Mera semesterfester

Skärgården - det är bra skit det. Så i fredags drog Bella och jag ut till kusten och hälsade på hos Lehman och Reserv-Lehman.
Vi började med en båttur till Tyrislöt...
...innan vi åkte hem och drog på grillen. Oj oj oj, en härlig fredag. Men dag två i skärgården var nog ännu bättre...

På skiva: Rick Astley

Rick Astley
"50"

När jag var i Viña del mar i Chile i vintras och såg att Rick Astley, Lionel Richie och Eros Ramazzotti var dragplåstren på stadens musikfestival blev jag nästan full i skratt. Knappast de hippaste namnen, tänkte jag och fnissade. Själv har jag knappt ägnat Astley en tanke sedan han dök upp på mellanstadiets skoldanser som brådmogen yngling med trenchcoat och "fräcka" moves på 80-talet.
Nu har han fyllt 50 och ger ut en skiva med just det namnet. Hans första på elva år. Och jag måste erkänna att det är ett småkul återseende. Till att börja med ser han exakt likadan ut nu som när det begav sig. Musiken är kanske inte den mest spännande, utan ganska traditionell vuxenpop, men faktiskt souligare och bluesigare än vad jag förväntade mig. Åtminstone bitvis. Och även om det är lätt att göra sig rolig över Rick Astley så går det inte att klanka ner på rösten, för han sjunger alldeles förträffligt.
Man har faktiskt ganska trevligt i hans sällskap, även om det känns osannolikt att jag någonsin skulle lyssna på skivan igen. Vem lyssnar egentligen på Astley 2016. Javisst ja - chilenarna.

2/5

Lehmans fredagsfräckis

En liten pojke står vid en strand och gråter då en bil stannar och en man kliver ur och frågar vad som har hänt. Pojken snyftar och säger: "Min syster hoppade i vattnet och nu är hon försvunnen."
Mannen: "Jaha, men var har du din mamma och pappa då?"
Pojken: "Ja dom hoppade i för att leta efter henne och nu är dom också borta."

Mannen skiner då upp, drar ner byxorna och säger:
"Du grabben, det är inte din dag idag!"

Semesterfester

Har egentligen inte så mycket vettigt att berätta. Det är semester och livet leker. I förrgår hamnade vi på Arbis uteservering i Norpan (ihop med Camilla & Peter) och igår började vi med en sväng på Mörners med diverse folk...
...innan vi gick till Torsdagstoner i Trädgårn och kollade in Zeijlon...
...Håkan Maas...
...och Stora Havet.
Och sen även Jökke & Personalen innan det blev en sväng till Legends.
Men nu räcker det med stan. Nu blir det kusten! Tja!

Veckans idolbild

Pelle Joelsson - vilken kille!

Domination Day

Många frågar hur jag fick mitt smeknamn Domination Man, och historien bakom det är inte konstigare än att jag helt enkelt dominerar varje sammanhang jag deltar i. Som igår: Burra Aktersnurra, Swälle och jag spelade äventyrsgolf och jag sopade banan med de två och tog hem en jordskredsseger. Och ja...då blir man liksom kallad Domination Man...

Nytt på DVD: Secret in their eyes

Secret in their eyes

En stadig thriller sitter aldrig fel och i detta fall handlar det om en remake av den argentinska "Hemligheten i deras ögon", med Julia Roberts, Nicole Kidman och Chiwetel Ejiofor i de tunga rollerna som lagens väktare. Filmen utspelas under två olika tidsepoker med tretton år emellan. De äldre scenerna skildrar hur dottern till Roberts rollfigur hittas mördad och hur polisutredningen misslyckas med att få den misstänkte fälld. Tretton år senare dyker nya ledtrådar upp och de tre samlas åter för att slutligen skapa rättvisa.
Mycket ligger i vägen: en gammal romans, åren som gått, en oentusiastisk mor och tvivlet över om det verkligen är rätt gärningsman de jagar. Det finns även en del som ligger i vägen för att göra detta till en film som verkligen engagerar, till exempel de otydliga klippen mellan tidsepokerna, den obefintliga laddningen mellan Kidman och Ejiofor, sidospår som aldrig fördjupas och bristen på spänning. Filmen har absolut en hel del förtjänster, inte minst en laddad förhörsscen, men tänder aldrig till på allvar. Sammantaget kan "Secret in their eyes" beskrivas som en okej thriller, varken mer eller mindre.

