Kris i gratisätandet

Nej, nu får det snart vara slut med sommaren. Jag längtar till hösten så man kan gå på olika events, kundträffar, invigningar och liknande och gratisäta. Just nu är det så illa på gratisätarfronten att jag måste börja ta av olika presentkort etc. Det här Mc Donaldskortet på 100 spänn som jag fick, till exempel.
Eller dom här gratisfrukostarna jag har på Scandic Hilton...
Men kniper det kan man ju alltid åka ut till exempelvis ICA Maxi och svulla i sig deras smakprov.
Och så var jag ju nere på Rimforsa Strand nyligen och utnyttjade gratisbuffén jag hade innestående där.
Det irriterar mig även att Foodcourten på Stora Torget kursade. Där hade jag också gratisluncher kvar att utnyttja, men nu skiter sig det...
Till och med Bill har börjat snåla. Förr på våra bandmöten bjöd han jämt på en fin middag, men på senare tid har det på sin höjd blivit en slät kopp kaffe. Och Prutten ska vi inte tala om - vilken snyltare!!!
Nä du Figge, nu kommer jag snart ut till dig så får du bjuda på den där grillkvällen...
 

Bandmöte igen

Igår hade Bête Noire bandmöte igen, och fick en hel del gjort. Vi blev faktiskt klara med CR, så nu ska vi bara boka in oss hos The Producer och lägga sång på den. Och det verkar roligt nog som att vi kan köra den live redan den 11/8 i Grebo. Det firades med kaffe och morotskaka.

På skiva: The Cult (Nolltretton, juni)

The Cult
”Choice of weapon”
Black Lodge Records

Efter 30 år i branschen tycker man att brittiska The Cult borde ha tappat stinget, men här på sin nionde studioskiva tycker jag det klassiska rockbandet fortfarande håller fanan förvånande högt. Varken splittringar eller löften om att aldrig mer spela in album verkar kunna stoppa detta band som de senaste åren fått en nytändning.
Legendaren Bob Rock har varit med och producerat och visst, det är väl tveksamt om The Cult vinner några nya fans med denna skiva, däremot lät de behålla de flesta av sina gamla. Bandet ligger inte direkt i framkant av rockutvecklingen utan sneglar snarare bakåt i rockhistorien, mot 70-talet, mot svulstiga arrangemang och mot den klassiska rock som så många band inte längre spelar. Sångaren Ian Astbury har tagit ner sin karaktäristiska sång något, vilket kanske får en del att muttra lite. Själv tycker jag gruppen rockar på ganska bra men blir lite smått uttråkad av den lite jämntjocka ljudbilden där man verkar ha lagt mer kraft på att ratta fram det perfekta elgitarrsoundet än att fila på riff som sticker ut och arrangera låtarna lite mer spännande.


3/5

Bandmöte med Bête Noire

Det har varit lite si och så med Bête Noires skapande under sommaren, men igår hade vi i alla fall ett litet bandmöte. Två nya låtar är nästan klara och med lite flyt får vi klar åtminstone den ena till spelningen den 11/8. Sen är tanken att det ska komma en ny EP under hösten. Förutom skivan har vi dessutom (minst) tre andra projekt på gång, men de nya låtarna är prio nummer ett...

Dagens gay-mms


Fest hos Martin

Oj oj oj...igår var det fest hos Martin och Vickan. Det har varit alldeles för få såna på sista tiden. Det bjöds på Vickans röda potatissallad, kall kantarellsås, tzatziki, whiskey, kaffe, tilltugg och annat gott.
Det du Snål-Figge, så ska det se ut!

Dagens gay-sms


Fest hos Mange

Igår var det fest hos Mange med Grebomästerskap i trädgårdsyatzy. Hur det gick i tävlingen? Inte en aning...
Men grillningen var god, sällskapet trevligt och underhållningen strålande. Det tog slut för fort bara. Vad är det med ungdomen nuförtiden, gå hem redan vid tvåtiden? Vart är samhället på väg...

Tobi & Zlatan

Zlatan 2012
 
Zlatan är kanske den största stjärnan vi har i Sverige, och är även känd för sin eleganta klädstil. Men vet ni vem som är hans modeförebild? Jo, här har vi bildbeviset...
PS: Det skiljer 8 år mellan bilderna och som av en slump är jag 8 år äldre än Zlatan. Så om ni tittar på hur jag klär mig nu kan ni alltså förutsäga hur Zlatan ser ut om 8 år.
Tobi 2004

Dagens gay-sms


Torsdag i Trägårn

Det suger verkligen att vara i Linköping på sommaren. Det enda roliga man kan göra är att gå till Torsdagstoner i Trädgårn, så det gjorde jag igår. I 20 minuter, sen gick jag hem.

