Quireboys!!!

Var i Norrköping i torsdags och kollade in legendarerna Quireboys. Deras första platta "A bit of what you fancy" är sleaze-rock när den är som bäst. Snackade lite med kajalprydda sångaren Spike som var svintrevlig.
quireboys
Nollelva-kollegan Micke Sjöwall var med och förgyllde kvälllen.
micke
...och sen sov man gott på Hotel President.

Svenska Diamond Dogs inledde, sen körde Dan Baird (gamla sångaren från Georgia Satellites) som lirade godbitar som "Keep your hands to yourself" och "Sheila" som extranummer. Och sen avslutade Quireboys men sin vassa låtlista som förutom fyra låtar från nya plattan "Homewreckers & heartbreakers" innehöll bla "Sexparty", "I don´t love you anymore" och "7 ó clock".

C.I.A på Pub Grebo

Så här såg det ut i onsdags när det var säsongsavslutning på Pub Grebo:

Tv-krönika (28/5 -08)

Trista tisdagar

 

Vem bestämde att tisdagar skulle vara den tråkigaste tv-dagen? Någon gång, någonstans måste det ha beslutats i någon slags hemlig loge där enbart kanalcheferna tillåts vara medlemmar att det ska vara förbjudet att sända bra program på tisdagar. Hur förklaras annars tisdagarnas magra utbud?

Igår klockan 20 visades på de fem största kanalerna: "Kören - killar sjunger inte", "Där ingen skulle tro att någon kunde bo", "Life", "Äntligen hemma" och "Gossip girl". Det kändes som att flyttas tillbaka till tiden innan murens fall.

I sökandet efter något vettigt att se hamnade jag framför Kunskapskanalen och ett vetenskapsprogram om tid. Där konstaterades att tiden går långsammare när man har tråkigt och att människan är unik som kan planera för framtiden.

Det stämmer nog. Igår gick tiden verkligen långsamt och jag planerar att göra något annat nästa trista tisdag än att glo på tv.

 

BÄST: Thor Modéen

SÄMST: Elin Ek

DALAT NÅGOT EFTER SVINBRA START: "Dirty Sexy Money"


Pub Grebo-avslutning


Igår var en intressant dag på många sätt. Bland annat hamnade jag på Pub Grebo (sista innan sommaruppehållet) där C.I.A spelade.
Sen in till stan och glutta på OldTown på LÓrient.

Dagens Lehman


Lemmy är känd för att hans toalettbesök luktar väldigt mycket. En gång var han hos Plåtis Johansson och nyttjade badrummet där Plåtis mamma precis hade hängt upp en massa tvätt på tork.
Efter att han var klar kom mamman in och kände odören. Det stank nåt så fruktansvärt och hade satt sig i kläderna att hon var tvungen att tvätta om dom.

Krogkrönika


Behövs den elake kocken i Linköping?


Vad skulle stjärnkocken Gordon Ramsay anmärka på hos Linköpings krogar? Som helhet skulle han nog vara hyfsat nöjd.


Ni har säkert sett honom i tv-programmet "Den elake kocken", där han har i uppdrag att få krogar på dekis på fötter igen.

I ett avsnitt berättade Ramsay att 2/3 av de restauranger som öppnar i Storbritannien har kursat eller bytt ägare redan inom ett år. Det låter som en otroligt hög siffra, men så är ju inte heller det brittiska köket känt för sina kulinariska höjder.

Tittar vi på Linköping har vi inte alls samma höga omsättning vilket tyder på att stadens krogar åtminstone gör något rätt.


Ramsays knep för att få restauranger att gå bra är ofta skrattretande enkla, och så självklara att även folk utan restaurangvana skulle kunna ge dem. Det handlar om sånt som att inte krångla till saker, att vara engagerad och att ha rätt person på rätt plats.

En sak som Ramsay alltid påpekar är att nischa sig. Finns det tio thailändska restauranger på en ort bör man kanske öppna en fransk eller italiensk istället för en elfte på samma tema.


Vidare ska man ha en enkel meny. Att satsa på få rätter blir tydligare för gästen och billigare för restaurangen. Och att hålla priserna nere är också viktigt om man vill dra folk. Höga priser kan bara motiveras av motsvarande nivå på kvalitet.

En bra kock är en restaurangs viktigaste investering, vikten av bra råvaror kan inte betonas nog och misstagen ska alltid stanna i köket. Där har ni tre andra viktiga saker.


Hur klarar sig då Linköpingskrogarna? Tja, som helhet är det en ganska bra restaurangstad i förhållande till sin storlek. Vi har stor bredd och variation på maten, priserna är tämligen modesta, inredningsmässigt helt okej, personalen sköter sig bra och matkvaliteten är oftast inte mycket att klaga på. Visst finns det krogar där både service och matkvalitet kan förbättras en del, men det verkar som att Linköpings rykte som snobbstad även smittat av sig på restaurangbranschen för generellt hålls en riktigt skaplig standard.


Faktorer som hygien, organisation och ekonomi kan vara svårt att bedöma som utomstående, men eftersom så många Linköpingskrogar överlever länge så verkar det fungera ganska bra.

Hur det står till med just hygienen kan man ju faktiskt kolla upp. Vid Miljökontorets inspektion 2006 på stadens större restauranger med kvällsservering fick bara två krogar godkänt efter första inspektionen, vilket givetvis är ett klart underbetyg.

Nämnas ska dock att samtliga fick godkänt vid den uppföljande besiktningen, vilket är bra.


Men tv-kockar eller ej, det är ändå i slutändan vi som bor här i staden som har makten över krogarnas vara eller icke vara. Jag tycker vi kroggäster ska bli betydligt mer kritiska och välja bort de mindre bra restaurangerna och istället premiera de som anstränger sig.

Det vore kul att bli den första stad som skulle kunna be Gordon Ramsay fara och flyga om han visade sig här.


Dagens hopp om framtiden

"Han är 35 år, jag bara 17"

Eva Rusz svarar på frågor om relationer

Fråga: Jag vet inte om det här är ett "riktigt" problem. Jag har lyckats att bli kär i en man, han är 35, jag är 17. Bara det måste låta idiotiskt. Men jag kan verkligen inte hjälpa det...

Här har du hela frågan och svaret:
http://www.aftonbladet.se/karleksex/fragaeva/article2540153.ab


Intervju med Snusk-Pia


Eftersom det varit tyst om Snusk-Pia ett tag cyklade jag förbi Lustgården idag för att kolla läget och passade samtidigt på att göra en intervju också.