2/5

Kolmårdstroll

I lördags drog Fröken Kyndel och jag ut till Kolmårdsskogarna för att kolla in "svärföräldrarnas" sommarstuga, och fira en födelsedag. Grillen åkte fram...
...och likaså trumpeterna i den trumpetgalna familjen Kyndel.
En fantastisk dag i Kolmården!
Väl tillbaka i Norpan hamnade vi, på nåt märkligt sätt, på Brooklyn Bar. Ja ja, det fick väl gå för denna gång även om det knappast var vårt förstaval.
Nä, då var söndagsbrunchen på Söder betydligt bättre.
Och med denna härliga helg invigdes sommaren 2016 på allvar, i och med att Bella nu har semester. Det har börjat fantastiskt men nu ökar vi!

Sol och öl och lite sällskap

Aaah...det lutar åt att sommaren 2016 kommer bli den bästa någonsin. Håret är fluffigt, skägget är tätt, skjortorna är snygga och snusen är väck. Ölen flödar och maten den njuts. Solen skiner, grillen är på och cashen rullar in.
Och sen har jag dessutom trevligt sällskap av Fröken Kyndel. Inte mycket att klaga på med andra ord. I fredags var det raj-raj igen. Så j-a GÖÖÖÖÖTT!

Lika som bär #202

Duff McKagan & Per Gessle
 

Torsdagstoner 2016

Igår drog vi igång den första Torsdagstoner-kvällen i Trädgårn. Kanonväder och bra med folk. Westerburgh & Micaela inledde. Var ett och ett halvt år sedan jag träffade dem senast, på en pub i Melbourne, men det känns som alldeles nyligen.
John Wildcat körde som tvåa och sen skulle TeenRockers ha avslutat men det blev Bobby Junior and the Teardrops. Men skit samma, det är ju samma medlemmar i alla de där rockabillybanden.
Nästa torsdag kl 18 kör vi igen. Då lirar Zeijlon, Jökke Nilsson och Stora havet.

Lehmans fredagsfräckis

En man kommer in till sin fru med ett får under armen och säger: "det här är kossan jag har sex med när du har ont i huvudet"
Varpå frun utbrister: "din idiot! hade du inte varit så dum så hade du vetat att det där är ett får!"
Då mannen svarar: "hade du inte varit så självupptagen så hade du fattat att det var fåret jag pratade med."

Stöna Med Bröna 2016

Igår var det dags för den sjätte upplagan av Stöna Med Bröna, och artistmässigt var det nog ett av de bättre åren. Det började kl 18.08 med 6.08 på Pampas. Övriga bokningar var bland annat Mattanten, Snus-Tobbe, Zvelle, Rebellinor och Snusklistan 2016. Här ser vi Folke Likvit som gjorde ett storstilat framträdande och presenterade en ny låt.
Jossis och P:ssons bidrag blev "Fling" - årets sommardrink.
Blomman Hedin gjorde en fantastisk poesiuppläsning...
Och inne på stora scenen lirade Anette Jeanette Guleböj eller vad hon hette...
En fantastisk festival. Ses om ett år igen!

Visfestivalrapport 2016

Skrev en text till Zero Music Magazine om årets Visfestival i Västervik.
Läs här: http://zeromagazine.nu/2016/07/19/visfestivalen-vastervik-2016/

Foppa - ingen toffel

Igår var jag i Norpan och intervjuade jag John Daniel Foppa "Plusgrader" Forsberg. Han är popstjärna, festfixare, mediaman och playboy...ja ungefär Norrköpings svar på mig själv, skulle man kunna säga. Gå gärna in på Spotify och lyssna på hans nysläppta platta "Ett fall för eliten".
Just det, sen blev det ju såklart även en lunch med Bella...

Lördag i Västervik

Sen kom då stora kanonen, dvs lördagen. Vi gled runt på stan på dagen och hade det gött.
Vi drog hem och fräschade inför kvällen när Lehman plötsligt knackade på och drog igång festen.
Sen var det dags att ge sig bort till ruinen...
Elona Planman inledde...
Följt av Ola Aurell och CajsaStina Åkerström (kommer en rapport på Zero sen).
Under Dimker Brothers passade vi på att smita bort till Willys båt... 
Vi kom tillbaka till Timo Räserbajs som tolkade Ted Gärdestad.
Och sen avslutade Loa Falkman. En ganska jämnbra kväll inne i ruinen. Så nu är det väl bara att börja ladda för nästa år då...
PS: På söndagen stannade vi till på Vänneberga Gård utanför Sörping och käkade Janssons frestelse och kollade på Göta Kanal. En riktigt härlig helg!