Men egentligen spelar det ingen roll vad som händer eller inte händer, det är själva grejen att vara i stan på sommaren som skapar den där latenta ångesten som man känner ligger och puttrar under ytan och hotar med att när som helst brisera i en fullskalig panikattack. Jag måste bort, se nåt nytt, byta miljö och komma bort från vardagsomgivningarna för att kunna uppskatta årstiden och ledigheten. Är jag kvar i stan väntar nervsammanbrottet runt nästa gathörn.

Det är när kvar-i-stan-paniken drabbar en som man börjar titta på resor. Så det har jag gjort. Inom kort kommer vinterns långresa att presenteras...


Strul på bloggen

Tycker ni att bloggen är lite strulig för tillfället så stämmer det. Inlägg som inte publiceras, strul med att kommentera, bilder som beskärs i högerkant osv...
Blogg.se har bytt plattform och den suger helt enkelt...

Lehmans fredagsfräckis

En blind man kommer till stranden med sin korg på armen.

Han lägger ut sin handduk och tar upp en uppblåsbar barbara och böjar blåsa upp henne.

Vid sidan om den blinde mannen ligger en barnfamilj och ser vad som börjar hända, mannen i familjen tycker inte det är lämpligt, och frågar den blinde mannen om det verkligen är lämpligt att använda en barbara mitt på stranden. Den blinde mannen svarar.

- Är det Barbara jag blåser upp?! Shit, då har jag legat med gummibåten hela vintern!


Dagens gay-sms


Kött i Rimforsa

Det har blivit på tok för lite grillning i sommar, så igår - ah, denna underbara sommarkväll - bjöd jag med de tre Grebo-legendarerna Stöld, Tollan och Figge på grillbuffé på Rimforsa Strand.
Figge? Det namnet klingar kanske lite bekant? Jovisst är det samma Figge som jag hela sommaren försökt att bli hembjuden på grillning till. Men han fortsätter hårdnackat att vägra bjuda hem mig.
Jag tänkte att denna kväll kanske kunde appellera till hans generösa och vänliga sidor - men icke! Han vägrar fortfarande att anordna en grillafton. Jag har nu sjunkit så lågt att jag nöjer mig med en grillkorv och en stadig grogg, men inte ens detta simpla önskemål vill han tillmötesgå.
Det känns som att jag provat allt: hot, vädjan, smicker, fjäsk. Nu börjar jag bli desperat! Vad ska jag göra för att bli hembjuden på grillning hos Figge?

Dagens gay-sms


Kung Uggla

Var på Uggla igår på Vadstena slott. Det är andra gången jag ser honom i sommar (första var P&L) och årets turné är en lite rockigare lågbudgetvariant där han koncentrerar sig på låtar från 70-talet och nya skivan. Efter en ganska tam inledning tog sig konserten för varje låt och slutet var riktigt starkt. Fast jag har sett honom mycket vassare. Det var inte mycket till mellansnack, scenografi eller annat som hände på scenen, utan han körde mest låtarna rakt av.
Men Uggla är ju som bekant som pizza: även när han är dålig är han bra.
 
 
 

Laddat för OS

Det har blivit dags för OS igen, så jag drog ut till ICA Maxi och bunkrade upp. Nu kommer jag inte gå utanför lägenheten på tre veckor så det gäller att ha mat hemma så man klarar sig.
Låt festen börja!

På skiva: Melody Gardot (Nolltretton, juni)

Melody Gardot
”The Absence”
Universal

Efter att amerikanskan Melody Gardot hade varit med i Skavlans program sa det bara pang. Hon gick från totalt okänd till att hennes skiva ”My own and only thrill” blev 2009 års bäst säljande album. Nu har det gått tre år och Melody har släppt sin tredje fullängdare. Det är en finstämd skiva nånstans mellan jazz och visa, ibland med lite folk- och latinoinslag. Akustiska gitarrer tassar omkring och Melody sjunger försiktigt och varsamt, hon nästan viskar fram orden.
Till en början förtjusas jag av denna femme fatale som stundtals verkar hämtad ur någon rökig bar i en svartvit 30-talsfilm och förflyttad till en elegant loungebar i modern nutid. Sakta men säkert smyger sig dock tristessen på och käkarna börjar rycka för att leverera en gäspning. Jag kan uppskatta den svala tonen och den softa känslan av att vara lätt blasé som musiken förmedlar, men ärligt talat blir det i längden rätt händelsefattigt och segt.

