Skivrecension: Alice Cooper

Alice Cooper
Paranormal

Alice Cooper är tillbaka med en ny platta sex år efter den oväntat pigga "Welcome 2 my nightmare" och det är svårt att veta vad man ska ha för förväntningar, om alls några. Så hur låter det? Tja, exakt som man förväntar sig att det ska låta om en 69-årig skräckrockare med 27 album i bagaget och en storhetstid på 70- och 80-talet.
Exakt så, faktiskt. Det finns inget på "Paranormal" som överraskar och ruskar om. Inget som knockar lyssnaren eller gör att man höjer på ögonbrynen. Men det hade nog ingen heller trott så med andra ord får man exakt det man förväntar sig.
Fansen kan glädjas över att originalsättningen återförenats i några av spåren, att Alice sjunger bra och att det finns skojiga textrader här och var. Samt att det i det mediokra låtmaterialet finns ett och annat spår som höjer sig något över resten. Ljudbilden har en retrokänsla och det är nog ett klokt val, för vem vill höra en upphottad, modern Alice Cooper? Det är nog, när jag tänker efter, det bästa med "Paranormal": att Alice håller fast vid sin stil, skiter i alla trender och fortsätter låta som ett soundtrack till "Tales from the crypt".

2/5

Musikkrönika

Den svenska(?) festivalsommaren

Augusti är här och det har blivit dags att sammanfatta den svenska festivalsommaren. Eller sa jag svenska? När man tittar på vad våra festivaler heter kan man tro att vi befinner oss i England eller USA.

Vad är det för fel på svenska festivalarrangörer? Festivalerna är svenska, publiken är svensk, mediebevakningen är svensk och artisterna är till övervägande delen svenska. Ändå väljer de att ge festivalerna engelska namn. Här i Östergötland har vi denna sommar kunnat besöka Location East, Keep It Loud, Let´s spend the night together, A lövely night in Krogaränga och Stångebro - here we go. Och det ser likadant ut under resten av året också med Where´s the music och Black Christmass.

De engelska fånerierna är inte heller något lokalt fenomen utan en farsot som sprider sig över hela landet. Runt om i riket finns festivaler med namn som Way Out West, Summerburst, Department, Uddevalla Solid Sound, Midsommar Weekener, Peace & Love, Park Sounds, Into the factory, Summer On och Gainesville.

Varför döper man svenska festivaler till engelska namn? Tycker man det låter tuffare? Eller tror man det lockar mer folk? I så fall har man inte tänkt på att Bråvallafestivalen har haft ett ursvenskt namn och ändå varit landets största festival de fem senaste åren. Alla sansade människor begriper att det inte är festivalnamnet som lockar folk, utan vilka artistbokningar de kan ståta med.

Lyckligtvis har vi en del mer jordnära festivalarrangörer som vägrar att ge efter för anglisismhysterin och ger sina festivaler namn som passar bättre i det land där de faktiskt arrangeras. Här i regionen finns festivaler med namn som Fria Vidder, Skogsröjet, Östgöta Rockfestival, Eneby rock, Kom I Form och SkogsRÅrocken. Så ska svenska festivaler heta. Att de dessutom arrangeras av ideella krafter är bara ytterligare ett skäl att stödja dem.

Laddar för Twin Peaks säsong 3

Det var bara några dagar sedan vi såg klart Twin Peaks-boxen och kände oss ganska trötta på hela grejen. Men redan har abstinensen börjat sätta in och suget efter att se den nya säsongen växer för varje minut.
Har försökt undvika allt som spoilar säsong tre men ändå råkat läsa lite här och där, och blir och mer övertygad om att den är lysande. Tveksamt om vi kommer hinna se nåt i helgen, men sen jäklar smäller det.

Biomåndag

Cruise brukar ju alltid vara underhållande så igår blev det "American made". En ganska klassisk uppgång-och-fall-historia om en pilot som anlitas av såväl CIA som knarkbaroner för att smuggla grejer. Okej för stunden men vi har sett liknande historier många gånger förut.
Betyg: 2 av 5

Laddar för september

Augusti går mot sitt slut, men vad gör det? Vi har ju hela september kvar innan sommaren går mot sitt slut. Åtminstone här i Tannefors...

