här dagarna men jag har varit sjukt effektiv. Kollade bland annat in Akershus fästning (ovan)

...Vigelandsparken...

...centrala delarna med Karl Johan, Slottet, Stortinget mm...

...Ibsens (bilden) och Muncks gravar...

...stadsdelen Grünerlökka (Oslos Södermalm - ovan), Aker Brygge, Rådhusplatsen, områdena med gamla trähus, Gamlebyen med mera...

Dyrt? Jo, fast det beror lite på. En 0,5 öl på Aker Brygge och Karl Johan 68 Nkr, men det går att hitta för typ 49 Nkr. Käkade lax i onsdags 198 Nkr och pasta torsdag 89 Nkr, båda på centrala ställen. Big Mac & Co 75 Nkr.
Trevligt? Både ja och nej. Ganska sliten stad men tex Aker Brygge supermodernt. Vissa delar charmiga, andra bara fula. Lite småtråkig stad, tror jag...

Oslo-klipp1


Oslo-klipp 2


Tallefjant!


Nu skiter jag i det här och drar till Oslo några dar!

På skiva: Sally Shapiro (Zero, september)

Album
7/10

Sally Shapiro: My guilty pleasure
Permanent Vacation

 “Disco romance” och “My guilty pleasure” – Sally Shapiros två album har åtminstone titlar som lockar och förför. Efter att ha tagit mig igenom det två och en halv minuter sega och irriterande introt märker jag att musiken också har tilltalande sidor. Det har talats om italodisco, 80-talskänsla och norska Annie och visst är det tre referenser som håller men jag skulle snarare beskriva Sally Shapiro som sensuell mjukdisco gjord snarare för lounge än för dansgolv.
Johan Agebjörn rattar fram en tight och stilsäkert beat och Sallys väna sång ligger långt i ljudbilden och smeker öronen. Som ett Club 8 med mer synthar.
Bäst gillar jag när Sally Shapiro tar italo-steget fullt ut, som i ”Save your love” där uppväxtens mellanstadiediskon gör sig påminda. Fast det är klart, snygga fjolårssingeln ”Jackie Jackie” är också väldigt charmant.


SGG i Åkerbobladet


Nya numret av Åkerbobladet har en helsida om SGG.

Två skivor

EP
5/10 

Söderut
”Söderut”

Som den Linköpingsbo jag är känner jag givetvis till både Mary Celeste och Det är kärlek, där Andreas Gustafsson varit inblandad. Numera bor han i Göteborg där han har dragit igång Söderut, ett enmansprojekt som har växt och som nu har släppt sin första skiva. Det är en sexspårs EP med poppiga synthlåtar till skånsk sång. Mest pop får man nog säga, även om det används en hel del analogsynthar.
Pressreleasen jämför med bob hund och Familjen, men själv tänker jag mest på ett mer nedtonat Saft, som ju också var ett popband förklätt i synthskrud.
Upplevelsen är inte himlastormande, men Söderut bjuder på en intressant debut. Visserligen hade jag gärna sett att musiken hade haft lite mer ”edge”, jag tycker man spelar lite säkert och saknar det riktiga bettet. Med lite vassare produktion och mer spännande arrangemang finns dock potential för Söderut framöver.
---------------------------------------------------------------------------------------

Album
6/10

La Fleur Fatale
”Silent Revolution”
Killer Cobra Records

Linköpingsbandet La Fleur Fatale hade sitt sound klart redan på den tiden man kallade sig Planet Superfly. Man lirade rock som flörtade med 60-talet och psykedelika, och innehöll orgel, sitar och andra flumbringande instrument.
Planet Superfly spelade utomlands, på festivaler och på rockklubbar och låg länge på gränsen till ett rejält genombrott utan att helt kunna kliva över tröskeln. För att få en nystart döpte man om sig till La Fleur Fatale och gjorde vissa andra kosmetiska justeringar, men historien ser ut att upprepa sig. Mest beroende på att musiken fortfarande låter likadant, skulle jag tro. Eller kanske för att det redan finns ett The Soundtrack of Our Lives.
Nu släpper bandet sin andra platta efter ”Night Generation” som kom 2007. Bandet verkar som sagt ha hittat sin stil och produktionen är det inget fel på. Många av låtarna är också starka även om det efter ett tag blir lite för mycket av samma sak. Musiken maler på utan större variation och Alexander La Fleurs röst förtjänar att ligga mer i framkant och ta sig an större utmaningar, nu ligger sången mest och smyger med i ett och samma tonläge inne i ljudbilden.


