Gott nytt år!


Bills kätbild


Bill hörde av sig och tyckte att elegansen och glamouren på de senaste kätbilderna varit på en för tok låg nivå. Så här kommer nu en kätbild som flödar över av extravagans.

Lehmans nyårsfräckis


En kvinna och en man är ute på Harrys på Juldagen.
Kvinnan säger:
- Om mitt högra ben var julafton och mitt vänstra ben var nyårsafton, skulle du kunna komma och hälsa på i mellandagarna...

Hallå Grand Hôtel


Nästa år så här dags har förhoppningsvis Bête Noire släppt sin nyårslåt "Grand Hôtel", men kanske slår texten in redan i år...
Nu blev ni nyfikna va? Men ni får vänta ett helt år på den rafflande upplösningen...

Dekadens under influens


Igår intervjuade jag Johan Kinde. Trots att vi snackade i över en timme har jag lika många frågor kvar.
Men det roligaste var inför intervjun när jag hittade en grej på nätet. Tydligen föreläste Kinde nyligen på en skola, och så här annonserades händelsen:

På temat ”I syndens dunkla extas: Dekadens under Influens” kommer Johan berätta om hur man dricker sig lagom salongs på gratis rödvin och stöter på 19-åriga praktikanter på PR-bjudningar i Stockholm. Efteråt hålls en öppen frågestund, men frågor om ”Lustans”-skivorna på engelska, ”A Place in the Sun” och ”Lustavision”, undanbedes.

Dessvärre verkar det som att Mullbergaskolan bara är fejk, en skämtblogg om en kristen friskola. Synd, den där föreläsningen hade jag faktiskt velat höra.

Ny leverans från Smörgåstårtemannen


Igår kom Smörgåstårtemannen (dvs Figge) på besök igen. Denna gång fick jag bara en bit, men å andra sidan slängde han med en öl också. Samt, kanske bäst av allt, en 2011-kalender som han visste att jag ville ha.
I gengäld tvingade han mig att spela "IFF".

Och tyvärr Per K, där rök Simhallskortet...

På skiva: Wahlström & Valiant (Zero, december)

EP

6/10

 

Wahlström & Valiant: Cool horse EP

Pophat Music

 

En retronörd och en drum´n´bass-producent har slagit sig ihop och skapat en sjuspårs-platta (varav tre av låtarna är remixer) som flirtar både med dansgolv och Nintendo. I grunden ligger tunga beats och dunkar, över dem blippar tv-spelstoner. En debut som kanske inte välter din jord, men erbjuder smårolig lyssning och en stunds party.


Det närmar sig...


Nu är det mindre än en vecka kvar innan jag drar iväg till hottentottar, zulufolk, kalahariöknen, vuvuzelor, klickspråk, vingårdar, pingviner, Nelson Mandela, surfbrädor, The Big Five och Taffelberget.
Igår bokade jag hotell för de första dagarna. Det ligger i Green Point nära Waterfront (precis hitom berget ni ser längst fram till höger). Bokade även bil för 15 dagar, ska ju bila från Kapstaden till Durban. Det kommer bli tajt, finns ju så otroligt mycket att se och göra, men man behöver ju inte hinna med allt, man kan ju faktiskt åka tillbaka. Framförallt är det sista sträckan, typ East London - Durban som ställer till det lite, men det ordnar sig nog.
Får nog helt skippa Lesotho, Drakensbergen och Afri-ski (det är ändå inte öppet nu), däremot står hela Godahoppsudden, vinområdet Stellenborsch och surfstället Jeffreys Bay högt på listan. Tänkte även hinna svänga förbi Knyssna, Grahamstown, Mthatha, Graaff-Reinet med mera. Ikväll planerar jag vidare...

Jürgens kätbild


Många har hört av sig och tyckt att Mr Shield såg för trevlig ut på sin kätbild. De menar att en riktig kätbild ska ha sug i blicken, se lite halvfarlig ut och väcka sexuella begär.
Vilket passar in ypperligt på Jürgen Krados kätbild - flukta och sukta!

På skiva: Skuggpoeten (Zero, december)

Album

5/10

Skuggpoeten: Skuggpoeten

Waxcabinet/David vs Goliath/Border

 

Embee från Looptroop Rockers har här skapat ett nytt, lite annorlunda projekt. Han har slagit sig samman med sångerskan Esmeralda Moberg och tonsatt ett antal texter av Roger Bergkvist. Texterna är egentligen dikter från boken ”Dikter från världens mitt med omnejd”, och Roger Bergkvist – ja, det är Embees pappa.

Resultatet har blivit låtar som rör sig nånstans mellan folkmusik, jazz och urban soul. Udda och småintressant, men är det egentligen så bra? Jag är tveksam.

 


Simma, någon?


Jag har två månader kvar på mitt årskort i Simhallen, men kommer inte att kunna nyttja det under januari och februari. Så är det någon som vill ha det så varsågod. Den första som kommer och hämtar kortet får det.

Shields kätbild


Efter Åsas snygga kätbild har det formligen forsat in nya kätbilder från folk. Först av alla var självklart Mr Shield som skickade in den här. Kolla vilken heting! Linköpings mest eftertraktade ungkarl?

Dagens Lehman


För den händelse att man skulle råka hamna i porrbranschen kan det vara bra att ha tänkt ut ett porrnamn. Det har givetvis Lehman gjort och det är: Dick Dangerous

Bloggrensning


Ring ut det gamla, ring in det nya.
Jag har märkt att jag bara har typ tre bloggar i min länklista som jag är inne på, så det är dags för en rensning. Och några nya kommer till.
Många personer bloggar ju två månader innan de märker att de inte hade mer att säga och lägger av. Eller så tröttnar de när ingen läser dem. Eller så har jag tröttnat.