Lika som bär #218

Skådisen Per Burell & Mitt Romney

Stadspest

Tog en sväng på stadsfesten...
Nästan beredd att hålla med Jerry Prütz som skrev "Lägg ner stadsfesten" häromdagen. Skillnaden är bara att jag inte två dagar senare kommer skriva en artikel med rubriken "Nu är festen igång" där jag beskriver hur trevligt det är på nämnda stadsfest.

How´s Annie?

Så, nu har vi äntligen plöjt igenom hela Twin Peaks-boxen och kan börja gå in på de nya avsnitten. Nu gäller det bara att få tag på en rökt ost-gris.

Filmrecension: Kong - Skull Island

Kong: Skull Island

Originalhistorien om King Kong är en ikonisk berättelse med ett perfekt dramatiskt upplägg som verkligen förtjänar sin plats som ett mästerverk inom filmkonsten. Tyvärr ser vi väldigt lite av de kvalitéerna i "Kong: Skull Island". Och kanske ska man inte ens räkna denna rulle som en King Kong-film, utan som något helt annat, för det enda gemensamma med originalstoryn är att det handlar om en jätteapa som bor på en mystisk ö. Här är Kong sju gånger större än normalt och påminner utseendemässigt mer om en neanderthalare än om en apa. Det är fel tidsepok och Skull Island är placerat i fel hav. Här finns inget brudoffer och inget Empire State building. Och framförallt finns det inget som får publiken känslomässigt engagerad. Detta är en innehållslös monsteractionrulle från början till slut som inte lämnar det minsta spår i hjärta eller hjärna när eftertexterna börjar rulla. Manuset är urtunt och rollkaraktärerna osedvanligt platt skrivna, filmen känns mest som ett försök i att se hur mycket dataskapade effekter man egentligen kan klämma in i en rulle. Vi får följa en militärledd expedition som när Vietnamkriget tar slut åker för att utforska en mystisk ö som bebos av diverse jättemonster varav en är en gigantisk apa. Fotot är snyggt och det finns faktiskt en radda coola scener, men man måste nog se denna film frikopplat från de andra King Kong-filmerna för annars blir man rysligt besviken.

2/5

A place both wonderful and strange

Oj oj, nu är det inte mycket kvar. Bara två avsnitt till, sen kan vi börja ge oss i kast med den nya Twin Peaks.säsongen. Oj oj oj...kan knappt bärga mig.

Lehmans fredagsfräckis

En döv man kommer in på ett apotek för att köpa kondomer och provar att med teckenspråk förklara vad han vill ha.  Apotekaren fattar inget så mannen drar fram sin penis och lägger fram 50 kronor på disken.  Apotekaren drar också fram sin penis, tar femtiolappen och lägger den i sin ficka.  Den döva bliver illröd i ansiktet och börjar gestikulera våldsamt till apotekaren som lugnt säger:
– Om du inte kan tåla att förlora ska du inte slå vad!

Höstens tripp

Oops...jag råkade visst boka en liten höstresa. I oktober smäller det...

Sommarstad Linkan

Jodå, sommaren håller i sig skapligt. Så vi kör väl ett tag till...

Musikkrönika

Vi borde hedra våra pophjältar bättre

Sverige får fram nya popartister i en rasande takt, men vi är skamligt dåliga på att ta hand om våra gamla stjärnor. I sommar borde vi alla ägna vår ledighet till att förkovra oss i den svenska pophistorien.

Vem lyssnar på This Perfect Day sommaren 2017? Finns det ens någon som minns dem längre? För 20 år sedan var de ett av landets största popband och toppade Trackslistan med låten "Fishtank", men idag är de sorgligt bortglömda trots en radda tidlösa smash hits som "It´s a shame" och "I´m in love". Eller den fantastiska covern på Secret Service "Oh Susie".

Secret Service ja...en av Sveriges första internationella popexporter. Har dagens poppublik någon som helst aning om vilka det var? Det borde de, eftersom sångaren Ola Håkansson är en av de viktigaste personerna i den svenska musikhistorien, inte bara som artist utan även som låtskrivare, skivbolagsdirektör och allmän branschguru.

