Tjuvtittat


Sajten "Tjuvlyssnat" känner ni säkert till. Minst lika bra är systersidan "Tjuvtittat". Kolla in den här:
http://tjuvtittat.se/

På skiva: Jakob Dylan

Jakob Dylan

"Seeing Things"

Sony BMG

 

Bob Dylans son - ja

Röj och distat oväsen- nej

Producerad av Rick Rubin - ja

 

Nedstrippat och enkelt - ja

Hans första soloalbum efter The Wallflowers - ja

Hårt och svårlyssnat - nej

 

Jätteoriginellt - nej

10 låtar med bara sång och gitarr - ja

Sköna låtar och varm stämning - ja

 

3/5


Grillsommaren #27


Det vore väl hundan om man inte skulle nå 30 grillningar i sommar. Igår blev det nr 27.

Searover


Puh...trodde jag skulle få skämmas, men jag klarade mig hyfsat. Kallas man för "Sjörövar´n" krävs det att man har vissa elementära kunskaper om sjöröveri.

Jag gjorde testet: http://www.expressen.se/resor/1.1278638

Mitt facit blev:
Du fick 7 rätt av 10 möjliga

Nu börjar det likna något. Är sjöröveri månne något som ligger i släkten?


Nucleär nydisko


Ikväll är det Nuclear Nation-partaj igen på L´Orient. DJ:n har lovat att spela Bête Noire. Jag måste nog dit och kolla in reaktionen på dansgolvet. Gör det du med.

Ännu en snygg parkering


Redan slut?


Är sommaren redan slut? Inga fler dagar vid sjön? Ingen mer Anna G i kort-kort?

Och så var det grillningen...jag har ju bara kommit till 26. Hela augusti blev ju spolierad. Men jag känner på mig att september blir fin, fyra gånger till SKA jag bara hinna med.

Annars får man väl göra som Karelin, stå och grilla i snön.

Tv-krönika (26/8 -08)

Freak är det normala

 

Efter några veckor med OS-hysteri går nu tv-tablån tillbaka till det normala. Eller...normalt och normalt, numera är ju vart och vartannat program i rutan en freakshow. Ofta marknadsförs programmen som dokumentärer men i själva verket handlar det om att visa upp udda människor som utställningsobjekt. Åtminstone inom de kommersiella kanalerna, några av dessa har ju mer eller mindre nischat sig som någon form av freakshow-kanaler. Den som kör allra hårdast på det spektakulära och extrema är TV 4+ vars hela tablå består av program om spöken och annat övernaturligt. Även Kanal 5 är ökänt för sina "dokumentärer". Igår hamnade jag framför "Outsiders" där man i vanlig ordning hade letat upp personer med olika men och lyten. Alla sorters människor ska få plats i rutan men man kan inte ta ett program som "Outsiders" på allvar. Varje människoöde klaras av på väldigt kort tid, det är taffligt producerat, man buntar ihop personer som inte har något mer gemensamt än att de är annorlunda och de medverkande är enbart med på grund av att de är udda. Den dagen Kanal 5 ger sina freaks vanliga programledarjobb ska jag börja betrakta kanalen som seriös.


Med värme mot värmen


Det är hög tid att börja kolla lite på resa till vintern. Det blir förmodligen Sydostasien igen, men vart ska jag? Laos har jag försökt ta mig till i fem år utan att lyckas, Vietnam vill jag tillbaka till, Fillippinerna likaså, har även hört att Kuching (Borneo) ska vara bra och så vill jag se mer av Indonesien. Kan även tänka mig Hong Kong igen och varför inte Taiwan. Kanske till och med ett stopp i Indien på vägen? Som ni ser har jag ett helvete.

Kom gärna med tips på vart jag ska åka.

Åsas blogg

Åsa H:s blogg har jag berättat om tidigare. Nu har jag även lagt till henne bland mina länkar som du hittar till höger. Eller också går du in här: http://jersha.blogspot.com/

Lehmans fredagsfräckis

"I lille Kalles klass frågade fröken vad alla skulle bli. Flickorna ville bli fotomodeller och flygvärdinnor, killarna brandmän och snickare. Men lille Kalle ville bli playboy.
- Varför? Frågade fröken.
- De åker fina bilar, dricker fin sprit och knullar fina tjejer.
Lärarinnan blev upprörd och gav Kalle en smäll. Resultatet blev samma när Kalle berättade om sitt val för mamman. Nästa morgon berättade Kalle för fröken att han ändrat sitt yrkesval.
- Jag skall bli miniplayboy, sa han. Fröken undrade vad en sådan gör.
- Cyklar, dricker saft och runkar, svarade Kalle."