Här är de som försvinner (lägger upp länkarna en sista gång om jag vill gå in och kolla nångång). Tack och ajöss!
http://www.myspace.com/betenoiresverige
http://nilorac.blogspot.com/
http://www.metrobloggen.se/ljungberga
http://kalee.blogg.se/
http://blogg.aftonbladet.se/8065
http://www.mange.zoomin.se/
http://solovyova.blogg.se/
http://jersha.blogspot.com/
http://overskattat.blogg.se/
http://kling.bloggplatsen.se/
http://listan.blogg.se/
http://magnusuggla.nu/
http://martinaph.blogspot.com/
http://niklaspalmer.wordpress.com/
http://nyalistan.blogg.se/
http://blogg.expressen.se/vagspan/
http://inane.3jean.com/
http://rockraven.blogg.se/
http://pily.blogg.se/
http://tobbeleffler.blogg.se/
http://tobbesokerfru.blogg.se/

Har som sagt även lagt till några i listan. Kolla bland "Länkar".

Nummer 4...


Igår var det dags för min fjärde chokladask den här julen. Lägg till det minst en ask som man proppat i sig under julafton hos folk och jag tror banne mig det är nytt chokladrekord den här julen...

Johannas blogg


Just när ni trodde att bloggdöden sköljde över landet så startar Johanna en blogg. Den finns på: http://nusse.webblogg.se/

Uno visar hårmodet 2011


Uno Friedner - bokare, hårmodell och internationell playboy - visar här vilken frisyr som kommer regera våren 2011. Vissa kanske tror att bratfrisyren är på utdöende, men som synes är den hetare än nånsin.

Jul 2010


Alla artister med självaktning, och även de utan, ger nångång i livet ut en julskiva/jullåt. Man kanske skulle satsa på det till julen 2011? Varför inte en splitsingel med Torbjörn & Nykomlingarna och Bête Noire?
Torbjörn & Nykomlingarna har ju gjort låten "Ensam i december" som är en personlig favoritlåt trots att jag nog aldrig spelat den live.
Bête Noire har ju "Grand Hotel", som visserligen är en cover som fått svensk text och dessutom handlar om Nyårsafton, men jag tycker den funkar ändå.

Att årets julklapp skulle vara surfplatta märkte jag inte mycket av, själv fick jag mest alkohol i olika former.

GOD JUL!


Elixir!


Så blev det då ändå en fröjdefull jul till sist. Det tog några timmar, men sen kunde jag lyssna på "Elixir". Och kolla omslaget - svinsnyggt som vanligt.
Efter ett par genomlyssningar kommer här några korta kommentarer.

1. Skönhet kräver ingen tolkning
Skönt driv. Lättfotad discolåt. Bra utan att knocka.

2. En enda kyss
Halvsnabb låt som funkar men känns lite anonym. Men Kinde var väl tvungen att skriva en låt med den titeln efter att boken kommit ut...

3. Eld & vatten
Kom på att han kört denna låt live tidigare. Sån där sval playboypop som jag tycker Kinde gör så bra. Elegant och väldigt tilltalande. Har gått från bra till fantastisk.

4. Förbjuden frukt
Nja, halvseg, halvtråkig och halvanonym.

5. Ung igen
Kinde ser tillbaka på sitt liv i denna ballad som egentligen inte är så märkvärdig, men som ändå tilltalar mig ganska mycket.

6. Det verkade så viktigt då
Har vuxit med tiden. Kändes lite tråkig i början men idag tycker jag den är riktigt bra.

7. Fascinerad
Ett pampigt anthem som sticker ut. Vackert och storslaget. Skivans bästa låt. Jag är fascinerad.

8. Tills gryningen skiljer oss åt
Nej, ingen ballad som jag trodde utan en studsig och snabb låt. Tycker dock inte den lyfter som inledningen ger aningar om.

9. Jag hade slutat drömma om att känna så här
Jag har alltid tyckt att den här låten har en väldigt bra grund men att Kinde inte riktigt får till det. Här låter den lite upphottad men når ändå inte ända fram.

10. Hon är allt jag ser
Denna halvballad har fått ett coolare arrangemang på skiva mot i tv. Kanske inget mästerverk men jag är lite småförtjust i den här låten, särskilt i refrängen.

11. Jag borde vetat bättre
80-talsballad som börjar försiktigt för att växa, blomma ut och avslutas i ett crescendo. Fast - den kunde faktiskt gjorts ännu bättre.

Lehmans julfräckis

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna glittra och glimma.
Ulla ligger i enslig gård
och har smekt sig själv i en timma.

Tomten smyger så tyst på tå,
in till Ulla och tänker då:
hon är nog tämligen slapp,
men detta får bli min julklapp.

Då märker tomten att just breve’,
ligger maken Oskar sovande.
Tomten funderar vad ska nu ske?
Det här var inte lovande.

Efter en stund han tar sitt beslut,
Att han ska chansa och få sej ett skjut.
Han börjar så sakteliga,
att denna husmor bestiga.

Ulla på rygg njuter så lätt,
och börjar stöna och tjuta.
Oskar vaknar med morgonspett,
och vill vara med och njuta.

Efter en akt på tre man hand,
drömde de sött om vinterland.
Snön ligger vit på taken,
tomten är kladdig i baken........


Årets julklapp har anlänt!


Dagens fynd på hallmattan är Lustans Lakejers nya platta "Elixir". Det är visserligen över en månad innan den släpps officiellt men jag fick den idag, eftersom jag ska intervjua Johan Kinde i mellandagarna.