När jag växte upp var The Sinners ett av de hetaste svenska rockbanden och plattan "Piece by piece" är ett mästerverk som låter lika starkt idag. Trots det nämns deras namn aldrig i något musiksammanhang överhuvudtaget. Samma sak med The Facer som dök upp tio år senare. Sångaren Poul Perris var en av de bästa svenska frontfigurer vi haft men enda gången det refereras till hans namn är i samband med det där valprogrammet han gjorde 2014.

Listan på bortglömda svenska band och artister är nästan oändlig, trots att de en gång kan ha varit det hippaste vi hade och ibland även haft internationella framgångar. Vem talar idag om att Drain turnerade i USA och var pionjärer för kvinnliga rockers? När läste du senast om att Robert Johnson & Punchdrunks förnyade och var världsledande inom surfrocken runt millennieskiftet? Hur många minns att The Concretes var en internationell angelägenhet för bara tio år sedan?

Sverige är ett av världens bästa länder när det gäller att skapa popmusik, men ett av de sämsta när det gäller att hylla och minnas våra gamla artister. Ett exempel på det är Feven som gick i bräschen för kvinnlig svensk hip hop och belönades med en Grammis för sin skiva "Hela vägen ut". Fast det är klart, även om vi glömt hennes musik så kommer vi aldrig att glömma hennes legendariska tacktal på Grammisgalan 2001. Googla gärna om du behöver fräscha upp minnet.

Summer is on

Sommaren rullar på. Inte lika härlig som förra året, men hej - det är ju över en månad kvar så mycket kan hända än.

Biomåndag

Var på förhandsvisning av Ruben Östlunds nya film "The square" igår. Bitvis strålande, bitvis helmärklig. Hela tiden udda och oförutsägbar. Vad den handlade om? Tja...en diskussion kring vad som är konst och funderingar kring klasssamhället...typ.
Betyg: 3 av 5

TP-tåget tuffar på

Ännu en helg i Norpan full med Twin Peaks-avsnitt och annat gött.
Augustifesten pågick och vi gick till Munkens årliga kräftskiva där de bjöd på kräftor.
Vilket fick mig att lova mig själv att aldrig mer äta några andra kräftor än svenska flodkräftor.
Provade även nya stället New York som vi hade höga förhoppningar på. Stället var okej men maten nådde inte samma nivå. Vilket fick mig att lova mig själv att aldrig mer äta några andra ribs än nordamerikanska.
Sen firade vi Bellas mormor som fyllde 99, och betade av ett antal Twin Peaks-avsnitt (och en massa bonusmaterial) också. Jag håller första halvan av andra säsongen som minst lika bra som den första, men efter det har det varit cirka tio avsnitt som gått på riktig tomgång. Nu har vi bara fyra avsnitt kvar, och även om det känns lite vemodigt att detta TP-maraton snart är slut så ska det bli riktigt kul att börja kolla på den nya säsongen.
Just det, det var två kvällar med musikfyrverkeri också. Och två nya Oktoberfester inbokade de kommande veckorna.

Skivrecension: Flogging Molly

Flogging Molly
Life is good

Flogging Molly eller Dropkick Murhys - vilket läger tillhör du? Länge tyckte jag det var ganska jämnt skägg mellan de två keltrockbanden men på senare tid måste jag nog säga att det är Dropkickgänget från Boston som tagit täten. Redan på förra skivan, "Speed of darkness" från 2011, hade Flogging Molly börjat gubba till sig och det är en trend som fortsätter här på "Life is good". Kanske blir det så när man lever livets glada dagar i Los Angeles? Dublinsångare eller ej, i de här sammanhangen är Boston ändå Boston med sina tegelbyggnader, sina ruffiga arbetarkvarter och sitt irländska arv, och i slutändan är det det som fäller avgörandet.
"Life is good" är på intet sätt någon dålig platta, det är en trevlig skiva med ett och annat riktigt bra spår. Men varningslampan blinkar röd och om den oroväckande trenden fortsätter så är det snart dags att söka sig vidare mot mer punkiga och energifyllda alternativ. Här och var kan Flogging Molly fortfarande blixtra till men alltför ofta känns det som ett trött och alltför polerat gubbgäng som stundtals nästan ger dansbandsvibbar.