Senaste nytt om Bête Noire


Undrar ni vad Bête Noire sysslar med? Faktum är att vi legat lite lågt ett tag. Men vi har tre låtar: "Johan Kindes lag", "Förbjudet" och "Den andra mannen" som är klara musikaliskt och som vi bara ska lägga sång på. Åtminstone de två sistnämnda kommer att finnas på nästa EP.
Sen har vi några låtar till: "Gift", "Dansa tills döden hämtar dig", "Vi som blev kvar" och "Min ungdoms sköna dandy" som vi håller på att jobba lite med.
Inga spelningar är för tillfället inbokade.

Skivan "En förlorad värld" kan ni köpa på Skivlagret i Linköping eller beställa via hemsidan.

Hemsidan hittar ni på: http://betenoire.3jean.com/

Vill ha!


Det här är alltså en bergsprängare för LP-skivor(!). Så tuff, så cool!

På skiva: Theodor Jensen (Zero, september)

Album
6/10

Theodor Jensen: Tough Love
Razzia

Theodor Jensen har dumpat sitt band The Plan och kör numera solo. För den som följt bandet kom det knappast som någon överraskning, bandet hade ju decimerats i antal för varje skiva. Inte för att det gör så stor skillnad musikaliskt att Theodor numera kör själv, The Plans gamla fans kommer att känna igen sig. Inte minst för att den karaktäristiska rösten är intakt, men vi känner även igen ljudbilden, arrangemangen och så det patenterade The Plan-drivet i singeln ”Songbird”. The Plan hade ju ett eget, lite avigt sound och det lever vidare även när Jensen är solokvist. Det är dramatiskt pop med någon märklig form av variete-känsla, men även inslag av folk, den typiska falsetten och i duetten med Titiyo växlar han plötsligt in på soulspåret med blås och skönt gung. Kanske bästa spåret på plattan förresten. Det spretar hit och dit, men Theodor Jensen håller ihop det med sin personliga röst och får till en riktigt bra solodebut.


I kräftans klor


Hamnade på kräftskiva igår. Värdinnan blev så exalterad av vinet att hon slet av mig skjortan så knapparna flög. Det är andra gången en kvinna gjort så med mig och båda gångerna har jag haft en svart skjorta...hmm.

Hurra du lever, pang du är död!


Igår hängde jag ute på Tornby och testade mobilt laserdome. Det ser kanske lite fjuttigt ut men var rätt kul.

Veckans babe - Lina


Det här är min kollega på Nollelvan - Lina.
Igår visade hon mig runt i våra nya lokaler i Norrköping samt tog mig med på en mysig tête à tête på en närliggande restaurang...oj oj oj...

Fredag i Norrköping


Var och jobbade i Peking igår.
Där fick jag syn på den här skylten.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Radio Tobi 99,8


Här har ni gårdagens lista i "Äntligen Fredag":
Största popstjärnorna enligt Google

Lehmans fredagsfräckis


"En same var i Stockholm och frågade en av stadens gatflickor om priset.
- 1000 kr, svarade hon.
- Du får 10 000 om du gör det på samiskt vis, sa lappen.
- Ok, sa hon.
Efter att de älskat i alla olika ställningar sa lappen att han var nöjd.
- Ja, men vad är samiskt vis, frågade damen.
- Du kan skicka räkningen till Länsstyrelsen!"

Romantik i luften


Oj oj oj...igår hade jag och Jossi en romantisk dejt på Tannefors Hembageri...oj oj...ni skulle bara veta...

