Minnen fran Trawangan


Den har bilden tog Kocken pa Trawangan. Snygg va?

Sista dagen i paradiset


Formiddagen var fin, men sedan har det regnat och blast har. Sa det har mest blivit hotellrummet idag. Nu har Australian Open-finalen precis borjat sa det blir val att glo pa den. Imorrn tar vi bilen och foljer Pacific Highway soderut...

XXXX, Carlton, Coopers, Piss, Fat Yak, Victoria Bitter...Har svart att bestamma mig for om jag gillar Surfers eller inte. Det ar ju lite Mallorca-varning, men samtidigt ar det ett ganska skont stalle. Fast det kanske beror pa att Tollan kom och livade upp det hela? Idag ar det fortfarande smamulet och imorrn ska temperaturen sjunka till +25 sag jag. Nu haller jag pa att kolla upp att hyra bil, sen blir det att ta kustvagen soderut i overmorrn tror jag.

Hanger i surfarparadiset


Tre skivor

Rod Stewart

”Soulbook”

Sony

 

För dagens ungdomar är Rod Stewart, om de ens har hört talas om honom, förmodligen bara en seg gammal gubbe utan existensberättigande. Möjligtvis har några kollat upp honom efter att EMD gjorde cover på ”All for love” som Roddan spelade in ihop med Bryan Adams och Sting 1993. Och den 64-åriga skotten har måhända sett sina bästa dagar som artist, men en gång i tiden var han den coolaste katten i stan. Med The Jeff Beck Group och The Faces satte han på 60- och 70-talet standarden för hur klassisk rock och blåögd soul skulle låta.

På 80- och 90-talet blev han alltmer polerad och ointressant men det senaste har han fått lite upprättelse efter att ha satt tänderna i gamla jazzstandards under skivserien ”The Great American Songbook”. ”Soulbook” fortsätter i samma anda med soulklassiker från tiden då han stod på topp.

Rod gör naturligtvis helt rätt. Detta är vad hans publik vill ha och han gör dessutom jobbet bra. Att jag sedan hade önskat versioner med mera bett och mindre smöriga stråkar är en annan sak.

 

 

2/5

 -------------------------------------------------------------------------

Album

6/10

 

The Animal Five: Je ne sais quack

Så länge skutan kan gå Records

 

Jag fattar inte varför jag inte lyssnar mer på The animal Five än vad jag gör. För varje gång jag drar på deras musik tycker jag att det är skitbra. Ändå är det väldigt sällan som jag plockar fram skivorna.

I somras släppte Malmöbandet singeln ”Turning Vorgen” ihop med Kristian Anttila som var en snabb, sprudlande poplåt med glatt humör, energi, stråkar och handklapp. Den finns med även på denna sjulåtars mini-EP.

Bäst tycker jag nog dock att öppningsspåret ”Victoria” (som också släppts som singel) är, med sina, tja, femtiotalsvibbar.

Som helhet spelar dock bandet avig popmusik som både skramlar och ibland drar smått åt det orkestrala. Det låter livfullt, annorlunda och oftast väldigt bra.

--------------------------------------------------------------- 

Album

7/10

 

This Vision: This vision

Devotion Records

 

This Vision är en Helsingborgsduo som består av Marcus Lantz och Christian Hartmann. 2007 släppte man en EP och nu är det självbetitlade debutalbumet här. Och det är elegant, luftig synthpop som levereras. Mjuk, böljande, varm. Musik som smeker och skapar stämning.

Tankarna förs ofta till Space Age Baby Janes fantastiska ”The Electric Love Parade”, även om melodierna inte är riktigt lika vassa hos This Vision. Man kan även göra kopplingar till exempelvis den bomullsmjuka känslan hos Club 8.

Lena gitarrer parar sig med elektroniska tangenter och statiska programmeringar, och även om man ibland kan önska sig lite mer variation i uttrycket är det en riktigt bra debutplatta.


Radio Tobi 99,8


Joda, mina radiolistor pa P4 gar som vanligt medans jag ar down under. Den senaste (28/1) kan ni lyssna pa har:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2179925&BroadcastDate=&IsBlock=

Surfers Paradise!