Glädjen blev dock kortvarig, för snart upptäckte jag att det hade blivit nåt vajsing och att jag hade råkat få en tom skiva. I väntan på en ny platta, eller att jag får låtarna via mejl kan vi i alla fall ta en titt på låttitlarna:

1. Skönhet kräver ingen tolkning
(Fantastisk titel! En av de bästa någonsin)
2. En enda kyss
(Den som kan sin Kinde-historia känner till denna låt. Bête Noire hade dessutom en låtskiss som vi döpte till detta, men det blev till slut en helt ny låt som numera heter "Les noveaux riches". Tur det kanske.)
3. Eld & vatten
(Duett med Jenny Silver)
4. Förbjuden frukt
(Hade på känn att ordet "förbjudet" skulle dyka upp på nåt sätt...)
5. Ung igen
(Passar in i skivans tillbakablickande tema)
6. Det verkade så viktigt då
(Singeln, som ni kan kolla in på Spotify)
7. Fascinerad
(Titeln ger lite "Cynisk"-känsla...)
8. Tills gryningen skiljer oss åt
(Måste vara en ballad va?)
9. Jag hade slutat drömma om att känna så här
(Framfördes i Nyhetsmorgon, finns på nätet)
10. Hon är allt jag ser
(Den andra låten från Nyhetsmorgon, finns på nätet)
11. Jag borde vetat bättre
(...än att skicka en tom CD.)

Vilket väder vi har! Ja, ute ja...


Efter "extremkylan", "rysshettan", "polarkylan", "baltvärmen" och allt vad det har hetat kommer nu den bästa av dem alla: "Tyska skräckvädret"!!!! 

Liket lever


Igår var jag på Wandus Idrottslabb för att testa syreupptagningsförmåga och annat. Det gick oväntat bra och på pulsmätaren låg jag rejält över den förväntade maxpulsen. Det betyder att jag egentligen borde vara död nu. Eller att jag är synnerligen vältränad - vilket inte låter särskilt sannolikt...

Åsa Sjöberg sätter ribban


En del läsare tycker att det har varit lite dåligt med kätbilder på sista tiden. Det stämmer, och anledningen till det är att dom bilder som kommit in har varit för torftiga. De har helt enkelt varit för o-käta.
Jag vill därför lyfta fram lokaltv-profilen Åsa Sjöberg som jag tycker är ett föredöme i ämnet. Hon skickade över denna bild. Titta och låt er inspireras - såhär ska en riktig kätbild se ut!

Dagens Lehman


Lehman köpte för några år sedan ett hus i Rimforsa som hette "Villa Ester". Det lät dock lite töntigt tyckte han, så han ändrade namnet till "Vilda Fester".

Lustans Lakejer släpper "Elixir" den 26 januari


 

Lustans Lakejer släpper nytt album i januari 2011 –

30 år efter den första stilbildande skivan

 

Lustans Lakejer är tillbaka på den klassiska labeln Stranded med ett nytt album som släpps i januari 2011.

Plattans namn är ELIXIR och innehåller preliminärt 11 spår. Albumet är ett samarbete mellan produktionsbolaget Män av skugga, Universal Music och Stranded.

 

ELIXIR knyter an till Lustans Lakejers historia  – med musik och omisskännliga texter av Johan Kinde – men bär också prägel av synth- och popscenen anno 2010. Det har ett bitvis hårdare och tyngre synthsound än tidigare och ett högre tempo än det senaste albumet ”Åkersberga” (1999),  men innehåller även flera dramatiska ballader.

ELIXIR berör klassiska teman i Johans Kindes och Lustans Lakejers värld – passion, otrohet, förlorad ungdom och jakten på evig kärlek.

 

Under 2010 har Johan Kinde dessutom skrivit texter till Orups nya kriterkerhyllade album ”Född i November”, parallellt med studioarbetet på nya LL-plattan.

Detta var också året då Universal Music återlanserade den klassiska new wave-labeln Stranded, där Lustans Lakejer debuterade 1981. Under hösten 2010 enades Universal och ägarbolaget bakom ELIXIR om att skivan skulle ges ut på Stranded genom ett distributionsavtal med Universal Music AB. 

De 11 färdiga låtarna ägs av produktionsbolaget Män av skugga AB där Johan Kinde och tre hard-core fans (Gunnar Sonesson, Alexander Johansson och Johan Norberg) är delägare.

- Jag är stolt över slutresultatet.  ELIXIR är ett helgjutet men samtidigt mångfacetterat album och jag hoppas att det ska leda en ny publik in i vår eleganta och dekadenta värld,  säger Johan Kinde.

Producent för ELIXIR är Jan Lundkvist som även producerade ”Åkersberga”.

 

Johan Kinde och Lustans Lakejer har under sommaren gjort bejublade konserter på Forever Young-turnén,  och bandet kommer att framföra hela nya skivan vid en jubileumsspelning  på Debaser Medis den 17 februari, tillsammans med flera av sångerna från det första, legendariska albumet.

 

 


Dags för mer Radio Tobi?


Igår var jag i Norpan och kollade in nya Radio/TV-huset och hängde med Lasse A. Blev lite sugen på att börja köra radio igen, så vem vet, framåt vårkanten kanske Radio Tobi är i etern igen...

Ny platta med Electric Boys


Idag låter måhända Electric Boys gamla skivor lite daterade, men coola (och snygga!) Conny Bloom är ju fortfarande en rockstar av rang.
Nu ger man sig ut på en ny funk-o-metal carpet ride med en ny singel i januari och en fullängdare i mars.

