Lika som bär #52


Vem är egentligen vem????
Kille med ful tatuering och Tobi.

Martinas kätbild


Oj oj...det här kallar jag kätbild. Martina vet hur det ska gå till.

Tv-krönika (ÖC, 27/6)

Vad ska ni se i sommar?

 

Det här är vårens sista tv-krönika innan jag och mina kollegor tar sommarlov. Vi ses igen den 17 augusti.

Så hur ska ni nu veta vad ni ska kolla på under semestern? Här kommer några tips:

 

Vill ni se östgötar i rutan, så kan ni kolla in "Allsång på Skansen" där såväl Johan Palm, Marcus Birro, John ME och Markus Krunegård kommer att medverka under sommaren.

Men den person som kommer höras och synas mest framöver är österrikare, gay, modereporter och heter Brüno.

Vill ni se schyssta långfilmer rekommenderas de gratis utevisningarna i Trädgårdsföreningen på onsdagskvällarna.

Fast är man Hitchcock-freak är det SVT: s tisdagskvällar som gäller. Där visas sex av skräckmästarens filmer.

På nätet finns det en initierad och välskriven sida som alla tv-fantaster bör kolla in, nämligen weirdsience.se.

Sommarens stora sporthändelse blir VM i Friidrott den 15-23/8 i SVT och TV 4. Som uppladdning drar SVT igång "Friidrottskväll" den 23/7.

Vilka var det gångna årets bästa tv-program? Det avgörs på "Kristallen"-galan den 28/8.

Den 3/9 går vi sedan in i den mörka årstiden ihop med SVT: s nya rysarsatsning "Skräckministeriet".

 

TREVLIG SOMMAR!


Tobbe söker fru!


Ja, nu har en av mina kvinnliga bekanta till slut tröttnat på att se mig singel och har därför startat en blogg som heter "Tobbe söker fru". Den går helt enkelt ut på att hitta en hustru till mig.
Ni hittar den på: http://tobbesokerfru.blogg.se/

The Summer of...ja, ni vet


När årets Stöld-kort i havreåkern vid Grebosjön kommer upp på bloggen, då vet man att sommaren är här.
Har ju hängt ute i Grebo i några dar och tagit några bleckor.
Och så blev det grillningar i både lördags och söndags, men den där grillsommaren har jag redan tappat räkningen på.

På skiva: Alexander Rybak (Nolltretton, juni)

Alexander Rybak

"Fairytales"

Lionheart/Universal

 

Alexander Rybak är just nu hela Europas kelgris efter vinsten i Eurovision Song Contest med debutskivans titelspår "Fairytale". Och jag kan förstå vinsten. Det är en catchy låt som sätter sig och går hem i alla läger, även om Rybak knappast är något jag skulle lyssna på i andra sammanhang.

Och den som gillade "Fairytale" lär inte bli besviken på resten av albumet. Hela skivan går i samma stil med folktoner och fiol mixat med popmelodier och Rybaks pojkröst. Det är förresten Rybak själv som har gjort de flesta låtarna.

Det här är musik som både lillasyrran, morsan och farmor kan tycka om, och just där ligger min stora invändning. Alexander Rybak är för präktig och därmed för tråkig. Rent objektivt kan jag hitta många fina detaljer hos Rybak och hans musik, men subjektivt känner jag inget alls. Och det är ju det musik handlar om - vad man känner inombords när man lyssnar.

 

3/5


Lika som bär #51


Skejtlegendaren Tony Alva och Pera Newranger

The Summer of Tobi - Återkomsten fortsätterOjoj..var ute i sköna gröna Grebo i fredags för att njuta av sommaren.

Det blev en trevlig vinkväll med Martina och Tollan.
Vin, kvinnor och sång  - det är själva essensen av The Summer of Tobi.

Och inte nog med det. Igår hamnade jag på Nationernas Hus när OldTown och Niels Nielsen spelade. Det gjorde även dessa två hetingar.
Och det verkar som att det blir lite rajtan tajtan även ikväll...

Äntligen Dumle-glass!!!


Här har man åkt land och rike kring och letat efter Dumle-glass och så hittar jag den (båda sorterna) i Grebo!

Nytt på DVD (Nolltretton, juni)

The Wrestler

 

Det blev ingen Oscarsstatyett för Mickey Rourke, men han har ändå välförtjänt tokhyllats för insatsen i "The Wrestler". Det är lätt att dra paralleller mellan rollfiguren han spelar och hans egen karriär, och det har ökat trovärdigheten och laddningen i filmen.

Rourke spelar en avdankad fribrottare som 20 år efter storhetstiden nu bor i husvagn och kämpar för uppehället på brottningens bakgård. Han har en dotter som inte vill veta av honom och försöker få till det med en strippa (Marisa Tomei) som befinner sig i en liknande livssituation. Men att anpassa sig till vardagslivet är lättare sagt än gjort, trots att kroppen börjar säga ifrån efter år av steroider och slitage.

Trots en mängd vilda wrestlingscener är det en nedtonad och rätt sorglig film. Rourke stånkar mest, men han behöver inte säga mer, vi förstår precis hur han känner när han tvingas ta jobb i en mataffär eller vaknar i fel säng. Glamouren är långt borta och många vardagssituationer blir rent komiska. Och filmen ger en spännande inblick i wrestlingens värld.

 

4/5


Rock i sommarnatten


Lutar kraftigt åt att jag hamnar här ikväll.

Lehmans fredagsfräckis


"Den norska pojken drog av tjejen trosan och såg att hon var rakad.
- Icke noe ull? utbrast han.

Flickan tittade på han och sa:
- Ska du knulla eller virka?!"

The Summer of Tobi - Återkomsten är i full gång


Aaaah, nu märks det att The Summer of Tobi - Återkomsten har börjat. Sov till 11, solen skiner, pick nick i Järnvägsparken, fika i S:t Larsparken, pengar på fickan, folköl i Trädgårdsföreningen, mat och bira på Alanya, utebio. GÖÖÖTTT!!

Phaléns kätbild


Oj oj oj...det är nästan så man blir lite käter...

På skiva: Green Day (Nolltretton, maj)

Green day

"21st century breakdown"

Reprise/Warner


Med sin tredje skiva "Dookie" slog sig collegerockpunkarna Green Day 1994 in i det kollektiva medvetandet med superhits som "Basket Case" och "When I come around". Jag var en av dem som föll, men precis som alla andra tappade jag intresset nånstans runt 96-97 när bandet inte lyckades att fortsätta flera hits av samma kaliber.

