Just när man trodde det var över

kultur / Permalink / 0
Är detta ett skämt?
Dagen efter att Correns kulturkrönikörer tilldelats Ollonet 2021 för att vara i total otakt med tiden så slår tidningens gamla kulturchef till med en krönika där hon hyllar...håll i er nu...Beatles!
Vet inte riktigt var jag ska börja, det finns så mycket som är konstigt med detta. Till att börja med skriver hon om Beatles som om folk knappt visste vilka de var, som om ingen förstått deras storhet tidigare. Men Beatles är ju tidernas mest hyllade band, och det band det skrivits mest om genom musikhistorien. 
Behövs det en hyllningstext till om Beatles? Nej.
Behövs det en hyllningstext till om Beatles i en östgöstsk lokaltidning år 2021? Absolut inte.
Dessutom: om denna krönika nu ändå ska publiceras, varför ligger den inte på Kultursidan utan på Ledarsidan?
Förra året utnämnde jag Correns kulturredaktion till Linköpings mest ohälsosamma arbetsplats, vilket bland annat visade sig i att alla kulturchefer (Lollo, Erik, Anna, Gustav, Micke) blev oerhört gråhåriga oerhört snabbt efter att de tillträtt posten. Jag anklagade också Åsa för att ha gått i barndom, vilket ju även denna Beatlestext bekräftar.
Men en enstaka Beatleshyllande text i Corren, är det verkligen så farligt? Kanske inte, om det hade varit så att Corren aldrig annars hyllat Beatles gärning. Men det är ju något med Correns gamla kulturchefer och deras märkliga Beatlesvurm. Åsa hade ju en kollega som hade som livsgärning att skriva stora hyllningsreportage om Beatles och 60-talet i tid och otid, vilket läsare av denna blogg knappast kan ha missat. Och efter några år av tystnad är det nu alltså dags igen för samma gamla visa.
Corren har en riktigt bra kulturskribent - Christian Dahlgren! Han skriver dock inte på kultursidan utan på ledarsidan. Hade han varit kulturskribent på Corren hade han förmodligen fått sparken direkt, eftersom han är kunnig, skriver intressant och är skicklig att sätta in kulturen i ett större sammanhang. Men hans största bedrift är att han lyckats att inte bli avslöjad av Correns ledning som den smygsosse han innerst inne är.
Till top