Kom med taget till Surfers Paradise idag. Det ligger pa Guldkusten lite soder om Brisbane och ar en riktig turistort. Numera hanger inte sa mycket surfare har utan mest familjer, partynissar och turister. Det kanns lite som en blandning av Las Vegas och Pattaya fast med den australiensiska touchen som gor att det inte blir helt vulgart.

Stranden ar svinlang och helt okej, fast idag har det mest varit poolhang.

Utsikt over Surfers


Mulet i Surfers


Dagens Tobi


Tollan pa plats!


Som jag har vantat! Men igar kom Tollan i alla fall hit. Hon skulle till Aussie-land med jobbet, men valde att aka en vecka tidigare och ta en svang upp till Brisbane sa vi kunde hanga lite har. Hon hade med sig Corren, snus och en folkol hemifran. Gott!

Koalor och kangaroos


Igar var jag i Lone Pine och kollade in koalor, kangurur, dingos, emuer och en massa andra konstiga australiensiska djur. Koalorna var svinskona och bara hangde som sloa disktrasor i grenarna. Eftersom jag ar fagelradd var emuerna vidriga. Kangururna var ocksa coola och det var bara att ga runt och klappa dem.
--------------------------
I ovrigt ar det 36 grader har och dom visar Australian Open overallt. Och da menar jag overallt. Maste ju aka till Melbourne nat ar och kolla in skiten live. Brisbane paminner faktiskt ocksa lite om Linkoping, att sitta och ta en Coopers pa Queen Street ger ungefar samma kansla som en varm sommarkvall i Limpan. En pint kostar forresten runt 40 kr.

Tva skivor

Pascal: Orkanen närmar sig

Novoton

 

För några år sedan dök det upp band som Pascal, Hets och Mattias Alkberg BD och jag tyckte mig ana en ny svensk punkvåg för 00-talet. Riktigt så blev det inte, men Pascal kom i alla fall för att stanna. Det gotländska bandet har blivit hyllat för både debuten ”Förbi fabriken” och uppföljaren ”Galgberget” som de blev P3 Guld-nominerade för och vann Manifest med. Men frågan är om inte tredje albumet ”Orkanen närmar sig” är bandets bästa.

Skivan öppnar överraskande med en cover på Little Richards ”Tutti frutti”. Riktigt varför vet jag inte, för resten av plattan består av egna låtar och dessutom är nog öppningsspåret skivans sämsta låt och tillför inte så mycket. I låten efter fortsätter man även att småflörta med rocknostalgikerna genom att lägga in lite ”Be my baby”-trummor. Som trea kommer i mitt tycke skivans bästa spår ”Måne över Fåresund”. Därifrån och framåt spelar bandet sin mörka grottrock med bravur.

De Olle Ljungström-influenser som sångaren Isak Sundström tidigare blottat, inte minst med sitt andra projekt Skriet, är här tydligare än någonsin. Både i musik, texter, röst och frasering. Det är inget jag har något emot, tvärtom gillar jag det. Och det tror jag även att flera svenska musikälskare kommer att göra.

 

Skivan släpps 27/1

----------------------------------------------------------------------------------------- 

Lady Gaga

”The Fame Monster”

Interscope/Universal

 

I fjol slog 23-åriga amerikanskan Stefani Joanne Angelina Germanotta, eller Lady Gaga som hon är mera känd som, genom med dunder och brak med sin debutsingel ”Just Dance”. Den följdes av fler dansgolvshits med elektronisk pop/r´n´b och efter låtar som ”Paparazzi”, ”Poker Face” och ”Love Game” är hon helt plötsligt det hetaste på marknaden och omnämns allt oftare som en modern variant av Madonna. Jämförelsen är inte så tokig och inte minst är nämnda ”Poker Face” en stark låt med en medryckande refräng. Sverige var det första land som upptäckte henne och hennes två största hits är också skrivna av svensken RedOne. Om tio år är det kanske Lady Gaga som spelar för ett utsålt Ullevi.