Åsas kätbild - MILF 2010?


Jag har redan börjat spana lite inför tävlingen om 2010 års MILF. Här är en het kandidat - Åsa!

Radio Tobi på g


Idag har jag varit på radion och spelat in några listor. Passade även på att gratulera Lana till tredjeplatsen på MILF-listan, men hon verkade lite besviken över att hon inte vann...

Greboaffärens hemsida


Ni har väl inte missat att Pepparkvarnen i Grebo har en hemsida.
Kolla in:http://www.pepparkvarnen.com/

Gårdagens fynd på hallmattan


Kom en laddning plattor igår igen, bland annat två med lokal anknytning: Leffler fatale och syntpoppiga Söderut. Hade dock båda innan. Just nu sitter jag och lyssnar på loungedisko med Sally Shapiro (den med ansiktet på omslaget).

På skiva: Torbjörn Hallberg (Zero, september)

EP
4/10

Torbjörn Hallberg: Kvart i två
Torvmo Records

För två år sedan kom debut-EP:n och efter två singlar är det nu dags för EP nummer två. Fem snälla gitarrvisor med skånsk sång är vad lyssnaren får. Trevligt javisst, särskilt för ljumma sensommarkvällar på altanen, men också lite intetsägande och profillöst. Torbjörn Hallberg sjunger mjukt och har fint gitarrspel, men mitt hjärta hugger han inte tag i.


Årets MILF 2009!!!


Ja, då har Årets MILF 2009 korats och det blev Irja "Ia" Wallin Hansen. GRATTIS!

Vi säger även grattis till tvåan Lotta Borell och trean Lana Brunell som gav Irja en stenhård kamp ända in på mållinjen. Alla tre är egentligen värda att vara årets MILF, men det kan tyvärr bara bli en vinnare och det är IRJA!

Irja har allt som en MILF ska ha: hon är snygg, skön, rolig, mamma, sexig, trevlig - och ångande HET! Ja, ni ser ju själva...

Återigen: GRATTIS IRJA!

Bus i tv-krönikor


Jag och Jerry Prütz skriver ju båda tv-krönikor för Corren. För att skoja till det har vi börjat att ge varandra ord som den andra ska klämma in i sin text. Vi har startat lite försiktigt, jag började med att ge Jerry "blogg" och det fick han med i sin senaste tv-krönika. Nu har han gett mig ett något svårare ord som börjar på "L" som jag ska få med i min nästa krönika om en vecka. Håll utkik för att se hur det går.

Mera kätbilder på Chrille P


Det har kommit önskemål om fler kätbilder på Christer Pettersson. Så jag ringde upp och bad honom skicka fler. Håll till godo!

Snake Plissken


Orm eller inte? Ska jag köpa?

Hoppsan


Idag fick jag och SGG dagens ros.

Gula Gubben förbjuden i Malaysia


Förjäkligt! Gula Gubben, alias Geta Lööf, har som synes blivit förbjuden i Malaysia.

Tv-krönika (ÖC, 12/9)

Myten om dag-tv stämmer

Dag-tv har ett ganska dåligt rykte. Enligt myten visas bara såpoperor av lågbudgetsnitt, spelprogram och amerikanska pratshower. Jag beslöt mig för att se om det verkligen kunde vara sant och slog mig ner framför tv: n.

Jag hamnade direkt i ”Oprah Winfrey Show” på TV 3 och en diskussion om ”problemet” med tonårsdöttrar som onanerar. Allt var väldigt amerikanskt och märkligt - gapigt, överdramatiskt och överdriven prydhet i en konstig kombination - och trots det eggande ämnet stod jag inte ut.

Samtidigt på TV 4+ visades skräpsåpornas urmoder ”Glamour” – ett fyrverkeri i uselt skådespeleri, låg budget, skräpmanus och dålig smak. Fullständigt vedervärdigt.