Hej Pia!
Jag har tänkt på att du borde ha lite fräckare kläder när du säljer en massa sexsaker.

- Nej, man ska inte vara för porrig, utan ge ett seriöst intryck även i en sån här affär.

Du som är expert: vilken ställning är bäst?
- Nu måste jag tänka efter...jag kommer knappt ihåg hur man gör...

Vilken var den första ställningen du körde då?
- Det var nog missionären, tror jag.

Vem var det med?
- Det säger jag inte.

Hur gammal var du?
- Jag var ung och fräsch - precis som nu!

Vilken är den mest kända person som handlat av dig?
- Det kan jag inte säga, men jag har faktiskt haft ganska så många kändisar här inne.

Hur stor är den största erigerade penis du har sett?
- Den var väl dryga tjugo. Han sa själv att den var 22...

Vad är idealmåttet enligt dig?
- Det där med att storleken inte har nån betydelse är inte helt sant. För lite betydelse har det faktiskt. Men det viktigaste är ändå tekniken. För om en kille har en väldigt stor penis men inte kan använda den så spelar det ingen roll.

Mina ex-kex 14


Namn: Anna
Story: Festivalförälskelse
Därför sprack det: - För att han envisades med att ta kort på mig där jag inte ser klok ut

På skiva: The last days of disco

The last days of disco

"The last dance LP"

BD Pop/ UniversalDubbeltramp och elgitarrsolon - Nej

Gästas av bland annat Promoe, Sleeping Giants och Cee-Rock - Ja

På gång i Italien - Ja

 

Klas Granström från Robinson -99, samt polaren David Åström - Ja

Ojämnt och spretigt - Ja

Svenska texter - Nej

 

Hip hop, soul och jazz i mix - Ja

Osvängigt och stelt - Nej

Från Luleå och Boden - Ja

 

3/5


Veckans Myspace


Ondare än så här blir det inte. Åtvids blackmetalmaffia med Mårten, Kamijo och grabbarna ligger bakom.
http://www.myspace.com/abemal   

Lika som bär 23


Gubbe på affisch i Thailand & Lehman

Årets video!

Nu har den kommit: George Jonas med "Careless Whisper". Framförd i vintras på en svettig karaokebar mitt ute i djungeln på Koh Samui.

På skiva: Amanda Jensen

Amanda Jenssen

"Killing my darlings"

SonyBMG

 

Det är en sak att vara cool och alternativ i "Idol". Där räcker det ofta med att inte lyssna på sina föräldrars musik för att anses vara en rebell.

Det är en helt annan sak att vara det i den "verkliga" popvärlden. Där krävs det mycket mer än så.

Amanda Jenssen var ett befriande inslag i senaste "Idol", en liten retsam tagg som stack och smårispade lite i den annars så välputsade och tillrättalagda "TV 4"-ytan. Nu när hon ska göra sig en sångkarriär utanför tv-programmet finns det inget alternativt eller särskilt uppseendeväckande över henne. Hon är en produkt som alla andra "Idol", "Fame Factoty" och "Popstars"-deltagare. Jag tror inte mer på henne när hon sjungande ber om kärlek än när säg ...Darin gör det.

Däremot är hon en ganska bra produkt. Musiken är stundtals ruskigt vass och Amanda har en personlig röst, men man hakar lite för tydligt på den Duffy/Amy Winehouse-trend som råder med 60-talssoul, klockspel, brökande saxofoner och skönt sväng. Det hade varit jättebra, om man bara hört mer av Amanda själv.

 

3/5


Tv-krönika (21/5)

Schlagfärdiga kommentarer

 

På torsdag ska Charlotte Perelli försöka kvalificera Sverige till finalen i Eurovision Song Contest. Igår visades den första semifinalen där ett gäng andra länder försökte med samma sak. Musiken var i vanlig ordning fullkomligt ointressant, behållningen med programmet ligger istället i kommentatorernas presentationer av artisterna.

Om Estland säger Kristian Luuk uppriktigt:

- Det är faktiskt ett av tävlingens sämsta bidrag, och drar en parallell till Galenskaparna.

Om Israel säger bisittaren Josef Sterzenbach:

- Det är ett vackert språk att sjunga på. Uppenbarligen utan att märka att det är engelska låten framförs på.

Ibland verkar det inte finnas så mycket att säga:

- Nu är det dags för San Marino, en av Europas äldsta demokratier - alltid nåt.

Vi får också veta att Belgien sjunger på ett påhittat låtsasspråk - för andra gången. Och det intressantaste med Slovenien är tydligen att sångerskan har en delfin tatuerad på bröstet.

Sen kommer Norge:

-Lite Amy Winehouse...om man ska vara snäll.

Allra bäst är vad Luuk säger efter Polen:

- Slå er i ansiktet om ni håller på att somna.


På turné, på turné, vi ska alltid va på turné...

...och stå på scen och tjuta och gapa och röka och pippa och supa och rapa - och halstrat och grillat och bira och rödtjut och all världens piller så håller man ut....på turné!

Uppladdningen skedde på Karins och Sannas fest på 55:an, sen blev det Fornåsa.

Sverigeturné!!!


Idag börjar börjar popbandet 6.08 sin Sverigeturné. På dom första gigen blir det bara jag och Phalén men på turnéavslutningen i Grebo är även Persson med.

Här är alla datum:
24/5 Fornåsa
31/5 Åtvidaberg
7/6 Linköping
23/8 Grebo
(Obs! Fler datum kan tillkomma)

Läs historien om 6.08 här:
http://www.skonagronagrebo.se/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=36

Årets festivalband klart!


Att sätta ihop festivalbanden blir värre och värre för varje år. Detta är det elfte i ordningen vilket betyder att sisådär 300-400 låtar redan avverkats. Så det blir ju inte direkt lättare att hitta bra kult-låtar.
Först tog det totalstopp men som genom ett trollslag fick jag tag i så många låtar som jag länge letat att jag inte bara fick klart årets band utan även mycket av NÄSTA ÅRS band.
Hur som helst så sker årets releaseparty på självaste Nationaldagen den 6/6. Platsen är som vanligt Kristna Studentbacken vid Stångån. Dvs slänten på Tanneforssidan 150 meter från Drottningbron. Klockslaget är 14.00.