2004 fick Green Day fart på karriären igen med "American Idiot". Sedan kom live-DVD:n "Bullet in a bible", några covers, ledmotivet till Simpsons-filmen och sidoprojektet Foxboro Hot Tubs. Och nu är alltså nya plattan här.

"American Idiot" överraskade genom att ha formen av en rockopera. Det var ett format som kanske inte passade alla som gillade bandets tidigare småpunkiga och okomplicerade stil, men skivan blev ändå en stor framgång. Även "21st century breakdown" fortsätter i rockoperans tecken. Skivan är 18 låtar lång och är indelad i tre delar: "Heroes and Cons", "Charlatans and saints" och "Horseshoes and handgrenades". Den tar vid där den förra slutade och följer det unga paret Christian och Gloria genom det senaste decenniet.

Nu kanske inte det speciella temat och upplägget är något som den genomsnittliga lyssnaren tänker på när de lyssnar på plattan på Spotify. Visserligen är musiken något mer mogen och arrangerad än på 90-talshitsen, men här finns mycket raka poplåtar, vassa elgitarrer och klassisk Green Day-energi. Somligt är helt okej, annat känns mest som utfyllnad. Bandet hade tjänat på att korta ner skivan till 10-12 låtar.


3/5


Sömmargött


Något av det götta med sommaren är ju all god mat. Igår blev det grillning med folköl igen och idag blir det picknicklunch med burkskinka, potatis och legymsallad. Och så måste man ju hinna med lite kräm också. Göööööttt!!!

Utebio ikväll


Vid 22-snåret blir det "Lords of Dogtown". Utebio i Trädgårn. Gööött!

Tv-krönika (ÖC, 19/6)

- 94 i repris?

 

Pirret börjar komma, det känns som att något är på gång. Kan det vara så att vi är på väg att uppleva den härliga fotbolls-sommaren 1994 igen?

Inte med Herrlandslaget för dom verkar ju missa det kommande VM-slutspelet. Däremot har ju U21-landslaget startat hemma-EM imponerande och tvålade till Vitryssland med 5-1 häromdagen. Idag är det dags igen, när det är Italien som ska få spö på självaste Midsommarafton.

Liknelsen med VM 1994 haltar måhända en smula, men ibland måste man gripa efter de halmstrån som finns. Och just nu har vi ett fotbollslandslag som spelar med fart, fläkt och framåtanda och som har match på Midsommarafton och det räcker för att få mig att göra kopplingen till de gamla bronshjältarna för 15 år sedan.

Fast varför heter det U21 när spelarna får vara upp till 23 år gamla?

 

ANDRA TUFFA LAG ATT FÖLJA: Tif: s damlag, Grebo IK, ÅFF

 

MISSA INTE SENARE I SOMMAR: "Fåfängans pris", kommande tv-dokumentär om popbandet Bête Noire.

 

TRÅKIG MIDSOMMARFEST?: Fördriv tiden med "Ben Hur" i Kanal 5. 00.00 - 04.10.

 

TREVLIG MIDSOMMAR!


The Summer of Tobi - Återkomsten


Japp, nu är det dags för den femte upplagan av "The Summer of Tobi". Precis när ni trodde det var över...

Efter "The summer of Tobi", "The summer of Tobi - andra sommaren", "The summer of Tobi - Hämningslöst" och "The summer of Tobi 4.0" kommer nu "The Summer of Tobi - Återkomsten".
Och denna gång blir det värre än nånsin...
------------------------------------------------------------------------------
Dagens soundtrack: "Allt vi en gång trodde på" med Lustans Lakejer. Fantastisk!

Musikkrönika (Nolltretton, maj)


Gud vad bra musik


Umeåbandet Deportees sjunger om Jesus på sitt senaste utmärkta album "Under the pavement - The bridge". Inget konstigt med det, de brukar ha med ord som "halleluja", "heaven", "faith" och "forgiveness" i sina texter. Första albumet hette till och med "All prayed up".

Precis som Gustaf Spetz och Jonathan Johansson har Deportees under våren deltagit i "Handen på hjärtat"-turnén och spelat på rockklubbar runt om i landet. Både Gustaf Spetz och Jonathan Johansson har släppt hyllade skivor under våren och båda är troende. Det är inget de gör någon stor grej av och jag tror faktiskt inte deras fans bryr sig, om nu fansen över huvud taget känner till det.

Att Tomas Anderson Wij har växt upp inom frikyrkan vet dock däremot många om, men jag tror inte att det på något sätt, vare sig positivt eller negativt, har påverkat folks uppfattning om honom på hans väg mot att bli vår nya nationalskald.

Nicolai Dunger och Isolation Years är andra artister som visat att det går att göra kvalitativ musik med en uppväxt i den norrländska frikyrkomiljön. Och så har vi Stockholmsbandet Blindside som haft stora framgångar i USA och bland annat varit förband till Linkin Park.


Det är intressant hur det de senaste åren har kommit fram många bra, svenska artister som använder ett religiöst symbolspråk eller är mer eller mindre öppet troende, men som bedöms som alla andra band. Jag tror inte det beror på något nyvaknat andligt intresse i landet utan helt enkelt på att det just nu finns kristna musiker som är tillräckligt bra för att vara värda uppmärksamheten. Jag är övertygad om att svenska musikälskare inte bryr sig om vilken trosuppfattning en artist har utan väljer att lyssna på en artist enbart på grund av om musiken är bra eller ej. Dessutom har de nya banden själva valt att kliva ut ur kyrkans slutna rum och agera som alla andra band och söka sig till vanliga skivbolag, rockklubbar och radiokanaler.


Utomlands är det inget konstigt att artister sjunger om Gud och gör det bra. Elvis, Johnny Cash och Aretha Franklin är bara tre namn i en oändlig rad. Jag välkomnar en liknande utveckling i Sverige och är mest förvånad över att den inte kommit förrän nu.

En viktig skillnad finns dock. De svenska artisterna nämner väldigt sällan Gud i sina texter. De har förmodligen gjort musiken mer lättillgänglig för oss svenskar som ofta är livrädda för allt vad religion heter.

Ska man vara riktigt ärlig kanske det till och med är fel att beskriva Wij och Spetz i termer av "kristna artister", det är knappast lovsång eller gospel de sysslar med. Nu råkar de vara troende, men i sitt musikskapande är det mer av underordnad betydelse. Ett band som Isolation Years menar ju att de trots sin frikyrkobakgrund och sina religiösa texter snarare är ateister än troende och har inte mycket till övers för den traditionella kristna musiken.