Måndag i Norrköping


Idag är jag i Norrköping en sväng igen. Där sitter det såna här klistermärken på stan.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Bödelstaxa från 1736

Det kom ett önskemål från Wester att jag skulle slänga upp min gamla bödelstaxa från 1736 som jag hade på väggen under många år, så här kommer den:

Bödelstaxa 
År 1736

 

För halshuggning.

 

5 Daler

Särskilt för handens avhuggande.

 

2 Daler

Rådbråkande* och halshuggande o parterande och steglande på tvenne eller flera pålar.

 

15 Daler

Halshuggande eller steglande på en eller flera pålar.

 

10 Daler

Halshuggande och missdåres brännande å båle.

 

10 Daler

Upphängande i galge.

 

8 Daler

Kåk och hudstrykande.

 

3 Daler

Fördrivande utur stad eller härad.

 

2 Daler

Knipande med tång, var gång.

 

2 Daler

Brännande i pannan eller rygg med stadens eller häradets vapen för att visa att han var en missdådare.

 

2 Daler

Tungans avskärande.

 

2 Daler

Öronens avskärande.

 

2 Daler

     
     

Dessutom ålåg det bödeln eller bödelsknekten att prygla dårarna i dårhuset, men taxa härför är ej nämnd.

   

För spöslitningen vid pålen anlitades i regel icke bödeln utan en bödelsknekt från orten utförde detta, eller den länsmannen eller lagmannen utsåg härtill.

   
     

*Rådbråka=misshandla, krossa, tortera. Benen i kroppen slås sönder och av innan den dödsdömde halshuggs, därefter läggs kroppen på en stegel och huvudet hängs på en stör

 

Julfest


Var på julfest med jobbet i fredags. Min chef (vi kan kalla honom Kenny Billsson) fick lite dåligt samvete för det där Statoil-julbordet så jag fick hänga med till Borgen i Norrköping på ett riktigt julpartaj. Showen var inget vidare, utan riktigt dålig om man ska vara ärlig, men det var kul ändå.

Lika som bär #104


Efva & Eva

Eva (strippan från Trosa)


Mysteriet kan vara löst!
Under en herrans massa år har jag och mina vänner gått och undrat vad de egentligen sjunger på ett visst ställe i låten "Eva (strippan från Trosa)" med Jörgen Edman & Polarna, men nu verkar mysteriet vara löst.
Det var Willy "Kalufsen" Dahlqvist som avslöjade hemligheten och enligt honom går texten så här:

"Hon kallas stripteasedansös
Då är man generös
Dansen den är det rätt smått om
Men det gör detsamma för man jublar ändå
När hon står där utan en tråd"

Det vill säga att Eva kanske inte är någon vidare danserska, men man har överseende med det eftersom hon har andra kvaliteter.

Äntligen efter alla dessa år har jag fått reda på hur texten går!

Här kan ni själva lyssna på Världens Bästa Låt:
http://www.youtube.com/watch?v=PuVZHtlBwAg

Megatropolis?


Det här är ett förslag (förenklat utkast) till omslaget för Bête Noires nästa skiva, som vår thailändska manager skickade till mig. Vad tycker ni? Skulle det bli ett bra skivomslag?

Gårdagens fynd på hallmattan


Igår kom en tidig julklapp, nämligen en laddning skivor från Zero. Det var The Radio Dept, Kjellvander och lite annat smått och gott. Gött!

Lehmans fredagsfräckis

En ung man gick och lade sig, kysste sin fru och somnade. Plötsligt vaknade han och såg en äldre man i vit dräkt stå bredvid sängen.
- Vem är du och vad gör du i mitt sovrum?
- Jag är Sankte Per och du är inte i ditt sovrum, sa mannen.
- Va!? Menar du att jag har dött? Jag är ju så ung, sa mannen. Skicka mig genast tillbaka till min fru!
- Så enkelt är det inte, sa Sankte Per. Du har bara två möjligheter att komma tillbaka till jorden. Den första är som hund..
- Som hund? utbrast mannen. Nej det passar mig inte. Vad är den andra möjligheten?
- Det är att komma tillbaka som höna, svarade Herren.
- Okej, låt mig bli en höna! bestämde mannen.

Sagt och gjort. Den unge mannen förvandlades till en vacker höna och befann han sig åter på jorden, i ett hönshus. Snart kände han en märklig känsla i bakdelen.
- Jag exploderar, tänkte han. Det här var kanske inte en så bra idé.
Då kom en tupp fram till honom
- Du måste vara den nya hönan som Sankte Per berättade om. Hur känns ditt nya liv? frågade han hönan.
- Ganska bra, men jag har en så märklig känsla, som om jag ska explodera, svarade mannen.
- Ja, skrattade tuppen, du måste lägga ett ägg!
- Och hur gör jag det? Jag har aldrig lagt ett ägg!
- Du gal högt två gånger och sen pressar du så länge du kan. Så gör alla andra hönorna, förklarade tuppen.

Mannen gol två gånger och pressade tills det inte gick mer och ut kom ett ägg!
- Det gick ju bra! Jag gör om det, tänkte mannen.
Han gol igen och tryckte, och ut kom ytterligare ett ägg. Och eftersom det kändes så bra, gjorde han det en gång till. När han gol, hörde han plötsligt en röst:

- Pelle, vakna för helvete, du skiter ju ner hela sängen!