Veckans idol


Alf Robertson!
Sveriges enda riktiga countrystjärna. Ingen annan kan sjunga om hundar som dör, Finlandsbåtar, hotellstäderskor och grisar som ska matas med samma trovärdighet som Alf.
Ingen svensk artist har heller legat med fler småstadskvinnor än han, och få har levat ett hårdare liv. Han överlevde Estonia genom en dubbelbokning men flaskan har varit nära att ta kål på honom.
Tre hjärtinfarkter och två stroke senare kanske han inte har så långt kvar. Vi måste boka honom till SGG nästa år!

Lehmans fredagsfräckis


Fadern går förbi sin fortfarande hemmaboende dotters sovrum och märker att
hon "leker" med en jättedildo. Han utbrister:
- Vad i helvete gör du?
Dottern svarar:
- Det kan du väl se. Jag är 25 år och ogift. Jag måste väl få något!
På kvällen går hon förbi tv:n där pappa sitter med ett par öl och hennes dildo.
- Vad gör du? säger hon.
Pappan svarar lugnt:
- Jag tar mig en pilsner med min svärson.

Hultan?


Det börjar snart att dra ihop sig till Hultsfred igen. Jag ska givetvis dit i år igen men flera andra medlemmar i Camp Grebo har börjat komma med krystade undanflykter. Så jag tänkte höra mig för om det är några andra därute som ska ner till Hultsfred?

Lika som bär 22


Frasse, Nazze och Hasse (G).

Rockfesten i Gammelkil


Oj oj oj...på lördag smäller det. Då är det dags för Rockfesten i Gammelkil med idel tuffa band: Axewitch, Marys Creek, Per Kardell Band med flera.
Läs mer här: http://rockfesten.googlepages.com/

Årets FILF - deltävling 2

Från den första deltävlingen gick Pierre vidare till finalen i omröstningen om Årets FILF 2008.
Nu är det dags för kvalrunda 2, rösta på någon av dessa fyra:

BABE PATTE


BABE WESTER


BABE USTAV


BABE MICKE

Mina ex-kex 13


Namn: Maria
Story: Fester på Ekstigen under tidigt 90-tal...sen sa det "klick"
Därför sprack det: -Han började springa efter Johanna Wester istället

Tv-krönika (20/5 - 08)

Missarnas måndag

 

Ända sedan den nya svenska dramaserien "Sthlm" började visas för fyra veckor sedan har jag tänkt att jag skulle börja följa serien. Igår lyckades jag för första gången se lite av ett avsnitt och det visade sig vara riktigt bra. Så det verkade vara en rejäl miss att jag upptäckte programmet när det bara var två avsnitt kvar.

Samma sak med den nya omgången av "High Chaparall".  Denna gång har Filip & Fredrik bara fixat ihop en miniomgång på tre avsnitt, så när jag igår hittade serien efter att ha missat den förra veckan återstår bara ett enda program. Å andra sidan var den gamla "Beverly Hills 90210"-stjärnan Shannen Doherty gäst igår så det kompenserade nästan missandet av premiäravsnittet.

Den tredje missen igår var av det motsatta slaget. Trean har börjat visa "Terminator: The Sarah Connor chronicles" som är en spin-off av "Terminator"-filmerna. Igår visades avsnitt 3 och 4, men trots att serien hyllats av Arnold-fansen visade det sig vara en typiskt medelmåttig amerikansk tv-serie.

 

REPRIS, SNÄLLA: Den franska tecknade tv-serien "Det var en gång".

FRÅGA: När kommer Sasha Baron Cohens Bruno-film?


Årets SGG-affisch!


Här är årets SGG-affisch, snygg va?
Finns snart på ett elskåp nära dig.
Tack Robban!

Dagens Snusk-Pia


Vart har Snusk-Pia tagit vägen? Det har varit tyst om henne ett tag nu. Har hon skaffat sig en älskare? Nån som vet?

Fråga


Tycker mannen längst till höger ser bekant ut. Nån som känner igen honom?

Lika som bär 21

hawkey
Wille Crafoord och Hawkey Franzén

Två skivor

Singel

Betyg: 5

 

Moonlight Cove: I don´t wanna go

Kinetophone Movies & music/ Klicktrack.com

 

För några år sedan var sångaren med i Fame Factory och hamnade så småningom i Melodifestivalen. Lyckligtvis tog han sitt förnuft till fånga och satsade vidare på sitt gamla band i stället.

Moonlight Cove spelar poppig synthmusik, lätt mollanstruken men lättlyssnad, melodiös och absolut inte utan kommersiell potential.  Det låter faktiskt riktigt trevligt.

Måhända är inte uttrycket särskilt unikt eller spännande, men ibland räcker det med ett gott hantverk och lite avslappnad attityd för att jag ska ropa "hurra".

-------------------------------------------------------------------------------------------
EP

Betyg: 4/10

 

The Recon: Earth is crying

Musichelp.se

 

Tomelillabröderna Joakim och Jimmy Nilsson bildade The Recon 2005. Dom hade säkert ingen större ambition än att ha roligt och att det skulle låta bra om musiken.

De har lyckats och inget ont i det, men MITT jobb hade varit betydligt roligare om de hade haft större planer än så. Jag har ju hört denna typ av mjukrock/ scandicana tusen och åter tusen gånger tidigare. Kompetent framförd, men tråkig så man somnar och mer identitetslös än Sanna Nielsen.

Det känns som att kvoten är fylld och att det som The Recon gör mest känns som en seg upprepning.


Premiärrep för Snusk-Tobbes band


Ikväll repade Snusk-Tobbe med sitt band för första gången. Åtminstone delar av bandet. Deras identiteter är hemliga men ni ser deras ryggar på bilden.
Premiärgiget kommer att ske på SGG den 23/8.

Grattis Richard!


Idag var jag ute hos min trevliga brorsa Ricke P som fyllde år. Säg gärna grattis om ni träffar honom.

Bête Noire i studion


Igår hade Linköpings hetaste synthband Bête Noire bandmöte igen, och nu börjar dansgolvsfyllaren "Fåfängans Pris" snart bli klar. Ett litet smakprov i videoform ser du här:

Alla bokningar klara till SGG -08


Nix pix, det blev inget med det där sista stora bandet till SGG. Det blev lite vajsing med datumen så dom hade redan en spelning då. Fast dom är preliminärbokade till nästa år. Tror förresten redan vi har 6-7 bokningar mer eller mindre klara till nästa år.