3/5

Dagens fynd på hallmattan

Jag minns den gamla goda tiden när det vällde in skivor med posten. Jag kunde få tio plattor i veckan, men det var då det. Nu får man vara nöjd om det kommer en skiva i månaden...och igår kom just månadens leverans. Det var Quireboys nya. Och ja, jag har bokat dom till Palatset den 10 november.

Biotorsdag

Blev "The dark tower" igår. Ja...näe...
Var väl okej för stunden men lämnade inga som helst spår. Led av att vara en bokserie som komprimerats ner till 1 1/2 timme film.
Betyg: 2 av 5

#visomälskarsol som sagt

Sommar och sol och semester...rajdidajdidaj...

Lehmans fredagsfräckis

Mamman försökte förmana sin 17-åriga dotter inför livets faror.
Vad gör du om du blir antastad i en gränd en mörk natt?
– Jag drar kvickt ner byxorna på mannen och drar lika fort upp min kjol.
– Är du helt från vettet?
– Nej vem tror du springer fortast? En flicka med uppdragen kjol eller en karl med nerdragna byxor?

Tobis kätbild

Det fortsätter att strömma in önskemål om flera saftiga kätbilder. Denna gång är det Camilla K, Camilla E, Mala, Malin och Marielle som har tjatat, så här kommer det en.

Biotisdag

Var på bio igår och kollade in "Superswede", dokumentären om Ronnie Petersson. Dessvärre var det ingen superfilm. Den var bitvis intressant som tidsdokument men i övrigt ganska slappt berättad. Det brände aldrig till och inget nytt kom fram. Ronnie P:s liv var helt enkelt för ointressant för en film. Däremot hade man velat veta mer om Barbro.
Betyg: 2 av 5

#visomälskarsol

Jag har hört att många av mina bekanta sen nån vecka redan börjat jobba igen. Det är ju idiotiskt. Det är ju bara augusti och sommaren pågår ju september ut. Å andra sidan är det bra, för då får jag ju resten av sommaren för mig själv...

Skivrecension: Danzig

Danzig
Black laden crown

För två år sedan gav Glenn Danzig och hans band ut coverskivan "Skeletons" som sågades jämns med fotknölarna av de flesta. Många såg skivan som bottennappet i en karriär som dalat stadigt sedan mitten av 90-talet. Logiskt på sitt sätt och föga överraskande med andra ord, men det gör också att manegen är krattad för "Black laden crown", för sämre kan det väl knappast bli? Ett gyllene tillfälle alltså för Evil Elvis att göra en storstilad comeback. Han behöver inte pressa ur sig en ny "Mother" utan fansen har så låga förväntningar att det räcker för den gamla Misfitsikonen att bara släppa en någorlunda acceptabel skiva för att bryta den nedåtgående spiralen och återupprätta sin status. Det är sju år sedan den sista riktiga skivan kom så han har ju i alla fall haft gott om tid på sig att skriva låtar.
Tyvärr kan man inte påstå att han lyckas ta tillvara på chansen. Produktionen är dålig, rösten är tunn och det finns inget i låtmaterialet som fastnat när plattan är slut. Riffen, låtarna och ljudbilden är så brötig, tung och energidränerad att det känns som att lyssna på en man som klafsar runt i en leråker där stegen blir tyngre för varje kliv. Jordkockorna och grästuvorna fastnar i stövlarna och till slut är han så nedsjunken i den blöta leran att det inte ens går att lyfta fötterna.

1/5

Ännu mera Twin Peaks-frossa

Denna helg blev det ännu mer Twin Peaks-maraton och nu har vi sett FWWM, en massa bonusmaterial samt 15 av 30 avsnitt. Jag tillhör de (få) som tycker att andra säsongen är bättre än den första och trots att vi plöjer flera avsnitt på rad varje gång så vill man bara ha mer. Och snart, snart får vi äntligen gå in på nya säsongen.
Hann lyckligtvis med lite käk i helgen också...
Överst på listan just nu: att få tak i en rökt ost-gris. Nån som vet var man hittar såna?