Julfest med jobbet


Min chef (vi kan kalla honom Kenny Billsson) är känd för att vara väldigt "ekonomisk", så jag hade inga högre förhoppningar om att få nån present eller liknande från jobbet till jul.
Men igår ringde han och bjöd mig på julbord nu till helgen.
"Vad nu då? Tänk så fel man kan ha", tänkte jag och började se fram mot ett dignande bord med julskinka, revbensspjäll och Janssons frestelse.
Sen fick jag se vilken sorts julbord han hade tänkt sig...

Dagens Lehman


Dagens "Dagens Lehman" är egentligen ett samtal som utspelar sig 3-4 gånger i veckan. Det brukar låta ungefär såhär:
- Tjena, det är Lehman. Nu jävlar ska du få höra nåt!
- Jaha, vadå?
- Jag gör nåt stenhårt! Vet du vad jag gör?
- Nej.
- JAG KÖR PÅ GAMLA E4:AN!!! STENHÅRT!!!

Team Benny Nilsson lämnar WO


Igår var jag i Norpan och gjorde lite allt möjligt. Intervjuade Fredrik J (& Hundarna), testade en hårborttagningsapparat, skrev en grej om liveband på Svea Skeppet, hängde på Asian Garden och snackade med en kille som ska köra levande talkshow på Östgötateatern. Sen skulle egentligen Team Benny Nilsson varit med i musikquizet på Munken, men båda mina lagkamrater hade förhinder så det blev inget. Jag gick ändå dit och tänkte käka och se om det dök upp nån man kände som man kunde bilda lag med, men alla bord var fulla redan vid 19 så jag köpte en Aladdinask (den gamla var slut...) och åkte hem. Så nu dröjer det ända till vårkanten innan Team BN kan ta tillbaka titeln...

Efterlysning!


För några år sedan var Promopop i ropet men på senare tid har det varit lite tyst.
Promopop marknadsförde demoband under ledning av den lokala nöjesprofilen Johan Berger, men nu verkar verksamheten vara nedlagd. Någon som vet nåt om vad som hände med Promopop och Johan Berger?

Onsdag i Norrköping

Inte många tillfällen kvar i Norrköping nu på ett tag, men idag är jag här igen och grejar lite.
Här kör även limousiner med bröllopspar fast på spårvagnsspåren.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Slicklapp - bra eller anus?


Det hetaste inom sex just nu är tydligen att använda en så kallad "slicklapp", dvs som en bit gladpack mellan mun och det man ska slicka.

Slicklappen är en tunn duk av gummi eller latex som läggs över partnerns könsorgan/anal.
Slicklappen används om du till exempel ska ha oralsex med en kvinna. Den skyddar mot könssjukdomar som kan smitta via mun till kön; klamydia och herpes.
Även vid analsex kan slicklappen komma till pass. Man bör undvika att slicka (även kallat rimming) direkt efter analt samlag, eftersom det då kan ha uppstått smärre, i övrigt ofarliga, blödningar. Dessutom, om partnern har en tarmburen infektion kan den lätt överföras till den som slickar.

Vad tycker ni om slicklappar? Är det verkligen det nya, heta eller är det bara idiotiskt?


Julefrid


Staken står i fönstret, Aladdinasken är inköpt och JP-bilden är uppe - nu kan julen börja!


De magra åren är förbi


Dags för STIM-utbetalning, och likt Petter konstaterar jag: "Det går bra nu, cashen rullar in som dom ska".
Utlandssatsningen börjar ge frukt, under punkten "Grannland" på avräkningen stod det nämligen: "Summa: 1,61 kr".

SGG 2011


Igår hade vi SGG-möte - och det verkar som att vi ska försöka köra ett år till.

Regn och annat ställde ju till det lite i somras, och vi gjorde en ganska stor förlust. Så en förutsättning för att det ska bli SGG även 2011 är att vi får in rejält med sponsring.

Har du ett företag som vill sponsra SGG?
Känner du någon som du tror är intresserad av att sponsra?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Mejla till skonagronagrebo@hotmail.com
Kolla in hemsidan www.skonagronagrebo.se
Eller lämna kontaktuppgifter här under kommentarer så tar jag kontakt.

Vakans i "Team Benny Nilsson"


På onsdag är det åter dags för musikquiz på Saliga Munken i Norrköping. Dessvärre är det framgångsrika laget "Team Benny Nilsson" en man kort, eftersom Uno "Bokarn" Friedner är och dricker Chang i Thailand.
Är det nån som är intresserad av att hoppa in som ersättare är det bara att höra av sig.

Tomtekväll i Dentusgrottan


Igår lirade Bête Noire i Dentusgrottan (i Grebo). Ljudet var kanske inte helt perfekt men måste nog säga att det var en av våra bättre spelningar. Publiken var på och vägrade låta oss gå av scenen. Fick köra "Saint Tropez", "Förbjudet" och "Andra mannen" två gånger. När nya EP:n kommer framåt sommaren blir det att köra ett nytt gig där.

Lördag i Grebo


Det blev en heldag i Grebo igår. Det innefattade bland annat Luciatåg i kyrkan (ovan) och julmarknad (nedan).

Och så lirade jag ju med Bête Noire i Dentusgrottan. Och där fick jag även en tidig julklapp av Figge/Dick Zeijlon - nämligen en hemgjord variant av min chilisnaps Dragons Breath som hette Dentus Breath. GÖÖÖÖTTT!

6.08 on tour


Igår var det dags för första julmaten. 6.08 lirade på en avdelningsfest på sjukan, 90 pers varav 90% tjejer. Och som vanligt är tjejer alltid bästa publiken, hade förhållandet varit det omvända hade det varit svinstelt tills alla blev fulla och sen hade allt ballat ur.