2/5

Dagens gay-sms


Film är bäst på bio

Var på bio igår, vilket inte är något ovanligt. Jag ser ju 40- 50 filmer på bio per år.
Att gå på bio kan vara fullkomligt vedervärdigt. Vidrig popcornlukt, folk som inte kan hålla tyst, grannar som breder ut sig, besökare som måste sitta på just sin plats trots att lokalen är mer än halvtom, folk som skrattar åt fel saker, människor som klampar in när filmen redan börjat, ingenstans att lägga jackan osv.
MEN...det kan också vara fantastiskt. Om man går när ingen annan går, till exempel måndagar/tisdagar, senaste föreställningen, smalare filmer och när filmen redan visats en längre period. Då kan man välja plats fritt, breda ut sig, kanske hoppa över till de dyra lyxfåtöljerna längst bak, sparka av sig skorna, lätta på bältet och njuta av att ha nästan en hel salong för sig själv där inget stör.
Och så en sak till. Det finns inga vittnen som gör att man måste skämmas när man, som igår, ser en skitrulle som den nya Spindelmannenfilmen...

Thaifansen kräver mer BN

Bête Noires thailändska fanclub mejlade över denna teckning som en liten diskret önskan om att vi snart borde släppa en ny skiva. Och med sådant stöd går det ju inte att slöa till, så nu jäklar ska det bli fart på inspelningen...

Dagens gay-mms


Stöld i havreåkern

Här kommer årets Stöld-i-havreåkern-bild (som sedan några år har blivit en klöveräng). Denna sommar har som synes varit lite kallare än de föregående.
Som man kan se här:
 

Näst äckligaste chipsen

Förra veckan varnade jag för chipsen med smak av ostburgare. Nästan lika vidrig är denna sort som smakar Varma Mackor. Ja, ni hör ju själva hur motbjudande det låter. Undvik!

Dagens gay-sms


BN:s nya hemsida

Bête Noire har snyggat till sin hemsida lite.
 

Dagens gay-mms


Räkbåten

Igår åkte vi Räkbåten på Roxen och det blev en hejdundrande kväll. Jag som reseledare hade dragit ihop 11 pers och lyckades få till en perfekt kombination av trevligt folk, rabattpris, partykväll, rätt trubadur och bästa borden precis vid scenen. Lillis (Etta på Kill-listan för femte eller sjätte året i rad) svullade mest (som ni ser kunde han inte ens sluta äta vid fototillfället), Stöld sjöng KISS-låtar på scenen, Bill fick en manlig stalker, Tollan försökte ta en springnota och Anette...ja, hon var hetast på båten.
Trubaduren Chrille (som till vardags hittas på Crazy Records) var i högform och brände av såväl Ramones som "Låt dom va" och "Fyra hjältar", och fick hela Wasa Lejon att svänga. Mitt sällskap var helnöjt och ville att jag skulle fixa flera liknande kvällar. Frågan är bara hur man toppar detta? Någon som har nåt förslag på en kväll som innehåller mat, fest, underhållning och en x-faktor?

Röbäck

Oj oj oj, vad du festar. Hur kan du hålla dig så ung och fräsch?
Det är ord som jag ofta får höra. Och svaret är att jag då och då åker ner till Pensionat Röbäck för lite spa oh retreat. Där kan man fiska kräftor,plocka svamp, ta en tur på sjön (som passande nog heter Vin), äta gott och koppla av från det hektiska playboyleverne som annars tär på min sargade kropp.
Igår var jag där igen och njöt av rosmarinkyckling och trevligt sällskap. Jag kom ditt i skick som en 63-åring men lämnade några timmar senare som 27. Där har ni hemligheten!

Bobby & Photoshop

Bobby Ho är inte bara östgötaslättens coolaste rockgitarrist utan också en rackare på att trixa med photoshop. Så behöver ni hjälp med lite professionella bilder så kan ni kontakta honom...eller inte.

Torsdagstoner i Trädgårn

Igår var det premiär för Torsdagstoner i Trädgårn, så jag drog dit och kollade in Johan Pettersson (här i duett med Mucken). På grund av regnet lirade de i Tropikhuset, men förhoppningsvis kommer det att vara bättre väder de kommande torsdagarna så man kan ta sig en folköl i gräset...

Dagens gay-sms


Lehmans fredagsfräckis

Det var en gång två flatlöss som ringde upp sin chef för att klaga på sin arbetsplats. - Vi vill byta arbetsplats omgående!