Det betyder hur som helst att alla årets bokningar är klara, och här är namnen:

Perssons Pack
Per Persson är inte bara landets tuffaste scenpersonlighet utan även en textförfattare i absolut toppklass.
Nu kommer han till Grebo med sitt pack för att visa hur svensk folkrock låter när den är som bäst.
http://www.myspace.com/perssonspack
http://www.perssonspack.com/


Guldgosse
n
Rimforsas svar på Håkan Hellström
http://www.myspace.com/guldgossen 
 
Svensk Pop
Som namnet avslöjar handlar det om svensk pop -med sanslösa texter
http://www.myspace.com/svenskpop
 
OldTown
Skrovlig folkrock
http://www.myspace.com/oldtownmoe 
 
Café 33
Vispop på skånska
http://www.myspace.com/cafe33 
 

Fredrik Zeijlon
Grebokille som skriver visor i absolut toppklass

http://www.youtube.com/watch?v=gKrSzjcuYUQ
http://www.youtube.com/watch?v=Y0mbcofdnbI


Folke Likvit
Pensionärernas casanova


Emla 
Skönsjungande Grebotös som visar att det finns hopp om framtiden

6.08
Festivalens husband


Per Gössel
Sommarhittarnas konung


Nicklas Brännström
Linköpings stora stjärnbasist
http://www.myspace.com/nicklasbrannstrombassartist
 
Three of Diamonds
Det nya framtidshoppet från Grebo
http://www.myspace.com/threeofdiamonds3 


Snusk-Tobbe

Har skaffat ett kompband som får mer tryck i hans fräcka visor


Mårten Jansson
Tillsammans med Palatsorkestern släppte han den kanonbra skivan "Den siste dåren". På SGG kör han själv, men glöm inte att ropa efter hiten "Följ mig till Sundbyberg".
http://www.moppetron.se/
 
Lilla gänget
Rutinerade rockers för oss tillbaka till 50-talet


Little Marbles
Två charmiga Norrköpingstjejer får oss att sätta blommor i håret och längta tillbaka till Woodstock -69.
www.myspace.com/littlemarbles


Lerkruka
Linköpingsband vars mörka pop för tankarna till band som [Ingenting] och Kent. På SGG begår man sin livedebut!
www.myspace.com/lerkruka  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sköna Gröna Grebo äger rum i Grebo den 23/8 och du hittar mer info här:
http://www.festivalinfo.se/?uid=1008
och här: http://www.skonagronagrebo.se/


Tv-krönika (15/5)

Hockey ger liv till TV 6

 

Av alla kanaler jag får in är förmodligen TV 6 den jag tittat minst på. Åtminstone fram tills nu, för i år har ishockey-VM flyttat från TV 3 till just TV 6. Och även om jag numera följer den där c-turneringen allt mer sporadiskt så har jag sett en del hockeyglimtar och igår när kvartsfinalerna började så fördubblades i ett huj antalet minuter jag ägnat åt kanalen i år.

TV 6 är ju den svenska tv-kanal som har genomgått flest och konstigast metamorfoser genom åren. Den startade som "kvinnokanal" och har sedan dess haft så många ansikten att Joycelyn Wildenstein skulle vara avundssjuk. Naturkanal, actionkanal, mjukporrkanal och nu alltså sportkanal. Har jag glömt något?

Hur som helst är det säkrast att kanalen njuter av uppmärksamheten medan den kan. Weinhandls mål i förlängningen gör att den konstgjorda andningen fortsätter ett tag till. När hockey-VM är över kommer allt att gå tillbaka till det vanliga - att ingen tittar.

 

SER FRAM EMOT: "Den elake kocken" på söndag i TV8

SER INTE FRAM EMOT: "Power of 10" på Kanal 5


Sista bandet (?) till SGG -08


Då har vi även bokat det dysterpoppiga Linköpingsbandet Lerkruka till Sköna Gröna Grebo - 08. Låter lite som [Ingenting] om ni frågar mig. Och det betyder ju att det är svinbra.
Och därmed är programmet till SGG-08 fullt.
Fast......vi jobbar med en bonusbokning som vi måste klämma in på nåt sätt. Vi får väl börja en timme tidigare eller nåt.
Lerkruka kan du lyssna in dig på här: http://www.myspace.com/lerkruka   
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mer info om Sköna Gröna Grebo -08 finns här: http://www.festivalinfo.se/?uid=1008
och här: http://www.skonagronagrebo.se/

Lika som bär 20


Big Ben aka Thing & Göteborgspolitikern Göran Johansson

Vilken flopp!


Idag hade Corren en helsida om allas vår Mankan Sköld.

Lehmans fredagsfräckis


Paret ligger i en 69:a med henne överst, då hon plötsligt släpper en fis.
Hon vänder sig om för att säga ursäkta, men utbryter istället:
- Jösses har du fått fräknar?

Veckans Myspace

Mycket är ren skit, men ibland var Berndt Dahlbäck lysande. Som i "Nu är den slut" - en låt som bara består av en massa låt-slut.
http://www.myspace.com/berntdahlback  

What ever happened to Baby Jane?


Har varit ytterst skeptisk till att åka upp till Peace & Love i år. Det enda jag velat se var i princip hemmasonen Space Age Baby Jane. Men nu meddelas att även Lasse Lindh kommer och att Thåström gör en exklusiv spelning. Dessutom lirar även Sahara Hotnights, Kent, Hives, Petter, T(I)NC, Anttila, Pistols, DLK, Håkan, Mando Diao och V Maggio, så det lutar nog åt en Borlängetripp i sommar.

Mina ex-kex 12


Namn: A.K.
Story: Träffades en midsommar i Phaléns torp
Därför sprack det:  - Tobi var allergisk mot min katt. Och så hade han lite svårt för den där parmiddagen jag tog honom på.

Dates from hell


Fråga:
Kan en kväll ses som misslyckad om man sitter hemma och är inställd på en lugn kväll, får ett samtal från en trevlig tjej som vill att man ska komma och dricka vin, sticker dit, får en två timmar lång utskällning, tvingas hetsdricka vin och tjejen försvinner med en annan kille?

Icke!

Jag skrev för ett tag sen om att jag skulle tjäna pengar på bloggen genom att börja skriva positivt om vissa produkter mot betalning. Ska bara meddela att det inte blir nåt med det. Vid närmare eftertanke har jag kommit fram till att det går emot alla mina principer. Jag kommer ICKE att sälja mig till kapitalet!

Rösta fram Årets FILF 2008

Efter att ha utsett Anna Wiström till Årets MILF är det nu dags att rösta fram den manliga motsvarigheten - Årets FILF. I den första deltävlingen kan ni rösta på dessa fyra:

BABE PIERRE


BABE LEMMY


BABE JERRY


BABE PETER

Magsaft 13
Dagens Tobi


Lika som bär 19


Jolly Jumper och Ronaldinho

Måndag i Norrköping

Var i Norrköping och jobbade idag. Där är cowboyhatt högsta mode.