- Det man kallar kristen musik lider ju av att budskapet är överordnat kvaliteten, har trummisen Daniel Berglund sagt i en intervju.


Trots vissa reservationer vill jag ändå kalla den ökade acceptansen av kristna musiker för något av en ny trend inom svensk populärmusik. Tidigare har det varit vattentäta skott mellan det sakrala och det profana musiklivet. Frikyrkopopen har medvetet hållit sig inom sina egna slutna väggar, men samtidigt också helt enkelt varit för dålig för att uppmärksammas. Freda´ är väl det enda verkligt bra exemplet på hur ett kristet band har fått ett kvalitativt erkännande även i den "vanliga" musikbranschen.

Finns det något motstånd nu för skapa en brygga mellan de två musikvärldarna kommer det snarare från frikyrkan själv. Faktum är att de artister jag nämnt har uppmärksammats tusenfalt mycket mera i den icke-troende pressen än inom de interna kristna forumen.

Kanske för att budskapet ofta hamnar i skymundan, kanske för att kyrkan har dålig musiksmak eller inte förstår rockmusik som idé.

- Svensk frikyrkomusik har med all rätt hånats i alla år. De är bara dåliga kopior. Den handlar om att vara duktig, att spela och sjunga perfekt, menar Jakob Moström i Isolation Years.


Själv tror jag att en stor anledning till att den traditionella frikyrkopopen genomgående är så fjantig, präktig och usel beror på den enorma motsättning som finns i att ta något som sägs vara skapat av djävulen och förvandla det till något gudomligt. Eller som komikern Roseanne Barr nyligen sa under en show:

- Kristen Rock? Vad kommer härnäst, kristen porr?


Patriotelssons kätbild


Kolla vilken stilig karl! Blir man inte käter när man ser denna bild är det nåt fel.

Grillsommaren


I år för jag ingen statistik över grillningarna men det har nog blivit uppåt tio gånger redan och flera ska det bli! Så har ni en grillning på gång - tveka inte att höra av er!

Recension av "En förlorad värld"


Första recensionen av Bête Noires EP "En förlorad värld". Kul, eftersom den är skriven av en kille som förstår våra referenser, historia och kontext. Nämligen Olle på TEXTMASSA

SKIVRECENSION
Bête Noire - En förlorad värld

(EP, 2009)

Äntligen har jag kommit över linköpingsbandet Bête Noires debut-ep En förlorad värld.

Jag önskar det här bandet all välgång.

Med sin charmiga, självdistanserade och lika genialiskt av Johan Kinde influerade poplyrik skapar denna synthpopduo en väl fungerande harmoni mellan text och musik.

In Alles fyra spår som alla bjuder på solid, snärtigt pulserande synthpop och med lyriska teman om eskapism, saknad och erövringar. Påverkade av en alltför lång stund... eller en plats i solen kanske.

Kan inte värja mig mot det här.

Bête Noire fyller ett tomrum. Bra svensk synthpop framförd på svenska. Traditionen av band som står upp för synthpop behöver kontinuitet efter namn som Adolphson-Falk, Page, tja vi nämner väl Lustans Lakejer och på senare år Mr Jones Machine. Fortsätter linköpingsduon med lika fint redovisad kvalitet som på debut-epn så är dom på god väg i bevarandet av denna "regentlängd".

För det här måste få en fortsättning.

Kort sagt: Det här går in i min synthsjäl och det är lätt att spotta referenser och möjliga influenser men kan lugnt konstatera: Bête Noire är modernt, men ack så elegant bekant.

Tollans kätbild


Oj oj oj...kolla vilken saftig kätbild Tollan skickade in!

På skiva: Anniela (Nolltretton, juni)

Anniela

"Extravaganza"

Hitworks

 

"Sveriges Britney Spears" - Ja

Texter om knyppling och fred på jorden - Nej

19-årig Kristianstad-tjej - Ja

 

Usel sångröst - Nej

Satsar internationellt - Ja

MTV-kompatibel pop och r´n´b - Ja

 

Radio och list-potential - Ja

Promotad av hårdrocksgurun Anders Tengner - Ja

Går hem hos indiefolket - Nej

 

3/5


Dagens Tobi


Inskickad av Wee...

Midsommar 2009


Jag firade som vanligt Midsommar i Grebo även detta år.

Grebo Dränge lirade på Klockareängen

Och varje år tar jag ett midsommarkort på Anna. Här är årets.

Räknar jag rätt var jag på sju olika fester under dagen, här är några av dom.


Mera midsommar


Bête Noire i Nolltretton


I nya Nolltretton som kom igår var det en fantastisk intervju med Bête Noire. Den känns redan som en framtida klassiker som det kommer att refereras till (även om det var väldigt mycket stavfel). Plocka ett nummer och läs!

Gula Gubbens kätbild


Geta mejlade över denna saftiga kätbild med orden: "Syns på SGG!"

Lehmans Midsommarfräckis


"En finsmakare kom in på en restaurang o sa att man kunde servera honom precis vad som helst o han skulle kunna identifiera det. Hovmästaren antog utmaningen o efter en stund serverades förrätten.
Gästen smakade och sa sedan:
- Det här är paté på vildsvin, fasan o fransk vaktel o vinet är Chateau Talbot 1961.

Hovmästaren kunde överraskad konstatera att alltihop var rätt, men varmrätten skulle han aldrig klara. Varmrätten bars in. Den kunnige gästen smakade o konstaterade sedan:
- Detta är kängurufilé som kokats i jakbuljong o därefter friterats i gnufett o vinet är en utmärkt Chateau Lacoste från 1914.
Nu stod hovmästarens ära på spel. Upprörd stormade han ut i köket, tog en banan o körde upp den i fittan på diskerskan, doppade den därefter i choklad o hällde romgrädde över. Gästen tog en enda tugga av bananen o sa sedan:
- Åh fan - jobbar Elsa här?"

På skiva: Sulo (Nolltretton, maj)

Sulo

"Sulo möter Brunner - I månen på mattan"

Legal/ Universal

 

Udda möten inom rockmusiken är oftast roligt, men frågan är om inte detta är det märkligaste jag sett på länge.