- Varför? Trivs ni inte i Lill-Babs fitthår?

- Jo, visst gör vi det… men det är ett evigt spring här och vi träffar för många andra flatlöss, vi orkar inte mer.

- Hm, okej, ni kan få flytta till Kjell Lönnås mustasch om ni vill?

- Ja tack, det vore toppen!

Efter ett par dagar ringde flatlössen återigen upp sin chef för att klaga på sin arbetsplats.

- Men vad är det nu då, ni ville ju vara hos Kjell Lönnå?!

- Ja, men nu är vi tillbaks i Lill-Babs fitthår igen…


Stöna Med Bröna 2012

Igår gick den andra upplagan av Stöna Med Bröna av stapeln. Det blev en mängd fantastiska uppträdanden (allt syns inte riktigt på detta schema och det tillkom dessutom en del punkter framåt natten).
Festivalen inleddes med ett världsrekordförsök av Markus Stöld, som gick ut på att han skulle kasta ett frisbee så högt som möjligt. Tyvärr blev det inget nytt världsrekord...
På Campingscenen lästes MILF-listan, Kill-listan och Snusklistan upp och på tal om listor så körde Trean På Listan ett bejublat gig på Scen Nyyy!
På Scen Nyyy! körde även Dr Grebbestad ett gig med allsång och snuskvisor.
Inne på Scen Knullma lirade Torbjörn från Torbjörn & Nykomlingarna. Han hade tydligen fått sparken från sitt band och ersatts med Marcus Öhrn, så i sommar är han ute på soloturné.
Inne på Scen Knullma fick publiken även njuta av Tomas & Ninnas Liveshow. De hade för övrigt placeringen 6 respektive 2 på Snusklistan 2012...
Största bokningen var Alf Lundell som brände av sin enda hit och gjorde succé.
Men frågan är om inte Handlarns Lapdance ändå var den stora höjdpunkten...
Andra punkter på programmet var bland annat: Scendebut av Jocke Prickigkorv, akustiskt gig med Tobi Krado och Bröstcancergalan där vissa kvinnliga deltagare visade bröna.
En riktig höjdarfestival med andra ord, nu ser vi fram mot Stöna Med Bröna 2013.
 

Dagens gay-sms


Enoteket & Perez

Igår fick vi ett ryck och drog till Norrköping några stycken. Jag skulle visa "mitt Norrköping" och började med att ta dem till Enoteket, som de självklart älskade.
Sen gick vi till Knäppingsborg och kollade in Carolina Wallin Perez. Alla sa i en kör: Tobbe, nu när vi sett DITT NORRKÖPING förstår vi att du är där så mycket. Vi vill också, ta med oss fler gånger!

På skiva: Linnea Henriksson (Nolltretton, juni)

Linnea Henriksson
”Till mina älskade och älskare”
SONY

Ännu en Idol-deltagare gör entré på den riktiga popscenen utanför den konstruerade värld som tv-programmet innebär. Hur ska det gå den här gången då? Kommer Linnea, som var med i ”Idol” för två år sedan, dansa mer än en sommar? Ja, jag tror faktiskt det. Det här är ingen snabbt ihoprafsad skiva med covers eller bottenskrap ur låtskrivarproffsen byrålådor, utan musik som är specialskriven för Linnea. Dessutom sjunger hon på svenska, vilket ofta är ett plus. Hon har även ett gäng feta spelningar på gång under sommaren, som borgar för att hålla intresset vid liv.
Linnea har samarbetat med Orup på skivan, och resultat blir som väntat snygg pop med både hitkänsla och klass. Ett problem kan vara att Veronica Maggio-vibbarna ibland är lite väl tydliga. Har Linnea otur avfärdas hon bara som ett sämre plagiat. Det vore både synd och orättvist, för det här är en bra debutplatta med starka låtar, fräsch ljudbild och ett trevligt tilltal.

3/5

Dagens fynd på hallmattan

Kom en laddning skivor igår. Inget spännande tyvärr. Det finns däremot en skiva jag varit på jakt efter sedan 1999, nämligen Umeåbandet Spencers album Regular De Luxe. Så är det någon där ute som mot förmodan skulle ha ett ex till salu så får ni gärna höra av er.