Bara i Norköping barn, bara i Norrköping.

Mina ex-kex 11


Namn: Renee
Story: Ett bilateralt utbyte mellan USA och Sverige med dåligt slut
Därför sprack det: -Well, I am not a mormon but I sort of believe in polygami. Tobi didn´t...

Grillfrossa!

*
I år ska det banne mig slås rekord i grillning!!!
Skål
Det är ju...SÅ JÄVLA GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTTTTTTT!!!!!!!!!
Jocki!!!
Så alla ni där ute: har ni grillfest på gång - ring mig!

2008 har börjat bra. Hittills har jag hunnit med fyra grillningar: Nicke & Åsa, Zelle & Marina, sommarstugan och ikväll på min balkong.
nä...nä...nä...
Vad tror ni kan vara ett realistiskt mål att satsa på? 30 gånger? Juni, juli, augusti = 12 veckor. Grilla 30 ggr = nästan tre gånger i veckan.
G
GRILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLA!!!!!
nt

SGG närmar sig...


Kände bara för att sätta in den här bilden. Den känns så mycket SGG. Folk man känner sitter och småpratar, klappar händer och har trevligt. Är lite halvpackade. Kvällssol. Publik lite huller om buller. Buskar, träd och falu rödfärg. SKÅL!

Tv-krönika (8/5)

Svart för vita duken

 

Efter 52 år gick ridån igår ner för SVT:s äldsta program "Filmkrönikan". Det kom knappast som någon överraskning efter de senaste årens vilda experimenterande med form och programledare. Och faktiskt så har inte programmet, så som det sett ut det senaste decenniet, något större existensberättigande. SVT borde kunna mycket bättre än att bara visa några klipp och sätta betyg på veckans filmpremiärer. Var är debatten, var är analysen och var är granskningen? Varför har vi inte sett en filmens motsvarighet till musikens "Studio Pop" och "Musikministeret"?

Även om antalet biobesökare kanske minskar så ser vi förmodligen mer film än nånsin. Varför har vi knappt sett ett enda inslag om utomhusbio, ideella filmföreningar och, framförallt, filmens enorma spridning i digital form?

Gårdagens program visade tydligt vad som varit snett med "Filmkrönikan". Istället för att berätta om vad som kan vara tidernas maffigaste filmsommar ägnar man hela programmet åt nostalgiska klipp med tidigare programledare.

 

SVERIGES ÄLDSTA 31-ÅRING: Elin Ek (Psalmtoppen, SVT). Har alltid sett ut att vara 52.

VÄRLDENS YNGSTA 47-ÅRING: Michael J Fox. Blir aldrig äldre än 19.


Web 2.0 som sagt...


Veckans Tannefors


Nu får det banne mig vara slut med att cyklisterna sneddar över gräset! Så tänkte gatukontoret och planterade ett träd mitt i cykelstråket för att få slut på illdådet. För det är ju helt omöjligt att cykla bredvid.

Pingstafton i Röbäck


Idag åkte jag ut till morsans och farsans sommarstuga och grillade. Patte & Lotta och en massa ungar var också där.
Gött att leva i hänryckningens tid!

Nej, inte igen!


Idag hade Corren en hel bilaga om 60-talet, självklart signerad Lollo Asplund. Denna gång nöjer jag mig med att publicera ett SMS jag fick 11.58:
"Nu säger jag fan upp Corren. Ännu en bilaga med Lollos unkna nostalgi. Fy fan..."

I hänryckningens tid


Aaaaaaaaah!!!! Först blev det en AW på Linköpings Fawlty Towers. Sol, billig öl, trevlig personal och smörgåstårta.
Sen gick vi hem till Z o Marina och grillade.....mmmmmm!

Sen hamnade jag på Agusons spelning på L´Orient.
Klipp finns här: http://www.youtube.com/watch?v=jPvRhL-Dopg

Premiär för Sybil´s Smörgåscafé


Idag mellan 15 och 18 är det smygpremiär för Sybil´s Smörgåscafé på Linköpings Fawlty Towers, dvs Park Hotel. Det blir trubadur, nån form av bjud-buffé och stor stark/ vin för 35 pix. Kanal Lokal är på plats och filmar.
Under resten av sommaren kommer man köra på torsdagar 16-19.
Jossi och jag ska dit vid fyrasnåret. Nån som är sugen på att hänga på? Hör av er eller dyk bara upp.
http://www.fawltytowers.se/movies/Sybils.wmv

Magsaft 12

BöB 1
Dags för ett av de bästa reportagen i Magsafts historia: besöket på Blue Öyster Bar
BöB2
BöB3

Lehmans fredagsfräckis


Denna vecka bjuder Lehman på ett litet potpurri av kortisar:

*Vet du vad höjden av kvinnlig kåthet är ?? Det är när hon sätter sig och
får vattenplaning.

*Vad får man om man tankar en bil med Viagra??? En pickup.

*I only have sex on days that begin with T:
Thanksgiving,
Tuesday,
Thursday,
Tomorrow,
Thaturday,
Thunday.. Every Thucking Day!

*LICKING A PUSSY IS TO PLAY WITH THE MAFFIA. ONE WRONG MOVE AND YOU ARE IN
DEEP SKIT!!!

*Alla mäns dröm är att få en kvinna ned på alla fyra, iklädd svarta
lackstövlar, konduktörshatt och med en grön flagga i handen medan hon ropar:
- "Klart i spår två".

*Alla vet vad en 69 är. Men vet du vad en 11är. Det är när man lägger satsen
så hårt i munnen, så att det sprutar ut genom båda näsborrarna.

På skiva: Caesars

Caesars

"Strawberry Weed"

Dolores/EMI

 

Det finns ett kul klipp på nätet där Caesars åker runt och spelar på pensionärshem för att de är de enda som fortfarande köper cd-skivor. Allra roligast är när Jocke Åhlund säger: "Lyckas vi sälja 100 skivor får vi guldskiva".

Men om nu cd-skivan är död som format, varför väljer man då att spela in en dubbelplatta?