”The Fame Monster” är en uppsvullen maxivariant av fjolårets album ”The Fame” och består av debutalbumet samt åtta nya låtar (EP: n ”Monster”), däribland singelhiten ”Bad Romance” som öppnar plattan. Där gör hon skäl för sitt artistnamn (tagit från Queens ”Radio Gaga”) genom att sjunga just rader som ”ga ga- oh la la”. Den och några spår till säkrar säkert hennes popularitet, även om de nya låtarna inte riktigt har samma klockrena hitkänsla som på debuten. Jag är inte heller helt förtjust i den lite hårdare och mer technoinspirerade ljudbilden. Roligast blir det när Lady Gaga vågar experimentera lite, som hon gör i traditionella balladen ”Speechless” eller den stompiga ”Teeth”, även om det kanske inte är skivans starkaste låtar.

3/5


Brisbane som sagt...


Idag har jag bade legat vid poolen, jobbat lite, skrivit en text till en lat samt hunnit spana in stan. Bland annat hela strandpromenaden som ar riktigt schysst. Kakade lite (och tog nagra ol, blev smapackad) strax intill angbaten pa bilden och maste saga baserad pa den och ovriga maltider att dom har javligt god mat har.

Story Bridge sag ni i bakgrunden, dar kan man klattra upp och glo pa utsikten. Verkade coolt, men jag har inga vettiga skor, sa det blev en Carlton till istallet...

Den har parken, Roma Parklands, ligger precis bredvid hotellet. Dom har mycket (och snygga) parker har. Soft stad, men lite trakigt att australiensarna ar lite for lika oss svenskar. Fast dom verkar ha ett betydligt grovre ordforrad.

Imorrn blir det koalor, myrpiggsvin och kangurur.

G'day mate!


Javisst, idag kom jag till Brisbane och hade flytet att gora det pa sjalvaste Australia Day. Och partyt hade redan borjat nar jag klev pa taget fran flygplatsen in till stan - klockan 9 pa morgonen. Flaggor, southern cross-tatueringar, cowboyhattar...dom ar fan varre an norrmannen.
Och solen gar at fel hall!
Har fixat ett bra hotell mitt i smeten, med pool och schysst frukost. Brisbane ar schysst. Modern storstad, ren och frasch, fast anda avslappnad pa aussie-vis. Blir kvar har nagra dar.

Brisbane, Queensland


Mot Oz!


I natt lamnar jag Bali och flyger till Brisbane. Tajmingen kunde inte vara battre, for jag anlander namligen pa sjalvaste Australia Day.
Kocken drog hem i morse, sjalv kor jag en manad till.

"Traveling in a fried-out combie
On a hippie trail, head full of zombie
I met a strange lady, she made me nervous
She took me in and gave me breakfast
And she said,

"Do you come from a land down under?
Where women glow and men plunder?
Can't you hear, can't you hear the thunder?
You better run, you better take cover."

Buying bread from a man in Brussels
He was six-foot-four and full of muscles
I said, "Do you speak-a my language?"
He just smiled and gave me a vegemite sandwich
And he said,

"I come from a land down under
Where beer does flow and men chunder
Can't you hear, can't you hear the thunder?
You better run, you better take cover."

Lyin' in a den in Bombay
With a slack jaw, and not much to say
I said to the man, "Are you trying to tempt me
Because I come from the land of plenty?"
And he said,

"Do you come from a land down under?
Where women glow and men plunder?
Can't you hear, can't you hear the thunder?
You better run, you better take cover."
Yeah!"

Nana Banana

Nar jag var pa bali for tva ar sedan traffade jag den har charmiga tjejen (Nana). Hon satt fortfarande kvar i sin skobutik och log.

Tva skivor

Album

6/10

 

Bad hands: Take the money and run

NONS

 

Per Nordmark känner vi igen från Breach, Hets och kanske framförallt Fireside. Nu kallar han sig Bad Hands, har både skrivit, spelat och producerad hela rasket själv och därefter samlat ett helt posse av diverse svenska popstjärnor, faktiskt en till varje låt på denna debutskiva under det nya namnet. I listan hittar vi namn som Henric de la Cour, Britta Persson och Howlin´ Pelle.

Musiken får nog kallas lätt elektronisk rock även om den varierar en del beroende på vem som gästar låten. Jag tycker även att standarden går lite upp och ner från låt till låt. Jag gillar exempelvis den rockiga Nicke Andersson/Pelle Almgren-låten ”Kick you out” och inledande ”Black and white” där Linnea Jönsson från Those Dancing Days sjunger bättre än nånsin. Annat känns inte lika intressant.