Dagens fynd i Skedaskogen

För att anse sig lyckad i livet ska man ha ett eget kantarellställe. Jag har fått ett ställe av min brorsa, där det alltid - ALLTID - finns mängder av svamp. Även om jag skulle börja rota under snön på julafton är jag övertygad om att det skulle finnas kantareller där.
Var där en sväng igår, och mycket riktigt vimlade det av svamp. GÖÖÖÖÖÖÖTT!!!!

Varning!

Igår åt jag världshistoriens äckligaste chips. Dom smakar alltså Cheeseburgare och det var precis så vidrigt som det låter. I skåpet har jag även en påse som smakar Varma Mackor och dom ska jag testa nu i dagarna också. Låter inte heller som någon höjdare...

Västervik

Då har man varit i Västervik några dagar igen. Kul som vanligt att hänga på Ronnys båt och träffa massa folk som man känner.
Fint väder hade vi också, trots att det verkade regna i hela övriga Sverige.
På torsdagen var vi inne i ruinen och kollade bland annat på Ola Aurell som nog fick årets genombrott på festivalen.
Demian var också i högform och gjorde en riktigt bra spelning.
Timbuktu var en lite oväntad bokning, men gjorde ett bra gig som gick hem hos publiken.
Men frågan är om inte Uffe Balla Balla gjorde den allra vassaste spelningen...
Och så sprang jag på Jockiboi också.
Men bäst är ändå att sitta i båten och ta sig ett järn och lyssna på när Pelle spelar "Tjocka Ulla". Så det är nog stor chans att man sitter där vecka 28 nästa år igen...
 

Bête Noire บิสนัว

Vad är senaste nytt på Bête Noire-fronten? Inte så mycket. Vi håller på med lite nya låtar och vårt hemliga höstprojekt, men just nu har även det arbetet lite semester.
Kommande spelningar är 11/8 på Dentusgrottan i Grebo och 25/8 på Kulturakademin i Motala.

Fy sånt snusk #2

Vart är vårt samhälle på väg egentligen? Vartenda skyltfönster är visst fyllt med snusk nuförtiden. Ska det va så? Det måste bli ett slut på det moraliska förfallet!

Dagens gay-sms


Sommarhit

Nä, nu är det dags för en riktig sommarhit, tycker jag!

Lehmans fredagsfräckis

Anders kom hem till sina farföräldrar och fann sin farfar sittandes i gungstolen på verandan – helt naken från midjan och neråt.
- Men farfar!? Vad gör du? utropade Anders chockat.
Den gamle mannen tittade trött mot horisonten utan att ta notis om sitt barnbarn.
- Farfar? Varför sitter du här på verandan utan några byxor på dig? frågade Anders igen.
Den gamle mannen tittade nu sakta upp på honom och svarade:
- Förra veckan satt jag här utan skjorta och då blev jag stel i nacken. Det här är din farmors påhitt…

Mot Västervik

Idag bär det av till Visfestivalen igen. För vilken gång i ordningen? Typ 20:e?
Varje år klagar man på de fantasilösa bokningarna och varje år sitter man ändå där i urinen...förlåt, ruinen och lyssnar på samma gamla artister.
I år ska vi in på torsdagen "Ungdomskvällen" som vanligt, men blir nog kvar hela helgen. Så ses på söndag!
 

Dagens gay-sms


Rimås balkong

Efter att Rimås i veckor helt ignorerat min önskan om en grillkväll valde jag att konfrontera honom och knallade helt sonika hem till honom och ringde på dörren.
Då blev det annat ljud i skällan minsann. Plötsligt åkte bag-in-boxen fram och han ställde sig och började brassa hamburgare.
Så nu är den första våldgästningen klar. Figge och Svesse&Nina står på tur...

Dagens gay-sms


Fy sånt snusk!

Gick förbi ett skyltfönster och fick syn på denna docka. FYYY! Ska man behöva se sånt när man är ute och går på stan????

Dagens gay-sms


Munken in the park - Dag 2

Så blev det lördag och vi gick in på andra dagen av Munken in the park.
Bill och jag började med att gå och kolla in Strindbergs "Moderskärlek" på Arbis. Sedan blev det åter Asken, och denna gång lyckades jag få Bill att pröjsa notan!
Entombed lirade, liksom bob hund...
Och Prutten var på plats, mer kelsjuk än vanligt. Han hade fått stryk av en tjej kvällen innan så nu hade han bestämt sig för att bara hålla sig till killar i fortsättningen.
Louice var sommarfräsch...
...och Mucken var...ja,fräsch på sitt sätt...
Så henne drog vi med på Djungelklubben.
Det var den Munken in the park det. I morse checkade vi ut från Grand Hotell som en samling vrak...