På skiva: Pelle Carlberg


Två olika recensioner jag skrivit på Pelle Carlbergs nya skiva.

Pelle Carlberg

"The Liliac Time"

Labrador

 

Efter några vassa plattor med mespopbandet Edson och därefter två bitvis strålande soloskivor är Pelle Carlberg en personlig favorit. Han har ett välutvecklat sinne för snygga popmelodier och en finurlig humor i sina välformulerade och intelligenta texter. Jag gillar även hans mjuka, vrålbrittiska sång och den tweedklädda internat-känsla han förmedlar.

Där han på förra plattan satsade på en pampig ljudbild i en låt som "Pamplona" är första intrycket här att produktionen känns mer sparsmakad och inte lika stram som tidigare. I övrigt håller han fast vid samma uttryck som tidigare vilket uppskattas av oss som gungar med till hans varsamma melodier, spröda röst och bleka pop. Att han dessutom döper öppningslåten till "1983 (Pelle & Sebastian)" är ett sånt där internskämt som landets indiepopare fnissar åt.

Carlberg levererar flera riktigt fina popsånger, men har också några spår som inte känns särskilt spännande. Fansen kan dock känna sig lugna, Carlberg fortsätter att leverera.

 

3/5
----------------------------------------------------------------------------------

Album

6/10

  

Pelle Carlberg

"The Liliac Time"

Labrador

 

Det sista tidningen Sound Affects gjorde innan man la ner var att utse Edson till landets bästa osignade band. Helt rätt, för gruppen spelade charmant mjukindiepop med wimpkänsla och vrålstarka melodier. Och så hade man dessutom Pelle Carlbergs väna sång som specialammunition att avväpna eventuella belackare med.

Så småningom lade Edson ner verksamheten, men Pelle Carlberg fortsatte på egen hand. "The Liliac Time" är hans tredje soloskiva i en jämnstark serie.

Egentligen har inte så mycket förändrats sedan Edson-tiden. Fortfarande är Carlberg klädd i tweedkostym, längtar efter internatskolor och överdoserar på allt som är brittiskt.

Tidigare har han visat sin humor (som jag tror har gått många förbi) genom att bland annat hämnas på recensenten Malena Rydell med låten "Go to hell, Miss Rydell" och levererat klockrena sångrader som "If I ever get happy my songs would start to suck, but If I ever get happy I wont give a fuck" som han sjöng i "I just called to say I love you". Här tycker åtminstone jag att det är lite småroligt att han döper öppningsspåret till "1983 (Pelle & Sebastian) och sjunger om "Oldsbergs tv-quiz".

Mycket på "The Liliac Time" är bra, annat känns lite halvsegt, men som helhet är det ännu en i raden av charmiga popskivor signerade av Pelle Carlberg.


Tobis kätbild


Mycket kätbilder nu. Här kommer en till...

Musikkrönika


Hårdrocken har blivit folkkär


Ännu en rocksommar är över, och i år var den kanske rockigare en nånsin. Eller snarare hårdrockigare än nånsin. En av kvällstidningarna kallade den för "Monstersommaren" och det har varit stora arenakonserter med bland andra KISS och Iron Maiden. Även på festivalerna är det hårdrocksbanden som varit de största dragplåstren. Hultsfred hade Rage against the machine och Linkin Park som headliners, Peace & Love satsade på The Cult, In Flames och The Hives och i Arvika bokade man in Slayer. Lägg till det renodlade hårdrocksfestivaler som Metaltown, nya Rockweekend, eventuellt också Where the Action Is och West Coast Riot - och så framförallt Sweden Rock Festival som numera är landets största festival.