 

(släpps 10/2)

 

Album

4/10

 

Josefina Sanner: Love Case Scenario

Finaville/Border

 

Hon sjunger mjukt och lent, spelar musik som passar bra till mörka vinterkvällar inomhus med varm choklad och musiken är snyggt producerad. Så jag skulle gärna vilja skriva en snäll recension. Men vad tusan ska jag skriva om? Musiken är trevlig men varken särskilt originell eller spännande. Det finns inget som griper tag i mig och får mig att känna att värmländska Josefina Sanner är ett måste i mitt liv. Jag kan lyssna på hennes softa gitarrsånger och trivas under tiden, men en timme senare är hon glömd. Mitt liv har inte blivit rikare bara för att jag lyssnat på denna tjej.

Debutalbumet kom 2006 och tydligen har hon haft vissa framgångar både som artist och låtskrivare utomlands. Men Sverige har förmodligen världens högsta standard på sina artister och i den inhemska konkurrensen räcker Josefina Sanner inte till.

 

 


Surfa ar goooooooooooooooott


Idag hyrde jag brada och surfade en timme. Gick sisadar, det var lite for stora vagor for mig, men imorrn ar det dags igen. Fast da ska jag kora en annan tid pa dagen. En timme racker, sen ar man helt slut. Kopte aven nya badbrallor och tog en fotskrubbning.

Sen blev det att hanga lite i poolen pa hotellet och ta nagra Bintang.

Vara grannar, ett gang Goteborgare, korde lite vattengymnastik...

Surfarkungen


Hej Bali Hai


Kom till Kuta, Bali igar kvall efter annu en av dessa helvetesresor, denna gang bestod den av 12 timmar med bat, minibuss, bat och minibuss och en massa vantan daremellan. Denna resa har aven fatt namnet "skaderesan" efter bula i pannan, Montezumas hamnd, stukad fot (eller vad det var...), blasor pa fotterna, brant mig i solen, och skavsar pa pungen. Men skit samma, allt ar kanon anda.
Var pa Bali for tva ar sen och det mesta ar sig likt, atminstone pa Poppies 1 dar vi hangde igar. Det blev ratt lugnt igar, men ikvall blir det nog att blasa pa lite mer. Kanske tar vi en svang till Poppies 2 och kollar laget. Sen tankte jag se om jag far med Kocken pa lite surfing imorrn.

Det dar Poppies 1 som jag skrev om ar alltsa gatan pa bilden ovan. Sen finns det en gata bredvid som heter Poppies 2.
Hang-Ten!

Poppies, Kuta Beach, Bali


Surf's up pa Bali


Kraftans vandkrets


Nu vet jag varfor det heter Kraftans vandkrets, man blir namligen rod som en kraft efter en dag i solen. Idag pressade jag nagra timmar och, jag vet inte om det syns men, jag blev illrod.
Pa tal om stjarnor sa betyder olen Bintang just stjarna och sa har vi spanat efter Southern Cross. Problemet ar bara att vi ser tre stycken, sa vilken ar det?
Snart bar det av mot Bali, men forst ska vi hinna med en partykvall till. Idag var forresten stranden mycket battre, sa Trawangan tar sig...

Det eviga sommarlovet fortsatter


Fortfarande pa Trawangan (eller Tralala som Jossi sager...) blir kvar har i tva natter till, sen blir det Bali. Och efter det borjar arets resa pa allvar.
Trawangan ar bra i nagra dar, men mer an en vecka vet jag inte om man pallar med, om man inte ar dykare. Gili-oarna lider lite av Malin Baryard-syndromet: ser svinbra ut pa avstand med ar ingen hojdare pa nara hall. Vattnet ar visserligen klarblatt men botten ar ganska stenig och dan. Idag tog vi en cykeltur runt on och pa resten av stranderna ar det annu mer koraller och sant. Men det ar synd att klaga...

Cykeltur pa Gili


Trawangan dag 2


Hanger pa Gili Trawangan och far Boracay-kansla. Samre strand men mera magic mushroom.
Men det marks att det ar lagsasong, det ar valdigt lite folk och manga barer ar stangda. Det finns dock sa att det racker och blir over anda.