I ena änden har vi Sulo, frontman i Diamond Dogs och så mycket klassisk rock´n´roll det går att vara utan att vara Mick Jagger. I andra änden har vi Ernst Brunner, en av landets mest kända poeter, men kanske ändå mest berömd för att en gång analyserat höjdhopp i tv, ur ett poetiskt perspektiv.

De senaste åren har Sulo varit synnerligt kreativ så man undrade vad han skulle hitta på denna gång, men att tonsätta dikter av Brunner var det nog inte många som skulle ha gissat på. Resultatet blir emellertid helt ok, Sulo lirar ungefär samma soulinspirerade 60-talsrock som han brukar, möjligen något mindre ruffig och mindre punkig. En annan skillnad är att han nu sjunger på svenska (vilket han i och för sig även gjort i Blanceflor), och det visar sig att Brunners texter faktiskt passar bra till rocksånger. Även fast dom inte rimmar.

 

3/5


Lika som bär #50


Vem är egentligen vem av de här tre? Peter Stormare, Nicke Sixx och Kribbe...omöjligt att säga

Mamma Mia vad gött det är med utebio


Var i Trägårn igår kväll och glodde på Flimmers första utebio. Och det finns inte mycket som slår att sitta under bar himmel i sommarnatten med folköl och chips och se en bra rulle. Nästa onsdag kör vi igen.

Bête Noire i Linköpingsposten


Linköpingsposten hade en intervju med Bête Noire igår. Lite inaktuell då den egentligen skulle ha gått för några veckor sen, men ändå.
Glöm inte heller att kolla in nya Nolltretton som kommer idag...

Tv-krönika (ÖC, 13/6)

Säsongen går mot sitt slut

 

Försommar, Hänryckningens tid, Mellan hägg och syrén - kärt barn har många namn. Och här kommer ytterligare ett: säsongsavslut-säsong. För så här års, i början av juni, ser man ordet "säsongsavslutning" överallt i tv-tablån. Igår gällde det både "Talang 2009" och "Berg flyttar in".

Under veckan har det varit säsongsavslutningar av bland annat "Postkodmiljonären", "Söndagsparty med Filip & Fredrik", "Gordon´s Kitchen Nightmares", "Misstänkt", "Brothers & Sisters" och "Grey´s anatomy". Och i veckan som följer så slutar även "Nip/Tuck" och "Lost". Tv-kanalernas stelbenta säsonger har diskuterats förut, och fortfarande verkar de slaviskt följa skolterminerna.

Nu väntar tre månaders sommarlov med repriser fram till slutet av augusti då vi går in i nästa tv-period, då vi kommer att se ordet "säsongsstart" överallt i tablån.

 

FRÅGA: Nån som såg några talanger i "Talang 2009"?

 

SUCK: Jonas Karlsson spelade exakt samma roll som alltid i "Hans och hennes" igår.

 

UDDA PROGRAMTITEL INATT: "Fet = dum?". Kanal 5, klockan 04.25.


Tiffet regerar


När det gäller fotboll finns det som bekant bara ett lag att hålla på, nämligen Tiffets Damer (Tannefors IF alltså...). Igår krossade dom Hemgårdarna med 7-3 och lämnade jumboplatsen i tabellen.
Fast det är dåligt att det är speluppehåll hela sommaren, det vore ju gött att ligga i gräset med en folköl och glo på brudarna. Igår var sista matchen på ett tag, nästa hemmamatch är inte förrän 23/8 och då är det ju snudd på höst.

Utebio ikväll


Ikväll startar sommarens utebio i Trädgårn och först ut är filmen "Mamma Mia". I år är det fler filmvisningar än nånsin - GÖÖÖTT!!!
Jag ska dit ikväll, säg till om ni ska hänga på...

Krogkrönika (Nolltretton, maj)

Förnya dig i baren


Beställer du alltid samma drink när du går på lokal? Läge att byta ut din Gin & Tonic eller Rom & Cola mot något nytt? Här kommer några förslag på alternativa drinkar du kan beställa in nästa gång du hänger vid en bardisk.


Vargtass
12 cl vodka
1 st lingon
OBS! Om lingonet får ligga i för länge kan smaken lätt bli fruktig!


Grek Special

6 cl Ouzo

3 bitar fetaost

Mycket krossad is

Blanda, drick och dröm dig bort till Aten.


Pajala Sunrise
Ett glas hembränt med en falukorvsskiva i kanten.


Atomubåt
1 ölglas med sprit
1 snapsglas med öl
Häll upp spriten i ölglaset, fyll snapsglaset med öl. Släpp ner snapsglaset i ölglaset.


Kaffekask à la glesbygd
1 st sockerbit
Kaffe
Ofärgad sprit
Släpp ner sockerbiten i den tomma kaffemuggen. Häll i
kaffe så du inte ser sockerbiten.
Fyll på med sprit tills du kan se sockerbiten igen.

Finsk champagne

1 helrör Finlandia

1 Treo

Stoppa treon i Finlandian. Voila !


Assi Domän
6 cl Vodka
1 st snapsglas
1 ruta toapapper
Fyll snapsglaset till bredden. Ta sedan en ruta toapapper, vik ihop och placera i glaset. Häll sedan alltsammans i munnen, svälj vätskan och sug på pappret. Spotta sedan ut pappret i glaset.


Veckans facelift


Alltså...varför plastikopererar man sig om man redan är typ världens snyggaste kvinna? Hon på bilden är alltså Angelina Jolie (jag förstår om ni inte känner igen henne) och som ni kan se så ser hon numera fördjävlig ut.
Varför, varför????

45 knop på Bråviken


Igår ägnade jag mig åt överklassnöjen, nämligen att åka RIB-båt. Det gick undan och var coolt som fan. Fick nästan RIBba.

På skiva: Melody Club (Nolltretton, maj)

Melody Club

"Goodbye to romance"

Sony

 

The Mos andra skiva var suverän, men sen la man av. The Ark har en paus och har ändå för vana att krångla till sina låtar. Av de där Växjöbanden som dök upp för några år sen är det istället Melody Club som lite oväntat tagit täten. Deras dansanta elektroniska pop har visat sig funka förträffligt på dansgolvet, och trots att bandet känns lite lättviktigt har de ändå radat upp hits som "Baby", "Electric", "Fever fever" och "Killing a boy". På nya plattan är singeln "Girls don´t always wanna have fun", tänkt att fortsätta traditionen men både den och resten av materialet har svårt att nå upp till samma klockrena hitkänsla som tidigare.