Ett dubbelalbum är för övrigt nästan alltid för mycket, i de flesta fall känns det som att bandet skulle ha fått fram en kanonplatta om man skalat bort dököttet och koncentrerat låtmaterialet till en skiva. Så även här. Inte så konstigt förresten eftersom Caesars är ett band med mycket dökött även på sina vanliga skivor. Bland alla hits som "Jerk it out", "From the bughouse", "Over for it started", "Punkrocker" och "Sort it out" har det alltid funnits en massa material som kunde ha ratats.

På nya plattan håller man fast vid fuzzboxarna, 60-talet, hitpopen och allt det andra vi gillar med gruppen, men denna gång är problemet snarare att materialet är likartat och håller en jämn klass så att det blir svårare att plocka ut pärlorna. Det finns en handfull där, men dom är väl gömda.

 

2/5


Little Marbles till SGG -08!


Woodstock revisited!
Little Marbles kommer från Norrköping och består av de två 16-åriga tjejerna Linn och Julia. Lagom till sommaren släpper de sitt debutalbum på National och dessutom kan du se dom både på Hultsfredsfestivalen och Peace & Love. Och så på Sköna Gröna Grebo såklart.
Lyssna här: www.myspace.com/littlemarbles
-------------------------------------------------------------------------------
Mer info om Sköna Gröna Grebo -08 finns här: http://www.festivalinfo.se/?uid=1008
och här: http://www.skonagronagrebo.se/

Veckans Myspace


Aaaaah.....Johnny Bode! Denna lebeman, bedragare och pornograf. Besök hans Myspace-sida och lyssna på klassiker som "Mutta Spricka Polka" och "En ludernatt i Buones Aires".
http://www.myspace.cn/johnnybode   

Bloggstrul

Nu i maj håller blogg.se på att byta "bloggplattform", som det heter. Därför har det varit lite strul senaste veckan, bland annat med kommentarer som inte publicerats. Men jag har skällt på dom så snart funkar det förhoppningsvis igen.

Dam som kan få en att bli monogam


Den där Wallin-släkten är ju helt sjuk. Den består bara av en massa snygga bruttor (hur många systrar är dom egentligen? sju?). Kolla bara in Irja  - där har ni en dam som kan få en att bli monogam
Hon har för övrigt också en blogg: http://famhansen.sprayblog.se/
Irja

Två viktiga datum


1. Midsommar
Phalén & Jossi meddelar att det tyvärr inte blir något midsommarfirande i deras torp i år.
Midsommarängen finns ju fortfarande kvar, men blir heller inte riktigt samma sak eftersom Mart jobbar och inte kommer och dansar "Små fåglarna i skogen" i år.

2. Releasepartyt för årets Festivalband
Årets datum är satt till självaste Nationaldagen den 6/6. Platsen är som vanligt Kristna Studentbacken vid åa.

Dagens Snusk-Pia


Snusk-Pia är ständigt aktuell.
Häromdagen utsatte hon mig för något som kan liknas vid en överfallsvåldtäkt. Själv påstod hon att det var en glädjeyttring över att slippa betala dubbla hyror som hon gjort en tid.
Och idag var det Jerry Prütz som var inne i butiken och fick uppleva hennes glödande begär. Han blev så paff att han glömde köpa den dubbeldildo som han och Pecka Trygg skulle ha.

Skuggan av sitt forna jag


Äntligen får Linda Skugge sparken från Expressen. En gång i tiden var hon faktiskt småintressant, men de senaste 10 åren har hon inte skrivit något av värde.
Men mest söker jag en anledning till att sätta in den här bilden där hon ser ut precis som hon skriver - som en 53-årig gammal surkärring.

OGC = OMG


Enligt brittisk press har det blivit stor uppståndelse över företaget OGC:s logga. Ställer man den på högkant ser den nämligen ut som något helt annat än bara tre bokstäver...

På skiva: Doktor Kosmos

Doktor Kosmos: Hallå?

NONS

 

I låten "Doktor Kosmos lägger upp en mediestrategi" sjunger Uje Brandelius "Vi bollade idéer om hur vi skulle göra för att lura journalisterna att skriva". Mitt tips är att skriva bra musik som svänger och inte är beroende av de tokroliga texterna.

Problemet med Doktor Kosmos har ju alltid varit bandets studentikosa framtoning. Texterna har varit smarta, annorlunda och roliga, men intellektuella texter och popmusik är som olja och vatten, de är svåra att blanda. Och musiken har aldrig varit tillräckligt bra för att man ska kunna ignorera lyriken, den har faktiskt varit bandets svagaste kort och skulle stå sig slätt på egen hand.

Dr Kosmos, som ofta kallas nyprogg, gör samma miss som 70-talsproggen - de glömmer bort att bra musik ska svänga. Bandets texter kan roa för stunden, men man tröttnar rätt snabbt.

På nya skivan handlar alla låtar om bandet självt och heter saker som "Doktor Kosmos har bandmöte" och "Doktor Kosmos gör en låt". Det är inte mycket nytt under solen men sedvanligt välformulerat och skoj, och bör glädja de fans som trodde att bandet var slut efter "Ett enkelt svar" från 2005.

 

2/5


Anna Wiström blev Årets MILF 2008!


Konkurrensen var stenhård, men det låg ändå i luften på nåt sätt.
Årets MILF 2008 blev alltså Anna Wiström (f.d. Wallin). Hurra, hurra, hurra, hurra!!!
Hennes egen blogg hittar du här: http://ljungberga.sprayblog.se/

Tobi-akuten rycker in

Tråkigt
-Nähä...den är festen var ju inte särskilt kul. Vad ska vi göra?
-Vi står och spänner oss ett tag så får vi se vad som händer.
roligt
-Tjohoo, här har ni mig. Nu är det party!
- JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

På skiva: Firefox AK

Firefox AK

"If I were a melody"

Razzia

 

Det är lätt att charmas av Andrea Kellerman, särskilt när man ser henne uppträda live. Hon är rätt gullig i sitt korta hår och med sin stora gitarr där hon står och sjunger mjukt till sin elektroniska popmusik.

Jag var en av dem som föll dit vid debuten, förväxlade gullighet med kvalitet, och gav skivan lite bättre omdöme än vad den egentligen var värd. För jag tror inte jag har lyssnat på Firefox AK en enda gång sedan dess.

Och frågan är om jag kommer att lyssna på denna platta efter att recensionen är avklarad. Det låter faktiskt inte särskilt roligt om musiken. Fortfarande handlar det om elektronisk pop, mjuk i kanterna, smått meditativ, stilren och ja...rätt gullig. Men intressant? Nä, det vete tusan.