Gili som sagt


Gillar Gili


Gott


Jag brukar ha med mig lite olkorv pa mina resor och igar var det korvpremiar pa verandan. Sag dock en konstig sak pa forpackningen, det stod: "Till 100 g korv har anvants ca 120 g kott".
Hur far dom ihop det? Nagon som kan forklara?

Tva skivor

Album

5/10

 

Aerial: Put it this way in headlines

Nomethod Records

 

Sedan 2006 har Aerial klämt ur sig två album och en EP. Nu kommer tredje fullängdaren och man har även utökats med en medlem. Man har även lämnat den mesta postrocken bakom sig och dragit mer mot indie och emo (i originalbetydelsen). Tankarna far mot band som Logh och i viss mån Last Days of April när jag lyssnar. Det är två band som jag gillar skarpt, och även Aerial har en hel del på pluskontot även om de inte riktigt når upp till storheten hos de tidigare nämnda. Men man har tillräckligt med skrammelgitarrer och dissonanstoner för att få stanna i min cd-spelare ett litet tag till.

 

Album

5/10

 

Affordable Hybrid: No area, no criminals

Black Star Foundation

 

Skramligt, rockigt och fartfyllt. Där har ni tre ord som passar bra in på Vänersborgskvartetten Affordable Hybrid. Detta är bandets andra fullängdare och jag gillar definitivt vad jag hör. Frågan är bara hur mycket. Tillräckligt för att betala för att få se bandet rocka på en konsertscen? Tveksamt. Tillräckligt för att stanna till en stund på en rockfestival? Definitivt. Tillräckligt för att köpa deras småpunkiga garagerockplatta till fullpris? Nej, det finns redan för mycket liknande musik i min skivhylla. Tillräckligt för att ge några tior för skivan i en reaback? Japp, även om 15 spår stöpta i samma form blir lite enformigt.

 


Gili Trawangan


Sadar...da ar man ifatt med bloggandet. Idag kom vi till Trawangan som ar "partyon" av de tre Gili-oarna. Har ska vi softa i nagra dar, hoppas bara att vadret blir battre for det har smaregnat en del de senaste dagarna. Verkar ialla fall schysst har, lite at Boracay-hallet. Aterkommer med fler rapporter...

Gili tjohej!


Tralala pa Trawangan


Kuta, Lombok


Har varit nagra dagar i surfparadiset Kuta pa Lombok. Det var ett ratt lugnt stalle och sarskilt lugnt nu eftersom det ar lagsasong. Vi softade pa Surfers Inn och gjorde inte manga knop. Har svart att bestamma mig for om jag gillar Kuta eller inte, det ar javligt lugnt och turistfritt och det ar nastan ett krav att man surfar om man ska gilla stallet eftersom det inte finns nat annat att gora. Nattlivet ar heller ingen hojdare, fast igar var det lordag sa da var det liveband och klackarna i taket pa den storsta baren.

Vaxad brada och hoga vagor


Surf's up i Kuta


Bye bye sura bajs-Surabaya


Borobudur (utanfor Jogja)


Watercastle i Yogyakarta


...så ta pipan ur käften din hund!

"Jag var så ung - Herregud bara sexton
och du kom från Burma hitåt
Och du sa, att du skulle ta hand om mig
Och vi skulle följas åt
Jag fråga om din ställning och du svara så sant jag står här
Att du hade 'ett jobb på järnvägen' och 'sjön kom du inte ens när'

Du sa så mycket Johnny
Lögn alltihopa Johnny
Du har bedragit mig Johnny Ifrån den första stund

Oh, vad jag hatar dig Johnny
Där du står och flinar Johnny
Så ta pipan ur käften din hund

Surabaya-Johnny varför är du så rå
Surabaya-Johnny varför älskar jag dig så
Surabaya-Johnny Varför är jag inte glad
Du har inget hjärta, Johnny"

Jag har ju tidigare tjatat om Surabaya efter Pughs och Imperiets fantastiska lat "Surabaya-Johnny". Nu kom vi antligen dit med tag fran Yogyakarta och lyckan var total - i ungefar 5 minuter. Sen markte vi att 3-miljonersstaden inte hade det minsta att erbjuda overhuvudtaget. Storsta sevardheten var bron pa bilden ovan. Det fanns ingen Bintang och knappt nagra restauranger overhuvudtaget. Vart ater Indoneserna sjalva? Och vad gor dom om dagarna? Var partykvall blev att ata pa Pizza Hut i ett varuhus och sen ga hem och lagga sig vid nio.
Det finns visserligen ett Red light district som heter Gang Dolly, men var det lag vet i fan.
Det blev bara en natt i Surabaya och det kan ha varit min storsta reseflopp nansin under alla dessa ar.