I Cloetta Center har vi sett band som Deep Purple och Europe, inte för att bokaren är en gammal hårdrockare utan för att hårdrocken numera i princip är den enda musikstil som kan fylla en sådan jättearena. Hårdrocken har på senare år blivit folkkär och det märks på en mängd olika sätt.


För tio år sedan hade aldrig The Poodles varit med i "Allsång på Skansen", Lordi hade aldrig vunnit Eurovision Song Contest och Hammerfallsångaren Joacim Cans hade nog inte heller fått ha en egen kör i ett program som "Körslaget".

Idag har tidningarna reportage om "hårdrocksmodet" och de populäraste låtarna bland karaokesångare, coverband och Guitar Hero-fantaster är hårdrockslåtar.

Det är nog inte heller någon slump att när Robert Halford kom tillbaka till Judas Priest och släppte albumet "Angel of retributation" så blev det bandets största skivframgång med bland annat en 13:e plats på USA-listan och en 3:e plats på den svenska försäljningslistan.

Och medan svenska musiktidningar läggs ner en efter en så släpper metalblaskan Close Up sitt 103:e nummer och står starkare än nånsin.


Det är inte så länge sedan gruppnamnen W.A.S.P och KISS sades stå för "We Are Satans People" respektive "Knights In Satans Service" och det påstods att Judas Priest hade sublima självmordsuppmaningar som hördes om man spelade deras låtar baklänges.

Idag är Ozzy Osbourne en dokusåpa och Alice Cooper spelar golf med George W Bush. Hårdrocken har inte bara blivit rumsren utan till och med fullkomligt harmlös. De senaste som skrämdes lite var Marilyn Manson och Slipknot men 2008 har även de en publik som består av slipsnissar, småbarnsföräldrar och frikyrkomänniskor.


Så vilken är den "farliga" musiken idag? Eminem som är på gång med sin nya skiva? Nja. Norsk dödsmetal? Kom igen... Sexistisk amerikansk r´n´b? Knappast, va?

Vi verkar numera acceptera de gamla klassiska moralpaniksämnena sex, droger och satan. Med djävulens största list är att övertyga människan om att han inte finns. Idag hittar du honom i E.M.D, Basshunter och Björn Rosenström. Dessa artister ska du varna dina barn för.


Stenhårt!


Det är ju rätt coolt att Grebo har en egen lokalavdelning av KISS Army

Bort med modebloggarna

Nä, nu har jag definitivt tröttnat på alla modebloggare som skickar ut masskommentarer utan koppling till de inlägg de kommenterar. Från och med nu tänker jag radera allt sånt skit. Någon emot?

Vilken sopopera!


Äntligen har jag kommit över ett ex av Tekniska Verkens infofilm "Sopor". Medverkar gör mina två stora idoler Jimmy Uller och Lollo Asplund. Lollo sjunger protestvisor med patos och engagemang, Jimmy mimar mest - fast till Lollos röst. Detta är en milstolpe inom den östgötska kulturen - en helt fantastisk film!

Vickans kätbild


Snygg parkering


På skiva: Kristian Anttila

Kristian Anttila

"Lille Napoleon"

EMI

 

Är det dags för Kristian Anttilas stora genombrott nu? Det är sannerligen dags, för Göteborgaren gör landets bästa svenskspråkiga pop just nu.

Jag trodde att det stora brejket skulle komma redan med 2005 års platta "Innan bomberna" där Anttila radade upp små, fantastiska popexplosioner. Hittills har det dock mest varit konnässörer och tonårsflickor som har fallit, men de har å andra sidan fallit totalt handlöst.

Nya plattan fortsätter i samma stil med ettriga gitarrslingor, undersköna melodier och texter med ett helt eget, briljant popspråk. Anttilas musik andas också en fräschhet och en energi som är ytterst tilltalande.

Plattan öppnar starkt med toksprittande "Västra Frölunda". Här finns också fjolårssingeln "Vill ha dig" där det flörtas med dansgolvspubliken och nya singeln "Smutser" där Anttilas fraseringar och gitarrslingor åter triumferar. Efter ytterligare popkarameller avslutas plattan med den 20 minuter långa "Oceaner" som böljar fram lugnt och stämningsfullt. Kanon.

 

4/5


Mera SGG...