Stilmässigt är musiken ungefär samma som tidigare, även om det finns en tendens till mer pop än dansgolv nu. Plattan är jämnbra, men jag kan inte komma ifrån att det faktiskt låter ganska tråkigt. Melody Club kämpar på och försöker att göra det bästa av varje låt, men det är nog helt enkelt så att låtmaterialet i grunden är för svagt, och då hjälper inga snygga produktioner i världen.

 

2/5


Måndag i Norrköping

Var en sväng i Norrköping igår igen (fan vad jag hänger där nuförtiden...)
Där är parkeringsfickorna mindre än bilarna.

Bara i Norrköping, barn...bara i Norrköping...

Tompas kätbild


Sprang på TP 096 häromdagen. Snart flyttar han till det andra Grebo-folket i Johannelund men först ska han ha en rejäl kätbild.

Veckans hår: del 2


Filmklipp från Rocklogen


Heldag i Grebo


Oj oj oj...lördagen blev en höjdardag. Var ute i Grebo hela dagen. Började på Lanthandelns Dag där jag sålde SGG-lotter, skivor mm och Tre O Comp lirade.

Sen kom kanske dagens höjdpunkt: vi drack bira och tittade på när Wester öste båten.

Kolla vad snygg Kalle Kräks är på den här bilden! Wow!

Sen blev det Rocklogen i Melskog! Grillning och fest och No Excuse lirade. Svinkul kväll, och Nicke Sixx har redan bokat in "Rocklogen #2" samma helg nästa år.

Veckans hår


Vem är det som har det här fantastiska håret?
Fortsättning följer...

Bandmöte med Bête Noire


I fredags hade Bête Noire bandmöte på Mokka med öl och tandoorikyckling. Samma dag tog vi även lite pressbilder och blev intervjuade av Nolltretton. Den kommer i nästa vecka - läs och begeistras.

Köp "En förlorad värld"


Nu går det att köpa Bête Noires EP på Skivlagret (Storgatan) i Linköping.
Snart kommer det även att finnas en funktion på hemsidan: http://betenoire.3jean.com/ där man kan beställa skivan.
Det går även att beställa genom att mejla: betenoire@3jean.com

Hultsfred - 20:e året!


Sådär, då var det klart med ackreditering till Hultsfredsfestivalen. Vilket för övrigt blir min 20:e (!) festival.
Och det kommer bli en 21:a också, för nästa år ska ju Bête Noire spela...

Filmkrönika (Motala Tidning, juni)

Sommaren är bions högsäsong

 

När sommaren gör sitt intåg satsar biograferna hårdare än nånsin på att locka besökare. Sommarpremiärer sägs vara det som räddar branschen i en tid av kris, men finns det någon biografdöd så är den mestadels självförvållad.

 

Nu finns ju visserligen statistik som visar att den påstådda biodöden bara är en myt, och att besöksantalet legat ganska konstant de senaste 20 åren. Men skulle det ändå ligga någon sanning i biografernas självpåtagna martyrskap så är det till stor del deras eget fel. Ofta är det nämligen bara irriterande att se film på bio. Folk pladdrar, prasslar med godispåsar och spiller läsk på golvet.

Själv går jag bara på bio under måndagar och tisdagar, då har man gott om plats, det är välstädat, tyst och lugnt och man kan njuta av sin film i lugn och ro. Ju närmare helgen man kommer desto stökigare blir det i salongen. Biopersonalen borde satsa mer på att hålla ordning och gärna sopa golvet rent från utspillda popcorn mellan varje föreställning.

 

Dessutom verkar det som att biograferna själva försöker skrämma bort sina besökare. Jag talar om de två filmer som alltid visas innan huvudfilmen.

Först har vi den äckliga gubbe med glasögon och mustasch som kikar fram och säger:

- Den här föreställningen presenteras av...

Jag ryser varje gång jag ser hans psykblick och hör hans torra röst.

 

Strax efter skräckgubben kommer reklamen för det elbolag som har avtal med landets biografer. Den filmen är upplagd precis som en rysare med klinkande pianotoner och suggestiv stämning. En ljusboll färdas genom skog, byggnader och över vägar. Elen når biografen och teknisk utrustning som högtalare och popcornmaskin hoppar igång av sig själva. Brrr - vidrigt!

 

Mot all rationell logik har sommaren det senaste decenniet blivit biografernas högsäsong. Det är numera under värsta högsommarvärmen vi helst av allt sitter inomhus och tittar på film och även denna sommar väntar premiärer för ett antal förmodade biosuccéer.

Exempelvis är Sasha Baron Cohen tillbaka på vita duken och följer upp "Borat" med en film om "Brüno", en annan av hans tv-personligheter. En annan återkomst står Jakob Eklund för när han återvänder som tuff snut i "Johan Falk - gruppen för särskilda insatser". Och så är vår favorittrollkarl tillbaka i "Harry Potter och Halvblodsprinsen".

Det lär nog bli fullt i salongerna den här sommaren också.

 

Några biotips för sommaren:

5/6 Antichrist

5/6 Last Chance Harvey

24/6 Transformers: De besegrades hämnd

26/6 Johan Falk - gruppen för särskilda insatser

10/7 Brüno

15/7 Harry Potter och Halvblodsprinsen

24/7 Public Enemies

21/8 Inglourious Basterds

 

Trevlig sommar!


Intervju med Rimås


Öl eller vin?
- Vin.

Varför?
- Vilken dålig intervju. Är det nån fråga man inte ska ställa är det varför.

Vad gör du en lördag klockan sex?
- Dricker ett glas vin och förbannar att inte spikan på travet satt.

Vilken är din mest homoerotiska upplevelse?
- Ha ha...jag vet ju vad det är...he he...men jag säger inget mer.

Vad ser Ann hos dig?
- Motsatsen till sig själv.

Definierar du dig själv som överklass?
- Nej, tvärtom. Men i andras ögon är det säkert så.

Har du lämnat ditt vilda rock´n´roll-liv bakom dig?
- Ibland. Jag har skämt ut mig genom åren, det är nog många som retat sig på Herr Rimås. Nu lever jag ett moget liv som jag är ganska nöjd med. Jag har allt: en förstående familj. Vi accepterar varandra och har gemensamma intressen.