Firefox AK är en designsoffa i en bostadsrätt i nåt av stadens dyrare områden. Elegant och dyr och nåt man gärna visar upp för att imponera på vännerna, men inget man spontant sitter i. Vill man njuta på allvar väljer man istället den där gamla insuttna fåtöljen man fick ärva av föräldrarna.

 

Betyg: 2/5


Web 2.0 som sagt var...


Släppfest med Aguson


Efter FEM år i frysboxen är det nu äntligen dags för Agusons skiva att komma ut. Släppfest sker på L´Orient den 9/5. Lirar gör även Bettlare & Lösfolk samt Café 33.

Vår Kväll sätter igång kl.21

Kalaset kostar 40:-

Halva priset på öl och mat mellan kl 18-22


Lika som bär 18


Jonas Thern och Beavis

På skiva: Veronica Maggio

Veronica Maggio: ...och vinnaren är...

Universal

 

Hoppsan, det har börjat svänga om Veronica Maggio. Vem hade kunnat tro det?

På debuten "Vatten och bröd" från 2006 var musiken slickad, stram loungepop som kändes urban och cocktailcool men även lite tråkig och återhållen.

På uppföljaren har hon fyllt ut ljudbilden med pukor, tamburiner, stråkar och blås. Amy Winehouse känns som en uppenbar influens. Riktigt lika sexig, tuff och bra låter inte Maggio, snarare låter hon stundtals som en ung Lill Lindfors, och det är absolut inte fy skam det heller.

Den största skillnaden mot debuten består nog i att Maggio har bytt låtskrivare och producent från Stefan Gräslund till Kihlen från Snook, vilket är ett riktigt uppköp. Fyran är inte långt borta för här finns en hel drös starka låtar, som singlarna "Måndagsbarn", "Stopp" och "17 år".

Det finns fortfarande brister i texterna och även i sången, även om jag i grunden gillar hennes röst och sångsätt, men fortsätter hon så här blir Veronica Maggios nästa skiva kanon.

 

3/5


Tv-krönika (2/5)

I valet och kvalet

 

Blur eller Oasis? Beatles eller Rolling Stones? Noice eller Gyllene Tider?

Historien är full av popkulturella konflikter och personligen står jag inför ytterligare en. Ska jag välja "Big Love" eller "Dirty Sexy Money"?

Igår visades båda, den första gick i repris på SVT 1 på eftermiddagen och den senare på Kanal 5 på kvällen (samt på Kanal 9 som av någon anledning ligger ett avsnitt före). Men mitt val handlar inte om att programmen krockar eller att det skulle finnas någon uttalad konflikt mellan de två produktionerna, för det gör det inte. Det känns bara som att jag måste ta ställning när det börjar två nya kvalitetsserier samtidigt på tv.

Båda är bra, men jag lutar åt "Dirty Sexy Money" som har intressantare persongalleri, roligare skådisar och flera möjliga manustrådar att nysta i. "Big Love"s polygamitema börjar redan efter tre avsnitt kännas uttjatat. Några chanser till ger jag dock serien.

 

BORDE ADLAS: Alla bakom "Sverige pussas & kramas" (Kanal 5)

BORDE ADLAS IGEN: Magnus Uggla ("Var fan är mitt band", SVT)

BORDE AVLIVAS: Elin Ek (Psalmtoppen, SVT)


Musikkrönika


Dom kommer alltid tillbaka


Ett av vår tids allra bästa saker är att man aldrig  behöver gå och gräma sig över att man missade vissa rockband när det begav sig. De kommer nämligen alltid tillbaka.


När alla trodde att Britney Spears gjort sitt i musikbranschen släpper hon en platta och drar på turné men sån obekymrad självsäkerhet att man genast glömmer att hon varit borta i tre år.

Men i dagens popvärld verkar man aldrig kunna räkna bort någon. Det verkar inte finnas en enda artist som lägger av och sen fortsätter att hålla sig borta från branschen. Förr eller senare gör de alltid comeback, drar ihop ett nytt band eller gör solokarriär.


Det är inte bara i Melodifestivalen man får en andra chans. Som barn dyrkade jag Kiss men var för ung för att kunna se gruppen spela live med smink, bomber och blodspottning. I högstadiet återupptäckte jag Gyllene Tider, men även där var jag för sent ute. Ytterligare några år senare var det Lustans Lakejer som öppnade en ny värld, och ännu ett namn kunde läggas till listan över band man aldrig skulle få se.

Ni vet hur det gick. Kiss återförenades med originalmedlemmar och allt, Gyllene Tider gick och fiskade nya lyssnare under Återtåget, och till och med Johan Kinde fick tummen ur och samlade sina lakejer igen.


Jag har tidigare skrivit här i tidningen om bland annat Jay-Z:s, Atomic Swings, Ardis och Perssons Packs återkomster. Några andra uträknade artister som är på väg tillbaka är exempelvis AC/DC som har en ny platta på gång efter åtta tysta år och Quireboys som både släpper nya albumet "Homewreckers & heartbreakers" och spelar på Blackhorn i Norrköping den 29/5.

I höst kommer för övrigt Deep Purple, Europe och Nationalteatern, tre andra band som också har en historia av att splittras och återförenas, till Östergötland och lirar.


Så sluta gråt över att Hellacopters går åt skilda håll, de kommer säkert snart tillbaka. Det gjorde ju Säkert! Ett år efter det som skulle bli en engångsgrej står hon på Hultsfreds scen igen. Och det gör förresten även det återförenade Rage Against the Machine.

Och snackar vi sommarens festivaler så återförenas My Bloody Valentine på Roskilde, Sex Pistols spelar på Peace and Love och på Sweden Rock...ja, hela den festivalen är ju en samlingsplats för gamla återförenade hårdrocksband.


Inte ens döden tycks vara något hinder för artisterna numera. Rapparen Tupac som sköts till döds 1996 har släppt dubbelt så många plattor efter sin död än vad han gjorde som levande.

Och Elvis har via modern teknik spelat "live" från en storbildsskärm med sitt gamla kompband.


Den enda återkomst vi får fortsätta att vänta på verkar vara Guns ´n´ roses. Deras skiva "Chinese Democracy" som varit på gång sedan 1994 har ännu en gång skjutits upp. Det hinner nog bli demokrati i Kina innan den kommer ut.


Lördagkväll i Grebo


Igår var det grillpremiär hos Nicke & Åsa. Mmmmm....så jävla GÖÖÖTTTTT!!!