Dagens Lehman


Igår ringde Lehman igen och levererade ännu en livsvisdom:
- Fit*an blir inte större än man gör den!

Veckans Tobi


Lehmans fredagsfräckis


Tarzan och Jane möttes i djungeln.
Jane frågade: Tarzan, hur löser du sexbiten här i djungeln?
- Tarzan vet inte sex, svarade han.
Jane förklarade vad sex var.
- Ah, det! Tarzan göra det med hål i träd (vid namn Yuccapalm)
- Ja, men det är slut med det nu!
Jane klädde av sig och lade sig ner på marken. Hon pekade på de ställena som han skulle göra "det" i fortsättningen. Tarzan tog ett steg fram och sparkade henne mellan benen
- Aaaj, vad fan gör du!!??
- Tarzan bara kolla så inga jävla getingar i hål.

Bête Noire live i Dentusgrottan


Imorgon lördag 11/12 spelar Bête Noire på Tomtelördag i Dentusgrottan (ca kl 21).
http://www.dentusgrottan.se/
Dessutom är det julmarknad 14-16.

Kom och insup julstämningen i Grebo!

På skiva: Sonic Surf City (Nolltretton, november)

Sonic Surf City

”Pororoca!”

Killer Cobra Records

 

Norrköpingsbandet Sonic Surf City tillhör det absolut bästa i musikväg som kommit fram i länet så därför är det extra roligt att de efter ett decennium i tysthet väljer att åter vaxa sina brädor, dra på badshortsen och plugga in gitarrerna. Några livespelningar och samlingsskivor har det blivit under de tysta åren men nu är det dags för ett riktigt album, fullproppat med 16 nyskrivna soliga, somriga surfhits.

Jag var lite orolig innan att bandet skulle ha gubbat till sig, tappat tempo och velat ”utveckla” musiken. Lyckligtvis har inget av detta hänt utan bandet kör exakt samma, hårdnischade stil som tidigare. Det är texter om tailgatepartyn, snygga tjejer och att hitta de rätta vågorna. Och i musiken är alla de vitala beståndsdelarna på plats: snygga melodier, 60-talskänsla, ettriga elgitarrer, högt tempo och den kaliforniska känsla som gör att man bara vill skaffa en surfbräda, greppa ett sexpack och springa ner på stranden där det eviga sommarlovet pågår.

Surf´s up again!

 

4/5


Dagens Lehman


Igår ringde Lehman och beklagade sig som vanligt.
- Men Lehman, vilket fint väder vi har!
- Ja, ute ja...

Rickard Sjöberg - jag vet var du bor!


Men va fan...igår NIX:ade jag Postkodlotteriet för att slippa deras utskick- men inte hjälpte det. Nu har dom börjat skicka en massa mejl också. Det går fan inte att slippa skiten!

Onsdag vid singelbordet


Hängde vid singelbordet på EH igår igen. Tidigare har klientelet till 99% bestått av heta tjejer, men nu har tydligen även killarna börjat hitta dit. Vore det inte för den trevliga personalen hade jag dragit för länge sen.
Kanske borde prova Victoria Milan?

Nu får det banne mig räcka!


Snart brister det. Ett enda brev till från Postkodlotteriet och jag kan inte längre ansvara för mina handlingar. Rikard Sjöberg, du är härmed varnad!

Suck...


Här har man åkt och flinat åt alla stackare som ligger med bilarna i diket, men högmod går tydligen före fall. För nu är det jag som slutar köra bil när det är snöigt ute. Åtminstone i Norrköping. Och åtminstone på spårvagnsräls.
Jag erkänner: igår körde jag fast och blockerade vägen för spårvagnarna uppe vid Borgen.

Just vid det stället var det tydligen väldigt vanligt att folk (som inte är från Norrköping) klantar sig, särskilt de som kör efter GPS (vilket inte jag gjorde). Men det är ju ingen tröst när man får betala bärgning och annat (besiktning av spår, utryckningskostnad och sånt till Veolia). "Oj oj oj...det här blir inte billigt", var det första Veolia-gubben sa, och det blir man ju inte gladare av.

Men jag kom loss och kunde köra vidare, men kom för sent till en föreläsning jag skulle på. Så jag tröstade mig med lite indisk mat på Indra (bilden). Indiskt är ju alltid kanongott och Indra är ett supermysigt ställe. Dock var jag tvungen att klaga hos servitörn på riset som var torrt.
Ingen höjdardag alltså, och som grädde på moset fick jag sedan syn på en känd popprofil som jag har en liten "beef" med. För att sluta fred hälsade jag på honom, men han ignorerade mig totalt, så "beefen" lär fortsätta...

På skiva: Sissel Kyrkjebö (Nolltretton, november)

Sissel Kyrkjebö

”…til deg…”

Universal

 

Ja, det går ju knappast att klaga på rösten. Norska nationalklenoden Sissel Kyrkjebö har en ren klang och är fantastiskt tonsäker. I vanliga fall brukar jag undvika skönsjungande, finkulturella artister så mycket jag kan. Det brukar bli för präktigt, intetsägande och livlöst, och Sissel är även hon ytterst nära att falla ner i den gropen, men jag tycker trots allt hon sjunger innerligare och bättre än exempelvis hennes svenska motsvarigheter Carola och Helen Sjöholm.

Musiken kan beskrivas som folkmusikinspirerade visor, med mängder av fioler som doftar fjordar, fäbodar och filmmusik. Mestadels sjunger hon på svenska och norska men några engelska spår har också letat sig in i låtlistan. Det stora problemet jag har med denna skiva, hur vackert tonerna än klingar, är att Sissel verkar mer intresserad av att sjunga duktigt än av att vilja berätta något om sig själv, sin samtid, eller något annat som gör att låtarna känns på riktigt. Som mysstämningshöjare i vintermörkret lär dock denna platta fungera ypperligt.