Lehmans fredagsfräckis


"Den store jägaren kom in på baren och började skryta om att han kände igen hudar och kulhål på nedfallet vilt.
Han sa: "Knyt för en ögonbindel och ställ upp lite öl och ta hit lite djurhudar så ska jag tala om vad det är för djur"

Vadet antogs och djurskinn togs fram. De satte för en ögonbindel och gav honom ett skinn. Han började känna fram och tillbaka på skinnet och sa; "Det här är antilop skjuten med en 22:a", och det var naturligtvis rätt. Fram med ett nytt skinn. "Det här är en tiger skjuten mitt i hjärtat med en 308:a", rätt igen och nya öl. Så höll det på hela kvällen och till sist ragglade han hem och la sig.

Nästa morgon när han tittade sig i spegeln hade han fått ett riktigt blåöga och han sa till sin fru; "Visserligen var jag full när jag kom hem igår, men inte slogs jag väl?" "Nää, svarade frun, det var jag som gav dig snytingen. Du kom hem och la dig, satte handen innanför mina trosor och gnuggade runt lite och sen så sa du; "Skunk, dödad med en yxa.. "

Torsdag i Norrköping

Igår var jag en sväng i Norrköping och jobbade igen.
Där behöver jag INTE visa leg när jag handlar på Systemet.

Bara i Norrköping barn...bara i Norrköping...

Brittan, Tengner och jag


Igår hängde jag med Sveriges hårdrocksguru nummer 1, nämligen OKEJ-legendaren Anders Tengner. Han skriver fortfarande en del men mest är han skivbolagsboss och igår var han på Maxim för att lansera "Sveriges Britney Spears" - 19-åriga Anniela från Karlskrona. Hon var en riktig puma, sjöng bra och var bra på scenen. Fast Original- Brittan är fortfarande given på tronen.
 

Våra skattepengar i arbete


För att fira att jag fick tillbaka rejält på deklarationen gick jag upp till Konsert & Kongress för att se vad det är vi egentligen får för våra skattepengar. Jag slet upp första bästa dörr och fick syn på denna...varelse. Han var djupt försjunken i sitt jobb, så det verkade faktiskt som att han gjorde skäl för sin lön. GÖTT!

Rimås kätbild


"Rimmet" kan konsten att käta upp folk (knepet är att alltid ha med sig lite glögg att bjuda på...) men ska nu fullända sin talang. Nästa vecka drar han till Grekland där han har bokat in sig på en strandraggarkurs.

Bilder från klassåterträffen


Jo, jag var ju på klassåterträff för en månad sen och nu har jag äntligen lyckats fixa lite bilder därifrån. Inte så bra kvalitet
dock, eftersom jag fick printscreena dom...

Några från min klass samlades hemma hos Bettan Fårballa för en liten förfest.

Sen gick vi till klassåterträffen och där sprang jag på min gamla flamma Karin Enander!

Och här har vi D-bordet med min stalker Jessica Granberg i vitt.

Snusk-Tobbe dök upp och körde några låtar på guran...

...och här sitter ju Räka!

Wow!!!!! Vilka heta babes!!!!!!

Men vad är detta, stöter jag på Karin? Ja, det sägs ju att gammal kärlek aldrig rostar...

Och här är Grebo-bordet med Sören, Jannica, Anna och superheta Pernilla Borg längst in till höger (fast hon är från Åtvid).

Om Pernilla Borg var snyggaste tjejen på festen så var Daniel Loord definitivt den snyggaste killen. Det är han i gul tröja om ni inte fattat det redan.

Och sen blev det tryckare....men vad är det jag ser nere till vänster?? Det är ju jag och Anna Nilsson - en annan gammal high school sweatheart. Vad var det jag sa om det där med gammal kärlek?

Dagens fynd på hallmattan


Idag kom nya Vagabond och en skiva med Elenette från Sonic. Min prenumeration på Vagabond går snart ut och jag vetifan om jag ska förnya den, tidningen har ju blivit sämre sen Bodil o gänget slutade. Men en resetidning måste man ju ha och konkurrenterna är ju fullkomligt värdelösa så jag tvingas nog fortsätta med Vagabond...

Tannefors-nytt


Sköna stadsdelen Tannefors blir bara mer och mer exotiskt. Häromdagen kom det upp palmer i Drottningrondellen.

Tisdag i Norrköping

Igår var jag och jobbade i Norrköping igen. Där vill restaurangerna ha betalt för att köpa annonser.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Söderköping idag


Idag hängde jag lite i Söderköping - vilken stad! Där ska jag hänga en massa i sommar tänkte jag. Nån som är sugen på en utflykt?

Samuels kätbild


Samuel är inte bara lastbilschaffis i Norge, han är rejält käter också som synes. Och har dessutom samma effekt på andra.

På skiva: Sara Löfgren (Nolltretton, maj)

Sara Löfgren

"Där maskrosor blommor"

Legal records

 

Sara Löfgren har gått från Fame Factory, via deltagande i Melodifestivalen, "Doobidoo" och "Så ska det låta", till medverkan på sommarens Diggiloo-turné. Varbergstjejen har sålt mängder av debutplattan "Starkare" och blivit folkkär, och jag sitter mest och gapar över hur hon har lyckats med den bedriften. För enligt mig borde man hitta henne under "medelmåtta" på Wikipedia.

Men hennes publik är ju folk som egentligen inte är musikintresserade, och har man aldrig hört exempelvis Sahara Hotnights och Adiam Dymott så faller man kanske för den bild av Sara Löfgren som "tuff rocktjej" som målats upp. Vet man inte vilka Sanna Carlstedt och Jonna Lee är så kanske man även tycker att hon är "charmig". Och med Fame Factory/Melodifestival-mått mätt stämmer det kanske, men i den riktiga musikvärlden kan hon på sin höjd beskrivas som medioker.

På hennes andra skiva får vi standardrock med svenska texter i rakt nedstigande led från Marie Fredriksson och Sussies Orkester, och känslan att varken 90- eller 00-talet aldrig har ägt rum kunde inte vara starkare.

 

2/5


Ni har väl inte glömt att boka in SGG i kalendern?


Bête Noire i Zero


Zero Music Magazine skriver en liten grej om Bête Noire
Läs här: http://www.zeromagazine.nu/nyhet.asp?id=1743

Tv-krönika (ÖC, 5/6)

Har vi nåt val?

 

Igår hade partiledarna "slutdebatt" inför EU-valet. Slutdebatt? Har det varit flera debatter tidigare alltså?