Tempelriddarna i YogyakartaUtanfor Yogyakarta ligger varldens storsta buddisttempel Borobudur sa det var man ju tvungen att kolla in. Vi kollade aven in det mindre templet nedan. Sa fort jag far lite battre uppkoppling kommer det aven att komma lite filmer, men jag misstanker att det kommer att droja till Kuta, Bali om sisadar 4 dar. Forst ska vi till Gili Trawangan och dar ar det nog lite hej svejs.

Frans Haraldsen klar for SGG 2010


Japp, Frasse Haraldsen ar bokad och klar for Skona Grona Grebo den 28/8
Kolla in hans hemsida:http://www.frans.se/

Yogyakarta (eller Jogja, som stan kallas)


Jakarta var ingen hojdare, men det skulle komma att bli varre...
Men innan vi kommer dit sa hamnade vi i Yogyakarta, en universitetsstad och kulturellt center for Java. Ung, modern och betydligt roligare an Jakarta (och helvetet som foljde efter...). Sen ar ju Yogyakarta inte Thailand eller Filippinerna utan Indonesien, sa det ar ju ingen superpartymetropol, men som sagt anda helt okej.
En dag tog vi en svang pa stan och kollade in sultanens palats (nedan). Det var inte sa mycket att se. Da var water castle (ovan) som lag bredvid, battre, och framforallt kvarteren runt omkring. Det var som en stad i staden med mysiga myllrande grander.

Total Java Makeover


Fore...

Da har man skalat av barret. Korde pa 1 cm i ar, det blev lite for kort forra aret. Av bilderna att doma verkar det aven som jag gjorde en ansiktslyftning samtidigt...

Efter...

Pa upptacktsfard i Yogyakarta


Arets reseplanch


For att skapa lite hemtrevnad har jag varje ar med en affisch som jag smaller upp pa hotellrummen. Detta ar blev det The Legends.

Lika som bär #74


Lena & skådisen Veanne Cox

Veckans Katoy


De finns overallt, aven i Jakarta...

Jakarta - Yoyakarta


Precis som hos muslimerna blir det lite hej svejs nar man bloggar pa resande fot. Lite oordning helt enkelt. Vi avslutade i alla fall med en rojarskiva i Jakarta och nu ar vi i Yogyakarta, men det tar vi imorrn for datorn ar jakligt seg och strupen ropar efter Bintang.

Jalan Jaksa by night


Mot Yogyakarta...


Jag fattar varfor det knappt finns nagra turister i denna multikingkongstad, for det finns namligen inget att se eller gora i Jakarta. Till och med lokalborna sager att det racker med tva dagar. Da hinner man se omradet runt nationalmonumentet och gamla stan (vilka floppar, bada tva). Utelivet ar heller ingen hojdare, fast vi hade ganska kul igar anda i en bar pa var gata. Idag har vi varit i Kota (gamla stan, nedan) och snart ska vi vidare till Yogyakarta. Dar kommer vi nog stanna nagra dar...

Nu ska det bort!


Alltihop, rubbet. Raka skallen, bröstet, skägget. Ögonbrynen, stråna på stortån, stjärtgräset...nej förresten...det får vara kvar.

Jalan Jaksa i Jakarta


Vackt av boneutroparna i Georgetown


Tuff tuff-taget till Penang


Penang - Jakarta


Det blev bara en kortis i harliga Penang (bild ovan). Idag kom vi till Jakarta, vilket alltsa innebar tredje landet pa tre dagar. Faktum ar att vi glomt bort varfor vi overhuvudtaget skulle ta taget ner till Penang och inte flyga direkt till Jakarta. Sahar i efterhand verkar det ju lite dumt, aven om bade Penang och tagresan dit var trevliga.
Hur som helst...vi kom till Jakarta idag och det ar forsta gangen for mig har. Vi har hamnat pa Jalan Jaksa, en helt okej hotell/bargata men det finns inget att se eller gora har sa redan imorrn kvall drar vi vidare till Yogyakarta dar vi kommer att stanna nagra dagar.
Indonesien innebar som vanligt skyfall, boneutropare och Bintang (bira). Vi kollade in nationalmonumentet idag (bilden nedan), imorrn ska vi till gamla stan en svang. Det ar i princip vad som finns att se i denna 20-miljonersstad.
Ska forsoka att ladda upp lite filmklipp har, fast det kranglar lite...