Som om inte det vore nog hamnade jag därefter mitt i ”Jackpot”, ett av dessa idiotiska spelprogram som man ska ringa in till och gissa på ord. Denna gång är det ett ord som börjar eller slutar på ”dag”. Nu verkar till och med tittarna ha tröttnat för det ringer in några killar och säger saker som ”knulldag” och ”bögdag”. En tredje nöjer sig med att bara säga ”bajsa”. Och det sätter på något sätt hela nivån på dag-tv. Myten stämmer.

 FRÅGA: Varför har SVT börjat med klockor i rutan på vissa program?


Nu ska MILF-omröstningen avgöras


Ni har väl sett att det pågår en omröstning om Årets MILF 2009 lite längre ner här på bloggen. Tisdag klockan 18 är sista tid att rösta, sen stänger jag vallokalerna.

Nu jöklar blir det nog Island


Har ju varit inne ett tag på att dra en sväng till Island och nu har jag börjat att kolla resor på allvar. En weekend nån gång i november har jag tänkt mig. Nån som är sugen att hänga på?

Vykort från Wee


Se och lär! Det är såna här hälsningar jag vill ha. Wee är ett föredöme och vet hur man gör en kille glad.

Christer Petterssons kätbild


Så här ska en riktig kätbild se ut!
Chrilla P skickade in denna bild och skrev (!): "Det tog ett tag att komma till skott, men här kommer min kätbild!"

Grattis Stina


Idag fyller Stina år så i går var vi där och käkade tacos (andra dan i rad, vad händer?) och tårta. GööööTT!

På skiva: Neverstore (Nolltretton, augusti)

Neverstore
”Age of hysteria”
Sony

Två år i rad har Neverstore röstats fram av MTV-tittarna som Sveriges bästa band, man har slagit igenom både här hemma, i Europa och i Japan (där ”Age of hysteria” faktiskt släpptes redan i juli), ändå har man svårt att få det riktiga erkännandet. Jag kan förstå varför, för Neverstore känns lättviktiga och utger sig för att vara punk när man i själva verket lirar ofarlig collegerock. Men jag kan också förstå varför Västgötatrion blivit så populära i vissa läger. Man har enkla låtar som är lätta att vråla med i, musiken har energi och en ljudbild som känns ung, frisk och framåt. Precis som band som Green Day, Sum 41 och Good Charlotte lurar man sina, ofta unga, lyssnare att de hör ljudet av uppror när det i själva verket är pop som kommer ur högtalaren.
Även på nya, tredje studioskivan som kommer i september är det hög fart, tuffa gitarrer, sparka röv-attityd och trallvänligheten hos amerikansk slyngelrock som genomsyrar musiken.
Man öppnar plattan starkt med ”Class of 2000” med både huggande sexsträngare, marschtrummor och lite blås på slutet.
Titelspåret ”Age of hysteria” har en rätt lugnt vers som blommar ut i typiskt neverstorisk gitarrmangelrefräng, men lever mer på den feta ljudbilden än på låten i sig som jag tycker är rätt svag.
Singeln ”Summer” är en okej låt men jag tycker, som i så många fall med Neverstore att man gömmer halvdana låtar under en fläskig ljudmatta och hoppas komma undan med det, men att det finns andra, bättre sånger på albumet. Personligen diggar jag exempelvis ”Get a life” och ”Shallow beautiful people” mer.
Skivan avslutas sedan med en cover på Brainpools gamla popstänkare ”Every Day” och även om denna version kanske inte tillför särskilt mycket till musikhistorien gör Neverstore en välgärning som ser till att det gamla, och stundtals briljanta, Lundabandet inte faller i glömska.

3/5
(TP)

Skivan släpps 23/9


Brittsommar ta mig iland, sätt mig i brand


Gööööött! Låg i S:t Larsparken och käkade tacos igår. September rules OK!

Radio Tobi 99,8


Här kan ni lyssna på min senaste fredagslista i P4:
Alternativa fyllor

Shakin´ Fredrik rockar fortfarande!