Munken in the park - Dag 1

Jo, vi drog ju till Munken in the park i Norrköping i fredags. Det var jag, Bill, Jürgen och Pata (som jag dock inte fick med på nåt kort).
Först ut av banden var The Nomads, men vi såg knappt något av vare sig dem eller nån annan artist. Precis som det ska vara alltså!
I planerna ingick att försöka få Bill att bjuda mig på en delikat måltid på Asken, men när vi kom dit började han komma med en massa undanflykter. Det gick så långt att han till och med sprang in och drog sitt VISA-kort mot restaurangens stereoanläggning för att det skulle avmagnetiseras, vilket han också lyckades med. Så det slutade istället med att jag fick bjuda HONOM på maten...
Vi hann även med en bira på "nya" stället T3, innan vi drog tillbaka till Munken för att gå all in.

Coolast i Tannefors

Häromdagen pratade jag lite med en av alla sköningar som finns i härliga Tannefors. Han visade sig inte bara vara en flitig bloggläsare utan berättade även att han byggt motordrivna rullskridskor. Så nu vet ni vad jag önskar mig i 40-årspresent!

Djungelklubben rockar fett

Foto: David Einar
 
Är man i Norrköping på sommaren måste man kolla in Djungelklubben, så det ska vi göra ikväll. Trappan (vid Arbetets Museum) är plejset. Där finns vi inatt och hänger med Kalle Kobra & Robin Hjärtslag och Ebbot i DJ-båset.

Dagens gay-mms


Munken in the park

Idag börjar Munken in the park så Bill, jag, Jürgen och Pata drar till Norrköping och checkar in på Grand Hotell... och checkar ut som totala vrak på söndag.
Trots namn som bob hund, Entombed och The Soundtrack of our lives tycker jag att årets program är ganska ointressant. Det jag mest ser fram emot är Linnea Henriksson och till viss del The Nomads.
Och så förstås att hänga med John Daniel, Johan P, J André, Maria Dildon, Nettan, Kicki, Uno, Niels, Monkan och alla de andra Snokianerna.
Har även bearbetat Bill så han ska bjuda på en flott middag på Asken...får se om han går med på det. Han nämnde nåt om att han hellre vill till Mitropa och dricka champagne...

Grill igen

Igår blev det grillning igen och nu har äntligen Svesse & Nina vaknat och bjudit in mig. Men sluga som dom är bjöd dom in mig på lördag när dom vet att jag är i Norrköping och dessutom påstår dom sig vara "sjuka" och varnar för att jag kan bli smittad om jag kommer dit.
Men dom ska inte tro att dom kommer undan. Nästa gång jag är i Grebo ska jag våldgästa dom och avkräva  dom den där grillkvällen...
 

Lehmans fredagsfräckis

En man och hustru är ute och shoppar i deras lokala ICA-butik.
Mannen plockar upp ett flak öl och sätter det i sin vagn.
”Vad tror du att du gör?” frågar hustrun.
”De är rea, bara en hundring för 4 burkar, svarar han.
”Sätt tillbaka, dem har vi inte råd med kräver fru, och så fortsätter dom vidare i butiken.
Ett par minuter senare plockar frun upp en 200kronors ansiktskräm och lägger ner den i vagnen.
”Vad tror du att du gör?” frågar mannen.
”Det här är min ansiktskräm, den gör mig vacker”, svarar fru.
Hennes man svarar: ”Det gör 24 öl också, och till halva priset.”

Grillex

Igår grillade jag igen. Slängde på en liten köttbit, en majsstump, lite lök och champinjoner på elgrillen. Men det duger ju inte. Jag vill ju komma hem till Rimås, Svesse & Nina och Figge och grilla på en riktig grill som doftar kol och tändvätska. Jag vill ha tzatziki, bearnaisesås, välmarinerat kött, potatisgratäng, oliver, fetaost, bröd, sallad och öl i mängder.
Trodde att min antydan i gårdagens blogginlägg skulle rendera i en inbjudan, men icke!  De är fortfarande fullständigt kallsinniga. Så vad ska jag göra? Alla tips mottages tacksamt.