Söndagsintervjun: Sarea

Sarea höjer nivån

Nya albumet "Black at heart" är släppt och på Youtube snurrar videon till "Lights" för fullt. På sin tredje platta visar Sarea upp en mer dynamisk ljudbild som ska höja Norrköpingsbandet ytterligare en nivå.

Sarea skivdebuterade 2010 med albumet "Alive", som följdes upp 2014 med "This is not goodbye". Nyligen kom bandets tredje skiva "Black at heart", som hittills mötts av strålande recensioner. Plattan producerades i Crehatestudion i Mölndal av Oskar Nilsson som fattade direkt vad bandet var ute efter och har en stor del i hur plattan låter.
- Varje produktion från första plattan har tagit ett kliv upp hela tiden, och den här plattan är vi otroligt stolta över. Det mjuka har blivit mjukare och det hårda hårdare, säger gitarristen Alex Dzaic.
- Vårt sound har nog varit hyfsat detsamma rent låtmässigt, men den här skivan låter "dyrare". Allt är bättre: ljudet, materialet och vi var mycket mer förberedda, säger sångaren Chris Forsberg. Övriga medlemmar i Sarea är Calle Larsson på trummor, Johan Axelsson på gitarr, Johan Larsson på bas och Martin Persson på keyboard.
- Den strukturen som finns på skivan kom naturligt när vi skrev låtarna. Det finns en nerv som vi fått fram, och vi har hittat en bra röd tråd. För att bygga stort måste man först riva ner och bygga riktigt litet, säger Chris och fortsätter:
- Man kan enkelt beskriva vår musik som popmetal men med lager i det som jag tilltalas av. Lyssnar man på samma spår flera gånger i rad så upptäcker man fler detaljer hela tiden. Sättningen gör en del av soundet också, och är en del av det som vi blivit populära för. En annan anledning till att vi låter mer förfinade idag är att Alex och Johan Axelsson gitarrmässigt har kommit in från två olika håll och har kunnat laborera mot varandra.
- Skivan heter "Black at heart" för alla har en mörk plats i sig, som man håller för sig själv. Skivan innehåller mycket känslor och tankar, och det finns en eftertänksamhet i musiken, säger Alex.

Releasepartyt hölls på Arbis den 26/5 och fansen slöt upp i stor skara.
- Det var bra drag på kvällen. Det är alltid tacksamt att spela på hemmaplan, säger Alex.
- Vi gamlade lite. Arbis är en rätt stor scen, men har väldigt bra ljud, ljus och fotomöjligheter så vi ville gärna spela där. Det kom över 300 pers, vilket vi är väldigt tacksamma över, säger Chris.
Stort releaseparty och stor ljudbild. När Sarea gör något vill de alltid göra det ordentligt. De repar ofta och försöker göra det till konstruktiva möten.
- Sarea har en väldigt hög ambitionsnivå. Du ska kunna din grej när du kommer till repen. Vi vill att det ska bli bra, och det mindsetet har vi allihop. Och det smittar av sig tror jag, både på platta och när vi kör live. När vi kliver ut på en scen är det en enhet som kliver ut, säger Alex.
När detta kommer i tryck har Sarea precis varit ute på en Europaturné i Tjeckien och Tyskland ihop med Ill Niño, Ektomorf och My dear addiction. Det finns planer på en Sverigeturné i höst, och bandet känner att de har ett starkt management i ryggen.
- Det vi vill är ju att spela 24/7, och vi har bättre förutsättningar än tidigare att lyckas, säger Chris.