Undrar ni vad Shakin´Fredrik gör nu för tiden? Jo, han är med i en grupp som heter Gentlemen som släpper sitt debutalbum i oktober. Nog för att skivbolag brukar haussa sina artister men tar inte BonnierAmigo i lite väl när de skriver om Shakin´ Fredrik Willstrand?
"Den tredje medlemmen i Gentlemen behöver nog egentligen ingen presentation, men Fredrik Willstrand har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han slog igenom redan som tonåring i TV-programet ”Solstollarna” och följde sedan upp med två framgångsrika album, ett antal hitsinglar (Fem I Tolv, Innocent Eyes m fl) och medverkanden i Melodifestivalen. På senare år har Fredrik medverkat i ett stort antal musikaler, filmer och shower. Han har även skrivit mycket och etablerat sig som en av våra mest efterfrågade artister när det gäller såväl företagsevenemang som bandkonstellationer."

Lehmans fredagsfräckis


"En man och en kvinna hade varit gifta i 30 år. De bestämde sig för att återuppleva sin bröllopsresa och åkte till Florida där de hurde en lägenhet. På morgonen vid frukostbordet efter en het natt tittade kvinnan ömt på sin make och sa med lidelse:
- Vet du, det bränner lika mycket i bröstvårtorna på mig när jag ser dig idag som för 30 år sen.
- Inte så konstigt, svarade maken. Den ena hänger i teet och den andra ligger i gröten!"

Gårdagens fynd på hallmattan


Så fick jag en bunt skivor och böcker igen...ska exempelvis bli kul att lyssna på Stella Rockets nya.

Edith i radion


Onsdagen 16 sept.kl 17.00 kan du höra en inspelning från Linköpings jazz&bluesfestival 2009 med
Edith Strindberg Trio featuring Ulf Holgersson, munspel, på SR P4.

Bira bira bira - bärs bärs bärs!


Hamnade på The Champ igår med bira, tilltugg och VM-kvalfotboll. Gööött!

Dagens Tobi


Så var det dags igen...


Självklart skrev Lollo Asplund en helsida om Beatles i dagens Corren, det har ju gått minst en månad sen sist. Dessutom klämde han in bandet i en krönika på sidan 2 och flaggade dessutom för att det kommer en fortsättning. Bandets remastrade material släpps även som en mono-box(!)
Un-fucking-believable!

Gest hos Tobi


Har man inget annat kan man alltid slänga in en bild på David Gest...

Krogkrönika (Nolltretton, augusti)

Bli kung i baren

Brukar du få vänta till sist med att beställa dina drinkar? Blir du överhuvudtaget serverad? Nolltretton kan knepen som får dig att bli kung i baren.

En löningslördag runt midnatt kan det vara ett rent helsicke att tränga sig fram till bardisken på nattklubben och beställa. Folk gapar och viftar med slantarna och den stressade bartendern springer fram och tillbaka utan att se dig. Tiden går och du verkar aldrig få beställa din stora stark. Så hur ska man egentligen bete sig som kund för att få snabb servering vid bardisken?

* Det är alltid bra att känna bartendern. Fast det kan bli tråkigt att bara gå till samma ställen hela tiden. Ska du gå till en ny bar kan det vara klokt att vara där tidigt, kanske prata lite med bartendern och göra dig ett ansikte så han känner igen dig senare på kvällen.

* Var hyfsat nykter. Ett dreglande fyllo som hänger över bardisken har små chanser att få beställa. Är du för full är det dessutom förbjudet att servera dig.

* Sök ögonkontakt. Visa tydligt att du vill beställa. Står du med ryggen mot baren och snackar med polarna är det inte konstigt om du aldrig får din pilsner.

* Var inte för påstridig. Den person som hänger över baren, visslar, hojtar, knäpper med fingrarna eller slår i bardisken får i regel vänta till sist med att beställa.

* Tänk på pengarna. Ha pengar eller bankkort redo, men vad du än gör – vifta inte med dom. Och gör ni det smarta draget att ta större beställningar så turas ni självklart om att betala istället för att alla ska betala var för sig.