Fredag i Västervik

På fredagen bytte jag hotell till Guldkant och framåt kvällen dök Bella upp. Vi mötte upp Henrik och Jenny från 013 på Simson och hann precis slänga i oss en abborre innan köket stängde. Sen blev vi kvar där, för hela gänget dök upp: Persson, Ronny, Psson, Jonna, Vickan, Martin, Jossi, Faxvall, Anna, Nicklas, Frippe och vilka mer det nu var. Oj, vilken fredag.

Visfestivalen 2016

Ja, det blev en Visfestival i år också. 24:e året. Åkte ner på torsdagen och blev incheckad med en liten rackare av Jossi. Sen drog vi ner till båten Simson. Jag hade fixat in oss på en VIP-fest med sponsoröl och uppträdande av Titiyo. Härligt väder och en härlig start på årets visfestival.
Var inne en sväng i ruinen också. Lisa Miskovsky avslutade. Är hon landets ointressantaste artist? Ja, det kan mycket väl vara så.
Sen hamnade Jossi, Peter Faxvall och jag på Simson igen. Ja, det var torsdagen det.

Nytt på DVD: London has fallen

London has fallen

Förra gången var det Vita Huset i Washington D.C. som utsattes för en terrorattack och denna gång hamnar den amerikanske presidenten (spelad av Aaron Eckhart) och hans livvakt (Gerard Butler) i ett London som plötsligt utsätts för ett massivt angrepp.
Presidenten och en rad andra världsledare reser till den brittiska huvudstaden för att närvara vid begravningen av premiärministern som plötsligt avlidit. Men de hinner bara komma fram innan helvetet brakar loss. Byggnader sprängs, människor skjuts på öppen gata och en fullskalig terrorattack lamslår staden. Huvudmålet är att fånga den amerikanske presidenten och avrätta honom i en livesändning på YouTube. Som tur är har han sin supertuffe livvakt vid sin sida.
Manusmässigt är detta en ganska ordinär actionfilm, och ibland är det just det man vill ha. Det skjuts, fightas och sprängs. Det fälls tuffa repliker. Det är full fart och högt tempo. Jag måste erkänna att det är väldigt underhållande, även om jag inte blir särskilt berörd. I mitt tycke är denna uppföljare faktiskt bättre än ettan, och trots det bristfälliga manuset har man en ganska trevlig stund framför sig.

2/5

Lehmans fredagsfräckis

En bög går till doktorn och aidstestar sig. Tester visar sig vara positivt och bögen börjar storgråta.
”Kan du inte ge mig något botemedel” frågar bögen.
”Jo gör så här att du köper 4 liter bönor, 1 deciliter megahot chilipulver och 4 liter lavemang. Blanda alltihop i mixer och drick sen upp det” svarar doktorn.
”Blir jag botat från aids då” frågar bögen förhoppningsfullt.
”Nej, men det kanske lär dig vad röven är till för bögjävel!” säger doktorn

Grillkväll på Rimforsa Strand

Igår var det dags för den årliga grillkvällen på Rimforsa Strand. Jag hade bokat in så det sammanföll med kvällen då det var musikquiz, för det är ju så jag finansierar mitt glamorösa playboyliv.
Lotta "Milfen" Källström höll i quizet och det gick rätt bra för mitt lag (jag är ju för övrigt regerande mästare sedan förra året). Så nu blir det gratis julbord i december. Gött!

Krogkrönika, juni

 

Nej tack till en vacker död stad

 

Sommaren är här, och med den det levande utelivet. Som ett brev på posten kan man då räkna med att även klagomålen sätter igång. Men en levande stadskärna kan aldrig vara tyst och stillsam - så vänj er, surpuppor.

 

Jag skulle tro att i princip varenda krögare i landet någon gång råkat ut för en klagande granne som stört sig på ljudvolymen eller stöket utanför entrén. Det sker inte bara på sommaren, men det är under de varma månaderna som klagandet tilltar i takt med att uteserveringarna öppnar och utomhusevenemangen ökar.