Filmrecension: Life

Life

Svenske regissören Daniel Espinosa har fått med sig likaledes svenska Rebecca Ferguson samt Ryan Reynolds och Jake Gyllenhaal i detta intensiva rymdäventyr. De tre skådisarna utgör halva besättningen på den internationella rymdstationen ISS som en dag får en leverans från Mars som visar sig innehålla den första utomjordiska livsformen. Forskningen tuffar på bra, ända tills de upptäcker att den bläckfiskliknande varelsen är både livsfarlig, ilsken och synnerligen svårdödad. Snart inser de att de måste göra allt i sin makt för att hindra den ondskefulla utomjordingen att nå jorden, även om det innebär att de måste offra sina egna liv.
Lite som en blandning av "Alien" och "Gravity" skulle man kunna säga, och bristen på originalitet är måhända en svaghet, men å andra sidan gör Espinosa ett sånt gott arbete att man lätt kan förlåta att vi sett liknande historier förut.
Filmen känns trovärdig i hur en främmande livsform skulle behandlas och lyckas även väl med att bygga upp spänningen i rymdstationens slutna miljö. Fotot är snyggt och storyn är effektivt berättad, och en eloge till slutet är också på sin plats. Visst, "Life" är inte särskild unik i sitt upplägg men filmen har något som stannar kvar och oroar. Kanske för att den ligger så nära en tänkbar framtid där vi verkligen hittar liv på Mars inom kort?

4/5

Bête Noire i Trädgårn

Igår lirade Bête Noire i Linköpings trädgårdsförening. Här är några bilder.

Lehmans fredagsfräckis

Varför skapade Gud Eva?
– Adam hade ont i högerarmen

BN i Trädgårn ikväll

Ikväll lirar Bête Noire på Torsdagstoner i Trädgårn. Tror vi kör som andra akt, dvs ca 19. Fri entré!

Skivrecension: Shitkid

Shitkid
Fish

Varje popår har sin hajp och i år tycks den svenska kritikerkåren ha enats om att det är Shitkid som är "the shit". Bakom artistnamnet står Åsa Söderqvist som gör en slags burkig lofi-pop med punkig attityd, naiv inställning och enklast tänkbara arrangemang. Produktionen är nästan provocerande simpel med trummaskin, ruffig garagekänsla och diverse ljudexperiment. Banala gitarriff, lätt överstyrd sång, och låtar som egentligen aldrig kommer igång. En nybörjare som lattjar i replokalen, eller första rundan av Livekarusellen är två liknelser som många säkert skulle hålla med om. Och förmodligen Åsa själv också. Hon gör ingen hemlighet av att hon inte kan spela särskilt bra och att hon vill bort från det perfekta och tillrättalagda i dagens populärmusik. Så om någon istället för att kalla henne "the shit" beskriver hennes musik som "skit" uppfattar hon det antagligen som ett slags komplimang. Och gränsen mellan bra och usel kan ofta vara hårfin. Åsikter i stil med "artister borde bara få spela in två album, sen blir de för skickliga musiker och därmed ointressanta" är vitt spridda, och ofta är jag benägen att hålla med. Och visst finns det både charm och en uppkäftig entusiasm i Shitkids musik, men i slutändan är "Fish" helt enkelt en för svag skiva, hur mycket annat man än försöker tolka in.

2/5

Finn ett fel

Gick förbi "nya" pizzeria Romana i Tannefors. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det känns som att det är nåt som inte riktigt stämmer med deras nya logga...

Ny singel från Snusk-Tobbe!

Snusk-Tobbe har rotat i byrålådan och hittat två gamla inspelningar av "Xyloproct" och "Bussen" som nu har släppts som singel. Den heter "Så ung, så fräsch" och ligger ute på Spotify.
 

Filmrecension: Dolda tillgångar

Dolda tillgångar

Filmer som bygger på verkliga händelser blir inte alltid så lyckade, främst för att verkligheten oftast inte har samma berättarmässiga upplägg som ett välskrivet drama. "Dolda tillgångar" har dock en inramning som inte behöver kryddas utan utspelas mitt under rymdkapplöpningen och rassegregationen i 60-talets USA, och det är två ämnen som knappast behöver laddas med mer dramatik.
I sin jakt på att hinna före ryssarna i rymden kallar NASA in landets skarpaste hjärnor, och några av dessa visar sig tillhöra svarta människor. Många av dem är dessutom kvinnor vilket inte gör saken mindre problematisk, för detta var en tid när svarta inte fick använda samma toaletter, dricka samma kaffe eller äta i samma matsal som vita. Diskrimineringen mot kvinnor var måhända inte lika uttalad men den fanns också där. Detta blir snart ohållbart inser NASA och det är detta raserande av ras- och könsbarriärer som "Dolda tillgångar" skildrar på ett strålande sätt.
Vi får följa kampen genom tre svarta kvinnor som blir pionjärer när de har kunskap och intellekt som till slut inte längre går att ignorera. Det är en varm och rörande film som hittar en perfekt tonträff på må-bra-skalan. Regissör Theodore Melfi söker positivism istället för konfrontation, och även om filmen ofta är känslosam blir den aldrig störande sötsliskig.