* Tänk även på att stå rätt. Kolla var bartendern blandar drinkarna och ställ dig där och inte vid kassan. Arbetar två bartenders samtidigt har de varsin sida av baren och kan lätt glömma bort människorna i barens mitt. Kolla var bartendern tog förra beställningen och placera dig strax bredvid, närmre mitten.

* Var drömkunden. Uppträd trevligt, ha tålamod, var inte överdrivet nitisk med att få tillbaka växelmynten och håll dig på rätt sida bardisken.

* Funkar inget annat så skicka fram syrran. Tjejer brukar faktiskt ha lite förtur vid baren och dessutom har dom lättare att tränga sig utan att det uppstår gruff.

 


Nu ska hela rasket rivas...


Här kommer den sista bilden på Nollelvas gamla kontor i Norrköping. På fredag flyttar vi ut och installerar oss i nya lokaler. Verkar som att vi hamnar nära Pub Wasa/Knäppingsborg.

Tisdag i Norrköping


Var och jobbade i Norrköping idag.
Kom in i en butik där vi skulle fota och fick syn på denna.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Rösta på Årets MILF 2009

Det är dags att utse "Årets MILF 2009". Jag har plockat fram tre självklara finalister så det är bara att sätta igång och rösta.

1. Irja Wallin

2. Lotta Borell

3. Lana Brunell
----------------------------------
Jag vet...tre tiopoängare som alla förtjänar förstaplatsen. Men bara en kan vinna, så lämna er röst under "kommentarer".


Intervju med bandet Estonia


Hittade den här gamla texten. Det är en opublicerad intervju jag gjorde med Linköpingsbandet Estonia för en massa år sedan. Corren tyckte den var för stötande och vägrade trycka den, men här på bloggen har vi inga såna betänkligheter...

"ESTONIA
Alternativen är två: antingen driver de med oss eller så är det verkligt sjuka människor vi har att göra med.
Själva har Linköpingsbandet Estonia ingen som helst förståelse för att folk kan uppfatta dem som stötande.
– Vi vill bara berätta sanningen och avslöja Sveriges genom tiderna största mörkläggelse, hävdar de.

När de står på scenen brukar de oftast vara nakna, möjligen iklädda flytvästar. Ansiktet brukar de dock dölja, av rädsla för repressalier.
– Det har hänt att folk har fått reda på våra verkliga identiteter och gett sig på oss, säger Van Kuken, bandets trummis.

Inte så konstigt kanske, med tanke på vad de sjunger. På deras första platta "Estonia tar dig dit" fanns låttitlar som "Trampa vatten", "Bogvisiret" och "Släpp flytvästen, kärringjävel". På deras andra album, "Snacka om oflyt", som kommer i vinter har låtarna namn som "Babysim" och "PRO Norrköping finns inte mer".
Dessutom hävdar gruppen att katastrofen aldrig har ägt rum, allt skulle bara vara en stor konspiration från regeringshåll. De menar att staten sålde fartyget för att betala av statsskulden och att skeppet numera fraktar vapen från Kuba till kommunistiska rebellstyrkor på Elfenbenskusten. Hur 800 människor bara kan försvinna förklarar Spavil 138, basist/gitarrist i bandet, med att:
– Folk har försvunnit förr. Vi vet var de är, men vi säger inget.

När jag påpekar att det finns överlevande som kan bekräfta att den tragiska olyckan verkligen har hänt blir gruppens brist på empati skrämmande tydlig:
– Skiter vi i, vi känner inte dem.

Trots deras morbida image, som dessutom innefattar att de spelar högerpunk och är kristna knarkare, har Estonias snabba, hårda rock börjat bli stor i undergroundkretsar. De har spelats på radion i USA, fått bra recensioner i musiktidningen Close Up och lirat på diverse festivaler. Och nu närmast väntar en spelning på Café 44 i Stockholm.
Och Estonia är säkra om framtiden:
– Vi är ett band på väg uppåt, så mycket längre ner kan vi inte sjunka."