Peace & Love 2012

Här kan man läsa min rapport från årets Peace & Love:
 

Dagens gay-sms


Grillsommaren 2012

Sommaren 2008 gick jag all in med grillningen och klarade av 30 grillningar. Efter det har jag landat på kanske 15 grillningar per sommar och årets grillsommar har också börjat lite trögt. Fram till nu, för nu är jag inne lite i ett stim. Dock erkänner jag att jag fuskar lite med elgrill ibland...
Planen den närmsta tiden är att snylta till mig grillningar hos Svesse&Nina, Rimås och Figge, där jag riktigt kan smörja kråset och tömma deras ölförråd. Dessvärre verkar dom ana oråd och är lite svårflörtade när jag föreslår att dom ska bjuda mig på grillkvällar. Så min fråga är: vad är det bästa knepet för att bjuda in sig själv på grillning hos ovannämnda personer?

Dagens gay-mms


Nytt på skiva (Zero, juni)

Album

 

5/10

 

The thieves from the north: What it is, what is was, what it shall be

Birds will sing for you

 

Dessa tjuvar från norr kommer från Sundsvall och verkar ha kommit undan med stölden. Vad är det då de har stulit? Jo, ganska traditionell folkrock, delar av hippiekulturen, lite 60- och 70-talskänsla, en aning Kalifornienpop samt en skvätt jordig rock.

Tveksamt dock om någon kommer att sakna stöldgodset här på andra skivan, för även om Hägga och hans hantlangare fixar till helt okej musik är låtarna lite för anonyma och suddiga i konturerna för att riktigt fästa.

---------------------------------------------------------------------------------

Album

 

6/10

 

Fox Hunting: Masquerade

Spoke

 

Jag gillade singeln ”Hurting” som dök upp tidigare i år som en uppföljare till fjolårets EP ”Location”. Den gav löften om en lagom blippig och 80-talsdoftande synthpoppig fullängdare.

Nu är Fox Hunting, som består av Peter Påhlman på sång och Niklas Kärreskog på keyboard, redo att leverera albumet och där hittar vi nio ytterligare låtar i samma stil, om än inte riktigt lika hitbetonade. Men duon visar att man har känsla för hur man skapar trevlig synthpop. Dock har de övriga spåren svårt att nå upp till ”Hurting”:s klass. När man hör hela skivan på raken blir det dessutom lite montont och enahanda. Fox Hunting hade gärna fått variera sig en smula, både vad gäller låtuppbyggnad, sångstil och ljudbild.


Grill i Grebo

Igår blev det en tur till Grebo igen för lite födelsedagskalas. Alla såna här högtidsdagar är ju rena förlustaffären för mig så det gäller ju att kompensera på nåt sätt för att få debet och kredit att gå ihop skapligt, och gårdagen gick någorlunda jämnt upp. Jag tog dubbelt av både maten och efterrätten, lurade av min brorson lite choklad, fick ena brorsan att avslöja ett bra kantarellställe och såg till att morsan bjuder mig på mat framöver.
Så nu kan man sova lugnt inatt...

Nytt på DVD (Nolltretton, juni)

En fiende att dö för

I Peter Dalles senaste film åker en vetenskaplig expedition till Svalbard 1939 för att hitta bevis för Pangaea-teorin, som säger att alla kontinenter en gång i tiden har suttit ihop med varandra. Expeditionen är internationell och består av ryssar, tyskar och engelsmän samt en svensk och en norrman. Allt verkar gå bra tills man nås av nyheten att Andra Världskriget har brutit ut. Isolerade som man är bestämmer man sig dock för att strunta i krig och politik och istället fortsätta arbeta som civiliserade vetenskapsmän, som står över mänsklighetens onda sidor. Snart uppstår givetvis ändå konflikter och kanske finns det deltagare som även har en hemlig agenda?
Dalle har skapat en genuin dramathriller med bra skådespelare överlag och snyggt hantverk i såväl manus, foto och regi. Den karga ishavsmiljön och de trånga fartygsgångarna utgör en lyckad scenografi och det finns en, för svensk film i allmänhet och för Dalle i synnerhet, annorlunda ton som jag gillar.
Ingen film att dö för, men en välgjord rulle som bjuder på både spänning, moralfilosofiska funderingar och en smula romantik.

3/5
------------------------------------------------
Hotell Marigold

Sju personer i mogen ålder hamnar av olika anledningar på ett hotell i Indien. Någon ska återse en gammal kärlek, någon ska göra en höftledsoperation och några vill hitta ett bra äldreboende. Gemensamt för dem alla är att de har något inom sig som de behöver ta tag i och förändra. Hotellet visar sig dock inte riktigt vara av samma standard som broschyren låtit påskina. Detta, samt den väldiga kulturkrocken mellan England och Indien plus mötet med varandra börjar få gruppen att upptäcka nya sidor hos sig själva. Gamla band kapas och nya uppstår.
Här finns både charm, humor och värme, men det är en svår balansgång filmen går. Ibland är man snubblande nära att bli en tokrolig flamskomedi som driver med knäppa indier, ibland är man nära att få riktigt djup och allvar men utan att nå ända fram. Här finns viktiga saker att berätta om att bli gammal, att göra upp med det förflutna och att gå vidare, men ”Hotell Marigold” har svårt att hitta en egen, konsekvent ton. Genomgående bra skådisar (Judy Dench, Bill Nighy, Tom Wilkinson med flera) räddar filmen men räcker inte för att få den att lyfta så som man hade önskat.