Det finns en jäkla massa bilder på hemsidan: http://www.skonagronagrebo.se/albums/2008/album/index.html

Så här skrev Corren: http://www.corren.se/archive/2008/8/24/juydknigax04fz4.xml

Nykte: http://nykte.blogg.se/2008/august/skona-grona-grebo-lyckat-som-vanligt.html

Anna G: http://annaofgrebo.blogg.se/2008/august/utkast-igar-var.html
http://annaofgrebo.blogg.se/2008/august/guldgossen.html

Facebook: http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=9076505870&view=all

Och nedräkning till SGG-09: http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2009&m=aug&d=22&h=15&mi=8&t=Sk-6f55na-t55Gr-6f55na-t55Grebo-t552009&yn=&c=bu&mc=no

Tv-krönika (19/8)

Rätta till kuddarna

 

Jag ber hela svenska folket om ursäkt. Jag tror nämligen att det var mitt fel att Sanna Kallur föll i häckloppet igår. För precis innan startskottet gick tänkte jag: "Nej, shit! Hon kommer ju att ramla på en häck".

Ni kanske inte tror att det spelar någon roll vad vi hemma framför tv: n tänker eller gör, men då vill jag fråga er som läser om ni inte själva har vissa ritualer inför viktiga sporthändelser?

Det verkar vara jätteviktigt för många idrottsintresserade hur de exempelvis sitter i soffan, vilka kläder de har på sig eller hur soffkuddarna är placerade. Alla verkar ha sina egna vidskepliga ritualer för att hjälpa idrottsmännen. Själv har jag genom åren varit noga med saker som hur jag placerar benen, att jag har snus inne eller att jag varit på toaletten strax innan. Hög volym på tv: n känns också som att det har en positiv effekt.

I dag ska Stefan Holm hoppa höjdfinal och Johan Swischman springa semifinal på 400 meter. Efter all otur i friidrotten måste vi nu alla hjälpas åt, så rätta till kuddarna, intag rätt soffposition och ta på er tur-strumporna.

 

JA: Gamla hjälten Erik Hörstadius ses åter i rutan efter några års frånvaro, bland annat i "Olssons Studio".


Men Vickan då!


...och så klagade Stubbe på att det var svårraggat på SGG...

Stalking Stina


I lördags var Stina i Grebo och härjade. Oj oj oj, det gick vilt till. Hon vaknade upp i Appelqvists garage.

SGG-08 - vilken succé!


Årets Sköna Gröna Grebo blev en dundersuccé. Alla band var svinbra, publiken var svinbra, alla som jobbade var svinbra, vädret var svinbra...ja, allt var helt enkelt kanon! 1500 pers kom, ja ni ser ju själva hur det såg ut under Perssons Pack (som för övrigt var helt fantastiska).

Sonic Surf City levererade också. Fast det körde ihop sig med deras skjuts så de höll på att inte kunna ta sig till festivalen. Men vi har ju pålitliga Marina som fixar allt...

Så här såg det ut lite tidigare på kvällen.

Gula Gubben kuppade in sig på festivalen i år med, trots att han var förbjuden att uppträda. Stubbe (hans sköna chaufför)tyckte dock att det var lite svårraggat i år.

Backstage mötte jag Per Gössel som kom direkt från Halmstad.

Vad är det med Norrköpingsartister och deras transporter? Även Little Marbles hade grava problem med att ta sig från NKPG och dök upp typ en minut innan de skulle upp på scenen.

En som däremot var på som fan var Mårten Jansson. Han kom tidigt och hängde hela festivalen.

Jag och Martin satt i entrén en timme i början.

I år hade vi en nitisk sanitetstekniker på plats som höll ordning på saker och ting.

...och Per Persson gled omkring på området och kollade läget.

Packet ja...vilken A-spelning dom gjorde. Den bästa jag sett med dom.

Och så lirade Snusk-Tobbe också. När "BF" var slut var det knäpptyst i publiken. Folk visste inte hur de skulle reagera.

SKÖNA GRÖNA GREBO!!!


Här kommer sista rapporten innan jag drar ut till Grebo igen. Imorgon, lördag vid tre smäller det alltså.
Läs vad Corren skrev:
http://www.corren.se/archive/2008/8/22/juukuuipry1t73m.xml
och här:
http://www.corren.se/archive/2008/8/22/juuknjmct5k0bqr.xml

Sköna Gröna Grebo - en dag kvar!