Lördag i Limpan


Igår hamnade jag på en trevlig middagsbjudning med vin och sällskapsspel. GÖÖÖÖÖÖTT!

Årets miss!


Ja, alltså inte Annelie på bilden här utan att jag helt har missat årets "Oktobervecka"!!!
Oktoberveckan äger rum den första veckan i september och startade alltså i tisdags och tar slut måndag 24.00. Det är en gammal fin Grebo-tradition skapad av mig och Zeijlon och under den veckan får man inte ägna sig åt självtillfredsställelse.
I år glömde jag helt bort denna karaktärsdanande tradition så vi får satsa mot nästa år, och då hoppas jag att alla hänger på!

Lika som bär #58


Kimmen & Jan Rippe

Fredag i Limpan


Helgen inleddes med en after work på Magnolia ihop med Martin (så snygg!) och Vickan (som var röd om näsan och inte ville vara med på bild).

Sen hade Bête Noire bandmöte med sedvanligt intagande av mat och vin. Vi  satte även grunderna till nya dunderhiten "Dansa tills döden hämtar dig".

Radio Tobi 99,8


Hade en ny lista i "Äntligen Fredag" igår: Lyssna på länken nedan.
Äckliga maträtter

På skiva: 1000 man on the run (Zero, september)

Album
5/10
1000 man on the run: Past of control
Egen produktion

60-talsrock och Borlänge verkar gå hand i hand. 1000 man on the run är ännu ett gäng grabbar från Dalametropolen som hängt på sig gitarrerna och rockar på. Nu är debutalbumet här, men även om killarna erkänner att de gillar 60-talspop är det inte så mycket som hörs här.

Snarare spelar man englandsinspirerad poprock som siktar mot de stora arenorna. Det låter elegant och säkert med snygga gitarrer, förföriska melodier och en lätt smekande ljudbild som både rockar och masserar ömt. Fast den riktiga kicken infinner sig inte riktigt, det låter lite för snällt och polerat för det. Men vadå, det är synd att klaga. 1000 man on the run gör ett bra jobb.


Kräftans vänkrets


Igår var jag o Marina i Röbäck och fiskade kräftor, plockade svamp och svullade smörgåstårta. GÖÖÖÖTT!
Gick väl sisådär med kräftorna, men det blev ett tjog i alla fall. Nu gäller det bara att hitta en kräftskiva också...

Lehmans fredagsfräckis


"Pojkvännen låg i sängen med sin flickvän. Han knackade henne på axeln och frågade:
- Ska vi ha sex?
- Nej, jag ska till gynekologen imorgon och vill vara någorlunda fräsch. Sov nu.
Killen vände sig om och försökte sova, men efter några minuter knackade han henne på axeln igen.
- Du?
- Ja, vad är det nu?
- Du ska väl inte till tandläkaren imorgon?"

Pule i Oslo


Igår fixade jag biljetter till Oslo. Karl Johan, Holmenkollen, Fleksnes och kanske klämma en bärs!

Radio Tobi 99,8

Missa inte min lista i P4 idag. Ratta in 99,8 cirka klockan 15.50.

Viskvällar på Nangs Kitchen


Var på Nangs Kitchen (f.d. Sukothai) idag och kollade in deras nya lokaler. Har faktiskt inte varit där sen dom flyttade till Storgatan i våras, men det var riktigt fräscht!
Dom kör även pianobar på onsdagarna och nu i höst börjar dom med viskvällar, bland annat Lasse Tennander 1/10 och Stefan Demert 21/10.

SGG -möte


Igår hade SGG årsmöte där vi utvärderade årets festival och började fila så smått på nästa års upplaga. Det mesta kommer att vara sig likt, men det kommer även att bli en del förbättringar (ändringar av området, effektivisera försäljningstältet, mer belysning, flytta bajamajorna, bättre skyltning mm).
Vi gick runt i år, men en del orosmoln finns inför nästa år, exempelvis kan vi inte använda samma scen utan måste nog betala en jäkla massa mer pengar för en ny. Kommer det 400 besökare till går STIM-avgiften upp med ytterligare 5000 spänn. Vi behöver fler vakter, bajamajor, riktiga staket mm = dyyyrt!
Men på nåt sätt ska det nog gå.