Många konflikter går att lösa genom samtal, men det finns alltid några gnällspikar som tycker att de har rätt till total tystnad trots att de bor mitt inne i centrum. Men tyvärr, jag har en tråkig nyhet - det har ni inte.

 

Det är mänskligt att störas av höga ljudvolymer, men det är ingen mänsklig rättighet att ha en knäpptyst lägenhet en lördagskväll om man bor i city. Det är inte, och ska inte vara, tyst i en stadskärna. Tvärtom ska en stads centrum vara full av liv och rörelse. Ju mer desto bättre. Flyttar man till centrum så får man räkna med skrålande studenter, dunkande bastoner från nattklubbar, sorl från uteserveringar och allmänt gatuliv. Accepterar man inte det är det bara att flytta till en annan stadsdel, en förort eller ut på landet.

 

"Även vi som bor centralt har väl rätt att ha tyst om kvällarna". Nej, det har ni inte. Det samhälleliga kontraktet för en stadskärna är att det inte bara är tillåtet utan även uppskattat med folkliv dygnet runt. Ställer du inte upp på den samsynen har du inget i city att göra.

"När jag flyttade hit 1964 fanns det ingen nattklubb i källaren. Jag var här först och ska inte behöva flytta". Det kanske inte fanns just en nattklubb, men det fanns garanterat ett centrum. Och i vilket fall spelar det ingen roll, en stad förändras och det är bara att acceptera, för det gör alla andra.

"Kan verkligen fyllebråk och en trummis som soundcheckar räknas som acceptabla stadsljud?". Ja. Man får ta det onda med det goda. Vill vi ha en levande stad med restauranger, konserter och folk i rörelse (och det vill de flesta) så ingår det även mindre angenäma ljud.

 

Stadsfestivaler, gatumusikanter, pubar, torghandel, rockklubbar, lägenhetsfester, karnevaler, uteserveringar, biltrafik, snabbmatställen, konserter, parkaktiviteter, idrottsevenemang och människor i allmänhet ger ifrån sig ljud. Vänj er vid det eller flytta. Det är väl just på grund av dessa företeelser man väljer att bosätta sig i centrum? Det enda ljud som borde förbjudas i stadskärnor är det högljudda klagandet från sura festdödare.


Biomåndag

Tillbaka i biosalongen, denna gång för att se "Independence day: Återkomsten". Det har gått 20 år och rymdvarelserna är tillbaka, men där den första filmen var helt okej så var detta ett riktigt bottennapp. Hetsig, rörig och utan ett ordentligt manus. Rakt igenom fånig och inte ens särskilt underhållande. Det skjuts och sprängs och sen kommer slutet där man inser att det kommer en uppföljare inom kort. En B-film fast med skyhög budget.
Betyg: 1 av 5
 

Bråvallarapport 2016

Skrev en text till Zero Music Magazine om årets Bråvallafestival.

Chill & grill

Skål! Sa Martin och började brassa på köttet.Sen sa han skål igen. Och vet ni vad han sa sen? Jo...skål!
Men vad sa Vickan och Jossi då? Jo...skååååål!!!

Trägårn närmar sig

Var intervjuad i Linköpingspostens sommarnummer om Torsdagstoner i Trägårn. Den 21/7 drar det igång. Mer info på: https://www.facebook.com/events/278865292454473//

I midnattssolens land #5 - Hä som svårt å si Lapporten

Lämnade Narvik i morse och började dra mig "hemåt" till Kiruna igen...
Passerade Riksgränsen...
Tog ett litet stopp i Björkliden...
Där jag även passade på att kolla in Silverfallet. Ingen resa utan att kolla in ett vattenfall...
Nedanför fanns en fin liten strand, med enbart platta stenar.
Sen kom jag till Abisko och där var det stora målet att kolla in Lapporten. Men int´ fan såg jag nå Lapport, int´.
Det var helt enkelt för dimmigt. Eller jo förresten, jag fick se halva. Det här är bästa bilden jag kunde ta. Den är tagen från fel håll och man ser bara vänsterhalvan av Lapportskrället.
Men efter Abisko blev det plötsligt kanonväder och jag körde utmed Torneträsk...
Och sen var jag tillbaka i Kiruna igen där jag tog planet hem. En lyckad liten minisemester där jag hann med tre länder och en massa sevärdheter. Bäst var Tromsö och sämst var nog Narvik. Nu har jag ägnat tre somrar åt att utforska Norrland, det som återstår är väl inlandet men jag vet inte om det är så mycket att se. Så vi får väl se vad det blir nästa år...