I morgon smäller det! Och vi är oroväckande bra förberedda...

Bänkar uppe, scenen uppe, backstageområdet klart...

...på framsidan ser det också bra ut. Fast några bakslag har det i och för sig varit: Rikki Waikiki kommer inte lira med Sonic Surf City, lastbilen körde fast, inga sidedrops, Sill-Janne trampade genom trappan. Men annars är allt bra.

Lehmans fredagsfräckis


Hustrun sade till sin man:
- Pojken är sjutton år nu och det är på tiden att du lär honom lite sexualkunskap. Men ta det försiktigt. Berätta hur bina gör.
Senare när mannen och sonen var ute och gick sa mannen:
- Min son, kommer du ihåg de där två flickorna vi mötte på ängen i våras?
- Ja pappa.
- Kommer du ihåg vad vi gjorde med dem?
- Ja pappa.
- Så gör bina.

SGG tar form


Den femte upplagan av Sköna Gröna Grebo börjar ta form. Niklas Frisk kommer, scenen är nästan klar, folkölen är inhandlade och backstagetältet är på plats.

Och så har vi fått upp vår fina skylt.

Och scenen är som sagt var på g.

SKÅL! Vi ses på lördag.

Fläsk-Phalén 40!


Igår blev Sverige en gubbe rikare. Phalenin fyllde 40 klockan 20.07 (det var tydligen väldigt noga med minuterna). Igår var han o jag först med i Kanal Lokal och när vi kom ut stod hela Phalén-släkten där och överraskade. Vet inte riktigt hur det gick till men det slutade med att vi sjöng ryska nationalsången.

Men det stämmer ju...


Inte konstigt att folk går av bussen och pissar i Bankekind, stället är ju som gjort för det. Och nu verkar de även döpt om hela byn. 

Hallååå - jag vill handla!


Skulle handla folköl i Greboaffären, men tycker nog att servicen kan förbättras en hel del...

Sista repet med Snusk-Tobbe


Kan ju berätta att Snusk-Tobbe inte har en chans mot sin trummis när det gäller snuskighet. Jimmy Uller är helt enkelt landets kätaste 54-åring. Igår repade vi för andra och sista gången och det lät kanon. Ses på lördag.

Husvisning


Igår var jag på min första husvisning. Det var i min egen trappuppgång, en våning ner. När man blir äldre orkar man ju inte gå i trapporna längre.

Stölds kätbild


Markus Stölds alter ego Mange har namnsdag idag och det firar vi givetvis med en kätbild.

Åkerbobladet har koll


Nya Åkerbobladet har kommit och bjuder på ett tresidigt reportage om Sköna Gröna Grebo. Har du inte fått tidningen i brevlådan så finns den bland annat att hämta gratis i Greboaffären, Åtvidabergs Bibliotek, ICA i Tannefors och lite andra ställen öster om Linköping.

Stalking Stina


Jag börjar bli lite orolig för Stina, fy fan vad hon dricker. Nästan värre än en annan tjej jag känner...
Igår fyllde Nygge 30 och satt och hinkade bira med Gertza på 55:an. Stina som kan sniffa till sig en spritfest på mils avstånd dök upp runt 21.30 med en ICA-kasse med 2 stora pet-flaskor med Coca Cola. Hon hade nämligen med sig eget groggvirke eftersom 55:an bara kör med Cuba Cola som hon tycker är vidrigt att grogga på.
Hur hon mår idag vill ni inte veta...

Snusk-Tobbe på G!


Som bekant ska Snusk-Tobbe lira på SGG på lördag. I går hade vi vårt första rep och fick faktisk kläm på fyra låtar. Det blir ett rep till, sen får det räcka.

55-åringen!


Oj oj oj...så ung, så fräsch!
Jag vet att ni inte tror mig, men denna tyska är faktiskt 55 år!
Fattar ni nu att Stöld och jag blev helt till oss?