Dagens Snusk-Pia


Sprang på Snusk-Pia på stan igår igen. Hon beklagade sig över att inga heta killar hade hälsat på henne i butiken trots att jag promotat henne här på bloggen.
Jag berättade att Jerry Prütz hade sagt att han skulle kika in någon dag.
- Jag väntar med spänning, svarade Pia med trånande blick.

På skiva: Clay Allison

LKPG-pop
Album

7/10

 

Clay Allison: Tonight there will be no tv

Wild Dog

 

På debuten "Love on depression street" från 2004 spelade Linköpingsbandet trevlig men lite småtråkig och anonym vuxenpop. Det gör man för all del även på denna uppföljare, men allting har blivit lite bättre och intressantare.

Där låtarna förut försvann och gömde sig i bakgrundssorlet kliver de nu fram och tar plats. Det är starkare melodier, vassare produktion, snyggare framfört och allmänt bättre. Låtarna är enskilt starkare och det vimlar av snygga detaljer i musiken: trumpeter, snygga körer, ett piano här och en gitarrslinga där.

Det låter varmt och inbjudande. Organiskt och levande. Riktigt snyggt om ni frågar mig.


Årets MILF - sista chansen

image1902
Ni har väl inte glömt att rösta på årets MILF? Tävlingen kommer att avslutas inom kort så skynda er på att rösta.
Och röstar gör ni här:
http://tobi.blogg.se/2008/april/arets-milf-le-grande-finale.html

Lika som bär 17

boramy

På skiva: Almedal

almedal

Almedal

"Från och med nu och 20 dagar framåt"

Luxury

 

Almedal hymlar inte med vem som är förebilden. Bandet började som en hyllning till Håkan Hellström och består av Göteborgsromantik, euforipop och falsksång. Ja, sången är riktigt dålig faktiskt.

Det uppvägs till viss del av energin och entusiasmen, men i närheten av sin stora idol kommer aldrig den här Göteborgsduon på sin albumdebut. Man väljer hela tiden de enklaste lösningarna och musiken känns skissartad och ofullbordad, det känns som att man borde ha stannat i replokalen och filat lite till. Jag saknar variation och finess i musiken, och texterna lär inte heller få Nobelpris. Jag retar mig exempelvis på refrängen "Du var min enda bästa vän". Vadå enda? Per definition kan man ju bara ha en bästa vän.

Därmed inte sagt att Almedal saknar kvaliteter. Bandet har som sagt driv och go och ungdomlig glöd. Men de stora Hellström-influenserna gör att allt ändå känns som något av en pastisch.

 

2/5


Lehmans fredagsfräckis

Lemmy!

"Håkan möter en döläcker kvinna på en bar, och det slutar med att de lämnar baren tillsammans.
De går hem till henne och hon visar runt honom i lägenheten. Han lägger märke till att sovrummet är fullpackat med teddybjörnar.
Hundratals småbjörnar trängs i en hylla, längs hela rummet.
Mellanstora teddybjörnar sitter tätt packade i en lika stor hylla en våning över.
Högst upp sitter enorma teddybjörnar sida vid sida.

Håkan är förvånad över att denna sexiga kvinna samlar på teddybjörnar men bestämmer sig för att inte låta sig distraheras av en sådan småsak. Istället vänder han sig om och kysser henne passionerat. Några sekunder senare sliter de av varandra kläderna och har sex som vilddjur på golvet.
 
Efter den intensiva akten ligger de på golvet och pustar ut.
Håkan frågar:
- Hur var det för dig, baby?
 
Hon svarar:
- Du kan välja vilket pris du vill från den nedersta hyllan...."


Äntligen GPP!

Äntligen GPP!
Igår, Valborgsmässoafton, var det dags för vad P:sson menar är årets höjdpunkt (och jag är böjd att hålla med henne) - nämligen GPP.
GPP betyder alltså "GräsPipparPremiär" och är precis vad det låter som.
Så nu undrar man ju...blev det nån GPP igår? Skriv och berätta.

Mina ex-kex 10

Dessan
Namn: Desirée
Story: Högstadie-sweethearts
Därför sprack det: -Han började springa efter Jessica Hanström och jag sprang efter Jonas Kindstedt.

Web 2.0 - åter igen

web 2.0
Det finns som bekant en läsare här på bloggen som hävdar att det absolut inte finns nåt som kallas för "Web 2.0".
Man tycker dock att Computer Sweden, där denna artikel är hämtad från, borde veta.

Magsaft 11

kapten blåskägg

Krogkrönika

bar

Konsten att hänga i en bar


Du går fram till bardisken, beställer en stor stark och betalar. Så långt är dom flesta med.

Sedan börjar det att köra det ihop sig. Att hänga i en bar är en konst som inte alla klarar.


Du ser aldrig James Bond sitta med ryggen mot damerna, stirra i glaset och beklaga sig för bartendern. Han, liksom alla andra barhängarproffs, vet att det enda sättet att se snygg ut vid en bardisk är att stå med ryggen mot den.


Så fort man fått sin drink vänder man sig från disken så att man blickar ut över lokalen. Då verkar man social, trevlig och på alerten. Dessutom ser man vad som händer på stället samt att de övriga gästerna kan kolla in dig. Man verkar världsvan och elegant.


Det är egentligen självklart, för varför ska man stå och glo på en massa flaskor i en bar? Och bartendern vill säkert inte ha din blick på sig hela tiden, tänk dig själv att du jobbade och en massa folk studerade allt du gjorde. Och hur kul är det som kroggäst att kliva in och bara mötas av en massa ryggar? Nej, vänd er om i baren och skapa en öppnare och mer välkomnande miljö istället.


Är man två är det lika enkelt, eller kanske enklare. Då står man givetvis med ena sidan mot baren så att man tittar på varandra. Det är ett vridmoment som kommer ganska naturligt eftersom de flesta vill ha ögonkontakt med personen de pratar med. Dessutom fungerar bardisken som ett ställe att både ställa glaset och lägga upp armen på.


Skulle man inte vända sig mot varandra utan stå/ sitta bredvid varandra med blicken rakt fram in mot baren uppstår en märklig situation. Då förvandlas man direkt till två osociala halvpsykopater som mest ser ut att vara koncentrerade på att dricka ur sitt glas effektivt snarare än att umgås.


Att vara två vid en bardisk och tillämpa singelmodellen, att stå med ryggen emot, är heller inte helt klockrent. Då uppfattas man istället som två personer som är lite halvpackade. Visserligen verkar man avslappnad och skön, men tankarna går snarare till typer som Robban & Berra i "Sällskapsresan".


RSS 2.0