 

2/5


Tävling!


Det finns ju som bekant ett rockband i stan som heter Vindra. En kompis till mig sa: "Vindra - vad är det för jävla namn på ett band?". Och det kan man ju onekligen fråga sig. Så här kommer veckans tävling:

Vad betyder ordet Vindra?
1. En liten väderkvarn man har i trädgården
2. Ett fabeldjur
3. Eget förslag, ange själv vad du tror

Tisdag i Norrköping

Idag är jag i Norrköping igen och jobbar.
Här tror man att Hageby är världens centrum.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Manager Wee


Med siktet att slå utomlands har nu Bête Noire skaffat en thailändsk manager. Det är den välrenommerade Lady Wee som ska få oss att erövra världen. Hon har bland annat kommit med ett coolt förslag på hur nästa Bête Noire-skiva ska se ut. Ett tag var hon även inne på att vi skulle byta namn till 2B NR1 för att nå maximal framgång i Thailand men har efter visst funderande kommit på att originalnamnet nog funkar bra också.

Däremot är ju Greboneserna som bekant inne på att byta namn. Även där har Wee några bra förslag. Dessa är:
1. 2Same
2. Tingtong Band
3. Gayhouse
4. Lazyhug
5. Freshbox

Vad tycker ni? Vilket av förslagen ska Greboneserna välja?

På skiva: Christian Kjellvander (Nolltretton, november)

Christian Kjellvander

”The Rough and Rynge”

Startracks

 

Inom svensk altcountry är Christian Kjellvander Gud. Det är inget fel på artister som Kristofer Åström eller Thomas Denver Jonsson men det känns som att Kjellvander ligger på en egen, högre nivå. Han har ett helt annat djup och tyngd än sina svenska kollegor, och står sig mycket väl även i en internationell jämförelse.

Här på sin fjärde soloskiva fortsätter han på den inslagna vemodsvägen med varm, jordnära musik i gränslandet mellan country, rock och singer/songwriter, eller det som ofta får beteckningen altcountry. Inga gamla fans lär bli besvikna, Kjellvander håller samma höga klass som tidigare. Man kan låta skivan gå på repeat och bara sugas in i hans dystra men hoppfulla musikvärld. Hans fantastiska sång, starka melodier och organiska ljudbild får lyssnaren att må så bra att man aldrig vill lämna den stämningen. Visst, det bjuds inte på något nytt utan Kjellvander ger oss exakt det vi känner igen och vill ha. Och för egen del har jag inte det minsta emot det.

 

 

4/5


Tävling!


Varför lägger jag ut denna bild?

På skiva: Frallan (Nolltretton, november)

Fredrik Jonsson

”Sånger från lämnade länder”

Promising/Warner

 

I musikbranschen handlar det mycket om tillfälligheter. Om man har kontakter, var man bor, att man spelar rätt sorts musik vid rätt tillfälle, om man lyckas bli spelad på radio och så vidare. Små detaljer kan i slutändan göra stor skillnad på vilken väg ens karriär tar.

Fredrik ”Frallan” Jonsson är världsberömd i Kisa och släpper nu sitt tredje studioalbum med landsbygdsrock i samma stil som Eldkvarn, Lars Winnerbäck och Ulf Lundell. Och musikaliskt befinner han sig på i princip samma nivå. Vissa kompmusiker är till och med samma. Men när det gäller uppmärksamhet i media, skivförsäljning och andra liknande mått på popularitet har han en rejäl bit kvar. Knappast någon utanför södra Östergötland har koll på vem Frallan är. Vilket är synd, för hans musik borde tilltala många. Med smårosslig röst och organiskt, varmt komp sjunger han om skogar, byar och det vardagliga livet på landsorten som alla känner igen men som alltför sällan besjungs. Och han gör det på ett sätt som är i klass med de nämnda namnen ovan.

 

 

3/5


Pubafton 1972


Nej förlåt, det var visst igår. Nolltretton hade pubkväll med ölprovning, quiz, musik, mat och raj raj. Stöld,Kräks och jag var på plats och njöt i fulla drag.

Veckans Tobi


På skiva: Britta Persson (Zero, november)

Album

7/10

 

Britta Persson: Current affair medium rare

Selective Notes/Razzia

 

Det kan bero på en så, egentligen, ovidkommande sak som namnet. Britta Persson är inget rockstjärnenamn, och kanske är det därför jag lite omedvetet jag har ignorerat henne. Jag har nån skiva som ligger nånstans i min stora skivhög och hennes namn har ju passerat omkring nånstans i periferin. Jag har hört nån låt här, läst nån rad där men aldrig på allvar brytt mig att kolla upp henne mer noga. Det är först nu på Britta Perssons tredje album som jag gett henne en riktig chans och det är jag glad över.

Musiken får kanske inte lyssnaren att haja till av överraskning, i princip gör hon inget som inte någon annan redan gjort, det handlar om pop som är ganska ordinär i sin form. Men det är väldigt bra ordinär. Britta sjunger bra, hon har vackra melodier, musiken känns självklar och det låter riktigt snyggt. Så mycket mer kan man inte begära. Och härmed lovar jag att i fortsättningen inte dissa artister bara för att de har ett son-namn.