I midnattssolens land #4 - Next stop Narvik

Fjärde dagen var ganska regnig, men det gjorde inte så mycket eftersom jag mest suttit i bilen och slingrat mig söderut längs med kusten. Men jag började dagen på Polarmuseet i Tromsö.
Det handlade om Svalbard, Andrées ballongfärd, säljakt, Amundsen och andra sjöfarare, ja det mesta som rör Norge och Arktis.
Riktigt bra faktiskt. Besök det om ni är i Tromsö.
Sen var det dags att styra kosan mot Narvik, så jag hoppade in i bilen. Tog norra bron från Tromsö för att få lite variation men det var en ganska tråkig väg, åtminstone fram tills att jag närmade mig Narvik då landskapet blev lite skojigare igen.
Narvik, vad är det känt för? Jo, hamnen där de skeppar malm från Kiruna och så var det den första staden som togs tillbaka från tyskarna under Andra världskriget. Jag befarade innan jag kom hit att det skulle vara en ganska tråkig håla och det har jag nu fått bekräftat.
Jag bor precis under det här berget där man kan åka linbana till toppen. Narvik är en ganska trist stad men den ligger i alla fall fint.
Det blev till att äta på hotellrestaurangen, som för övrigt stängde 20.30...
Maten såg ut ungefär som om man tömt en blöja på tallriken. Och smakade ungefär så också.
Narvik...nja. Då var Tromsö betydligt bättre.
Nu vill jag se Lapporten. Den ska ju finnas här nånstans i trakterna har jag hört... Morrn!

Lehmans fredagsfräckis

En man har varit på fest hos sin bästa kompis.
”Maten smakade ljuvligt, ciggarerna var utsökta och det var underbart att knulla din fru” säger mannen till sin vän när han ska gå.
”Kul skämt” säger vännen skrattande.
”Ja jag vet... underbart är det nog det sista jag skulle kalla knullet med den kärringen” säger mannen.

I midnattssolens land #3 - Treriksröset och Tromsö

Den tredje dagen här uppe i Arktis började med en halvtimmes båttur från Kilpisjärvi över en sjö med siktet inställt på Treriksröset.
När vi kom iland väntade sisådär 45 minuters vandring, och för första gången denna Nordkalottentripp fick jag stifta bekantskap med myggen.
Japp, så här ser Treriksröset ut. Självklart gick jag runt så jag passerade alla tre länderna. Egentligen inte så mycket att se, men en kul dagsutflykt och roligt att ha varit där.
Sen satte jag mig i bilen igen och fortsatte norrut, mot Norge. Fick stanna för renar på vägen - check. Och nästan direkt när man kom in i Norge förändrades landskapet och det dök upp snöbeklädda bergstoppar och fjordar.
Kom så småningom till Tromsö som var dagens mål, och började med att kolla in Ishavskatedralen.
Tromsö ligger för övrigt väldigt fint bland hav och berg, och med sin pampiga bro mitt i.
Och så fick jag se en same!
Det ska också vara Norges bästa partystad, och en snabb okulär besiktning bekräftade att det fanns väldigt mycket krogar.
Japp, Tromsö är en trevlig stad som jag kan rekommendera.
Sen letade jag upp en bra fiskrestaurang. Hade egentligen tänkt att käka kungskrabba men ändrade mig i sista momangen och beställde istället in valbiff. Jag har aldrig ätit val innan - och det är tveksamt om jag kommer att äta det igen. Smakade ungefär som en blandning mellan kött och inälvsmat.
För att få bort smaken ur munnen gick jag till en annan bar och beställde in en Brooklyn. 101 norska kronor. Imorgon drar jag vidare. Morrn!