Beställ t-shirt


Om ni vill vara säkra på att få ett ex av årets Sköna Gröna Grebo-tröjor så är det läga att förbeställa nu. Exakt hur ni gör hittar ni på hemsidan:
http://www.skonagronagrebo.se/

Smiling Gayman bloggar igen!


Här sitter Smiling Gayman och bloggar inne på Drottningbaren. Efter ett längre uppehåll är han nu tillbaka i bloggosfären. Du hittar hans blogg bland mina länkar eller här:
http://smilinggayman.blogg.se/

Så fräsch för sin ålder


Mötte en gubbe på stan idag. Tyckte han såg lite bekant ut...

Tyskan!


Kommer ni ihåg den där 55-åriga tyskan som Stöld och jag tjatade om i Thailand i vintras? Ingen trodde oss när vi sa att hon var svinfräsch. Nu kommer bildbevisen! Här är ett första smakprov, imorrn får ni se mer.

Dagens Tobi


Spelschema på SGG

Till alla er som undrar - här är speltiderna på Sköna Gröna Grebo:

Tidsschema:

15.00 Invigningstal med Gula Gubben

15.08 6.08

15.15 Emla

15.50 Lilla Gänget

16.25 Little Marbles

17.00 Nicklas Brännström

17.25 Three of Diamonds

17.55 Per Gössel

18.10 Café 33

18.45 Fredrik Zeijlon

19.10 Lottdragning

19.20 Mårten Jansson

20.00 Old Town

20.40 Svensk Pop

21.20 Snusk-Tobbe

22.00 Lerkruka

22.40 Sonic Surf City

23.20 Guldgossen

00.00 Perssons Pack


Stalking Stina


Stina hänger med kängpunkare nere på Nykvarnsfestivalen. Igår lekte hon Ara Abrahamian och brottades med en Agnostic Front-fantast från Köping. Det slutade med att de ramlade i Stångån, men Stina ger sig inte. Ikväll kommer hon hänga i Nykvarnsparken igen.

Grillsommaren #26


Det har blivit lite dåligt med grillning på sista tiden, men nog borde jag väl fixa de där 30 gångerna. Igår blev det korv och Pommes Anna. Mmmm...

Tobis kätbild


Bête Noire live igår


Igår gjorde Bête Noire sin livedebut. Det gick kanon och blev en makalös succé.
Låtlista:
Intro
Fåfängans Pris
Döden blir min vän
Extranummer: Johan Kindes Lag

Tävling!


Känner du igen personerna på bilden? Första rätta svar vinner en skiva.

Lehmans fredagsfräckis


Det var dags för lite sex. Kvinnan ställde sig på knä, med mannen bakom
sig. Han skrattade till och sa:
- Bakifrån ser du ut som en klotgrill.
Hon vände sig om och svarade :
- Men det är ju ingen ide att tända grillen för en så liten korv.

Bête Noire på Myspace


Igår hade Bête Noire bandmöte och fixade bland annat en Myspace-sida. Den hittar du här:
http://www.myspace.com/betenoiresverige
Gå in och lyssna och kolla på videos. Och glöm inte spelningen på torsdag kl 19 i Trädgårdsföreningen i Linköping.

På skiva: Lange

Album

6/10Lange

Gospel of Johnny

Lobotom Records

 

Till vardags lirar Johan Lange i ett synthband, men denna solodebut är ungefär så långt bort man kan komma från det. Här handlar det istället om stillsamma pianosånger som får stöd av försiktiga gitarrer, slagverk som mest bara anas och mjuk sång.

Det finns en religiös underton i texterna, skivan bär ju till och med namnet "gospel" och det är musik som lätt skulle kunnas framföras i en kyrka. Men den funkar även lika bra utanför. För Lange bjuder på stämningsfull och njutningsfull musik som känns för en lisa för själen.

Ett problem kan vara att låtarna lätt mest bildar ljudkuliss istället för att enskilt utmärka sig, men det går att ha överseende med.


Dagens Tobi


Ny video med Bête Noire

Lagom till torsdagens spelning släpper Bête Noire sin nya video:
Döden blir min vän

11 dar kvar till SGG...