Lehmans fredagsfräckis


Det var en man som kom in på en bar och såg en bonde sitta vid ett bord och sakta bli fullare och fullare. Han såg mycket deprimerad ut. Mannen gick fram och frågade:
- Vad är det som har hänt?
- Vissa saker kan man bara inte förklara, svarade bonden.
- Försök! Så illa kan det väl inte vara, uppmanade mannen.
- Bonden suckade och sa:
- Jag höll på att mjölka kon idag när hon plötsligt tog högra benet och sparkade omkull hinken och spillde ut mjölken.
- Det var väl inte så farligt, inte nog för att sitta här och supa dig full.
- Vissa saker kan man bara inte förklara, suckade bonden.
- Vad hände sen?
- Jag tog ett rep och band hennes högra ben vid båsets högra vägg, tog upp hinken och började mjölka igen. Men just som jag fyllt hinken sparkade hon omkull den med vänstra benet och spillde ut mjölken.
- Det var ju olyckligt men fortfarande inte nog för att sitta här helt nere och supa.
- Vissa saker kan man bara inte förklara, suckade bonden.
- Vad hände sen?
- Jag tog ett till rep och band hennes vänstra ben vid båsets vänstra vägg, tog upp hinken och började mjölka igen. Men just när jag fyllt hinken viftade hon omkull den med svansen och spillde all mjölken.
- Du har verkligen otur min vän, men är det verkligen tillräckligt för att vara så deprimerad?
- Vissa saker kan man bara inte förklara, suckade bonden.
- Vad gjorde du sen?
- Jag hade inte mer rep så jag tog av mig svångremmen och band hennes svans vid takbjälken... det var då mina byxor föll ned och min fru kom in och... vissa saker kan man bara inte förklara!
 
 

Sörpingbabes rock my waves


Sörping är som bekant stället att hänga på. Igår var jag där igen och kollade bland annat in nyöppnade Mimmis Hus samt nya saluhallen. Eftersom Sörpingbabes är så härliga som de är kom jag hem med brännvinsost, vitlökssalami och tre sorters korv. På Mimmis höll jag nästan på att klippa mig, men Henke avstyrde det hela.
Blev dock så exalterad över Sörping att jag krockade med bilen där - och nästan en gång till när vi kom hem.

På skiva: Junip (Zero, november)

Album

6/10

 

Junip: Fields

City Slang/Playground

 

Jag har svårt att bestämma mig för om jag tycker Junips debutskiva är tråkig eller skitbra. Jag tror det beror på när och hur man lyssnar på den. I vissa stunder blir den rytmiska och kontemplativa folkrocken exakt det man vill höra, i andra ögonblick sitter man bara och gäspar.

Junip är ju som bekant José Gonzaléz gamla band som bildades för över ett decennium sedan. Man hann bara ge ut en singel och en EP innan Gonzalez solokarriär kom mellan, därför har det dröjt ända till nu innan debutalbumet släpptes. Göteborgstrion, som förutom Gonzalez består av en trummis och en organist, ska nog ändå mest vara glada att den kända sångaren ingår i bandet. Det har givit mer uppmärksamhet än vad de annars skulle ha fått och redan innan skivan hade släppts var en världsturné inbokad.

Med grunderna i 60-talets folktradition, kryddat med experimentlusta och repetitiva tongångar blir musiken en mjuk och behaglig upplevelse som böljar och rullar fram. Och som sagt: i rätt sinnesstämning vill man bara omslutas och vila i de vackra tonerna, men upptäcker man Junip vid fel läge eller utan viljan att utforska musiken är det nog lätt att missa nyanserna.


En månad kvar...


Minus 20 när jag gick ut i morse...en månad kvar sen blir det Sydafrika...gött.

Onsdag vid singelbordet


Efter att Hanna hade lovat att satsa lite extra på singelbordet gick jag dit igår för kolla läget, men det var fortfarande rätt svårflirtat. Åtminstone med gästerna, däremot verkar det ganska lättraggat med personalen.

Torsdag i Norrköping

Idag är jag åter i Norrköping och röjer runt.
Där har man basketbollar, videoband och mikrofoner i julgranarna.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Årets julklapp!


För en gångs skull har Handelns utredningsinstitut rätt - Årets julklapp 2010 är en surfplatta.
Och allra helst då Sonic Surf Citys "Pororoca!".

Gran Prix


Var i Norpan igår och kollade in "Gran Prix". Det är en tävling där 10 lokala "kändisar" får klä var sin gran. Kan dock inte påstå att jag blev särskilt imponerad...

På skiva: Regina Lund (Nolltretton, november)

Regina Lund

”Return”

Vicisolum Record

 

Det är många som har åsikter om Regina Lund som artist. Hon framställs ofta som en mystisk, skum och flummig person som mest är allmänt konstig.

Lyssnar man på hennes nya, femte skiva gör hon inte direkt något heller för att ändra på den bilden. Hennes musik är faktiskt rätt flummig. Det handlar till stor del om kontemplativa ljudlandskap som Regina Lund kryddar med stön, prat, fågelkvitter och baklängessång. Mjuka gitarrer och försiktiga trummor smyger omkring och det blippar och bloppar. Det är bara vindsus och ljudet av vågor som rullar in som saknas. Till viss kan den new ageiga ljudbilden kanske förklaras med att fem av låtarna är hämtad från en tysk film som Lund medverkar i under 2011.

Dock har hon många fina melodier och bra sång. Felet är att det blir för tråkigt och likartat. Kanske har Lund också kommit på det, för i några nummer har hon kallat in gamla rockhjälten Conny Bloom som lägger på några feta elgitarrer och får henne att lägga mer tryck i rösten. Men på nåt märkligt sätt lyckas hon ändå undvika att fylla den snygga ytan med äkta liv och temperament.

 

2/5


RSS 2.0