I midnattssolens land #2 - Rymd och is

Sedan jag var liten har jag varit fascinerad av rymden, men inte bara NASA utan även det svenska rymdprogrammet. I typ 4:an gjorde jag ett skolarbete om den svenska raketbasen Esrange, och nu sisådär 30 år senare fick jag äntligen komma dit.
Man får inte besöka själva basen men det finns ett litet Visitor Center. Inte så jättemycket att se, men kul ändå. Den svenska rymdhistorien är kanske inte så sexig, det är små raketer, satelliter, ballonger, norrsken och kommunikation. Men det är ju så den mest användbara och vanligaste rymdteknologin ser ut. Coolt är det hur som helst.
Nära Esrange ligger Jukkasjärvi, så jag drog till Hembygdsgården där och käkade lunch. Det blev ren, det måste man ju äta när man är i Lapphelvetet, och det var jäkligt gött!
I Jukkasjärvi ligger ju även ishotellet. Så här års finns såklart inget ishotell men man kan besöka stället ändå (och dom håller förresten på att bygga ett sommar-ishotell som ska vara klart i november). Elefanten är av is och fanns i årets hotell.
Jag följde med på en guidad rundtur där man fick lära sig lite om ishotellet...
Och här ligger vårens "skörd" av is och väntar på att bli vinterns hotell.
Det hela avslutades med en liten drink där glasen var av is.
Svinkallt att hålla i, och man var tvungen att dricka fort eftersom glasen smälte när man höll i dom. Trots att det var minusgrader i kylrummet.
Sen var det dags att dra vidare: Svappavaara, Vittangi, Övre Soppero...inte så mycket att rapportera därifrån.
Kom till Karesuando och kollade in den fina träkyrkan och Laestadius gamla hus.
Sen åkte jag över floden och var plötsligt tillbaka i mitt kära Finland. Helt annat landskap där, och jag följde floden norrut tio mil.
Och kom till Kilpisjärvi där jag hade bokat hotell. Trodde att det skulle vara en liten håla (och det var det iofs också) men det håller på att utvecklas till ett stort turistställe verkar det som.
Eftersom jag är i Finland tog jag en rejäl bastu innan jag gick till restaurangen och drog i mig några Lapin Kulta. Imorrn blir det Treriksröset och sen in i Norge. Hyvää päivää!

I midnattssolens land

Tänkte jag skulle utforska Nordkalotten så igår flög jag till Kiruna. Det blir tredje delen i den Norrlandstriptyk jag ägnat mig åt de senaste somrarna, efter Höga Kusten/Jämtland, Bottenviken och nu Lapphelvetet.
Första punkt var att kolla in terminalchocken. Det är alltså solsystemets yttersta punkt och ingår i Sweden Solar System, där solen utgörs av Globen i Stockholm. Ni får väl googla det där...
Terminalchocken ligger vid Institutet för rymdfysik, ganska nära flygplatsen.
Jag var i Kiruna för sisådär 30år sedan, men minns inte så mycket av det, så nu tänkte jag kolla in stan ordentligt. Det händer ju jäkligt mycket spännande i de här trakterna för tillfället. Och så är dessutom landskapet vackert.

Jag åkte upp på Luossavaara som numera är utsiktsplats och skidbacke, och bjöd på en enastående vy.
Där ser ni min hyrbil förresten. Första gången jag kört bil utan vare sig nyckel eller handbroms.

Och därnere ser ni Kiruna och nuvarande gruvområdet.
Kiruna ska ju som bekant flytta hela sin stadskärna, 5000 bostäder. Och här pågår bygget med att skapa ett nytt centrum, ungefär en halvmil från nuvarande stadskärna.
Den ena stora sevärdheten i Kiruna är Stadshusets berömda klocktorn, som ni ser här ovan...
Och den andra är den fantastiska träkyrkan som är minst sagt magnifik.
Men i coola Kiruna finns även annat att titta på...
Här har vi Sveriges nordligaste uteservering. Öppet året om, även när det är -33.
Och här har vi ett monument över Gruvtolvan.

Och här har vi lite av Gruvstadsparken...
Nyligen satte Linköping upp en raket vid SAAB och hävdade att stan var Sveriges rymdhuvudstad. Minns inte när jag senast hörde något så pinsamt, man får ju skämmas som Linköpingsbo. Sveriges rymdhuvudstad är och har alltid varit Kiruna.
Mitt hotell SPiS ser inte mycket ut för världen - men restaurangen är fantastisk! Jag tog en fjällröding med caesarsallad, dijonsås, kapris, färskpotatis, oliver, tunnbrödsknäcke, levainbröd och två hantverksöl från Överkalix. Otroligt gott!
Fast det kändes som att något saknades. Eller snarare någon...
Nu är klockan halv ett här på natten i Midnattssolens land, och såhär ser det ut utanför fönstret.