Igår hade vi SGG-möte med grillning (räknar dock inte den till Grillsommaren, eftersom det var Svesse som skötte grillen). Fortfarande finns mycket kvar att lösa, men mest smådetaljer som tur är.
Mer info om SGG här: http://www.skonagronagrebo.se/

På skiva: Palpitation

EP

7/10

  

Palpitation

"I´m happy now EP"

Hide & Seek Records

 

Ordet palpitation är en medicinsk term för överdriven medvetenhet om sin hjärtrytm. Och denna småhemliga Stockholmsduo får verkligen mitt hjärta att slå lite snabbare. Bandet, som bokats till Emmaboda, Storsjöyran som till Hultsfred denna sommar, spelar spröd indiepop med mjuka gitarrer, vackra melodier och vemodig känsla. Sex effektiva låtar att snyfta till på sängöverkastet presenteras på denna debut-EP.

Jag vet inte om jag gillar eller irriteras av den tunna, hesa sången men musiken är förtjusande.


Måndag i Norrköping


Var och jobbade i Norrköping igår. Inte bara uttalar dom bokstaven "U" som "yyuueee", dom säger också "Nollelvan" om "Nollelva" och "pomme" om "Pommes frites".

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Bête Noire live!


På torsdag gör Linköpings nya, heta synthband Bête Noire livedebut. Det sker i Trädgårdsföreningen i Linköping nån gång mellan 18 och 20.30. Förmodligen runt 19.00. Gratis entré.

Kom i tid eftersom framträdandet blir ganska kort.

"...en kort men underbar tid..."

Grattis gubbe!


Idag fyller rockräven Jerry Prütz 44 år. Ring honom på 013-190 00 10 och säg grattis.

T-shirts som sagt...


Det går som bekant att förbeställa Sköna Gröna Grebo-tröjor. Exakt hur ni gör hittar ni på hemsidan:
http://www.skonagronagrebo.se/

Tobis kätbild


Här kommer ytterligare en bild att bli käter till...

Stalking Stina


Ny katt, ny inredning, ny bakfylla. Det händer mycket i Stinas liv.
Och nu har hon och Emma anmält sig till en salsa-kurs.
- Jag har alltid känt mig som en liten senorita, sa Stina till Danne igår. Han vägrade dock anmäla sig till kursen...

Dagens Snusk-Pia


Snusk-Pia går i giftastankar. Igår var hon på bröllop i Växjö och framåt natten ringde hon på fyllan.
- Hejschan Tobiii....jo, du...jag tänkte att om ingen av ossch har hittat nån inom tre år schå kan väl vi gifta ossch?

Jag lovade att tänka på saken och återkomma. Vad säger ni, ska jag slå till med Pia?

Gest hos Tobi


David Gest blir bara hårdare och hårdare. Vart ska detta sluta?

Bröllop i Rystad


Igår spelade 6.08 på ett bröllop i Rystad (var även ett reportage i Corren om det idag). Faktiskt en av de bästa spelningar vi gjort.

Efter festen tog vi taxi till mig och hade efterfest.

Lehmans fredagsfräckis


Två sekreterare stod i en hiss och fick syn på  en spermafläck på golvet. Den ena
petade i den lite och smakade. Och så sa hon:
- Det är ingen från kontoret i alla fall.

Röbäck rules ok!


Igår var det kräftpremiär så Stöld och jag åkte ut till Röbäck och fångade några rackare. Fick oväntat många och stora var dom också.

Stalking Stina


Igår sprang jag på Stina på krogen. Hon var ångerfull som fan och sprang fram och kramade om mig.
- Förlåt, jag menade inte det där jag skrev i SMS:et. Klart att du får stalka mig så mycket du vill!

Sen bjöd hon på en Cosmopolitan, gav mig ett sugmärke på halsen och flashade bröna. Sen var vi sams igen. Och jag fortsätter stalka.

Mitt namn är Itma Hutma Hottenhomo....


Jäkla Benny! Idag skickade han iväg mig på ett jobb i Norrköping...
"Du ska skriva om ett massage-ställe, det blir säkert supernajs och dom bitarna..."

Tjoho, skrek jag och hoppades på lite skön "happy ending". Istället fick jag ligga upp och ner i nåt som hette "Ryggsträckaren" och inte nog med det. Jag tvingades även ner på en indisk spikmatta i en halvtimme. Resultatet ser ni ovan.