4/5

Oktoberfestsäsongen inledd

Kan man ha Oktoberfest i början av augusti? Jajamän, det går alldeles utmärkt. På Stångebrofältet kör de i dagarna tre och jag och Helga gick dit på fredagen. Träffade bland annat Wiggurs och hade en riktig toppenkväll.
Oj oj oj vad jag älskar Oktoberfest. Detta var säsongens första men jag räknar med att det blir åtminstone tre till under hösten.
Passade även på att uppgradera min Oktoberfestgarderob under kvällen. Nu har jag den ultimata Oktoberfestklädseln så är det nån som är sugen på att oktoberfesta är det bara att höra av sig.

Veckans Tobi

 

Sommarens sista suck...för vissa (men inte för mig)

Nu ska vi se vad som hänt sen senast...vilket vill säga de två senaste dagarna.
Jo, vi käkade en efterlängtad sillunch. Lätt hänt att man glömmer bort att äta sill efter midsommar, men det ändrade vi på nu.
Sen hamnade vi på Stora torget. I början av sommaren hängde man ju där ständigt och jämt men nu på slutet har det blivit mer sällan.
Sen en promenix bort till Tannefors slussar för att käka lite skaldjur. Alltid en höjdare, och det kommer bli fler gånger i sommar.
Och så har vi kommit igång rejält med vårt Twin Peaks-maraton. Hittills har vi sett Fire walk with me, första säsongen samt en jäkla massa bonusmaterial. Nu går vi in i säsong två och sen kommer vi in i nya säsongen lagom till slutspurten.
Men nu mot nästa grej: Stångebrofältet. Rapport imorgon.

Lehmans fredagsfräckis

Far och son gick förbi ett vackert hus med röda lampor i (bordell) och
sonen undrade vad det där är för ett hus.
– Det är ett glädjehus, sa fadern.

Senare på dagen var sonen ensam och han hade inget att göra
så han kom på att han skulle gå och köpa sig lite glädje.
Väl inne på bordellen satt en storbystad dam och undrade vad pojken ville.
– Jag vill köpa mig glädje.

Damen förstod att pojken inte kunde mena sex,
så hon gick och bredde fyra marmeladmackor till pojken.
När pojken kom hem undrade fadern var han hade varit.
– Jag har varit och köpt glädje, sa pojken.
Fadern undrade hur det gick och fick till svar.
– Jo de tre första gick bra men den tredje slickade jag bara av.


Torbjörn & Nykomlingarna på Spotify

Nu finns Torbjörn & Nykomlingarna på Spotify!
Lyssna HÄR

En dag i stugan

Igår var vi ute i sommarstugan och grillade och tog en tur på sjön. Det var gött och sen var det inte mer med det.

Twin Peaks-fest

Nya, tredje säsongen av Twin Peaks är i full gång så nu har jag och Bella gått all in och skaffat TP-boxen som vi plöjer från början till slut, med samtliga avsnitt, bonusscener, FWWM-filmen och hela faderullan. Ett tips dock: se INTE den internationella piloten!

I´m invincible!

Spelade äventyrsgolfen i Norpan häromdan...
Hur det gick? Tja...vissa skulle kanske använda ord som "utklassning" men eftersom jag är en ödmjuk man nöjer jag mig med att konstatera att det gick hyfsat...
Sen åkte vi ut till landet och firade med en härlig grilllkväll. Äventyrsgolf, ja det är fina grejer det.

Tobis kätbild

Det har verkligen rasslat till i inkorgen den sista tiden. Jossi, Mawwie, Vickan, Essa, Marielle, Sara, Anna mfl har krävt att jag ska lägga upp en ny kätbild. Så okej, här kommer den. 

RSS 2.0