På skiva: Meja (Nolltretton, augusti)

Meja
”Urban Gypsy”
Sony

Meja har fyllt 40 och kommit ganska långt från ungdomens houseprojekt Legacy of Sound och danshits som ”Happy”, men är nog tacksam för de unga årens framgångar och de dörrar de öppnade när hon 1996 startade sin solokarriär. Hon var redan etablerad på marknaden när låtar som ”All about the money” och Ricky Martin-duetten ”Private emotion” började söka sig upp på världens topplistor. Hon var kanske inte den mest karismatiska eller skandalomsusade artisten, men hon var trots allt världsstjärna och hon var svensk. På senare har hon hållit en ännu lägre profil. Fortfarande stor i Japan, men det är trots allt fem år sedan hennes senaste, och mest bossa/jazziga skiva. Även på denna nya platta håller hon fast vid det akustiska och organiska och bjuder på mjuk och trevlig pop. I mitt tycke låter det myspysigt i överkant, snudd på menlöst och tråkigt. Jag hade inte haft nåt emot mer oslipade kanter, mer attityd och mer personlighet. Det är så lättlyssnat och snällt att musiken riskerar att bara försvinna som en rökpust i vinden.

2/5


Så här kul har vi det på mitt jobb


På skiva: Bye bye bicycle (Nolltretton, augusti)

Bye Bye Bicycle
”Compass”
Bonjour Recordings

Vad blir det om man låter ett gäng småpojkar från västkusten lira ihop under tio år? Ja, i det här fallet blev det en debutplatta med schysst pop producerad av Mattias Glavå. Själva säger Bye Bye Bicycle att de lirar mystisk och orientromantiserande discopop och det kan man väl hålla med om, även om popinslaget är betydligt större än discoinfluenserna. Hur som helst tycker jag att bandet fått ihop en helt okej första skiva med trevlig pop där snygga gitarrfigurer smyger omkring bland stilfulla popmelodier och drivande trumkomp. Det låter inte jätteoriginellt i alla bemärkelser, men Bye Bye Bicycle skapar en skön mix av indieattityd och musik som säkert funkar bra även i den kommersiella radion. Bandet välter inte min jord på något sätt, men det behöver inte alla band göra. Ibland räcker det att spela trevlig pop för att vara värd en stunds uppmärksamhet.

 2/5


Tisdag i Norrköping


Idag har jag varit i Norrköping och jobbat.
Där har man speglar på elskåpen.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

På skiva: [Ingenting] (Nolltretton, augusti)

Ingenting
"Tomhet, idel tomhet”
Labrador

Första skivan innehöll mjukpop som gjord för kuddkrig. På uppföljaren rockade bandet till sig och fick hits med stänkare som ”Hollywood dreams” och ”Punkdrömmar”. På sin tredje platta har Ingenting fläskat till ljudbilden ytterligare med körer, indiegitarrer och fet produktion. Åtminstone inledningsvis, för energin mattas varefter som skivan går. Jag gillade bandets två första plattor som tusan och är väldigt förtjust även i den tredje. Det kan till och med vara bandets bästa. Det som att Ingenting har mognat och utvecklats, men utan att förlora den speciella ton som kännetecknar bandet. De genomsympatiska melodierna är fortfarande intakta, liksom Christopher Sanders halvspruckna, karaktäristiska sång. Texterna är dock lite annorlunda mot tidigare, och när jag läser pressreleasen förstår jag det nya djupet med ord som Halleluja, synder och Satan. Skivan är något av ett temaalbum som kretsar kring Gud, döden och skapelsen. Albumtiteln är för övrigt hämtad från Gamla Testamentet. Sånt gillar vi.

4/5


RSS 2.0