Jo, det har det när jag tänker efter. Det var en där Gudrun Schyman pulveriserade en piratpartist och en vidrig Sverigedemokrat. Och så har det varit två där Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt har stått och varit överens om det mesta. Jag har inget emot breda konsensuslösningar i politiken, men visst tusan är det lite tråkigt för oss väljare när alla står och är överens hela tiden?

Igår debatterade partiernas EU-toppnamn i SVT och det hela hade lite b-stämpel, mest för att flera av parlamentarikerna är okända för de flesta. Men debatten blev åtminstone flummigt rörig och stundtals småhetsig. Och det är alltid roligt att se hur svårt Marita Ulvskog har att dölja sitt agg mot Gunnar Hökmark.

 

SVT: S SUPERDUO: Karin Hübinette och Anna Hedenmo. Imponerar mer och mer för varje dag.

 

SLUT I RUTAN: Idag är sista dagen med Jay Leno som programledare för "Tonight Show"


Releaseparty som sagt


Igår presenterades årets Festivalband och förutom en 2:a från en person fick det överlag väldigt goda omdömen. Favoriter var bland annat "Solkräm" med Rikard Wolff, ledmotivet till "Tre kronor", Heman Hunters: "Kär när man är liten" och "Suger pung som en djävul" med Onkel Kånkel.

Minges kätbild


Jisses! Har ni sett nåt kätare än detta???

Releaseparty!


Då var det dags att ha releaseparty för Festivalbandet igen. Klockan 14 idag vid Kristna Studentbacken smäller det.

Redan helg igen?


Fasen vad veckorna går fort! Plötsligt är det fredag igen och det betyder:

*Min lista i Radio Östergötland kl 15.50 (näst sista innan sommaruppehållet)
*Min pubquiz på The Champ kl 19.30 (sista innan sommaruppehållet)
*Laddning inför lördagens releaseparty för Festivalbandet vid Stångån kl 14.00 (fast vädret får skärpa till sig!)

SKÅL!

Lehmans fredagsfräckis


"Två pojkar hade nyss fått sin veckopeng på 25 kr vardera, varpå den ena glatt utbrister:
- Vi springer och köper godis för allting!
- Nä,säger den andra som hört från de lite äldre grabbarna, vi köper knulla för pengarna.
- Knulla...vart köper man det???
- Det gör man väl i kiosken där man köper allt annat gott.

Så dom gick till kiosken och ber att få köpa knulla för 50 kr. Tanten i kassan blir förstås jättearg och släpar ut killarna på baksidan där hon bankar vett i skallen på dom. När de till slut kommer därifrån säger den ena killen:
- Det var tur att vi inte hade 100 kr. Då hade hon fan knullat ihjäl oss!!!"

Torsdag i Norrköping

Var i Norrköping igår igen och jobbade. Där bygger man parkeringshus med så trånga parkeringsplatser att det inte går att öppna bildörrarna.

Bara i Norrköping, barn...bara i Norrköping...

En stund med Björklund


Igår hängde jag lite med Folkpartiledaren Jan Björklund. Han talade på Stora Torget och vi snackade lite efteråt.
Humanism, fri- och rättigheter är ju självklara ledord för alla tänkande människor, och ingen ideologi har ju en stoltare historia än liberalismen. Så varför talar inte Folkpartiet liberalism utan höghastighetståg, kamp mot brottslighet och ordning i skolan, något som alla partier står bakom? Varför låter Folkpartiet sina hjärtefrågor kidnappas av Vänsterpartiet (som är rena motsatsen till demokrati och frihet) och Piratpartiet (som är en egoistisk lobbygrupp)?

Nä Björklund, sluta tala om kärnkraft och ett europeiskt FBI och gå tillbaka till grundideologin istället, dvs mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, religionsfrihet, likhet inför lagen, demokrati och så vidare.

Folkpartiet borde vara landets största parti, nu är man istället en identitetslös samling människor som riskerar att åka ur både EU-parlamentet på söndag och Riksdagen nästa år.

Gertzas kätbild


Jodå, Gertza har blivit rena brudmagneten på sista tiden. Ja, ni ser ju själva vilken stilig karl det är!

Känd från TV


Häromdan ringde sköningen Lotta Malm (som verkar byta produktionsbolag som andra byter underkläder) och ville ha med mig i ett nytt TV 4-program som är en svensk variant av "Momma´s Boys".
Jag, min morsa och 30 tjejer ska åka till Medelhavet i två veckor och så ska jag och morsan välja ut en brutta till mig.

Nu kan jag tyvärr inte medverka så Lotta undrade om jag hade nån trevlig kompis som ville vara med. Hör av er så kan jag lägga ett gott ord.

"TV4 söker killar och tjejer i åldrarna 20 - 35 till dejtingprogrammet Momma's boys.
I "Momma's boys" tar tre singelkillar sina mammor till hjälp när det gäller att hitta den stora kärleken i TV. Inspelningarna sker under sommaren i en lyxig villa på varmare breddgrader.
Skriv omgående några rader till oss och berätta lite om dig själv, bifoga bilder!
Hör av er omedelbart till
mailto:dating@titan.se"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Och varför ska jag vara med i ett dejtingprogram. Jag vet ju redan vem jag vill ha, nämligen Lotta Malm!!!

På skiva: Bob Dylan (Nolltretton, maj)

Bob Dylan

"Together through life"

SonyBMG

 

Hur gör man för att förnya sig och hitta inspiration när man redan varit med och definierat rockhistorien och släppt 45 skivor? Även om de senare åren varit bra för Dylan med formtoppar som förrförra plattan "Time out of mind" och 2006 års succé "Modern Times" så kanske det är fel att ställa krav på 68-åringen att han åter ska ställa musikvärlden på ända och leverera klassiker som "Blowing in the wind" eller "Like a rolling stone". Dylan själv verkar inte heller ha några såna planer utan spelar här rätt traditionell amerikansk folkrock som han rosslar fram sina texter till. Få artister klarar av den genren bättre än Dylan och det visar han här. Kompbandet lirar tajt med otrolig närvaro och känsla. Jag tycker Dylan låter svängigare och mjukare än tidigare. Kanske på grund av det dragspel som dyker upp hela tiden. Musiken har också mycket blueskänsla. Inledande "Beyond here lies nothing" och sköna "Feel a change coming on" är två av de bättre låtarna. Men det känns som att det som skiljer denna platta från annat liknande mest är att det står "Dylan" på omslaget.