Roliga namn

Kolla upp 073-2560909 på Eniro...

Pa plats i Penang


Jo, Angeltorp och jag flog fran Limpan och hookade up med Thorin i Amsterdam. I Bangkok skiljdes vi at och dom drog till Koh Phangan medans jag drog till Sukhumvit och motte Kocken som kommit nagra dagar tidigare. Efter en vild natt nar jag bade holl pa att bli overkord och dessutom slog i pannan i badkaret och fick den storsta bula jag sett sa tog vi taget ner till Penang. For nan timme sen kom vi dit och nu sitter vi pa ett stalle och njuter av nagra kalla bira. Vi kommer dock inte vara kvar har sa lange heller, utan fortsatter mot Indo.

Lehmans fredagsfräckis


"Bonden och pigan hade varit med kon hos tjuren för att få henne betäckt. På hemvägen sneglade bonden på sin unga piga och sa:
- Vad säger du, Anna. Får jag göra som tjuren?
Pigan rodnade och svarade:
- Gör som du vill. Det är ju din ko! "

Bangkok!


Japp, då var man framme i Bangkok, eller Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit, som det fullständiga namnet lyder.
Blir bara en natt här - One night in Bangkok, som Tollan sa - sen blir det tåget ner till Penang. Dags för Georgetown igen alltså.


Syns om sju veckor!


Japp, nu skiter jag i det här, nu är det dags för lite semester!
Indonesien och Australien står på schemat, med kortare stopp i Thailand och Malaysia.

Idag tar jag flyget (KLM) från Limpan via Amsterdam till Bangkok. Självaste Angeltorp ska visst med samma plan, men vi ska inte resa ihop sen. Däremot har jag några andra människor jag ska träffa där nere, följ bloggen så får ni se vilka det är (fast en av dem brukar sällan vilja vara med på bild, som ni vet vid det här laget...)

Här, Soi 13 i Bangkok (världens bästa bar), kommer jag att sitta om ett antal timmar. Av någon anledning blir ALLTID första kvällen i Bangkok något i hästväg när det gäller rumlande...
Fler rapporter följer inom kort.

Dagens fynd på hallmattan


Kom en laddning skivor idag, bland annat nya Babian, Sambassadeur och Kommun.

Första banden till Sköna Gröna Grebo


Då kan vi gå ut med de första banden till årets upplaga av SGG som går av stapeln 28/8. Det kommer att komma fler artister under våren, men vi mjukstartar med dessa fyra:

Helmut Jederknüller

Knasigt storband från Linköping
http://www.jederknuller.org/

6.08
Husbandet från Grebo

Izzy
Fyra tjejer från Kisa
http://www.youtube.com/watch?v=mnH9cpgnBm0

SAMS
Gubbar från Linköping (+Grebo)
http://www.myspace.com/nilleandmaas

Fjant-Jenne


Nej, nu får det banne mig räcka.
För ett tag sen läste jag att Gene Simmons hävdar att det är han som kommit på "hårdrockstecknet". Han skulle ha börjat med det som en slags hyllning till Spindelmannen (som gör så när han skjuter nät från handlederna) och sen ska hela världen ha följt efter honom.
Genast dyker ett antal invändningar upp...
1. Enligt Gene Simmons är det han som kommit på det mesta från influensavaccin till rymdfärjor och internet. Finns det något på jordens yta han inte har uppfunnit?
2. Hyllning till Spindelmannen? Det var den mest krystade förklaring jag hört på länge.
3. Och är det i så fall inte Spindelmannen som kommit på tecknet?
4. Simmons gjorde tecknet redan 1977 på "Love Gun"-omslaget, men hävdade då att det var för att han höll basplektrumet med de två mittenfingrarna. Hur ska han ha det?
5. Vem håller plektrumet så (vare sig man spelar eller inte)?
6. Både Beatles och Coven gjorde tecknet på skivomslag redan på 60-talet. Så i vilket fall var Simmons tio år efter sin tid. Eftersom Beatles dessutom är en av Simmons största inspirationskällor känns det inte heller helt otroligt att han stulit tecknet från dom.
7. Att det dessutom är ett åtminstone flera hundra år gammalt tecken från både medelhavsregionen och österländska läror struntar han också i.