3/5

Dagens gay-sms


Värvet

Jag lyssnar på ganska mycket podcasts just nu och har tidigare berättat om bland annat Alex Schulmans och Filip & Fredriks podcastar. En annan bra podcast är "Värvet", där Kristoffer Triumf snackar med olika människor inom svensk underhållning, exempelvis Henrik Schyffert, Magnus Betnér och Sissela Benn.

Dagens gay-sms


Nytt på skiva (Zero, juni)

Album

 

5/10

 

Stormakten: Skitliv

Birds will sing for you

 

Det är först när jag läser Stormaktens pressrelease som jag förstår att det är synthpop jag lyssnar på. Och visst, nu när jag tänker på det så är bandets debutalbum lite småsynthig, men attityden är snarare punk. Det finns en ton i sången, texterna och låtbyggnaderna som andas punk, visserligen väldigt polerad sådan, men ändå punk.

I vissa spår dras tankarna till gamla band som exempelvis Adolphson & Falk, men bandet använder även en del gitarrer. Stormakten hamnar i något slags mellanland mellan synth och alternativ pop, ungefär som ett antal svenska band i början av 80-talet. Kanske borde kvartetten ha tagit ett tydligare kliv i någon av riktningarna, nu blir det istället varken hackat eller malet.

Det är synd att Stormakten inte vågar ta ut svängarna fullt, för gruppen har en hel del bra saker. De sjunger på svenska, de har överlag bra låtar och det finns en skön känsla i musiken. Men det känns också lite mesigt och jag är inte helt förtjust i sången. Och så kan jag inte skaka av mig den där punkkänslan…

----------------------------------------------------------------------

Singel

 

6/10

 

The Happy hippo family: Settle for gold

Jacqueline music

 

På årets Hultsfredsfestival hittade jag en skiva med The Happy ippo family på marken. Namnet lät avlägset bekant, så jag tog hem skivan och lyssnade – och gillade vad jag hörde.

Väl hemma märkte jag även att det i recensionshögen låg en ny singel med samma grupp. Skivan jag hittade var debutplattan ”Monacoville” och denna singel är den andra i en lång rad singlar som ska följa i år. Tanken är att hela tiden hålla sig aktuella genom singelsläpp för att sedan samla hela härligheten på ett samlingsalbum.

Denna singel innehåller bara en låt, som glädjande nog ekar av flera av mina favoritband från 90-talet. Det handlar om härlig indiepop så som den spelades av band som Spencer, This perfect day och alla de där andra banden man kunde läsa om i SA. Kanske lite tamt för att beröra på riktigt, men hej – flera singlar är ju på väg, så jag ska hålla ögonen på The Happy hippo family.

 


Semester i Sockna

Som ni vet är min semester lite begränsad i år, men igår tänkte jag att: nu jävlar drar jag! Jag hoppar in i bilen och bara kör, lite Easy Rider-känsla, låter slumpen styra mina steg. Först bränna ner till Danmark och sedan bara fortsätta ner på kontinenten - Berlin, Paris, Rom...
På nåt jäkla vänster lyckades min chef få reda på planerna och ringde upp:
- Du, jag har nog lite jobb åt dig på ingång, så åk inte för långt bort på semestern!
Så det slutade med att jag hamnade på Landsbygdens dag i Hannäs...
Den där gamla lanthandeln i Kvarnvik har man ju åkt förbi några gånger, men jag hade aldrig varit inne förrän nu. Och det var riktigt häftigt, och betydligt större än vad man tror.
Såg även skyltar om att det var agility-tävlingar i Åtvid, så jag svängde förbi. Där sprang jag på Johanna som tävlade med Aristo.
Framåt kvällen var det cirkus utanför Dentusgrottan i Grebo, så det passade jag också på att besöka.
Så visst, det kanske inte blev så mycket av mitt bilande i Europa, men en semester i Sockna är inte heller det sämsta! 

Dagens gay-sms


RSS 2.0