 

2/5


Leffans kätbild


Leffan skickade också in en saftig kätbild. Jag frågade om han inte ville vara "Popstar på stan" istället, men han svarade:
- Nej, det är ju käter jag är!

Tisdag i Norrköping

Var och jobbade i Norrköping igår. Där har man mustasch utan att vara ironisk.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Vill se!

"2022 Tsunami" är en thairulle om hur Bangkok drabbas av en jättetsunami. Är väl ingen risk att den kommer till Sverige, men jag vill hemskt gärna se den.

Tv-krönika (ÖC, 30/5)

Ständigt denna Ramsay

En sak som jag tidigare efterlyst i mina tv-krönikor är "efter-efter-reportage". Vanligtvis när olika tv-program gör uppföljande "vad-hände-sen"-inslag, i till exempel "Grannfejden" eller "Lyxfällan", så är tiden som gått alldeles för knapp för att man ska kunna dra några egentliga slutsatser.

Oftast återvänder tv-teamet efter en månad för att kolla hur det gått för dem som varit med om någon form av "gör-om-mig"-övning, men man vill ju se om förändringen fortfarande håller i sig efter ett år.

Nu har Gordon Ramsay - ständigt denna Ramsay - gjort exakt detta. I den nystartade säsongen av "Gordons´s Kitchen Ninghtmares" väntar han ett helt år innan han återvänder för att se hur restaurangerna klarat sig. Det är ett upplägg jag även skulle vilja se på alla dessa investerarprogram, "Top Model", "Stilpoliserna" och "Idol"-vinnarnas karriärer.

 

FILMKROCK IKVÄLL: Jag menar: "Ung rebell", "Fyra bröllop och en begravning", "Illusionisten", "Kocken" och "Face Off" samma kväll.

 

ÄSCH: Precis när jag började hitta in i "Generation Kill" tar serien slut.


Veckan som kommer


Puh...som vanligt är det fullt upp med en massa saker. På lördag är det åter dags för releaseparty. Det är den årliga presentationen av sommarens festivalband (alltså en blandkassett med knäppa låtar, typ). Bandet blev klart idag och måste slagit nån form av hastighetsrekord. Vanligtvis tar det flera månader att komponera det perfekta festivalbandet, i år tog det fyra timmar.
Nåväl, tid: 14.00 lördag 6/6
Plats: Kristna studentbacken vid Stångån

Och så är det ju dags för säsongens sista pubquiz på The Champ. Det sker dagen innan, på fredagen den 5/6. Klockan 19.30. Ring och anmäl lag på 013-141434.

Så ung, så fräsch!


Var på bolaget igår - och fick som vanligt visa leg. 36 år gammal!

På skiva: Johan Palm (Nolltretton, maj)

Johan Palm

"My antidote"

Sony

 

Skivdebut av 17-åriga Mjölbykillen från "Idol" - Ja

Öppnar med gamla (och bra) Atomic Swing-låten "Teenage Battlefield" - Ja

Synthigt och elektroniskt - Nej

 

Radiovänlig pop, fast med lite kanter - Ja

Growl och corps paint - Nej

Låtar av bland andra Peter Kvint, Mattias Edlund och Linda Sundblad - Ja

 

Originellt så man hoppar till - Nej

Snäll småpunkig britpop som passar Johan - Ja

En skiva han behöver skämmas för om några år - Nej2/5


Intervju med Vickan


Tjena Vickan! Varför ligger du här i Trädgårdsföreningen?
- För att det är så jävla GÖÖÖÖÖTT!!!!!

Vad är det bästa med att hänga i Trägår´n?
- Att det känns som att man tar studenten igen.

Vår kompis Lehman säger att "en grogg för mycket är precis lagom". Har han rätt?
- Två för mycket är precis lagom.

Vad tycker du om att Paris Hiltons hund Tinkerbell har blivit överkörd?
- Så jävla GÖÖÖTT!!
- Jag kom på en sak till som är bra med Trägår´n - att det är så mycket bara överkroppar!

Vem tycker du har sexigast överkropp?
- Jag vet inte...känner jag nån med sexig överkropp? Det skulle vara jag själv. Folk har så mycket klä´r på sig jämt.

Vad ska du göra i sommar?
- Jag ska grilla och dricka vin och åka till Visfestivalen.

Folköl - bra eller anus?
- Bra. Man kan köpa det varje dag och så kan man dricka mycket.

Vilka har du på din lista över kändisar som du får ligga med utan att det räknas som otrohet?
- Får jag bara välja en är det Johnny Depp. Och så Hugh Jackman, fast jag vet inte om jag vill ligga med honom egentligen, han är så stor och manlig. Eller Alexander Skarsgård...

Hur är den perfekta lördagen?
- Det finns så många perfekta lördagar...men, så här! En fin himmel och att ligga på en filt och sippa på vin i goda vänners lag. Och så grilla...och så vara på tivoli och åka bergodalbana...eller också är man nånstans i Asien...så jävla GÖÖÖTTTT!!! Eller också är man i alperna och åker skidor och sitter ute och äter lunch...eller så går man på Metropol som inte finns längre. Och det får förresten vara en nubbe till lunchen också...

Radio Tobi 99,8


Här kan ni lyssna på min senaste radiolista:
Saker som Hollywood lärt oss

DVD: Vi hade i alla fall tur med vädret - igen (Nolltretton, maj)

Vi hade i alla fall tur med vädret - igen

Det här är Rolf Skoglunds film från början till slut. Hans porträtt av den neurotiske Gösta är filmens stora behållning. I många stycken skriker förnuftet att det är en riktig skitfilm, med stora brister i manuset, men samtidigt skrattar jag faktiskt högt flera gånger åt Göstas upptåg, som när han gråter lite för högt i kyrkan eller ska göra en vansinnig omkörning.

Gösta har kommit lite till åren och lider inte minst av kraftiga hemorrojder, som har utvecklats till något som doktorn kallar "spanska kastanjetter". Hans arbetskompis dör första pensionsdagen och frun vill att Gösta ska strö askan i en Lapplandssjö. Det passar utmärkt, eftersom Gösta och Gun ändå ska upp till Norrland för att gå på sonen Johans bröllop. Det blir en resa med stress, krångel och konstiga möten.

Det finns många referenser till den första filmen, exempelvis kommer biltvättsscenen i en ny variant och man refererar även till scenen där Gösta sätter upp tv-antennen och sedan faller i slow motion. Uppföljaren når dock inte riktigt upp till första filmens höjder.


2/5


RSS 2.0