Tankar på tisdagen

Mat, På gång, Tobi talar / Permalink / 0
Grillat är gott, så vi tog en lunch på Selims igår. Vann visst nån stor grilltävling 2008 - och takterna håller i sig, för gott var det. 
Den här tiden på året är alltid min stressigaste jobbmässigt, med sommartidningar som ska ut och en massa grejer som ska bli klara innan sommaren. Jobbar jag tolv timmar om dagen i snitt övriga året så är jag nog uppe i sexton timmar under maj och halva juni. Men det är också en tid som är en av årets härligaste, dels på grund av det sköna försommarvädret men också för att arbetsuppgifterna är väldigt trivsamma. Det är väldigt mycket jobb, men mycket av det handlar om att träffa glada och förväntansfulla personer som laddar inför sommaren. Intervjuerna görs ofta utomhus med en fika i solen, jag testar sommardrinkar, glider runt i Söderköping, besöker restauranger och sevärdheter och har det allmänt gött. I förrgår hängde jag på Pappa Grappa och kollade in deras coola festlokal vid Strömparken (nedan). Kommande dagar ska jag besöka gårdsbutiker, uteserveringar och skriva om kommande musikevenemang. Det kommer bli artiklar om Arkösund och Gryt och andra somriga saker.
Då är det viktigt att man fyller på med energi i form av Saltängsbullar. Ojojoj...de blir bara godare och godare. Igår var det dags igen.
Men vi måste prata om det här med osten! Varför går det inte att få tag i vettig ost i mataffärerna nuförtiden? Gummibitarna som säljs där borde knappt få kallas ost. Ibland kan man komma över en anständig Falbygdens som är lagrad 18 månader men då ska man ha tur. 
Lyckligtvis finns ju Norins där man hittar lite kvalitet. Dessutom ofta billigare än skiten som säljs i mataffärerna. Igår var vi i Knäppingsborg och kom hem med just en Knäppingsborgsost.
Nu kör vi hårt fram till mitten av juni, och sen börjar det. Vadå? Jo...The summer of Tobi!
Till top