Dagens Snusk-Pia


Snusk-Pia var som bekant på Iron Maiden häromveckan. Så här lyder hennes omdöme:


Vilka: Jag och fler än 56.000 andra.

Vad: Iron Maiden på Ullevi i Göteborg

Vädret: KANON! Sååå varmt!!! Kläderna var konstant blöta av svett!

Stämningen på stan: På topp. Bara Maiden-fans överallt.

Stämningen på Ullevi: Ståpäls! Man måste uppleva det för att förstå.

Betyg: PPPPP


Onsdag i Norrköping

Idag var jag och jobbade i Norrköping. Där är det helt omöjligt att äta lunch efter klockan 14.00

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping.

Dagens Tobi


Dagens Snusk-Pia


Snusk-Pia ringde från Lustgården förut. Hon hade hört att Snusk-Tobbe skulle spela på SGG och har en ny skiva klar.
"Kan ni inte ha releasepartyt här på Lustgården", frågade hon.

Jo, det kan vi. Om strulkuken Jimmy Uller lyckas slita sig från sina många uppdrag.

Stalking Stina


Idag fick jag ett SMS av Stina: "Sluta förfölja mig, ditt äckel. DU SKA DÖ!!!".

När hon skrev det satt hon för övrigt på 55:an, jag stod nämligen med kikare vid Domkyrkan och kollade in henne då. Kan även avslöja att hon har skaffat en stor schäfer som heter Bengt. Och hon plockar inte upp bajset efter hundkräket!!!

På skiva: Fredrik Ståhl

Album

4/10

 

Fredrik Ståhl

Shortcomings & Long Shots

Frukt Records

 

På denna skiva har Göteborgaren Fredrik Ståhl samlat 13 sånger som inte fick plats på hans tidigare skivor. Förra våren recenserade jag hans EP "I´m OK", som mycket riktigt var OK utan att glänsa. Detsamma kan sägas om denna platta.

Stilla popsånger med softa gitarrer kryddas av lite electronica, och då menar jag lite. För snarare är det skön strandmusik att dega i hängmattan till. Och i längden blir detta lite för tillbakalutat och enformigt för min smak. Låtarna flyter ihop och lunkar på i samma makliga tempo och med samma brist på temperament. Ståhl är trevlig i små doser men ett helt album med honom blir till ett sömnpiller.


Phalenin 40!


Tro det eller ej, men snart fyller allas vår Fläsk-Phalén 40 år. Vi tjuvstartade firandet igår genom att fixa en liten överraskningsfest.

Pick-nick i ekhagarna vid Grebo. Bacchi Bröder på bandaren, vin, kyckling, fetaost, salami, vitlöksbröd, oliver, soltorkade tomater, öl, vindruvor och strålande sol. Sen kom även självaste Bellman på besök.

Det blev även ett pitt-stopp vid Hembygdsgården för lite vin och skojiga tävlingar.

Sen grillning på kvällen, förstås. Och så råkade jag hitta en gammal karta från 1756 så det blev även skattjakt i skogen.

Marina skötte årets roligaste musiktävling. Zelle var käääter.

Tobis kääät-bild


Nu är det meningen att man ska bli käääter. Blir ni det?

Grillsommaren #25


Jo, det blev grillning igår också. Med potatisgratäng. Mmmmm.....

Och så blev det musiktävling. Lag Muslims (t.v) fick spö av Lag K-k. (t.h)

Martin blev vansinnig efter förlusten och gav igen på domarens bil.

Lika som bär #34


Petra och Margareta Falkudd

Sol och sång


Hamnade i Trädgårdsföreningen igår kväll och glodde på OldTown. Dessförrinnan hade jag hängt vid Grebo-badet (som vanligt). Där satt Blatte Joelsson.

Dagens Tobi


Lehmans fredagsfräckis


Det lilla barnet tittar in i föräldrarnas sovrum och säger:
- Det var det värsta. Och mig skickar dom till psykolog för att jag suger på tummen.

Stalking Stina


Oj oj oj...Stina roar sig kungligt på semestern. I onsdags var hon på Platens och drack "Dubbelt så full", och igår var hon och såg nya Läderlappen-filmen.

RSS 2.0