Gest hos Tobi


David Gest - alltid färdfull och elegant.

Speeddejting


Äsch, hade egentligen velat gå på den där speeddejtingen som dom ska ha i simhallen 15 januari, men så fick jag veta att efterfesten ska vara på Platå och då känns det som att det kvittar...
Linköpings tråkigaste krog?

Så ung, så fräsch!


Roskilde för sisådär 15 år sedan...

På skiva: Stefan Sundström (Nolltretton, december)

Stefan Sundström

”Ingenting har hänt”

National

 

Soft vispop – Ja

Feta synthmattor – Nej

Dystert och melankoliskt – Ja

 

Cover på ”Nidälven” – Ja

Briljerar med sina textrader – Ja

Elgitarrer och rock´n´roll – Nej

 

Party och raj raj – Nej

Låtar för sena sommarnätter på landet – Ja

Tolfte plattan – Ja

 

 

3/5


Dagens Tobi


På skiva: Brothers of end (Zero, december)

Album

5/10

 

Brothers of End: The End

Playground

 

Det har pratats mycket om supergrupper denna höst. Vi har band som Tutankamon och Monsters of Folk där olika rockstjärnor har gått ihop för att dricka öl och skapa ett skojigt sidoprojekt. Brothers of End är ett annat sånt band, och i det fallet består medlemmarna av

The Cardigans-killarna Bengt Lagerberg och Lars-Olof Johansson Ståle samt Mattias Areskog från bland annat Consequences.

När man nu debuterar med denna nya konstellation bjuder man på finstämda sånger som sjuder av vemod och drömska känslor. Vackert, målande och stämningsfullt glider tonerna och den mjuka sången fram…och jag börjar gäspa. Skulle man göra en film om självmord på hösten och behövde ett soundtrack är det inte omöjligt att man skulle välja Brothers of End.


Rensning av skrivbordet


Nytt år - in med det nya, ut med det gamla. Här kommer lite bilder som legat på datorns skrivbord i väntan på att användas i olika blogginlägg. Nu rensar vi lite och börjar på nytt.

Lika som bär #73


Idol-Calle och Benny Andersson

สวัสด ีปีใหม่ 2010 (2553)


Sawas dee pe mai. Så var det 2010. Var på ett litet partaj hos Zelle och Marina igår.
Årets nyårslöfte blir att sluta röka...

Lehmans nyårsfräckis


"Cirkusen hade anlänt till stan för att visa upp sina talanger. I ena uppvisningsnumret har en man en krokodil med enorma käftar med sig in. Mannen drar ned sina byxor och tar fram sin lem.
-Nu mina damer och herrar skall jag stoppa in min lem i krokodilens gap. Jag kommer sedan att slå till krokodilen i nacken så att han med ett hugg stänger sina käftar.
Alla i publiken stirrar förväntans fulla. Mannen stoppar in lemmen och slår till krokodilen i nacken. Krokodilen slår igen sina käftar kvickt. Efter några sekunder drar mannen ut sin lem och visar publiken att den inte fått en skråma. Publiken applåderar och visslar högljutt. 
-  Är det någon i publiken som vill göra om det här?
En yngre kvinna reser sig då upp och säger försynt:
-Ja, om du lovar att inte slå mig så hårt i nacken"
 
 

Bloggdöden blir min vän


Det har talats om bloggare som en ny maktfaktor, som den nya journalistiken och så vidare. Det är givetvis rent trams. Inte minst på grund av att den genomsnittliga bloggen uppskattningsvis överlever i två månader. Sen märker folk att de inget har att säga och att folk inte vill veta vad de åt till frukost.
Kollar man bland mina länkar här bredvid så har de flesta slutat blogga eller gör det så sporadiskt att de lika gärna skulle kunna lägga ner helt. Likadant ser det ut i hela bloggosfären.
Själv har jag dock inga planer på att sluta.

RSS 2.0