Into the wild

Nä, nu skiter jag i det här och drar iväg några dagar...

I en annan del av Norrköping

Det blev bara en dag på Bråvalla i år men jag höll mig ändå kvar i Norrköping. Käkade lite på Asken på fredagen och ja...sen hände inte så mycket mer.
Och på lördagen hände faktiskt ännu mindre. Vi tog visserligen en öl på O´learys men det var i princip allt. Man kanske skulle lagt några dagar till på Bråvalla istället? Eller förresten...Melissa Horn spelade ju där, så jag tar tillbaka det där sista...

På skiva: Eva Dahlgren

Eva Dahlgren
Jag sjunger ljuset

Eva Dahlgren är en av våra allra största artister räknat i Grammisstatyetter och Rockbjörnar, och rättmätigt invald i Swedish Music hall of Fame. Men ska man vara ärlig var det ganska länge sedan hon åstadkom något som gav avtryck. Det senaste albumet kom 2007 och storhetstiden ligger ytterligare femton år bakåt. Från mitten av 90-talet har hon varit mer uppmärksammad som gayikon än som musiker. Men nu tycks den blekta blondinen var på väg tillbaka, med medverkan i "Så mycket bättre", Ingrid Bergman-filmen, diverse podcastar och nu alltså en ny skiva.
Dahlgren är dock inte bara en av våra största artister utan även en av våra mest pretentiösa, och bara titeln "Jag sjunger ljuset" ger vinkar om att detta är en ganska rejäl pretto-historia. Och mycket riktigt, det vi får är knappast en artist som gillar att dricka bira och dra fräckisar, det här är musik för kulturskribenter. Fin konst som "säger något". Musik så pampigt uppbyggd att få ifrågasätter om det verkligen finns något bakom den där svulstiga ljudbilden.
Texterna må vara högtravande men musiken är faktiskt väldigt lättlyssnad. Ljus, luftig, drömsk och allmänt behaglig trots vemodet och dysterheten som den genomsyras av. Men jag hör bara stämningar och ljudkulisser, och väldigt få riktiga låtar.

2/5

Bråvalla 2016

Igår var det dags för Bråvalla igen. Dåliga bokningar och inte särskilt pepp, men det blev som alltid när man ska iväg på nåt: när man väl är där så blir det kul ändå. The Producer och jag laddade upp på hans terass och sen drog vi till hans brorsa på husvagnscampingen.
Första akt blev Henrik Schyffert som var bra som vanligt...
Kollade även lite på Timbuktu och Editors...
Hängde som vanligt en del backstage...
Såg även Zara Larsson mm...
Finns som vanligt mycket att gnälla på när det gäller Bråvalla, men en bra nyhet var den nya ölhallen där man kunde köpa fin-öl
Pressområdet var dock lika tråkigt som vanligt. Jag är så glad att jag lyckats hålla mig undan det i 20 år...
Spanade in Laakso och Rammstein, och sen även Mumford & Sons innan det bar hem igen.
Men alltså...festival utan att bo på campingen? Kan man ens säga att man varit på festival då?

Lehmans fredagsfräckis

Det var en tjej som låg och solade naken. Helt plötsligt kommer det en humla och flyger in i muttan på henne. Hon får inte ut den och åker till doktorn.
Doktorn säger: Hur var det fatt härdå?
 - Jo jag har en humla i muttan och jag kan inte få ut den!
Doktorn:
- Okey, du behöver hjälp av din pojkvän som sätter en klick honung på sin snopp. Sedan för han in den i din mutta tills han känner att humlan sitter där, för att sedan dra ut snoppen och humlan.
- Men doktorn, jag har ingen pojkvän!
Doktorn:
- Okey då får jag hjälpa dig.
Han lägger en klick honung på toppen av sin snopp och för in den, drar ut den, för in den, drar ut den, snabbare och snabbare.
- Men vad gör du!!??
Doktorn stönande:
- Jag får inte ut humlan, så jag skjuter den jäveln istället...

RSS 2.0